18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

signalidunapark
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la signalidunapark » 14 jun 2026, 13:51

Alipasino je napisao/la:
14 jun 2026, 13:35
Do sad sto sam gledo mi i ZuidAfrika i Paragvaj najlosiji.Ako se budemo opet branili i nabijali lopte onda nam negine 3 komada.Ako budemo igrali fudbal ko sav normalan svijet onda moze bude opet 1–1.Sa igracima poput Tahirage Demirage i Gigana sve osim poraza je ogroman uspjeh.
Pozdravljam one što gledaju, a ne vide.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 14 jun 2026, 14:08

Ko kaze da Svicarska mora proci dalje?

I mnogo jaci su ispadali ...

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 14 jun 2026, 14:12

Drum je napisao/la:
14 jun 2026, 14:08
Ko kaze da Svicarska mora proci dalje?

I mnogo jaci su ispadali ...
Švica i Kanada gube u sljedećem kolu, a mi i Katar igramo revijalnu utakmicu u zadnjem kolu :kafa:

Brix
Kontakt:

Post Postao/la Brix » 14 jun 2026, 14:17

tuzlanskinacin je napisao/la:
14 jun 2026, 12:58
h1a2s3o4 je napisao/la:
14 jun 2026, 12:53
Švicarci imaju "specijalca" za BiH: Adnan pomno prati svaki potez Zmajeva, čita i komentare na mrežama!
Adnan Aličajić jedan je od ljudi u stručnom štabu reprezentacije Švicarske koji ima posebnu misiju. Saznati sve o fudbalerima Bosne i Hercegovine.
Taktika, prekidi, iznošenje lopte, kako i gdje igrači šutiraju penale.

Adnan, piše švicarski Blick, prati utakmice, gleda snimke, čita bosanskohercegovačke medije kako bi saznao, primjera radi, da li je neko povrijeđen ili stručni štab ima neku novu ideju na umu.
-Pratim čak i društvene mreže u Bosni - priznao je.

Švicarska je na Mundijal povela trojicu analitičara. Adnan je pratio BiH, Kevin Ehmes, vođa tima skautirao je Katar, a Julian Lauer Kanadu.
Oni snimaju i treninge švicarske reprezentacije i ustupaju ih selektoru Muratu Yakinu.
Tokom same utakmice, oni nastavljaju svoj analitički rad. Kevin Ehmes zauzima mjesto na klupi, dok se Adnan Aličajić i Julian Lauer penju na tribine i u stalnoj su vezi sa svojim šefom.
Ljudino sve što si vidio suprotno im reci inače u Bosnu nam ne dolazi. :bih:
Apel za sve da ga sjebemo da napisemo sve glupost do gluposti nek se aktiviraju troleri tipa psv i taj nema sansi da ista analizira.
Treba ga uputit na temu Demirovica, kad vidi one psovke sam ce odustat od objektivne analize. Moze jedino naucit kako mu se familija zove.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 14 jun 2026, 14:26

Psihološki smo definitivno u prednosti u odnosu na Švicarsku. Mi smo 'preživjeli' teško gostovanje protiv domaćina gdje su momci ostavili srce na terenu da dođu do boda. Kada se uzme u obzir koliko su njihovi igrači fizički spremniji, agilniji i brži, te koliko brzo igraju naspram našeg haramballa, super smo prošli. Po meni je utakmica jako dobro postavljena, solidno vođena (posebno mi se svidio ulazak Šunjića umjesto napadača gdje se vidjelo da smo zgusnuli sredinu). Momcima kapa do poda za borbu i rezultat koji je fantastičan - pogotovo nakon kiksa Švicarske. Jedina zamjerka što smo se instiktivno povukli čim smo zabili, to nam se često dešava. Kod nas je ili full defanziva ili svi naprijed. Nema između.

Stekao sam dojam da je Švicarska doooosta opušteno ušla u drugo poluvrijeme. Da se ne lažemo, Katar je kvalitetom daleko ispod svakog u ovoj grupi. Desila se dobar golmanski dan, Švicarska ležerno igrala u drugom poluvremenu i kazna je došla. Dobra poruka za sve na turniru da nema opuštanja osim ako se nema par golova prednosti. Katar je stvarno očajna ekipa i siguran sam uz dobar pristup da ćemo ih pobijediti. Uopšte me ta utakmica ne brine ako mi budemo pravi jer imamo dobar arsenal da to rutiniramo. Dobra stvar je što će i oni ići na pobjedu, pa će biti dosta više prostora u tranziciji. Stava sam da je ovaj Katar kvalitetom ispod Kipra.

Protiv Švicarske bi nam trebalo biti lakše nego protiv Kanade jer igraju sporije, njima gori pod nogama jer su 'ispucali' svoju šansu da skupe 3b protiv Katara, loša atmosfera je u ekipi od početka priprema. Mogli bi postati jako nervozni ako naši budu disciplinovani nazad, što očekujem.

Optimista sam za obe utakmice iskreno. Nije smak svijeta i ako izgubimo od Švicarske. Sav fokus treba biti na Kataru, međutim bod protiv Švicarske bi nam digao šanse da završimo među prvi dvije ekipe što ti garantuje povoljnog protivnika u 1/16 finala.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 14 jun 2026, 14:38

Sigurno ce Sergej ovako nesto postaviti

Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
Memic Basic Sunjic Alajbegovic
Demirovic Lukic

Ovo bi bilo interesatno

Vasilj
Hadzikadunic Katic Muharemovic
Dedic Mahmic Sunjic Memic
Bajraktarevic Alajbegovic
Dzeko

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 14 jun 2026, 14:59

SanaBosna je napisao/la:
14 jun 2026, 14:38
Sigurno ce Sergej ovako nesto postaviti

Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
Memic Basic Sunjic Alajbegovic
Demirovic Lukic

Ovo bi bilo interesatno

Vasilj
Hadzikadunic Katic Muharemovic
Dedic Mahmic Sunjic Memic
Bajraktarevic Alajbegovic
Dzeko
Tahirovic je siguran u prvih 11.. tako da necemo vidjeti nista novo... Vjerovatno ce poceti isti sastav kao i protiv Kanade i idemo se pokusat odbranit a naprijed kako god bude.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 jun 2026, 15:02

Sunjica ocekujem skoro definitivno u prvoj postavi. Strucni stab zna koliko nam je vazan u veznom redu.

Bosnjo22
Kontakt:

Post Postao/la Bosnjo22 » 14 jun 2026, 15:05

A koje su šanse sa budemo 2.a da ne dobijemo bod/ove protiv Svice.Dobit cemo inshaAllah nego samo pitam

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jun 2026, 15:06

Sunjic i Alajbegovic moraju u prvih 11 protiv Svicarske.
Ostatak vjerovatno ostaje isti.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 14 jun 2026, 15:09

Bosnjo22 je napisao/la:
14 jun 2026, 15:05
A koje su šanse sa budemo 2.a da ne dobijemo bod/ove protiv Svice.Dobit cemo inshaAllah nego samo pitam
Moguće je sve buraz, ali je rano još, tek 1 kolo. Nama je Katar pod moranje 3 boda, Švica je bonus a meni raste optimizam kako se ta utakmica približava
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 jun 2026, 15:14

Bosnjo22 je napisao/la:
Sanse postoje ali to su predaleke prognoze jer svi imaju jos po dvije utakmice. Ne treba pisat bodove unaprijed, ali eto hipotetski, pretpostavimo da cemo i mi i Kanada pobijedit Katar, a Svicarci nas dobiju, onda bi nasa pozicija mnogo ovisila o duelu Kanada - Svicarska: ukoliko ujedna ekipa pobijedi, gol razlika bi odlucivala, ako remiziraju, onda smo sigurno treci a oni sa po 5 bodova 1. i 2. mjesto.

Uglavnom, te kombinatorike ne pomazu nikome jer svako moze dobit svakoga sto smo vidjeli dosad na prvenstvu, jedino sto je bitno je da fajterski udjemo u oba meca i ozbiljno idemo na pobjedu. Iz onog jucer vidjenog siguran sam da i Kanada i mi mozemo Katar pobijedit ako se ozbiljno postavimo (a ne ko Svicarci jucer), a i sa Svicarskom cemo po meni cak imat i izbalansiraniji mec nego s Kanadom, bitno je da ostanemo cvrsti pozadi i prije svega sacuvamo vlastiti gol a u napadu cemo vjerovatno imat vise prilika. Povratak Dzeke bi nam bio od ogromne pomoci. Mislim da vecina nije svjesna koliko je Kanada brza i intenzivna ekipa sto se tice presinga i koliko je bio los matchup za nas, mislim da je malo koja ekipa na prvenstvu onako brza i agresivna van posjeda.

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 14 jun 2026, 15:25

legenda reala je napisao/la:
14 jun 2026, 08:14
DnevnaDozaPklata je napisao/la:
14 jun 2026, 08:05
legenda reala je napisao/la:
14 jun 2026, 07:27
e ovo je odbrana sto igraju Australci,a ne onaj nas jad od petka,brani se ti nije problem al brani se kvalitetno
E cuj jad, a izgubili 2 od zadnjih 16 tekmi, na 13 primili gol ili manje, samo na tri tekme smo primili dva gola. Sta ti kontas da zapravo mozemo ? I ovo, fol, ne valja, jel ? :urnebes:

Bosnje su cudo :urnebes:
Ja nisam nigdje piso o prethodnim utakmicams nego o odbrani od petka,koja je bila katastrofa i dozvolili smo protivniku bezbroj sansii.
Ako je ono dobra odbrana svaka cast

Ako si gledo sad Australce to je prava timska odbrana,gdje svak zna sta radi,kod nas se to u petak nije vidjelo ni u jednom momentu.

Znam da mozemo i moramo bolje od onog sto smo odigrali u petak,ne ocekujem nikakvo nadigravanje s protivnika al vec ak igramo defanzivno daj da to odradimo kvalitetno i da protivniku dozvolimo sto manje sansi, a ne 5,6 zicera da mu dopustimo,valjda je to i bit odbrane
Gledao sam australce, igrač utakmice golman, turci fulili 6 dobrih sansi, bas kao kanadjani protiv nas, dok je Australija napravila manje pravih2 izglednih sansi od nas, Memic i posebno Demirovic su ono morali zabiti. Također Australija igra 4 4 2 gdje je jedan od napadaca, Irankunde, brz kao munja sto mi igramo ovako kako igramo pa ne mozemo da istrcimo kontru treba pitati Sergeja. Al odbranu igramo vise nego solidno i timski, moje misljenje, naravno.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 14 jun 2026, 15:27

Elddar je napisao/la:
14 jun 2026, 15:09
Bosnjo22 je napisao/la:
Moguće je sve buraz, ali je rano još, tek 1 kolo. Nama je Katar pod moranje 3 boda, Švica je bonus a meni raste optimizam kako se ta utakmica približava
Pretpostavimo da Kanada uzme Qatar, mi i Svica odigramo X, poredak bi bio 1. Kanada 4b, 2. Svica 2b, 3.BiH 2b, 4.Katar 1b.. zbog zutih kartona smo u podredjenom polozaju..

Da bi zavrsili drugi potrebno nam je da Svicarska ne pobijedi Kanadu u zadnjem kolu, ako bi tamo bio X nama bi pobjeda protiv Katara donijela mozda i prvo mjesto ovisi o tome kojom gol razlikom bi Kanada dobila Katar a kojom mi, ne bi bilo zgoreg i dobiti sto manje zutih kartona jer u slucaju iste gol razlike i medjusobnog izmedju nas i Kanade, fair play se gleda naredni..

Ako bi tamo Kanada dobila Svicarsku, nama bi i x protiv Katara donio drugo mjesto u grupi, tako da moze se desiti da ne dobijemo ni jednu do kraja a zavrsimo na drugom mjestu..

Isto tako ako Kanada mlatne Katar a Svica nas, racunica je jasna - zadnje kolo s Katarom igras direktno za prolaz (jer 4boda bi morala biti dovoljna da si u top8 treceplasiranih), i tu onda ovisi od rezultata meca Svica - Kanada koji bi zavrsili, mogli bi pobjedom biti i drugi ako Svicarska dobije Kanadu, ne pase nam da Kanada dobije Svicarsku jer u slucaju da nas Svicarci dobiju s njima gubimo head to head na tabeli, u tom slucaju bi bili na omjeru po 4b i mi i oni ali bi oni bili zavrsili drugi jer su nas dobili a mi treci.

Naravno ovisi sta ce se desiti u nasem mecu sa Svicarskom, ali realno gledano ako uspijemo taj mec ne izgubiti jedno od prva dva mjesta su realan scenarij, s tim sto bi i Katar onda s 1b a mi tipa 2b imali za sta igrati u zadnjem kolu tako da taj mec ni u kojem scenariju ne moze biti revijalan kao sto sam cuo na par mjesta..

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 14 jun 2026, 15:27

4-5-1 u defanzivi, 4-3-3 u ofanzivi

slika

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jun 2026, 15:31

Bosnjo22 je napisao/la:
Sa porazom protiv Svice se moramo nadati da oni uzmu i Kanadu a mi Katar. Onda bi gol razlika izmedju nas i Kanadjana odlucivala ko ce biti 2. a ko 3 (uz ocekivani ishod da Kanada dobije Katar). Ovaj scenario nije nerealno da se desi, tako da nam remi Svice jucer odgovara i u ovom kontekstu jer sada je vec sigurno da u zadnjem kolu ne mogu igrati sa nekom B postavom.

1. Svica 7
2./3. BiH/Kanada 4 (gol razlika)
4. Katar 1

Ono sto se znalo desavati na prvenstvima kroz historiju je "dogovoren remi" u zadnjem kolu a to bi potencijalno mogla biti opcija za Kanadjane i Svicarce jer i jedni i drugi onda idu na 5 bodova a mi i Katar se borimo za 3. mjesto jer mozemo maksimalno do 4 boda (mada necemo se ljutiti svakako jer prolaz grupe je osnovni cilj).

Medjutim zato nam se remijem protiv Svice u potpunosti otvara situacija i sigurno smo 1. ili 2. pobjedom protiv Katara.

Pred zadnje kolo bi imali:

1. Kanada 4 boda
2./3. BiH/Svica 2 boda
4. Katar 1 bod

Tu bi Svicarskoj igrala samo pobjeda a s obzirom da su kiksali protiv Katara, onda mislim da nije nerealno da budemo ispred njih na bolju gol razliku.

Ali bitnije, kako god da se odigra ta utakmica mi smo u ovom scenariju, uz pobjedu protiv Katara, sigurno na prva 2 mjesta :bih:
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 14 jun 2026, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 14 jun 2026, 15:32

Confiance je napisao/la:
14 jun 2026, 15:27

slika
Ovo je odlican sastav, u nastavku ako treba ganjati gol ubaciti Tabakovica i Dzeku...

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 14 jun 2026, 15:43

Confiance je napisao/la:
14 jun 2026, 15:27

slika
Mislim da Memic u svakom slucaju pocinje.

Ako Dzeko bude spreman vjerujem da ce on poceti u paru s Demirovicem, ako ne onda Lukic opet pocinje.
Ne vjerujem da ce Barbarez mijenjati ista od prvih 11 jedino mozda Sunjica umjesto Tahirovica ili Basica.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 14 jun 2026, 15:45

Goalgetter je napisao/la:
14 jun 2026, 15:06
Sunjic i Alajbegovic moraju u prvih 11 protiv Svicarske.
Ostatak vjerovatno ostaje isti.
Zasto Alajbegovic mora u prvih 11. Ja bih ga cuvao za drugo poluvrijeme jer ako budemo u nepovoljnoj situaciji nakon prvog poluvremena on je igrac koji moze unijeti promjenu sa klupe.

Ovako ako on pocne koga imas za ubacit da promijeni tempo?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 jun 2026, 15:46

Pocet se ista ekipa jer je imala rezultat. Mozda Sunjic upadne.

Iako nikakva logika ne postoji u klupiranju Kerima. Samo nama najbolji igrac pocinje sa klupe iz bog zna kakvog razloga, iako je vjerovatno u pitanju ono drevno razmisljanje mlad je.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alacious i 61 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []