Brana inteligenciji.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ko zna drug, mozda se to na kraju i izdobri...SamLake je napisao/la: ↑15 jun 2026, 01:19Svašta je moguće, možda baš i to što spominješ, evo demantovao je za direkora, ako uopšta zna za koga ga pitaju. Možda na Dinu Pekića misli. Mene je strah kada bude odlazio i lupi cifru da smo mu dužni 9 miliona recimo, ko može garantovati da nismo, ili da jesmo. Ko vodi bilo kakvu evidenciju. Ukratko ozbiljan užas.Vanja8 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 21:22Vala drug, volim se zezati, malo zahebavati, nemam nista protiv ni kad uzvratite, to je vazda ono bilo nase medjusobno, ali na sta vi naletistete, ni sam se ne mogi nacuditi...
Ne znam ni kako cete se iscupati, jer ovog fudbal ocigledno ne zanima, cini mi se da mu je cilj bio da stadion, sa onom platformom iz USA renta...
Pitari vazda pišu kad je loše u želji, a nikad kad mu je dobro. Piččke Pitarske
Kakvih 250.000€ i da ide bilo gdje u BiH... Vani moze, ali za 400-500.000€... ili neka brani kod nas do kraja ugovora...MostarskiSin je napisao/la: ↑15 jun 2026, 00:34Velez je dobio 2 zvanicne ponude za Karica prosle sedmice. Jedna je iz Holandije, a druga je, vjerovali ili ne, stigla sa Grbavice i iznosi 250.000€. Odakle pare? Garant Mirvic planira da ga preproda i namakne Zelji laksih para.
Bira pojacanja za SeljuVanja8 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 16:54Je li ovo Sanin u kapi...svrakino1921 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 16:34Velež sutra pali motore: Glavni dio priprema za Rođene u Sarajevu
Nakon uspješne sezone i ostvarenog plasmana na evropsku scenu, pred Fudbalskim klubom Velež nalazi se novo poglavlje i novi izazovi.
Rođeni će u ponedjeljak zvanično započeti pripreme za sezonu 2026/27, a trening je zakazan za 17 sati na stadionu Rođeni.
Period odmora polako ostaje iza igrača i stručnog štaba, a fokus se sada u potpunosti usmjerava prema onome što slijedi u narednim mjesecima.
Pred ekipom je zahtjevno ljeto tokom kojeg će se raditi na fizičkoj spremi, taktičkom uigravanju i stvaranju ekipe koja će biti spremna odgovoriti svim izazovima domaćih i evropskih takmičenja.
Mostar će biti domaćin priprema samo tokom prva dva dana, nakon čega ekspedicija našeg tima 17. juna putuje u Sarajevo, odnosno na Ilidžu, gdje će boraviti do 27. juna.
Upravo će glavni dio priprema biti odrađen u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje će stručni štab imati idealne uslove za rad i podizanje forme ekipe pred početak nove sezone.
Kao i svakog ljeta, očekuju se određene promjene u igračkom kadru.
Šef stručnog štaba Rođenih Ibro Rahimić zajedno sa svojim pomoćnicima intenzivno radi na formiranju ekipe za narednu sezonu pa će u narednim sedmicama biti poznato više informacija o eventualnim odlascima, ali i dolascima novih igrača koji bi trebali pojačati konkurenciju u timu.
Kada su u pitanju prijateljske utakmice, za sada su potvrđena dva kvalitetna testa.
Posljednjeg dana boravka na Ilidži, 27. juna, Rođeni će odmjeriti snage sa ekipom Sarajeva, što će biti odlična prilika za provjeru trenutne forme i stepena uigranosti.
Generalna proba pred početak nove sezone zakazana je za 4. juli, kada će protivnik Rođenim biti ekipa Širokog Brijega.
Posebnu draž predstojećim pripremama daje činjenica da će Velež ovog ljeta ponovo predstavljati našu zemlju na evropskoj sceni.
Navijači s velikim nestrpljenjem očekuju evropske utakmice, a već u utorak Rođeni će saznati ime protivnika u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige.
Prva utakmica na rasporedu je 9. jula, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije.
Ovi nemaju ni za kifle
Jel i ovi u poljoprivredno dobro KS -GRATIS - Neka naredio - jadne naše krave KS
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Marokanci58
- Kontakt:
Evo govori im Nedo da se ne sekiraju
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Ja ne znam odakle vama da je Zeljo u losoj situaciji. Ja imam skroz druge informacije, pa vidjecemo...
A nas su ismijavali zbog ovog prije 2 dana.FK Željezničar i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo potpisali su danas ugovor o saradnji.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
- svrakino1921
- Kontakt:

Potpisan ugovor
Kenan Magoda za 'vjetar u leđa' FK Željezničar
15.06.26.
FK Željezničar i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo potpisali su danas ugovor o saradnji.
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda potpisao je danas ugovor o saradnji s FK Željezničar i istakao je zadovoljstvo što je vlast odlučila postati oslonac za klubove u KS.
Postoje trenuci kada brojke prestanu biti samo brojke i postanu poruka", navodi Magoda i nastavlja:
Današnjim potpisivanjem ugovora sa FK Željezničar potvrđujemo ono u šta smo vjerovali od prvog dana , da institucije nisu tu da sa strane posmatraju sport, nego da budu njegov oslonac kada je najpotrebnije.
Kao ministar Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, posebno sam ponosan na činjenicu da smo podršku sportskim kolektivima podigli na nivo o kojem su mnogi godinama mogli samo razgovarati na sjednicama uprava, sanjati na tribinama ili zamišljati kao neku daleku mogućnost. Ono što je nekada djelovalo nedostižno, danas je postalo stvarnost.
To i jeste smisao države, Vlade i ministarstva, da stvaraju stabilnost, da budu vjetar u leđa, da omoguće klubovima da manje razmišljaju o preživljavanju, a više o rezultatima, omladinskim školama, punim stadionima i trofejima.
Današnjim ugovorom postajemo i ostajemo najvažniji partner u razvoju FK Željezničar. Ne zato što želimo biti dio jedne fotografije ili jednog naslova, nego zato što vjerujemo da veliki klubovi zaslužuju ozbiljne i odgovorne institucije iza sebe. Ponosan sam što smo podigli kriterije više nego što su mnogi mogli i zamisliti. I još više sam uvjeren da ovo nije kraj, nego tek standard ispod kojeg više nikada ne smijemo ići.
Jak Željezničar znači jači sport u Kantonu Sarajevo. A jak Kanton Sarajevo znači i jaču Bosnu i Hercegovinu. Neka ovaj potpis bude još jedna potvrda da kada institucije rade svoj posao iskreno i odgovorno, onda snovi navijača postaju mnogo bliži stvarnosti.
Očekujem da nas svaka utakmica vodi ka konačnom cilju, a to je osvajanju titule", poručio je Kenan Magoda.
Hvala Ministre
Lakše se diše odmah
GOLEM SI KANTONU SARAJEVO
- BiHSportman
- Kontakt:
Zato jer ste zaslužili, kad je ovakva info o Želji ovde vas bude 10 koji ismijavate, a kad je o vama onda imate opravdanje, i to je jedini razlog.
Inače, ovakve stvari su normala, radilo se o vama, nama ili nekom trećem.
- svrakino1921
- Kontakt:
Pripreme u Sloveniji. Navodno igramo protiv Shakhtara i Dinama iz Zagreba?
Definitivno ste najlosiji drzavni projekat u fudbalu
Malo vam milioni i milioni za stadion sad i ovo jos... zalosno, tolike pare se rastale da bi vi opet bili 6
-
Marokanci58
- Kontakt:
Zavisi koliko novca KS uplati na račun Želje. Onda će Mirvić raspoređivati gdje treba.svrakino1921 je napisao/la: ↑15 jun 2026, 13:00
Pripreme u Sloveniji. Navodno igramo protiv Shakhtara i Dinama iz Zagreba?
BRATSTVO GRAČANiCA
Sto bacise bombu da vide odakle curi
Maric ne ide nigdje haha
Maric ne ide nigdje haha
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
Marokanci58
- Kontakt:
Bolje za vas da je otišao NAJLOSIJI sportski radnik u ovom dijelu Evrope.
Kojim vezama je uopšte doveden koliko god se mi zajebavali u instituciju poput Želje koji je medju 3 najveća kluba u državi.
Nakon Dinama kako je moguće da ta neznalica dobije posao pa i u Gošku?
Jeste svjesni koga branite i kome se radujete?
BRATSTVO GRAČANiCA
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Mogao bi Željezničar biti izbaćen iz lige a Posušje da ostane.
Eto dao im je savez još sedam dana da se pokušaju spasiti.posušaci prate razvoj situacije na Grbavici i drže ekipu na okupu.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
Gdje je to izašlo?DoktorXabaras je napisao/la: ↑15 jun 2026, 15:36Mogao bi Željezničar biti izbaćen iz lige a Posušje da ostane.
Eto dao im je savez još sedam dana da se pokušaju spasiti.posušaci prate razvoj situacije na Grbavici i drže ekipu na okupu.
Trenutno korisnika/ca: ArmandoMarenzi i 5 gostiju.

.png)