LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

revoX.
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la revoX. » 06 maj 2011, 18:47

hoce li pobjediti veceras? igrao sam ih na klad.
HZ87

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 06 maj 2011, 19:03

majestic24 je napisao/la:Prihvatili bi iz Orlanda i **** za Howarda da im se ponudi jer znaju i oni da su sve syebali i da ce tip u svakom slucaju otici iz Orlanda. Isto to vrijedi i za D Wililamsa....pa i ptica na grani zna da Netsi nemogu stvoriti sampionsku momcad ni za 10 godina a kamoli za 1 sezonu. Netsi su samo prolazna stanica u zivotu Derona.
Imas prevelike zelje, nije ovo igrica pa da pravis tim superstara. Realnost je nesto sasvim drugo.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 maj 2011, 19:27

BIHfan je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Prihvatili bi iz Orlanda i **** za Howarda da im se ponudi jer znaju i oni da su sve syebali i da ce tip u svakom slucaju otici iz Orlanda. Isto to vrijedi i za D Wililamsa....pa i ptica na grani zna da Netsi nemogu stvoriti sampionsku momcad ni za 10 godina a kamoli za 1 sezonu. Netsi su samo prolazna stanica u zivotu Derona.
Imas prevelike zelje, nije ovo igrica pa da pravis tim superstara. Realnost je nesto sasvim drugo.
realnost je da najvece sanse za dovododjenje howarda imaju Lakersi pa ti misli sta god zelis.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 maj 2011, 20:14

lakersi imaju sanse za Howarda, ali ne i za dvojicu tu mislim na D Wiliamsa
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 maj 2011, 20:23

SaltCityAttack je napisao/la:lakersi imaju sanse za Howarda, ali ne i za dvojicu tu mislim na D Wiliamsa

To si upravu...ja sam vec pisao da je previse ocekivati taj "deal" sa Netsima dok sa Howardom bi se mozda i moglo nesto odraditi.

I zna li neko kakav ugovor ima Thornton iz Sacramenta ili ako nista drugo gdje mogu da nadjem to? :D

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 maj 2011, 20:26

SaltCityAttack je napisao/la:lakersi imaju sanse za Howarda, ali ne i za dvojicu tu mislim na D Wiliamsa
fisher 5 mill

artest 6 mill

gasol 18 mill

bynum 17 mill

UKUPNO : 46 mill manje solary cupa

Howard : Novi ugovor vjerovatno onaj maximalni...6 godina,126 mill (prva sezona krece od 20 mill), a npr Cris Paul bi kostao nekih 18 mill po sezoni.

To je znaci 38 mill solary cup.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 maj 2011, 20:45

@majestic24

Sve to lijepo izgleda ali nesto ne vjerujem da ce se desiti...daj Boze da se uprava odluci i na jednu od ovih zvijezda...ja bi bio prezadovoljan da dodje ili Howard ili npr. Paul...od obojice nema nista.

EDIT:

Sad sam nasao da Marcus Thornton ima ugovor na $762,195 :shock: ...znaci mizerna cifra a trenutno je bolji od Fishera,Blakea i Browna zajedno...moze igrati i PG i SG...idealan za Lakerse :D

EDIT 2:

Izgleda da Odom veceras pocinje umjesto Artesta...mislim da ova petorka nikad nije zajedno igrala...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 06 maj 2011, 21:08

Pretjeraste vi kakav Howard i koliko je to daleko a jos nije ni kraj ove serije sve je jos moguce i ne dovode se centri tipa Howard tek tako

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 maj 2011, 21:30

adnan24 je napisao/la: Sad sam nasao da Marcus Thornton ima ugovor na $762,195 :shock: ...znaci mizerna cifra a trenutno je bolji od Fishera,Blakea i Browna zajedno...moze igrati i PG i SG...idealan za Lakerse :D
jos je na rookie ugovoru, a s obzirom da je bio 1800000 pik ima jako malu platu.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 06 maj 2011, 21:36

pa to je uvijek tako u NAJVECIM timovima, izgube tri meca zaredom i neki bi odmah da mjenjaju pola ekipe, dobiju tri meca zaredom i za cas opet postanu najbolji, najjaci itd..
Gasola treba mjenjati ukoliko se drasticno nepoboljsa ,on je jako popustio kad ga covjek gleda na parketu bas ono dobije utisak kao da ga boli cundara za sve
sto se tice tradeova ja bi najvise volio vidjeti Aldridge-a u Lakersima, pored njega izbaciti Browna i Blake-a, njih dvojica realno nisu igraci za Lakerse, Brown je dobar atleta, showman zna zakucati i to je sve, Blake nista nije pokazao neznam stvarno sta su nasi vidjeli u njemu kad su ga doveli

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 maj 2011, 21:38

dema je napisao/la:Pretjeraste vi kakav Howard i koliko je to daleko a jos nije ni kraj ove serije sve je jos moguce i ne dovode se centri tipa Howard tek tako

Ne vidim zasto smo pretjerali?

Pogledaj kako je Miami doveo Bosha i Jamesa...sta su to Toronto i Cleveland dobili?

Howard ce vjerovatno htjeti napustiti Orlando jer ocigledno da tamo nema nista od titule i on ce sigurno traziti da ide u neki od timova u kojima moze da se bori za prsten.Za orlando ce u tom slucaju jedino ostati da izvuku maksimalnu dobit iz svega toga a vjerujem da ce im Bynum u tom slucaju biti itekako zanimljiv...ne kazem da je to lako jer sigurno ce biti jos timova u igri ali itekako je izvodljivo.

@Donnie

A opet ne bi trebalo to ici previse sljedece sezone...vjerovatno bi i on bio zadovoljan sa nekih 6-7 miliona a itekako vrijedi te novce...npr. Walton ima 6 miliona u Lakersima(stela je cudo :D )

@Balon

Ovaj roster se jednostavno potrosio..nesto se mora mijenjati...ne pola ekipe ali 2-3 igraca moraju otici...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 06 maj 2011, 21:48

adnan24 je napisao/la: @Balon
Ovaj roster se jednostavno potrosio..nesto se mora mijenjati...ne pola ekipe ali 2-3 igraca moraju otici...
Pa da to i ja kazem, dovesti neki solidnu rezervu za Kobe-a, naprimjer onog Baylessa iz Toronta
Artesta treba zamjeniti samo u slucaju neke dobre ponude on je dobar u odbrani ali u ofanzivi ga nikako nemozes koristiti
Tayshaun Prince to je meni skroz dobar igrac, miran, vrijedan i radi svoj posao kako treba a i rekao je da bi otisao iz Detroita

ali o tom potom, ja vjerujem da ce ova serija zavrsit 4:2 za nas

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 06 maj 2011, 21:51

Kako mrzim ove igrace koji cmizdre, kako im tim ne moze obezbjediti titulu. Nek se ugledaju na proslost hebemu. Nek se ugledaju na Duranta, Rosa ili ekipu iz Memphisa, to je pravilno.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 06 maj 2011, 21:53

Odom umjwato Artesta , izgleda idemo visoko ;)

Ako pobjedimo Dallas u sljedece dvije bit cemo prvaci 99,99% ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 maj 2011, 22:02

BIHfan je napisao/la:Kako mrzim ove igrace koji cmizdre, kako im tim ne moze obezbjediti titulu. Nek se ugledaju na proslost hebemu. Nek se ugledaju na Duranta, Rosa ili ekipu iz Memphisa, to je pravilno.

Oklahoma,Chicago i Memphis imaju neki plan vec duze vrijeme i evidentan je napredak ovih ekipa iz sezone u sezonu...s druge strane Orlando od onog finala sa Lakersima 2009.-e evidento ide silaznom putanjom i trenutno nemaju neku viziju kako od Orlanda da naprave jak tim...Howard je sad u najboljim godinama i po meni je sasvim logicno da on razmatra neke druge opcije...

@Kobe

Veceras je biti ili ne biti...ako izgubimo ovo je gotovo 4-0...ako dobijemo ja mislim da prolazimo...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 06 maj 2011, 22:21

Pretjerali ste naravno
-znaci vjerovatno ce ic Howard iako on to nikad nije rekao,vec se ide logikom da ce uradit isto sto i James
-sljedece odjednom ne postoji niko u ligi ko moze ponudit nesta bolje od centra koji ne igra redovno po pola sezone
-uzgred on ima ugovor jos 2 sezone i vi bi ga tek mogli dobit za godinu i po,nes slicno ko New York Mela,
-znaci tad ce vec Kobe imat 34 godine i sad on ce s toliko godina bit najbolja opcija za Howarda ,sumnjam u to jer bi imao fakticki uz neku veliku srecu da ovaj bude zdrav i kao sad il bolji,max 1 sezonu u kojoj bi mogao ic na titulu
-ako Howard bude isao bilo gdje,postojat ce puno ekipa koji ce moc dat vise i ponudit mu bolju ekipu
-jedno su zelje a drugo je stvarnost
-kad se doda da odlazi Phil da Kobe ide u godine onda se treba mirit s cinjenicom da slijedi smjena generacija,koja nece bit tako brza niti bezbolna
-i jos nije kraj serije niti znaci ako sad ispadnu da ova ekipa uz dobrog trenera,jacu klupu ne moze i sljedece sezone visoko

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 maj 2011, 23:07

dema je napisao/la:Pretjerali ste naravno
-znaci vjerovatno ce ic Howard iako on to nikad nije rekao,vec se ide logikom da ce uradit isto sto i James
Naravno da on to nije zvanicno rekao ali vec se pojavilo dosta spekulacija o tome tako da nije iskljuceno
dema je napisao/la:-sljedece odjednom ne postoji niko u ligi ko moze ponudit nesta bolje od centra koji ne igra redovno po pola sezone

Bynum je i dalje itekako perspektivan centar...to sto sad ima problema ne znaci da se ne moze situacija popraviti u sljedecih godina...njegova povreda je takva da ce vjerovatno sa 30 zavrsiti karijeru ali dalo bi se sto srediti za sljedecih 5-6 sezona ili slicno...

dema je napisao/la:-uzgred on ima ugovor jos 2 sezone i vi bi ga tek mogli dobit za godinu i po,nes slicno ko New York Mela,
-ako Howard bude isao bilo gdje,postojat ce puno ekipa koji ce moc dat vise i ponudit mu bolju ekipu

Ne mora on cekati da mu istekne ugovor da bi otisao...cak bi Orlandu vise odgovaralo da ide dok ima vazeci ugovor jer bi u suprotnom mogli ostati bez icega...

A mislim da mu nema mnogo ekipa ponuditi vise nego Lakersi jer niko nema tu sirinu...moze dosta klubova dati svoju prvu zvijezdu za Howarda ali onda nista nisu napravili...Lakersi ako daju Bynuma i dalje su odlican tim.
dema je napisao/la:-kad se doda da odlazi Phil da Kobe ide u godine onda se treba mirit s cinjenicom da slijedi smjena generacija,koja nece bit tako brza niti bezbolna
-i jos nije kraj serije niti znaci ako sad ispadnu da ova ekipa uz dobrog trenera,jacu klupu ne moze i sljedece sezone visoko

Lakersi su tim koji je u proslosti veoma rijetko isao sa mladim igracima koji se razvijaju i na kraju postignu neki rezultat...uvijek se islo na dokazane igrace i nikad se nije stedilo na novcima jer Lakersi su previse veliki tim i marketinski jak brend da bi vlasnici dozvolili neki "susni" razvojni period kao sto to radi Memphis ili Oklahoma.

Ja ne kazem da howard mora doci u Lakerse ali siguran sam da ako on odluci da ide iz Magica mi cemo imati sasvim solidne sanse da ga dovedemo,mozda i najvece.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 maj 2011, 23:11

dema ,za dolazak Howarda u Lakerse (mogucnost njegovog dolaska),moze ti najbolje reci amerosm. Ja i on smo ima oko godinu dana vec pricali o tome i nasli neke zanimljivosti.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 maj 2011, 23:34

Baš sam gledao Phila intervju poslije treninga, čovjek se tako zabrin'o za utakmicu i seriju da nemam komentara. Ja bih se više zabrinuo za tekmu na plejki. Jedva čekam noćas da vidim kakav je odgovor pripremio za Dallas a i nadam se da Bynum-ove izjave neće negativno utjecati na ekipu.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 06 maj 2011, 23:46

adnan24 je napisao/la:
dema je napisao/la:Pretjerali ste naravno
Naravno da on to nije zvanicno rekao ali vec se pojavilo dosta spekulacija o tome tako da nije iskljuceno
dema je napisao/la:-sljedece odjednom ne postoji niko u ligi ko moze ponudit nesta bolje od centra koji ne igra redovno po pola sezone

Bynum je i dalje itekako perspektivan centar...to sto sad ima problema ne znaci da se ne moze situacija popraviti u sljedecih godina...njegova povreda je takva da ce vjerovatno sa 30 zavrsiti karijeru ali dalo bi se sto srediti za sljedecih 5-6 sezona ili slicno...

dema je napisao/la:-uzgred on ima ugovor jos 2 sezone i vi bi ga tek mogli dobit za godinu i po,nes slicno ko New York Mela,

Ne mora on cekati da mu istekne ugovor da bi otisao...cak bi Orlandu vise odgovaralo da ide dok ima vazeci ugovor jer bi u suprotnom mogli ostati bez icega...

A mislim da mu nema mnogo ekipa ponuditi vise nego Lakersi jer niko nema tu sirinu...moze dosta klubova dati svoju prvu zvijezdu za Howarda ali onda nista nisu napravili...Lakersi ako daju Bynuma i dalje su odlican tim.
dema je napisao/la:-kad se doda da odlazi Phil da Kobe ide u godine onda se treba mirit s cinjenicom da slijedi smjena generacija,koja nece bit tako brza niti bezbolna

Lakersi su tim koji je u proslosti veoma rijetko isao sa mladim igracima koji se razvijaju i na kraju postignu neki rezultat...uvijek se islo na dokazane igrace i nikad se nije stedilo na novcima jer Lakersi su previse veliki tim i marketinski jak brend da bi vlasnici dozvolili neki "susni" razvojni period kao sto to radi Memphis ili Oklahoma.

Ja ne kazem da howard mora doci u Lakerse ali siguran sam da ako on odluci da ide iz Magica mi cemo imati sasvim solidne sanse da ga dovedemo,mozda i najvece.
te spekulacije su plasirali novinari s ESPN koje ti ne cijenis,oni to rade kad im je dosadno tako nes pretpostavljaju onako skroz neozbiljno
-Bynum zbog povreda za 1,5 g moze vrijedit jos manje nego danas,niko ne zeli igrace sklone povredama
-koja logika cuj ne mora Howard cekat 1,5g tu se on ne pita,vec se pita Orlando i nece ga dat ako ne budu morali nisu oni ludi da ga daju odmah jer to neko zeli,oni ce ga koristit do kraja i onda ako vide da nece ostat ide trade ,racunaj slobodno za 1,5 ako ne produzi ugovor
-te susne periode ja pamtim i bice njih,mozda kraci nego kod drugih,sta ce trazit Orlando ono sto i svi 1 ugovor koji istice 1 mladog igraca itd,ponavljam Kobe ce tad imat 34g,druge ekipe imaju vise za ponudit i da opet imaju bolji tim
-previse ste u ovo otisli 2 se izgube i odmah se uzme najbolji centar da se za njeg lik s staklenim koljenima i Orlando pristaje i naravno nisu ludi ovi u Orlandu da se okusaju jos koji put s Howardom ,vec ga daju odmah kako bi LAL imao vise sansi za titulu

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.