Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)

We are 26
Zeko87
Kontakt:

Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)

Post Postao/la Zeko87 » 14 jun 2026, 17:26

Vasilj

Memić Muhamremović Katić Dedić

Šunjić. Bendžamin

Esmir. Mahmić. Alajbeg

Džeko
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 14 jun 2026, 17:42

Zeko87 je napisao/la:
14 jun 2026, 17:26
Vasilj

Šunjić. Bendžamin

Esmir. Mahmić. Alajbeg

Džeko

Nema teoretske sanse da se bez Demirovica pocne ovakva utakmica
Željezničar über alles

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 jun 2026, 17:45

Isto kao da ste se tek sad uključili pa pravite te neke formacije koje nisu 4:4:2
Don't hate what you don't understand.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 14 jun 2026, 17:58

lakilone je napisao/la:
14 jun 2026, 17:42
Zeko87 je napisao/la:
Vasilj

Šunjić. Bendžamin

Esmir. Mahmić. Alajbeg

Džeko

Reci mi šta dobijaš sa Demirovićem.

I nemoj reći trka i presing, već mi reci šta njegova trka i presing konkretno donose.

Koliko je lopti osvojio ukupno? Koliko je lopti osvojio na suprotnoj polovini? Koliko je puta natjerao njihovu zadnju liniju na grešku? Koliko se naših prilika izrodilo iz toga? Koliko je lopti zadržao i odložio našim veznim igračima?

O njegovom napadačkom učinku da ne govorim. To što vi hvalite kod njega može svaki ofanzivni vezni da radi. U konačnici, koliko smo mi golova zabili ili makar prilika stvorili iz visokog predobra uopšte? Reći ću ti odmah - ni jednu.

Ta priča o Demirovićevom značaju je demagogija koja se prosipa fudbalskim analfabetima.
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 14 jun 2026, 17:59, ukupno mijenjano 1 put.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 jun 2026, 17:59

xaviesta je napisao/la:
14 jun 2026, 17:45
Isto kao da ste se tek sad uključili pa pravite te neke formacije koje nisu 4:4:2
Kontaju da je ovo football manager pa mozes mijenjati formaciju kako hoces.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 14 jun 2026, 18:08

PeppermintSA je napisao/la:
14 jun 2026, 17:58
lakilone je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:
Vasilj

Šunjić. Bendžamin

Esmir. Mahmić. Alajbeg

Džeko

I nemoj reći trka i presing, već mi reci šta njegova trka i presing konkretno donose.

Koliko je lopti osvojio ukupno? Koliko je lopti osvojio na suprotnoj polovini? Koliko je puta natjerao njihovu zadnju liniju na grešku? Koliko se naših prilika izrodilo iz toga? Koliko je lopti zadržao i odložio našim veznim igračima?

O njegovom napadačkom učinku da ne govorim. To što vi hvalite kod njega može svaki ofanzivni vezni da radi. U konačnici, koliko smo mi golova zabili ili makar prilika stvorili iz visokog predobra uopšte? Reći ću ti odmah - ni jednu.

Ta priča o Demirovićevom značaju je demagogija koja se prosipa fudbalskim analfabetima.
Ometa igru protivničkih šestica i to radi ekstremno dobro, znači tjera ih da se rješavaju lopte i ne dozvoljava pasove kroz sredinu. Pogotovo će biti važan protiv Švicarske da bude na Xhaki, tu bi Mahmić bio igrač manje.

Također izuzetno dobro prati kretnje protivnika i čini tu prvu odbrambenu liniju jačom. S Mahmićem u ovakvoj utakmici nećeš dobiti ništa, jer Švicarskoj ne možeš uzeti posjed i on ti je onda igrač manje jer naša filozofija je da se dobro branimo i onda iz tih situacija krećemo u tranziciju i kreiramo nešto.

Također Esmir i Kerim neće krenuti zajedno jer filozofija odbrane je da krila pomažu bekovima, s tom trojkom iza napadača bi samo još povečao pritisak i opterećenje na zadnju liniju.

Čitam postove i znam da smo svi euforični i da bi htjeli da igramo super, razbijamo protivnike i imamo više inicijative međutim ovo je ono kako igra naša reprezentacija. Ono što ti je dalo rezultat nećeš promjeniti preko noći.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 14 jun 2026, 18:09

14 jun 2026, 17:58
lakilone je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:
Vasilj

Šunjić. Bendžamin

Esmir. Mahmić. Alajbeg

Džeko

Svi su fudbalski analfabeti, samo je neki random pitar upravu.
Je.beš sve silne fudbalske radnike, analitičare, bivše igrače, sadašnje trenere, ljude koji žive od fudbala...Upravu je PeppermintSA.
Evo iskreno se nadam da će neki ofanzivni veznjak dobiti te iste "lagane" i "nebitne" zadaće ko Demirović. Evo, nek stavi Mahmića da to odrađuje, ja sam za.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 14 jun 2026, 18:44

dark44 je napisao/la:
14 jun 2026, 18:08

Ometa igru protivničkih šestica i to radi ekstremno dobro, znači tjera ih da se rješavaju lopte i ne dozvoljava pasove kroz sredinu. Pogotovo će biti važan protiv Švicarske da bude na Xhaki, tu bi Mahmić bio igrač manje.

Također izuzetno dobro prati kretnje protivnika i čini tu prvu odbrambenu liniju jačom. S Mahmićem u ovakvoj utakmici nećeš dobiti ništa, jer Švicarskoj ne možeš uzeti posjed i on ti je onda igrač manje jer naša filozofija je da se dobro branimo i onda iz tih situacija krećemo u tranziciju i kreiramo nešto.

Također Esmir i Kerim neće krenuti zajedno jer filozofija odbrane je da krila pomažu bekovima, s tom trojkom iza napadača bi samo još povečao pritisak i opterećenje na zadnju liniju.

Čitam postove i znam da smo svi euforični i da bi htjeli da igramo super, razbijamo protivnike i imamo više inicijative međutim ovo je ono kako igra naša reprezentacija. Ono što ti je dalo rezultat nećeš promjeniti preko noći.
To što ti navodiš bi značilo da Demirović tjera protivnika na duge lopte, što nije slučaj. Čak ni Makedoniju nije na to tjerao. On nama ništa konkretno ne donosi. Svaki protivnik i dalje dominira u posjedu, svaki protivnik i dalje napada kroz sredinu, pas igrom, svaki protivnik i dalje vrlo lako dolazi do našeg šesnaesterca.

No ako ostavimo sve to po stranu, ti Demirovića nemaš u igri. Fudbal se igra u dva pravca. Dakle, kada ti imaš loptu igraš s igračem manje jer on nije u stanju zadržati loptu, ne može odigrati ili proigrati saigraca, ne može zabiti. I u igri u kojem naša dva beka ne idu naprijed, naša dva zadnja ili centralna vezna ne ulaze u posljednu trećinu, a naš špic apsolutno ne postoji u fazi posjeda, kako ćeš zaprijetiti protivniku?

Spominješ tranziciju. Koju? S kim? Tranzicija podrazumijeva brzu tranziciju. Hocel ti to Džeko, Demirović i Tabaković istrčati kontru. U krajnjoj liniji, kad smo to mi posljednji put istrčali jednu kvalitetnu kontru ili polukontru? Protiv Rumunije u Bukureštu. Znaš li koliko je prošlo vremena od tad?

Ako po strani ostavimo frljoke iz kornera i prekida, golove smo isključivo davali na postavljenu odbranu, punjenjem šesnaesterca - sva tri protiv Rumunije u Zenici, svih 7 protiv San Marina, protiv Italije.

Da bi igrao niski blok i imao brzu tranziciju moraš imati izrazitu brzinu i tehničku kvalitetu, upadanja iza leđa itd.

Što se tiče špiceva koji imaju i defanzivna svojstva, pogledas Harry Kanea. I pogledas njegovu igru u polju.

Što se Xhake tiče, lik igra hodajući. Zalijepiš flastera i ćao. A ako ne zalijepiš, nego igraš zonski presing, ništa Demirović neće njega više poremetiti nego neko drugi. Ali makar ćeš u fazi igre imati vise. Moraš ba igrati fudbal, a ne samo razmišljati o osujećivanju protivnika.

I za kraj, ko to još igra sa dva špica-sidraša? Koja reprezentacija ili ozbiljna ekipa?

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 14 jun 2026, 18:47

xaviesta je napisao/la:
14 jun 2026, 17:45
Sve debil do debila.
Glory Glory Man United

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 jun 2026, 18:51

da je meni da bar dobijemo jedan epski trenutak na ovom SP koji cemo moci vrtiti dok smo zivi, npr. neka golcina za pobjedu pri kraju meca

npr Kerim u raslje za prolaz grupe ili u 1/16-finala :mrgreen:
Don't believe the hype.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jun 2026, 18:58

akisarajevo92 je napisao/la:
14 jun 2026, 18:51
da je meni da bar dobijemo jedan epski trenutak na ovom SP koji cemo moci vrtiti dok smo zivi, npr. neka golcina za pobjedu pri kraju meca

Demir zabije gol pa kako god, kud ćeš epskije :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 14 jun 2026, 19:01

14 jun 2026, 18:44
dark44 je napisao/la:

To što ti navodiš bi značilo da Demirović tjera protivnika na duge lopte, što nije slučaj. Čak ni Makedoniju nije na to tjerao. On nama ništa konkretno ne donosi. Svaki protivnik i dalje dominira u posjedu, svaki protivnik i dalje napada kroz sredinu, pas igrom, svaki protivnik i dalje vrlo lako dolazi do našeg šesnaesterca.

No ako ostavimo sve to po stranu, ti Demirovića nemaš u igri. Fudbal se igra u dva pravca. Dakle, kada ti imaš loptu igraš s igračem manje jer on nije u stanju zadržati loptu, ne može odigrati ili proigrati saigraca, ne može zabiti. I u igri u kojem naša dva beka ne idu naprijed, naša dva zadnja ili centralna vezna ne ulaze u posljednu trećinu, a naš špic apsolutno ne postoji u fazi posjeda, kako ćeš zaprijetiti protivniku?

Spominješ tranziciju. Koju? S kim? Tranzicija podrazumijeva brzu tranziciju. Hocel ti to Džeko, Demirović i Tabaković istrčati kontru. U krajnjoj liniji, kad smo to mi posljednji put istrčali jednu kvalitetnu kontru ili polukontru? Protiv Rumunije u Bukureštu. Znaš li koliko je prošlo vremena od tad?

Ako po strani ostavimo frljoke iz kornera i prekida, golove smo isključivo davali na postavljenu odbranu, punjenjem šesnaesterca - sva tri protiv Rumunije u Zenici, svih 7 protiv San Marina, protiv Italije.

Da bi igrao niski blok i imao brzu tranziciju moraš imati izrazitu brzinu i tehničku kvalitetu, upadanja iza leđa itd.

Što se tiče špiceva koji imaju i defanzivna svojstva, pogledas Harry Kanea. I pogledas njegovu igru u polju.

Što se Xhake tiče, lik igra hodajući. Zalijepiš flastera i ćao. A ako ne zalijepiš, nego igraš zonski presing, ništa Demirović neće njega više poremetiti nego neko drugi. Ali makar ćeš u fazi igre imati vise. Moraš ba igrati fudbal, a ne samo razmišljati o osujećivanju protivnika.

I za kraj, ko to još igra sa dva špica-sidraša? Koja reprezentacija ili ozbiljna ekipa?
Ne igra na duge lopte nego tjera protivnike da igraju po stranama, gdje se to uklapa u našu filozofiju odbrane gdje se krila spuštaju i pomažu bekovima, što dalje implicira na to da štoperi ostaju u centralnim zonama i očiste sve centaršuteve jer im je to forte u igri (dakle ne izvlačiš ih van centralne zone i ne rizikuješ povratne pasove). Iz tih čišćenja je i došla šansa za Demirovića, a druga stvar ne dozvoljavaš rascjepe u odbrambenim linijama da ti protivnici mogu napasti prostor jer su ti štoperi spori (Kanada koliko god nas je pritisla oduzeli smo im prostor i napadi su im bili poprilično jalovi)

Mi igramo na tranziciju da pogodiš targetmana npr Džeku koji tu loptu može zadržati i distribuirati na brza krila čitaj Memić i onda nakon Memićevog trka napasti prostor zajedno s Demirovićem.

Demirović ima poprilično dosta defanzivnih zadataka i relativno sve ispunjava na terenu što dobije od selektora zato ga ovaj i drži u igri toliko, Mahmića očekujem npr protiv Katara gdje ćemo mi uzeti loptu a gdje se on dobro ubacuje iz drugog plana i može razbiti njihovu defanzivnu koncepciju, npr tu očekujem i Alajbegovića a da se Memić i Dedić spuste na bekove jer su dosta mobilniji u odbrani tranzicije.

Dva sidraša idu iz koncepcije da mi ne možemo ni s jednom formacijom uzeti posjed lopte protiv reprezentacija sličnog ili jačeg ranga, jer imaš možda najgori vezni red na turniru kojim su normalni pasovi otežani čitaj Tahirović, Gigović i sl, jednostavno nemamo organizaciju i igri i svaka izgradnja igre nam je blago rečeno užas iz kojeg često budemo kažnjeni. Onda ideš s dva sidraša na nabij, zadrži daj na krilo i trči u 16, i naravno prekidi.

Vjeruj mi Xhaka je puno namazaniji igrač, pogotovo kad uđe u zone trougla s bekom i krilom gdje će biti potrebno da ga se maksimalno prati.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 jun 2026, 19:01

Demirovic je uz Tabakovica napadac sa najboljom formom, a najbolje igrace ne stavljas na klupu tek tako, jer nemamo mi toliko igraca u rosteru pa da mijenjamo tek tako.

A toliko dokazanih strucnjaka je govorilo o znacaju Demirovica na nasu igru, jer u ovoj repki to nisu samo golovi, ali jeste cinjenica da ne koristi gol sanse i to mora promijeniti ili ga ranije izvoditi sa terena.
Ali eto samoprozvani eminentni strucnjak na forumu, Pepermint, kaze da niko drugi nema pojma osim njega. A mi na Svjetskom prvenstvu i boli nas kita ❤️
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 jun 2026, 19:26

Raonffa je napisao/la:
14 jun 2026, 18:58
akisarajevo92 je napisao/la:
14 jun 2026, 18:51

Demir zabije gol pa kako god, kud ćeš epskije :mrgreen:
Demir zabrije hat-trcik, eto epskije :mrgreen:
Don't believe the hype.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 jun 2026, 19:31

14 jun 2026, 18:44
dark44 je napisao/la:

Maliciozno je pisati frljoke. Nasi prekidi su uvjezbani i brutalni, to sam primijetio i pisao jos od Lige nacija. Mi tako igramo. Ja ne vidim da imamo problem sa golovima, sta vise mogli smo ih jos zabijati u zadnjim utakmicama.
Ti ako zelis tike take to je druga stvar. Mene zaboli qurcina, samo nek udje. Tike take i uvjezbani prekidi - oba se pikaju po 1 gol.

Ima tu jos stvari, nije poenta samo natjerati protivnika da nabije vec da ne igra akciju koju zeli/stranu gdje su jaci vec da tjera neko prinudno rjesenje sto mi ne vidimo i sl. Uglavnom radi ogroman posao. I da smotan je s golovima ali apsolutno nije smotan s loptom kako si predstavio.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 14 jun 2026, 19:45, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 jun 2026, 19:38

Evo konacno sam ugledao nekog naseg nivoa, ovi se brane i igraju ko mi, i to jos protiv kvalitetnijeg protivnika.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 jun 2026, 19:43

Fudo je napisao/la:
14 jun 2026, 19:38
Evo konacno sam ugledao nekog naseg nivoa, ovi se brane i igraju ko mi, i to jos protiv kvalitetnijeg protivnika.
hajde u mezar ces jos malo ako Bog da
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 jun 2026, 19:45

Surreal je napisao/la:
14 jun 2026, 19:43
Fudo je napisao/la:
14 jun 2026, 19:38
hajde u mezar ces jos malo ako Bog da
Jesi glup, to nekom zeliti i jos reci ako bog da. Da bog sacuva. Jezim se kolika odvratnost, kakav si ti glupan covjece.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 jun 2026, 19:49

dark44 je napisao/la:
14 jun 2026, 19:01
Ne igra na duge lopte nego tjera protivnike da igraju po stranama, gdje se to uklapa u našu filozofiju odbrane gdje se krila spuštaju i pomažu bekovima, što dalje implicira na to da štoperi ostaju u centralnim zonama i očiste sve centaršuteve jer im je to forte u igri (dakle ne izvlačiš ih van centralne zone i ne rizikuješ povratne pasove). Iz tih čišćenja je i došla šansa za Demirovića, a druga stvar ne dozvoljavaš rascjepe u odbrambenim linijama da ti protivnici mogu napasti prostor jer su ti štoperi spori (Kanada koliko god nas je pritisla oduzeli smo im prostor i napadi su im bili poprilično jalovi)

Mi igramo na tranziciju da pogodiš targetmana npr Džeku koji tu loptu može zadržati i distribuirati na brza krila čitaj Memić i onda nakon Memićevog trka napasti prostor zajedno s Demirovićem.

Demirović ima poprilično dosta defanzivnih zadataka i relativno sve ispunjava na terenu što dobije od selektora zato ga ovaj i drži u igri toliko, Mahmića očekujem npr protiv Katara gdje ćemo mi uzeti loptu a gdje se on dobro ubacuje iz drugog plana i može razbiti njihovu defanzivnu koncepciju, npr tu očekujem i Alajbegovića a da se Memić i Dedić spuste na bekove jer su dosta mobilniji u odbrani tranzicije.

Dva sidraša idu iz koncepcije da mi ne možemo ni s jednom formacijom uzeti posjed lopte protiv reprezentacija sličnog ili jačeg ranga, jer imaš možda najgori vezni red na turniru kojim su normalni pasovi otežani čitaj Tahirović, Gigović i sl, jednostavno nemamo organizaciju i igri i svaka izgradnja igre nam je blago rečeno užas iz kojeg često budemo kažnjeni. Onda ideš s dva sidraša na nabij, zadrži daj na krilo i trči u 16, i naravno prekidi.

Vjeruj mi Xhaka je puno namazaniji igrač, pogotovo kad uđe u zone trougla s bekom i krilom gdje će biti potrebno da ga se maksimalno prati.
Drug, dzaba objašnjavaš liku koji je već očigledno uzeo stav koji će do groba branit. Ne zna on šta je zona trougla nit ga zanima. Prvo je bilo raspast ćemo se zbog previše intervjua i javašluka u Sarajevu, sad je problem formacija i što ne igramo lijepo, što previše remiziramo i ne pobjeđujemo, kad pobijedimo bit će nešto treće.

Ali znači koji nivo arogancije govorit o "demagogiji koja se prosipa fudbalskim analfbetima" a kaže u istom postu "ne služi ničemu Demirovićeva trka". I onda kaže "pa da je korisna onda bi prisiljavao stopere na izbijanja". :rol: Svaka čast

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 14 jun 2026, 19:59

Igrat cemo 4-4-2 i od toga Sergej nece odstupati. Ocekujem Alajbegovica sa Esmirom od prve minute, Dedica lijevo, a Memica desno jer su bekovi Svicarske najslabija karika u ekipi.

Ako pobjedimo, e onda mozda i bude prostora da probamo sa 4231
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []