12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
- PeppermintSA
- Kontakt:
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Mi jesmo limitirana reprzentacija, ali i dalje tvrdim da možemo igrati mnogo bolje nego što igramo. Sve je stvar formacije i odabira igrača.
Mozemo igrati ljepse ali mozemol imati bolje rezultate?ne vjerujemPeppermintSA je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:26Mi jesmo limitirana reprzentacija, ali i dalje tvrdim da možemo igrati mnogo bolje nego što igramo. Sve je stvar formacije i odabira igrača.
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
jos jedan zuti karton , ovo faul nad bajraktarevicem.... sudija katastrofalne propuste imao na tekmi

Zadnja izmjena: dena24, dana/u 13 jun 2026, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Ma znam brate nego ostane čovjeku gorak okus u ustima kad ni u jednoj od tih utakmica nisi išao po drugi golBenjooJutub je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:42Trenutno 9 utakmica u nizu mi uzimamo bodove.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
- Principatus
- Kontakt:
Imali snimak utakmice?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Možda me nisi najbolje razumio.rishovski je napisao/la: ↑13 jun 2026, 15:24Jest mogla zavrsit 0:2 kao sto je mogla zavrsit i 3:1 za Kanadu... Poenta je da mi ne mozemo kontrolisat utakmicu ni protiv Kipra nit protiv Velsa a vidjeli smo ni protiv Kanade. Ne moze se covjek oslanjati samo na srecu i borbenost,jer doci ce vrijeme kad ce nam sreća okrenuti leđa. E bas zbog toga treba traziti nesto novo na sredini bez Tahirovića.
Mi jesmo dosli na SP ali realno kad se sagleda nasa igra je ista kao i kad smo izgubili direktan plasman na SP u Beču i ništa se od tada nije uradilo da se nešto promijeni na terenu. Skupimo se u 16 metara i čekamo da nam ljudi zabiju.. Osim sto nemamo vezni red mi po svemu sudeći ni kondiciono ne možemo parirati nasim protivnicima i dozivljavamo svaki put ogroman pad u drugom poluvremenu.
Ako je mogla završiti 0:2, a nije, nego je 1:1, znači li to da su Kanađani imali sreće jer smo mi promašili čist zicer i vrlo vjerovatno time bi riješili utakmicu? Može se to gledati sa dvije strane i vjeruj da su Kanađani sinoć molili Boga da samo izjednače.
Ako pričamo o igri, naravno da ono nije lijepo gledati. Antifudbal, bez kvalitetnog veznog reda (što SŠ itekako zna), po meni je jedini način da se izborimo sa onakvom reprezentacijom koja igra na apsolutni presing i tranziciju.
Nije tačno da se samo skupimo u 16 metara, ali hajde, znam da tako izgleda. Opterećenje je došlo na zadnju liniju, koja nam je i najkvalitetnija, tako da se to moglo očekivati.
Što se tiče kondicije i fizičke spreme, možemo se donekle složiti. Jeste da je tu falilo snage, ali s obzirom na sve okolnosti, to je izgledalo, barem meni, solidno. Momci daju i posljednji atom snage, borba i želja su tu i nema izgubljene lopte, što je veliki napredak ako uporedimo sa prošlom generacijom.
Stavio sam sinoć.
FKSzuti je napisao/la: ↑13 jun 2026, 01:16Snimak Arena: https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/arena112062100.mp4
Snimak FTV: https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/ftv12062045.mp4
R.I.P. Edin Avdić (1979. - ∞)
- Principatus
- Kontakt:
Svaka cast, hvala care!FKSzuti je napisao/la: ↑13 jun 2026, 20:34Stavio sam sinoć.FKSzuti je napisao/la: ↑13 jun 2026, 01:16Snimak Arena: https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/arena112062100.mp4
Snimak FTV: https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/ftv12062045.mp4
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Beduin
- Kontakt:
Ali to je neuspjeh ako pitas pojedince, jer ne igramo lijepo i ne igramo sa jos jednim veznim umjesto napadaca.Elddar je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:50Ma znam brate nego ostane čovjeku gorak okus u ustima kad ni u jednoj od tih utakmica nisi išao po drugi gol
Ali slažem se, sve je ovo odlično do sad. Čak i da smo izgubili sinoć pred nama su još 2 utakmice
Valjda se treba sablonski igrati, ili 433 ili 352
Svakako protiv Svice ocekujem dodatnog veznog i vise lopte u nogama pa iz tranzicije sta uspijemo. Krila nasa daleko vise ce doci do izrazaja, nego protiv trkacke ekipe poput Kanade.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Slažem se na više mjesta sam napisao da ćemo bit duplo bolji protiv Švice, a i pritiska je dosta spalo sa nas pogotovo jer smo uzeli taj bitan bod. A evo gledam Švicu, tek pola prvog poluvremena prošlo a ovo što sam vidio daleko su od nepobjedive ekipeBeduin je napisao/la: ↑13 jun 2026, 21:26Ali to je neuspjeh ako pitas pojedince, jer ne igramo lijepo i ne igramo sa jos jednim veznim umjesto napadaca.
Valjda se treba sablonski igrati, ili 433 ili 352![]()
Svakako protiv Svice ocekujem dodatnog veznog i vise lopte u nogama pa iz tranzicije sta uspijemo. Krila nasa daleko vise ce doci do izrazaja, nego protiv trkacke ekipe poput Kanade.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Ma ja samo kazem da jos ni jednu utakmicu nismo uspjeli kontrolisat,tj da imamo plan sta cemo i kako cemo... Svi pricaju o nekim formacijama ali je realnost da mi na terenu igramo bez ikakve organizacije,napucaj je prema centru i ako se desi neka kontra u prvom poluvremenu to je to... Poslije 55 minuta mi se redovno raspadnemo i protivnici nam lagano kontrolisu posjed a u takvoj situaciji ces rijetko prezivjeti da ne primis gol.. Previse se oslanjamo na srecu... a to nikad nije dobro.. Kad nemamo snage dzaba zelja i pozrtvovanost..HariTz je napisao/la: ↑13 jun 2026, 20:32Možda me nisi najbolje razumio.rishovski je napisao/la: ↑13 jun 2026, 15:24Jest mogla zavrsit 0:2 kao sto je mogla zavrsit i 3:1 za Kanadu... Poenta je da mi ne mozemo kontrolisat utakmicu ni protiv Kipra nit protiv Velsa a vidjeli smo ni protiv Kanade. Ne moze se covjek oslanjati samo na srecu i borbenost,jer doci ce vrijeme kad ce nam sreća okrenuti leđa. E bas zbog toga treba traziti nesto novo na sredini bez Tahirovića.
Mi jesmo dosli na SP ali realno kad se sagleda nasa igra je ista kao i kad smo izgubili direktan plasman na SP u Beču i ništa se od tada nije uradilo da se nešto promijeni na terenu. Skupimo se u 16 metara i čekamo da nam ljudi zabiju.. Osim sto nemamo vezni red mi po svemu sudeći ni kondiciono ne možemo parirati nasim protivnicima i dozivljavamo svaki put ogroman pad u drugom poluvremenu.
Ako je mogla završiti 0:2, a nije, nego je 1:1, znači li to da su Kanađani imali sreće jer smo mi promašili čist zicer i vrlo vjerovatno time bi riješili utakmicu? Može se to gledati sa dvije strane i vjeruj da su Kanađani sinoć molili Boga da samo izjednače.
Ako pričamo o igri, naravno da ono nije lijepo gledati. Antifudbal, bez kvalitetnog veznog reda (što SŠ itekako zna), po meni je jedini način da se izborimo sa onakvom reprezentacijom koja igra na apsolutni presing i tranziciju.
Nije tačno da se samo skupimo u 16 metara, ali hajde, znam da tako izgleda. Opterećenje je došlo na zadnju liniju, koja nam je i najkvalitetnija, tako da se to moglo očekivati.
Što se tiče kondicije i fizičke spreme, možemo se donekle složiti. Jeste da je tu falilo snage, ali s obzirom na sve okolnosti, to je izgledalo, barem meni, solidno. Momci daju i posljednji atom snage, borba i želja su tu i nema izgubljene lopte, što je veliki napredak ako uporedimo sa prošlom generacijom.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- Beduin
- Kontakt:
A po vama pojedincima je sve ovo stvar srece i nafake, eto nemamo nikakav plan i idemu nego izadjemo na teren i rekne se igracima "de nabijajte loptu gore pa ako ko naleti na nju nek proba dati gol".rishovski je napisao/la: ↑13 jun 2026, 22:09Ma ja samo kazem da jos ni jednu utakmicu nismo uspjeli kontrolisat,tj da imamo plan sta cemo i kako cemo... Svi pricaju o nekim formacijama ali je realnost da mi na terenu igramo bez ikakve organizacije,napucaj je prema centru i ako se desi neka kontra u prvom poluvremenu to je to... Poslije 55 minuta mi se redovno raspadnemo i protivnici nam lagano kontrolisu posjed a u takvoj situaciji ces rijetko prezivjeti da ne primis gol.. Previse se oslanjamo na srecu... a to nikad nije dobro.. Kad nemamo snage dzaba zelja i pozrtvovanost..HariTz je napisao/la: ↑13 jun 2026, 20:32Možda me nisi najbolje razumio.rishovski je napisao/la: ↑13 jun 2026, 15:24Jest mogla zavrsit 0:2 kao sto je mogla zavrsit i 3:1 za Kanadu... Poenta je da mi ne mozemo kontrolisat utakmicu ni protiv Kipra nit protiv Velsa a vidjeli smo ni protiv Kanade. Ne moze se covjek oslanjati samo na srecu i borbenost,jer doci ce vrijeme kad ce nam sreća okrenuti leđa. E bas zbog toga treba traziti nesto novo na sredini bez Tahirovića.
Inace su nasi igraci retardi koji ne igraju profesionalan fudbal i nemaju pojma kako se ponasati na terenu, ne treniraju sa selektorom nista, ne razgovaraju, nisu svjesni mogucnosti, nego eto obuku drzavni dres i trckaraju po stadionu.
A 9 utakmica bez poraza, onako bez ikakve organizacije i plana, blago nama takvima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Kako i zasto je ljudima tesko shvatiti da mi ne mozemo igrati bolje od ovog, mozes malo nesto promijeniti, eventualno s jednim igracem vise u vezi, ali to su nijanse. Mi moramo igrati ovakav fudbal, jedino tako se mozemo nadati da cemo ostvariti neki rezultat, vec jesmo jer smo igrali kako igramo!
Drug ziv i zdrav bio ali mi smo ovu utakmicu itekako kontrolisali.rishovski je napisao/la: ↑13 jun 2026, 22:09Ma ja samo kazem da jos ni jednu utakmicu nismo uspjeli kontrolisat,tj da imamo plan sta cemo i kako cemo... Svi pricaju o nekim formacijama ali je realnost da mi na terenu igramo bez ikakve organizacije,napucaj je prema centru i ako se desi neka kontra u prvom poluvremenu to je to... Poslije 55 minuta mi se redovno raspadnemo i protivnici nam lagano kontrolisu posjed a u takvoj situaciji ces rijetko prezivjeti da ne primis gol.. Previse se oslanjamo na srecu... a to nikad nije dobro.. Kad nemamo snage dzaba zelja i pozrtvovanost..HariTz je napisao/la: ↑13 jun 2026, 20:32Možda me nisi najbolje razumio.rishovski je napisao/la: ↑13 jun 2026, 15:24Jest mogla zavrsit 0:2 kao sto je mogla zavrsit i 3:1 za Kanadu... Poenta je da mi ne mozemo kontrolisat utakmicu ni protiv Kipra nit protiv Velsa a vidjeli smo ni protiv Kanade. Ne moze se covjek oslanjati samo na srecu i borbenost,jer doci ce vrijeme kad ce nam sreća okrenuti leđa. E bas zbog toga treba traziti nesto novo na sredini bez Tahirovića.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
To sve stoji drug, ali mi smo imali zicer na 1-0, da Demirovic dade to bi bilo to.bordobijeli je napisao/la: ↑13 jun 2026, 07:14Ma bod ko kuca ljudi su bili bolji . Oni su imali 6/7 opasnih situacija mi 2/3.resko1 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 06:55Gorak je ukus cijelu noc hebo mater, jer se ono sinoc moglo dobit.
Sto bi onaj reko iz Gori vatra filma hebo si nas Demirovicu.
Hoce on glumit zubu Ronalda umjesto da je plasira u suprotni ugao, moj Demirovicu ne mozes ti zubi kopacke cistit.
Na 2-0 bi bilo sve gotovo, vraga bi oni sta mogli, jos bi rijesio pitanje prolaza al neda se usranom do potoka i to ti je.
To su te nijanse koje na kraju naprave razliku u ovakvim utakmicama.
Zadovoljan sam bodom, pobjedom protiv Katara cemo proc, ali ova Demiroviceva sansa, nedosudjen penal protiv Italije, ofsajd protiv Nigerije,i tako te situacije ce me proganjat vazda
Pa hajde pogledaj tih 9 utakmica i kazi koga smo dobili u okviru 90 minuta.. Rumuniju smo dobili sa igračem vise.. Vels su odlucili penali a to je lutrija kao i sa Italijom.Beduin je napisao/la: ↑13 jun 2026, 22:14
A po vama pojedincima je sve ovo stvar srece i nafake, eto nemamo nikakav plan i idemu nego izadjemo na teren i rekne se igracima "de nabijajte loptu gore pa ako ko naleti na nju nek proba dati gol".
Inace su nasi igraci retardi koji ne igraju profesionalan fudbal i nemaju pojma kako se ponasati na terenu, ne treniraju sa selektorom nista, ne razgovaraju, nisu svjesni mogucnosti, nego eto obuku drzavni dres i trckaraju po stadionu.![]()
A 9 utakmica bez poraza, onako bez ikakve organizacije i plana, blago nama takvima.
Italiju nismo mogli dobiti iako smo imali 60 minuta igraca vise... Nikakav napredak u igri jos od Beča... puno je više sreće nego znanja u ovoj reprezentaciji. To što mi volimo uljepšavat neke stvari je posebna tema. Nekad se u životu poklope neke stvari pa dobijes vise nego sto zasluzujes,ali to je samo nekad.
Da bi imao konstantnost moraš imati sistem i plan,jer u suprotnom opet čekaš 12 godina da odes na neko prvenstvo. Tebi ako je uživanje da gledaš narednih 10 godina Tahiragu i remije s Kiprom i Panamom i Makedonijom i da te mlati Luksemburg,onda te razumijem.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 25 gostiju.