Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

DzaniMehmet
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la DzaniMehmet » 13 jun 2026, 18:39

ElAn10 je napisao/la:
13 jun 2026, 16:57
DzaniMehmet je napisao/la:
13 jun 2026, 16:40
Igrac za 1990ies
Zaboravi to, taj tip igraca se sve vise i vise trazi. Ne znam gdje zivis, ali ti mogu reci da se u svim modernim drzavama to gura da naprave 1vs1 igrace, koji su dobri sa loptom, spanija, holandija, belgija, portugal itd to rade godinama, a sad i njemacka, svicarska, austrija, klinci igraju 3vs3 umjesto 7vs7 itd, da se bolje razviju i budu dobri sa loptom, jer se u proslosti previse gurala atletika pa su primjetili da im fale tehnicki igraci koji mogu na najvecem nivou igrati.
I ja ga smatram talentovanim, ali ni približno ne vidim u njemu potencijal kao mnogi ovdje. Jeste jučer radio i defanzivno, ali to su svi igrači morali već od 25–30. minute. Većina protunapada išla je preko njegove strane, naravno da je i Dedić dao svoj doprinos tome.
Esmirov osnovni zadatak nije defanziva. Međutim, problem je bio što su svi napadi preko njega na desnoj strani završavali bez učinka. Protiv Italije je odigrao dobru utakmicu, kao i protiv Rumunije, ali sve nakon toga nije bilo na tom nivou, a ni prije i između tih utakmica nije pokazao nešto posebno.
Što je i normalno za mladog igrača koji je rezerva u klubu. To mu i nije zamjerka.
Ali mu zamjeram to što ponekad djeluje egoistično i prepotentno. Na ovom nivou tako mogu igrati samo rijetki, a njemu za to nedostaje klasa i kvalitet.
Jučer je za mene bio jedan od slabijih na terenu.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 13 jun 2026, 19:17

soccerfan je napisao/la:
13 jun 2026, 18:21
“Z maj Esmir Bajraktarević našao se među najbržim igračima dosadašnjeg dijela turnira, budući da je u utakmici protiv Kanade zabilježio maksimalnu brzinu od 34.8 kilometara na sat, čime je trenutno drugi najbrži igrač Mundijala.”
Meni juce uopste nije bio los. U odrbrani mnogo pomogao.
Pritom sav fokus je bio na njemu da ga zatvore i Kanada je to I najavila. A I ima treme sigurno.
Bice on dobar I zabiti do kraja prvenstvu siguran sam 😊
Ili sto bi neki rekli fali mu brzine. :mrgreen:

U odbrani odlican, jasno je zasto pocinje utakmice. Ona prilika koju je zakoplikovao je najveci minus, ostalo je sve manje-vise ok. Kako je neko vec pisao, Kanadjani nas sjajno skautirali i zatvorili krila. Vidjelo se to i kada je Alajbegovic usao. Uvijek nekoliko igraca na njemu.

Sto se tice Bajraktarevica odbrana izgledala sasvim pristojno dok je bio tu. Velika je greska sto je zamijenio i njega i Memica jer je neko morao ostati da pomaze Dedicu. Nakon toga smo i primili gol po toj strani, kao i jos nekoliko odlicnih prilika za Kanadu.
Barba halali sto smo sumnjali.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 13 jun 2026, 19:20

Volimo mi svi Esmira, ali brat se nine vidio na terenu jučer. Njemu bi malo klupa godila a da Kerim bude starter.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 jun 2026, 20:12

Drugi najbrzi igrac svjetskog do sada. Ne mijenja cinjenicu da nije mnogo pokazao. Kao sto neko napisa preslikana utakmica protiv velsa.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 13 jun 2026, 20:15

Zeko87 je napisao/la:
13 jun 2026, 19:20
Volimo mi svi Esmira, ali brat se nine vidio na terenu jučer. Njemu bi malo klupa godila a da Kerim bude starter.
Veze ti o fudbalu nemaš

kovac
Kontakt:

Post Postao/la kovac » 13 jun 2026, 20:21

Wolffire je napisao/la:
13 jun 2026, 20:12
Drugi najbrzi igrac svjetskog do sada. Ne mijenja cinjenicu da nije mnogo pokazao. Kao sto neko napisa preslikana utakmica protiv velsa.
Zanimljiv mi je ovaj podatak za brzinu, jer u nekoliko prilika nije bio ni blizu da prođe pored beka na osnovnu brzine.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 13 jun 2026, 20:24

Zeko87 je napisao/la:
Momku treba prostora, 1v1 situacije, postavljeni napadi i mogucnost da kombinuje sa Dedicem i napadacem na malom prostoru. Od svega toga imao je onu kontru jucer i to je sve. Nismo mogli prici Kanadi i postavit napad kad smo drzali loptu u posjedu 10ak sekundi i gotovo. Ubili su nas presingom. Ogromna je razlika doci iz PSVa gdje ekipe parkiraju autobus protiv njih i ovako kod nas gdje nam ne daju disati.

On se i tamo jos trazi i nije konstantan s formom, nije mu lako jbg. Uz sve to je jako mlad a nekako u glavi na momente precjenjuje svoje mogucnosti.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 13 jun 2026, 20:25

FerdinandF je napisao/la:
13 jun 2026, 20:15
Zeko87 je napisao/la:
Veze ti o fudbalu nemaš
Esmir sinoc jako zrelo odigrao, takticki vrlo dobar defanzivno plus je x puta iznedju tri ili cetiri igraca Kanade iznudio aut ili faul iz skoro pa neizlazne situacije. U napadu je bilo par situacija koje je mozda mogao bolje realizovati, ali nije imao ni podrske od strane veznog reda.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jun 2026, 20:51

Esmir je odigrao dobar meč sinoć, u odbrani je bio odličan i šta je lopti presjekao. U napadu nije samo do njega i ne može sam kao što ni Kerim nije uspio. Baš mi nije jasno da neki pišu da je loš meč odigrao.
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 13 jun 2026, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 13 jun 2026, 22:02

Ok, halalite, imao je 3 namještena zicera napadačima, pet prodora, 4 šuta u okvir gola i 20 sprinteva od peterca do peterca.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 jun 2026, 00:01

Glupe naivcine mogu samo ocekivat nesto od Esmira da uradi u onakvom niskom bloku kakav smo jucer igrali. Imao je nekoliko odlicnih ciscenja lopte, on i Dedic su ocigledno tacno bili zaduzeni za direktno markiranje njihovih krila/bekova i kad god je dobio loptu u napadu, mahom se tranzicija nije ni mogla odigrat jer smo tako nisko bili postavljeni da mu niko nije dovoljno brzo mogao prici da odigra pas sa njim. Dedic je ocigledno ciljano bio jako povucen da nas ne uhvate na kontru.

Mozda ste previse gledali Yamala pa mislite da je svako u stanju izdriblat 3 igraca koja prave presing na tebe cim primis loptu a usput nemas nikog ni blizu da mu dodas loptu. Jbg, nismo te srece.

Sve u svemu u vidu toga kako smo takticki bili postavljeni, odradio je svoj posao momacki i drago mi je da nije nikakve nepotrebne finte isprobavao u zadnjoj trecini. Vrlo je fino istrcao iza ledja kad mu je Basic poslao pas i iz toga je dosao i korner za gol.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 14 jun 2026, 14:23

viKK je napisao/la:
14 jun 2026, 00:01
Glupe naivcine mogu samo ocekivat nesto od Esmira da uradi u onakvom niskom bloku kakav smo jucer igrali. Imao je nekoliko odlicnih ciscenja lopte, on i Dedic su ocigledno tacno bili zaduzeni za direktno markiranje njihovih krila/bekova i kad god je dobio loptu u napadu, mahom se tranzicija nije ni mogla odigrat jer smo tako nisko bili postavljeni da mu niko nije dovoljno brzo mogao prici da odigra pas sa njim. Dedic je ocigledno ciljano bio jako povucen da nas ne uhvate na kontru.

Mozda ste previse gledali Yamala pa mislite da je svako u stanju izdriblat 3 igraca koja prave presing na tebe cim primis loptu a usput nemas nikog ni blizu da mu dodas loptu. Jbg, nismo te srece.

Sve u svemu u vidu toga kako smo takticki bili postavljeni, odradio je svoj posao momacki i drago mi je da nije nikakve nepotrebne finte isprobavao u zadnjoj trecini. Vrlo je fino istrcao iza ledja kad mu je Basic poslao pas i iz toga je dosao i korner za gol.
Pa Barbarezovo izbacivanje Esmira i Memica nam je unistilo jedinu prednost. Esmir i Amar su vise nego odlicno zatvarali njihovo najjace oruzje. Memic i Kolasinac takodjer. Jedan od njih dvojice je morao ostati da bi smo odrzali uspjesnu formaciju. Ja i dalje ne mogu skontat u kojoj smo formaciji igrali ulaskom Kerima i Sunjica

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 jun 2026, 14:39

eleGancy je napisao/la:
14 jun 2026, 14:23
viKK je napisao/la:
14 jun 2026, 00:01

Pa Barbarezovo izbacivanje Esmira i Memica nam je unistilo jedinu prednost. Esmir i Amar su vise nego odlicno zatvarali njihovo najjace oruzje. Memic i Kolasinac takodjer. Jedan od njih dvojice je morao ostati da bi smo odrzali uspjesnu formaciju. Ja i dalje ne mogu skontat u kojoj smo formaciji igrali ulaskom Kerima i Sunjica
Igrali smo mislim u biti istu formaciju, samo jos defanzivnije i prakticno bez desnog krila. Gigovic je zamijenio Esmira i igrao kao neko desno krilo, bolje receno nekog desnog veznog, Sunjic Basica a Kerim je bio lijevo krilo normalno. Ta izmjena se mozda moze zamjerit jer Gigovic je na kraju bio taj kojem je Kone pobjegao, ali nema smisla svaljivati krivicu i na koga. Istina da su Dedic i Esmir a na drugoj strani Seo i Memic odlicno pokrivali, Buchanan pogotovo se skoro nije vidio.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 jun 2026, 15:59

Unofficialpage je napisao/la:
13 jun 2026, 20:51
Esmir je odigrao dobar meč sinoć, u odbrani je bio odličan i šta je lopti presjekao. U napadu nije samo do njega i ne može sam kao što ni Kerim nije uspio. Baš mi nije jasno da neki pišu da je loš meč odigrao.
Sad citam statistiku od nasih igraca se najvise nudio i otvarao.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 14 jun 2026, 16:29

Ok je bio obzirom da smo se branili od 20te minute nema on tu sta pokazati. Jedina greska u drugom poluvremenu sto nije centrirao na drugu samom Bazdaru nego krenuo u dribling.

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 15 jun 2026, 02:51

Bajraktarevic ako se ovaj Mundijal ne pokaze, PSV ce ga dodatno unistiti na klupi jer ce imati razlog da ga drze na klupi a onda slijedi transfer u Tursku Ligu i to je to....na zalost

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []