Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Benjamin Tahirović
A jeste vise dosadni ko proljev, igramo s 2 vezna ljudi ne znam sta vi ocekujete.
Ocekujem od veznog igraca da primi loptu na nasoj polovini I prenese je na protivnicku polovinu. Ocekujem da iznese loptu pod pritiskom, da se zagradi, da napravi pas na krilo, da se ubaci iz drugog plana, pa poveze linije da uspostavi ravnotezu na sredini terena. Da trazi loptu a ne da bjezi od nje.
To nije njegova igra, on nije destrutivac, on igra u reprezentaciji sasvim drugačiju ulogu. Kao što rekoh, nema karakteristiku u kojoj se ističe, zato i jest samo prosječan vezni, a ima finog potencijala u njemu. Drugim riječima, nije radio na sebi, na tehničkim aspektima igra, nego igra isto sad, kao što je igrao u Romi recimo, samo fizički napredovao, jer to ide logično s godinama.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑15 jun 2026, 08:36tu je da trci kupi lopte i da radi presing onaj drugi u sredinu mora da bude plejmeker a to u ovoj trenutnoj ekipi moze samo biti ermin mahmic vi ocekujete da vam momak radi sveStroj1946 je napisao/la: ↑15 jun 2026, 08:28Odlična je ovo cifra 10,91 km ako se uzme u obzir da smo preko 50 minuta skoro igrali na svojoj polovini i da nije bilo puno prostora za njega da ide naprijed jer imao dosta defanzivnu ulogu, ne sjećam se da je bio blizu 16m u čitavoj utakmici. Njegov jedini problem je što ne posjeduje jednu karakteristiku u kojoj se ističe, i koja bi mu bila glavni adut u igri. Bezbojan igrač.
Upravo ovo iznad što je Diadora spomenuo.
Druze kad je Roy Hodgson odlucio da mu igraju samo 2 vezna na SP 2014 od kojih je jedan bio Steven Gerrard oni su se rasuli ko riža a veznjaci izgledali kao da nikad fudbal nisu igrali.Diadora je napisao/la: ↑15 jun 2026, 08:56Ocekujem od veznog igraca da primi loptu na nasoj polovini I prenese je na protivnicku polovinu. Ocekujem da iznese loptu pod pritiskom, da se zagradi, da napravi pas na krilo, da se ubaci iz drugog plana, pa poveze linije da uspostavi ravnotezu na sredini terena. Da trazi loptu a ne da bjezi od nje.
Druže on da to zna uraditi ne bi igrao u Brondbiju, ali mislim stvarno da previše serete. Trenutačno je to najbolje što imamo i deško daje svoj maximum...Diadora je napisao/la: ↑15 jun 2026, 08:56Ocekujem od veznog igraca da primi loptu na nasoj polovini I prenese je na protivnicku polovinu. Ocekujem da iznese loptu pod pritiskom, da se zagradi, da napravi pas na krilo, da se ubaci iz drugog plana, pa poveze linije da uspostavi ravnotezu na sredini terena. Da trazi loptu a ne da bjezi od nje.
Najviše pretrčao u našem timu, drugi koji je najviše pretrčao u obije ekipe. Uz to napravio najviše pritisaka od svih igrača.
Čuj to sto je Tahirovic najviše pretrčao u našoj ekipi a DRUGI igrač na terenu koji je najviše pretrčao kada govorimo o obije ekipe - nije nista spektakularno (pa i ne bi trebalo biti, ali…)?!
A do jučer se momak blatio lažnim informacijama o pretrčanim kilometrima i ismijavao na svakom koraku. I koristi se svaka prilika da se popljuje. I sada kada je najviše pretrčao nama veze - to se podrazumijeva. Ovdje pričamo o licemjerju pojedinaca.
Eto napravio je najviše pritisaka na terenu od svih igrača - 28. Isto to radi u svakoj utakmici vrlo dobro. Pisao sam i nakon Walesa. Ali eto i to je bezveze. Mi smo do 20 minute bili bolji i Tahirovic je bio dobar. Kada smo poveli logično je bilo da domaćin preuzima inicijativu i da se branimo. A Benjo igra disciplinovano i u tom segmentu je bolji od ostalih veznjaka i zato ima prednost.
Pratite malo.
Sto se tiče pas igre bilo bi i toga vise da nismo rano poveli. Laž je da se krije od lopte. Čista laž jer se stalno otkriva. Poenta je u tome koliko se ima prostora da se primi pas s obzirom da igramo samo s dva veznjaka a krila nam nikad ne ulaze u sredinu.
Protiv Makedonije sam rekao kako smo u drugom poluvremenu imali vise prostora za kombinovanje kada je SS uveo i trećeg veznjaka pa smo u isto vrijeme na terenu imali trio Tahirovic-Bašić-Hadziahmetovic.
Šta kaže - sto ne povuče loptu kroz sredinu - pa kuda jarane, kuda? Za takvo sto moraš imati postavku na terenu i veznjaka vise koji ce povuci za sobom jednog igrača i otvoriti ti put za takvo sto.
Formacija koja te tjera da igraš na sigurno i tako i treba da bude.
I opet cu reci, treba to još bolje da bude od Tahirovica u polju. Fali mu kontinuitet igranja a ne sada igra sada ne sada tribina. Ali on igra ne zato sto odličan, nego zato sto mu je konkurencija lošija od njega - koliko toliko, za većinu utakmica koje igramo. Jednostavno momak taktički može bolje odgovoriti zadatku nego Bašić, Gigovic, Hadziahmetovic. Pricamo o Tahirovicu i Basicu ili Gigovicu a ne o Tahirovicu ili Janeltu. Zar je to stvarno tako teško razumjeti.
Nisu to partije koje bismo željeli gledati ali daj popustite malo.
Eto stručni stab koji nas je digao iz pepela i odveo na SP je mutav i ne vidi. Ne vide oni ni na utakmicama ni na TRENINZIMA, ali vide znalci pored malih ekrana i za tastaturama! Svaka vam čast.
Čuj to sto je Tahirovic najviše pretrčao u našoj ekipi a DRUGI igrač na terenu koji je najviše pretrčao kada govorimo o obije ekipe - nije nista spektakularno (pa i ne bi trebalo biti, ali…)?!
A do jučer se momak blatio lažnim informacijama o pretrčanim kilometrima i ismijavao na svakom koraku. I koristi se svaka prilika da se popljuje. I sada kada je najviše pretrčao nama veze - to se podrazumijeva. Ovdje pričamo o licemjerju pojedinaca.
Eto napravio je najviše pritisaka na terenu od svih igrača - 28. Isto to radi u svakoj utakmici vrlo dobro. Pisao sam i nakon Walesa. Ali eto i to je bezveze. Mi smo do 20 minute bili bolji i Tahirovic je bio dobar. Kada smo poveli logično je bilo da domaćin preuzima inicijativu i da se branimo. A Benjo igra disciplinovano i u tom segmentu je bolji od ostalih veznjaka i zato ima prednost.
Pratite malo.
Sto se tiče pas igre bilo bi i toga vise da nismo rano poveli. Laž je da se krije od lopte. Čista laž jer se stalno otkriva. Poenta je u tome koliko se ima prostora da se primi pas s obzirom da igramo samo s dva veznjaka a krila nam nikad ne ulaze u sredinu.
Protiv Makedonije sam rekao kako smo u drugom poluvremenu imali vise prostora za kombinovanje kada je SS uveo i trećeg veznjaka pa smo u isto vrijeme na terenu imali trio Tahirovic-Bašić-Hadziahmetovic.
Šta kaže - sto ne povuče loptu kroz sredinu - pa kuda jarane, kuda? Za takvo sto moraš imati postavku na terenu i veznjaka vise koji ce povuci za sobom jednog igrača i otvoriti ti put za takvo sto.
I opet cu reci, treba to još bolje da bude od Tahirovica u polju. Fali mu kontinuitet igranja a ne sada igra sada ne sada tribina. Ali on igra ne zato sto odličan, nego zato sto mu je konkurencija lošija od njega - koliko toliko, za većinu utakmica koje igramo. Jednostavno momak taktički može bolje odgovoriti zadatku nego Bašić, Gigovic, Hadziahmetovic. Pricamo o Tahirovicu i Basicu ili Gigovicu a ne o Tahirovicu ili Janeltu. Zar je to stvarno tako teško razumjeti.
Eto stručni stab koji nas je digao iz pepela i odveo na SP je mutav i ne vidi. Ne vide oni ni na utakmicama ni na TRENINZIMA, ali vide znalci pored malih ekrana i za tastaturama! Svaka vam čast.
Pjana je najbolji veznjak koji je sutao loptu u nasoj reprezentaciji (world-class igrac), a bio je pljuvan jedno 10x gore od Tahirovica. Sto ne govovri nista ni o Pjanicu ni o Tahirovicu nego o nama.
Barba halali sto smo sumnjali.
To sto je Tahir pretrcao 10km+ pa valjda je zato sto veznjak pa je prirodno za tu poziciju da naprave najvecu kilometrazu tokom utakmice, imao je nekoliko situacija gdje gubi loptu i protivnik lako dolazi do lopte i krecu u napad, covjek primi loptu pa se usere i sam ne zna sta bi sa njom, na njega je bilo da zadrzi loptu i smiri situaciju na teren, ono sto Sunjic dobro radi sto se vidijelo cim je usao, ja bi bio najsretniji kad bi Tahir poceo igrati onako kako zna, ali ova situacija u brondbyu ga totalno s*bala.hurem je napisao/la: ↑15 jun 2026, 10:14Najviše pretrčao u našem timu, drugi koji je najviše pretrčao u obije ekipe. Uz to napravio najviše pritisaka od svih igrača.
Pratite malo.
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 15 jun 2026, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.
Džeko je pljuvan pred ove kvalifikacije, predlagalo se da ide u penziju, da se vrati u Želju...
Što se Pjanića tiče, po meni je on više zaslužio kritike jer se radi o, kao što reče, world class igraču. On je objektivno trebao biti igrač koji pravi razliku na visokom nivou. Ne znam hoću li pretjerati, ali čini mi se da u reprezentaciji nije pokazao puno više od Tahirovića. Tim prije što je igrao s kvalitetnijim saigračima.
Tahirovića nemamo šta kritikovati, on je igrač Brondbyja i kad se pojavi neko bolji, upašće na njegovo mjesto.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ma kako nije Pjanić pokazao više od Tahirovića, pa čovjek je godinama najbolji igrač bio, skupa sa Džekom. Svjetsko u Brazilu maestralno odigrao. U Francuskoj bio odličan u onoj 1:1. Da ne nabrajamo, ali igrao je odlično.
Guyice bi mi dali da Tahirovic pokazuje 15% od onog sto je Pjanic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Rekao sam nije pokazao PUNO više, u kontekstu (zasada) ogromne velike razlike u kvaliteti. Poenta je da Pjanić nije dao koliko je objektivno mogao i trebao, Tahirović daje koliko može.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:03Ma kako nije Pjanić pokazao više od Tahirovića, pa čovjek je godinama najbolji igrač bio, skupa sa Džekom. Svjetsko u Brazilu maestralno odigrao. U Francuskoj bio odličan u onoj 1:1. Da ne nabrajamo, ali igrao je odlično.
Naravno, uopšte me ne čudi da će bukvalci sada ovo da protumače, kao da govorim da je Tahirović bolji igrač
Zadnja izmjena: LeCoq, dana/u 15 jun 2026, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Isti koji su pljuvali Pjanića i Džeku, pljuju Tahirovića i Demirovića. Obični beskičmenjaci i ljudi bez stava i karaktera.
Smijem se kladiti, da smo kojim slučajem gubili i na kraju izjednačili, da bi ovi koji sad kritikuju igru, slavili uspjeh. Kako vjetar puše oni se okreću.
Zadnja izmjena: BenjooJutub, dana/u 15 jun 2026, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.
Da Bog dragi sacuva i zakloni.LeCoq je napisao/la: ↑15 jun 2026, 10:48Ne znam hoću li pretjerati, ali čini mi se da u reprezentaciji nije pokazao puno više od Tahirovića.
Nije pokazao jer su navijaci imali u glavi da on predje 3 igraca, preskoci golmana i rabonom da gol. Tek kad se oprostio vidimo koliko nam je znacio u organizaciji napada i smirenoscu sa loptom.LeCoq je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:07Rekao sam nije pokazao PUNO više, u kontekstu (zasada) ogromne velike razlike u kvaliteti. Poenta je da Pjanić nije dao koliko je objektivno mogao i trebao, Tahirović daje koliko može.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:03Ma kako nije Pjanić pokazao više od Tahirovića, pa čovjek je godinama najbolji igrač bio, skupa sa Džekom. Svjetsko u Brazilu maestralno odigrao. U Francuskoj bio odličan u onoj 1:1. Da ne nabrajamo, ali igrao je odlično.
Naravno, uopšte me ne čudi da će bukvalci sada ovo da protumače, kao da govorim da je Tahirović bolji igrač![]()
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
A koliko nam je značio? Koju smo to mi bolju ekipu pobijedili s Pjanićem i Misimovićem?
Mi smo se na SP u Brazilu plasirali tako što smo se provukli pored slabe Slovačke i slabe Grčke.
Upravo je u tome problem Pjanićevog učinka, jer kao ponajbolji igrač Juventusa nikada nije bio prevaga za pobjedu protiv bolje ekipe i prevaga kada je najteže. I to nije pljuvanje nego objektivan stav, kao što Tahirović čini se objektivno ne može više.
Pa kako nam nije znacio? Eto vidi sad, veznjaci nam ne znaju loptu zadrzati 5 sekundi u posjedu. Covjek je kod nas svaku poziciju u veznom redu igrao, a ko ga je pratio, zna da je on najbolje igre pruzao kao defanzivni vezni. Strucnjaci su ga u reprezentaciji stavljali na ofanzivnog veznog u jednom trenutku.LeCoq je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:18A koliko nam je značio? Koju smo to mi bolju ekipu pobijedili s Pjanićem i Misimovićem?
Mi smo se na SP u Brazilu plasirali tako što smo se provukli pored slabe Slovačke i slabe Grčke.
Upravo je u tome problem Pjanićevog učinka, jer kao ponajbolji igrač Juventusa nikada nije bio prevaga za pobjedu protiv bolje ekipe i prevaga kada je najteže.
Eto sad jer igra u ovoj modernoj ekipi, Tahirovic ko biva neka prevaga i faktor X. De ba...
Znao je i Pjanic pretrcati najvise od svih igraca na terenu, pa se pljuvao skoro najvise.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
DamirT je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:24Eto sad jer igra u ovoj modernoj ekipi, Tahirovic ko biva neka prevaga i faktor X. De ba...LeCoq je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:18A koliko nam je značio? Koju smo to mi bolju ekipu pobijedili s Pjanićem i Misimovićem?
Upravo je u tome problem Pjanićevog učinka, jer kao ponajbolji igrač Juventusa nikada nije bio prevaga za pobjedu protiv bolje ekipe i prevaga kada je najteže.
Tahirović je rezerva u Brondbyju, šta hoćete od njega? Ako ima ko bolji, neka insideri jave Spahi i Barbarezu.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Pjanke bio glavni protiv Finske u Zenici kad smo dobili 4-1LeCoq je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:29DamirT je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:24Eto sad jer igra u ovoj modernoj ekipi, Tahirovic ko biva neka prevaga i faktor X. De ba...LeCoq je napisao/la: ↑15 jun 2026, 11:18
A koliko nam je značio? Koju smo to mi bolju ekipu pobijedili s Pjanićem i Misimovićem?
Pa ja ne kažem da je Tahirović prevaga, nego da je Pjanić trebao biti prevaga. S Pjanićem smo trebali postizati ove rezultate kao u posljednjih pola godine.
Tahirović je rezerva u Brondbyju, šta hoćete od njega? Ako ima ko bolji, neka insideri jave Spahi i Barbarezu.
-
RobijaNicaze1945
- Kontakt:
Ljudi upoređuju Tahirovica i Pjanica
Pjanic sigurno u Top 10 veznjaka svog vremena,ovo kaze onaj koji je pogledo sve i jednu njegovu utakmicu pa cak i one prijateljske i sa punim pravom to kazem
Pjanic sigurno u Top 10 veznjaka svog vremena,ovo kaze onaj koji je pogledo sve i jednu njegovu utakmicu pa cak i one prijateljske i sa punim pravom to kazem
Trenutno korisnika/ca: 1993Sajo1993, Beduin, darker10, edvaE2, FerdinandF, Fudo, Goalgetter, jasmin10, signalidunapark, StevieG8, tuzlanskinacin, visarionovich, zemuntrg i 68 gostiju.