Nevjerovatno sta je onaj crni bek iz Francuske radio, svaku koju je dobio u ruke je osutao.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 15:10Solidna predstava Hrelje na ovom kampu. Za moj ukus je bio previse fin. Igrao je pravu timsku kosarku, sto nije radilo 95% ostalih. Radije bih da je bio bar malo bezobrazniji. Recimo onaj Backo iz Mege je na kraju zavrsio u prvoj petorci, a frajer je uzimao 20 suteva po mecu i kao eto s 12 poena i 4 skoka u prosjeku treba pricati da je razvalio. On i onaj iz Makabija su doslovno kad god dobiju loptu uzimali sut.
Hrelja je igrao nekih 18 minuta u prosjeku i po mecevima zabijao 8, 7 i 3 poena (u te prve dvije utakmice je zabio sve ili gotovo sve sto je sutirao). Imao je i nekih 4-5 skokova i 2 asistencije u prosjeku. Bilo je tu finih elemenata kosarke. Igrao je vecinom trojku i nije puno drzao loptu u rukama, ali je u par navrata odlicno odigrao pik s centrom i dao perfektan pas o parket. Fino je i par puta ulazio iz kretnji u neki mid-range domet i na pas visokog igraca lijepo zavrsavao floaterom ili iz nekog nadskoka (posebno je lijepo vidjeti kad to uradi lijevom rukom). Mislim da treba nabiti koji kilogram misicne mase i dobiti na cvrstini, da se ne odbija od protivnickih igraca kad se krece kroz blokove - pogotovo ako bude igrao trojku (mada bih vise volio da se isprofilise na poziciji 2).
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
-
Helemnejse
- Kontakt:
Taj crnac skauti ce izdrkati na njegove fizikalije, a hrelji sto je timski odigrao reci ce karinasmarlostanf1eld je napisao/la: ↑09 jun 2026, 07:13Nevjerovatno sta je onaj crni bek iz Francuske radio, svaku koju je dobio u ruke je osutao.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 15:10Solidna predstava Hrelje na ovom kampu. Za moj ukus je bio previse fin. Igrao je pravu timsku kosarku, sto nije radilo 95% ostalih. Radije bih da je bio bar malo bezobrazniji. Recimo onaj Backo iz Mege je na kraju zavrsio u prvoj petorci, a frajer je uzimao 20 suteva po mecu i kao eto s 12 poena i 4 skoka u prosjeku treba pricati da je razvalio. On i onaj iz Makabija su doslovno kad god dobiju loptu uzimali sut.
Hrelja je igrao nekih 18 minuta u prosjeku i po mecevima zabijao 8, 7 i 3 poena (u te prve dvije utakmice je zabio sve ili gotovo sve sto je sutirao). Imao je i nekih 4-5 skokova i 2 asistencije u prosjeku. Bilo je tu finih elemenata kosarke. Igrao je vecinom trojku i nije puno drzao loptu u rukama, ali je u par navrata odlicno odigrao pik s centrom i dao perfektan pas o parket. Fino je i par puta ulazio iz kretnji u neki mid-range domet i na pas visokog igraca lijepo zavrsavao floaterom ili iz nekog nadskoka (posebno je lijepo vidjeti kad to uradi lijevom rukom). Mislim da treba nabiti koji kilogram misicne mase i dobiti na cvrstini, da se ne odbija od protivnickih igraca kad se krece kroz blokove - pogotovo ako bude igrao trojku (mada bih vise volio da se isprofilise na poziciji 2).
Evo osvojili su ovaj 3x3 turnir u Cluju
Laza i ekipa
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ma ovo je po ekipama i igracima nivo nekog turnira u Zivinicama.
Možda Lazić i stigneGhuraba je napisao/la: ↑14 jun 2026, 17:19Ma ovo je po ekipama i igracima nivo nekog turnira u Zivinicama.Fazon je da je nagrada dobra, tj. ovaj slot za masters u Marseju, ali ce se isti igrati nekad izmedju nase dvije utakmice protiv Turske i Srbije, tako da nista od Amara i Laze. Tu bi se bas moglo vidjeti na kojem su nivou sto se tice svjetskog basketa, ali nazalost nece ga moci odigrati.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ako koga zanima, nasi za par minuta igraju svoju prvu utakmicu u grupi protiv Estonije. Druga je u 16:50 protiv Austrije.
https://www.youtube.com/live/cVdiyDXnFz ... j0KCfXubzY
Edit: Uzasna utakmica nasih. Nespremni totalno, pogotovo Alibegovic. U napadu nisu odigrali nista, a i u defanzivi nista nisu odbranili. Sad moraju dobiti Austriju (izgubili od Estonije 2 razlike, ne znam kako), koja je jos jaca reprezentacija.
Edit: Uzasna utakmica nasih. Nespremni totalno, pogotovo Alibegovic. U napadu nisu odigrali nista, a i u defanzivi nista nisu odbranili. Sad moraju dobiti Austriju (izgubili od Estonije 2 razlike, ne znam kako), koja je jos jaca reprezentacija.
Ovo sto sam ja pogledao divlja igra skroz, izvuci loptu van i odmah se dizi na sut. Bilo je i dosta nekakvih glupih faulova. Mozda grijesim ali zar nije ova lopta za 3x3 drugacija od one za klasicnu kosarku. Ne znam koliko je pametno tako se prebacivati pred dvije teske utakmice. Ono jednom kad je Lazic dosao na okupljanje a igrao samo 3x3 nikad gore suterski nije izgledao.Ghuraba je napisao/la: ↑16 jun 2026, 14:13Ako koga zanima, nasi za par minuta igraju svoju prvu utakmicu u grupi protiv Estonije. Druga je u 16:50 protiv Austrije.
Ma bila su bar 3 glupa faula iz kojih su ovi dobili 5 ili 6 bacanja. Totalno neiskusno su ovo odradili. Opet da spomenem Zivinice, ovo bi njihova basket ekipa Aluplastik bolje odigrala - bez zezancije.StevieG8 je napisao/la: ↑16 jun 2026, 15:23Ovo sto sam ja pogledao divlja igra skroz, izvuci loptu van i odmah se dizi na sut. Bilo je i dosta nekakvih glupih faulova. Mozda grijesim ali zar nije ova lopta za 3x3 drugacija od one za klasicnu kosarku. Ne znam koliko je pametno tako se prebacivati pred dvije teske utakmice. Ono jednom kad je Lazic dosao na okupljanje a igrao samo 3x3 nikad gore suterski nije izgledao.
Sve u svemu, razocarali su me opasno. U napadu nikakve organizacije, nisu iskoristili ni duzinu, ni snagu pod kosem, ni nista od svojih aduta. U odbrani 0, nisu pratili protok lopte, ni kretnje Estonaca, iako recimo Gavric i Lazic mogu igrati bas dobru odbranu. Kao da su mislili da ce ih lahko dobiti, a ljudi prije njih uzeli i Austrijance koji su prilicno ozbiljna imena u 3x3. Zato ovo i jeste sport u kojem relativno brzo mozes bljesnuti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.