Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Madal
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 00:44

Ubjedljivo najlosiji na utakmici.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 jun 2026, 00:45

Memic desno, Kerim lijevo.
Esmir dzoker sa klupe.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jun 2026, 00:46

marlostanf1eld je napisao/la:
13 jun 2026, 00:43
Ocajan igrac, uvijek potez viska
Upravo. Ne shvatam zbog cega ne zeli da uputi centarsut, onim situacijama kao na kraju. Nece ti majstore svaki put proci kao protiv Rumunije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 13 jun 2026, 15:48

Samo manje driblanja i bice sve ok.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 13 jun 2026, 15:58

Bojim se da ovaj momak nema šta posebno da ponudi repci.

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 13 jun 2026, 16:02

Napadao se trener PSV-a da mu ne daje slobode. Samo treba da bude malo konkretniji i da ne pokušava uvijek da ponovi gol protiv Rumunije, njegov kvalitet je neupitan samo treba da bira jednostavnija rješenja.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 13 jun 2026, 16:08

Imam osjecaj da je previse spor i nejak za krilo, fali eksplozivnost i snaga da bi prosao igrace na krilu kad ima prostora, on je igrac koji je dobar na uskom prostoru, da situacije rijesi svojom dobrom tehnikom i inteligencijom, fintama, ima dobre i brze promjene pravca, mozda bi bolje bilo da igra vise centralno kao neka desetka/osmica, nesto sto recimo bernardo silva godinama igra, slicni su, ili david silva prije.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 13 jun 2026, 16:12

ElAn10 je napisao/la:
13 jun 2026, 16:08
Imam osjecaj da je previse spor i nejak za krilo, fali eksplozivnost i snaga da bi prosao igrace na krilu kad ima prostora, on je igrac koji je dobar na uskom prostoru, da situacije rijesi svojom dobrom tehnikom i inteligencijom, fintama, ima dobre i brze promjene pravca, mozda bi bolje bilo da igra vise centralno kao neka desetka/osmica, nesto sto recimo bernardo silva godinama igra, slicni su, ili david silva prije.
Nema desnu nogu lik, ne moze nikako veznjaka igrati.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 13 jun 2026, 16:38

Shevko je napisao/la:
13 jun 2026, 16:12
ElAn10 je napisao/la:
13 jun 2026, 16:08
Nema desnu nogu lik, ne moze nikako veznjaka igrati.
Nije to nikakav problem, imas hrpu igraca koji isto nemaju, pa taj bernardo silva nema desnu, ozil nije imao, palmer je nema, arda guler, phil foden itd, nece on biti zadnji vezni nego ofanzivni kao sto su ti sto sam nabrojao. Navijac sam celzija i ista stvar sa palmerom, na desnom krilu nije pola igrac kao sto je kad ima slobodu na nekoj poziciji desetke, gdje se krece izmedju linija, moze biti kreativan i koristiti svoju tehniku/inteligenciju na uskom prostoru. Esmir je za to, a ne da trci i sprinta liniju gore dole, nema on atletiku za to

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 13 jun 2026, 16:40

Igrac za 1990ies

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 13 jun 2026, 16:57

DzaniMehmet je napisao/la:
13 jun 2026, 16:40
Igrac za 1990ies
Zaboravi to, taj tip igraca se sve vise i vise trazi. Ne znam gdje zivis, ali ti mogu reci da se u svim modernim drzavama to gura da naprave 1vs1 igrace, koji su dobri sa loptom, spanija, holandija, belgija, portugal itd to rade godinama, a sad i njemacka, svicarska, austrija, klinci igraju 3vs3 umjesto 7vs7 itd, da se bolje razviju i budu dobri sa loptom, jer se u proslosti previse gurala atletika pa su primjetili da im fale tehnicki igraci koji mogu na najvecem nivou igrati.

Trifunov
Kontakt:

Post Postao/la Trifunov » 13 jun 2026, 17:00

Na stranu igra prema naprijed koja je bila loša, mene je jučer iznenadio prema nazad. Dobro je pokrivao, uklizavao, vidi se da je za ovo vremena u Holandiji taktički napredovao.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 13 jun 2026, 17:02

Želim vam postaviti jedno pitanje ko je bio bolji Memic il Esmir?

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 jun 2026, 17:07

RobijasiZenica1988 je napisao/la:
13 jun 2026, 17:02
ni jedan. jedan zivi od guranja lopte pored igraca i paljenja motora za sprint i pretrcavanje, a drugi zivi od driblinga i poturanja lopte kroz noge i kratkih duplih pasova. posto su igrali protiv agresivnih buzdovana ni jednom ni drugom nije prolazilo ono u cemu su dobri, jer su ovi fizicki tijelom isli u kost i gazili stopala, zahvaljujuci jer je sudija domacinskim sudjenjem malo motivisao protitvnika da nagazi kad god moze sto nogom, sto ramenom i ulaskom u tijelo, u kost, u meso. Kad smo krenuli uzvracati, poceli su i kartoni sijevati za iste faulove. igrati protiv ovakvih ekipa tehnicki je nemoguce. jedino sto moze proci je preskaaknje igre, dubinske lopte i brzo oslobadanje iste pasovima sa sto kracim dodirima da se izbace iz ritma, jer je lopta brza od igraca. za to nemamo tehnicki jake igrace da je ne carine.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 13 jun 2026, 17:12

hz1987 je napisao/la:
13 jun 2026, 17:07
ni jedan. jedan zivi od guranja lopte pored igraca i paljenja motora za sprint i pretrcavanje, a drugi zivi od driblinga i poturanja lopte kroz noge i kratkih duplih pasova. posto su igrali protiv agresivnih buzdovana ni jednom ni drugom nije prolazilo ono u cemu su dobri, jer su ovi fizicki tijelom isli u kost i gazili stopala, zahvaljujuci jer je sudija domacinskim sudjenjem malo motivisao protitvnika da nagazi kad god moze sto nogom, sto ramenom i ulaskom u tijelo, u kost, u meso. Kad smo krenuli uzvracati, poceli su i kartoni sijevati za iste faulove. igrati protiv ovakvih ekipa tehnicki je nemoguce. jedino sto moze proci je preskaaknje igre, dubinske lopte i brzo oslobadanje iste pasovima sa sto kracim dodirima da se izbace iz ritma, jer je lopta brza od igraca. za to nemamo tehnicki jake igrace da je ne carine.
Eh upravo to,ali ne znam zašto se onda predstavlja Esmir kao najgori a na temi Memica da je Memic najbolji,kad su ubiti odigrali manje vise isto?
Ostavio sam komentar na temi Memica za partiju njih dvojice pa mi je mrsko pisati ovde isto.
Ali ne znam samo zasto se idalje piša po momku koji je bio jedan od najzasluznijih za plasman.Mada oni sto pisu da je bio najgori isti ti su pisali i poslije prijateljskih,koji jedva čekaju pogrešan pas ovog momka da počnu kenjat dok na temi ostalih igraca ne pisu ništa.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 jun 2026, 17:15

13 jun 2026, 17:12
hz1987 je napisao/la:
Eh upravo to,ali ne znam zašto se onda predstavlja Esmir kao najgori a na temi Memica da je Memic najbolji,kad su ubiti odigrali manje vise isto?
Ostavio sam komentar na temi Memica za partiju njih dvojice pa mi je mrsko pisati ovde isto.
Ali ne znam samo zasto se idalje piša po momku koji je bio jedan od najzasluznijih za plasman.Mada oni sto pisu da je bio najgori isti ti su pisali i poslije prijateljskih,koji jedva čekaju pogrešan pas ovog momka da počnu kenjat dok na temi ostalih igraca ne pisu ništa.
ljudi su u bosni isfrustrirani i samo traze razloga da se na bilo kome iskale preko tastature. legenda dzeko je u jednom trenutku poslije kipra bio kloc, idiot, penzija, setac....isl. ljudi koji nemaju empatije i kenjaju po kome stignu kad im se pruzi prilika, da svoje frustracije lijece.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 13 jun 2026, 17:20

13 jun 2026, 17:12
hz1987 je napisao/la:
Zato sto je ovaj forum takav. Neki igraci mogu sebi zabit 10 golova na utakmici a ovi klinci ovdje ce pisat kako je to tako trebalo. Neki mogu dati 10 golova protivniku a ovi klinci ovdje ce pisat kako su ti golovi greska protivnika.
Memic sinoc nista nije odigrao. Zapucao je jednu loptu sa 11 metara preko tribina, navukao onog sivonju na zuti i to je sve od njega bilo. Esmir takodje lose sinoc. Ali Memica ne smijes kritikovati. Tako je isto i sa Tarikom. Prosjecan mec sinoc ( za njega). Ispao 2x panicario, pravio glup faul gdje je igrac okrenut ledjima golu sa strane a ovaj se zaleti i gura ga rukama. Izvukao se klizecim u zadnjoj minuti i spasio gol.
Dedic ofanzivno nije postojao uopste. Znaci nijednom nije presao centra. Ali njega ne smijes kritikovati 😁

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2026, 18:15

Previše solira umjesto da se brže oslobodi lopte,sinoć povuče kontru i umjesto da šalje na suprotnu stranu on se zabija u 3-4 igrača.Previše gubi lopti na ovaj način i upropasti napad.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 13 jun 2026, 18:21

“Z maj Esmir Bajraktarević našao se među najbržim igračima dosadašnjeg dijela turnira, budući da je u utakmici protiv Kanade zabilježio maksimalnu brzinu od 34.8 kilometara na sat, čime je trenutno drugi najbrži igrač Mundijala.”
Meni juce uopste nije bio los. U odrbrani mnogo pomogao.
Pritom sav fokus je bio na njemu da ga zatvore i Kanada je to I najavila. A I ima treme sigurno.
Bice on dobar I zabiti do kraja prvenstvu siguran sam 😊
Zadnja izmjena: soccerfan, dana/u 13 jun 2026, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 13 jun 2026, 18:26

soccerfan je napisao/la:
13 jun 2026, 18:21
“Z maj Esmir Bajraktarević našao se među najbržim igračima dosadašnjeg dijela turnira, budući da je u utakmici protiv Kanade zabilježio maksimalnu brzinu od 34.8 kilometara na sat, čime je trenutno drugi najbrži igrač Mundijala.”
Meni juce uopste nije bio los. U odrbrani mnogo imago.
Pritom sav fokus je bio na njemu da ga zatvore i Kanada je to I najavila. A I ima treme sigurno.
Bice on dobar I zabiti do kraja prvenstvu siguran sam 😊
Naravno da nije bio loš.
Forumski debosi misle da je igrač loš ako ne napravi ono što oni očekuju od njega. Esmir, Dedić, Memić i Kolašinac su imali mahom defanzivnu zadaću da osakate kanadska krila, koja su im najjače oružje i to su napravili, i sva četvorica su se potrošila do kranjih granica radeći u odbrani.
Ali to očito nije dobro za maloumnike koji su očekivali totalni fudbal protiv jedne od najbržih ekipa prvenstva.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: GIBRA, greenwood, HariTz, Kljukusar, Zgemboo89 i 38 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []