Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

LeCoq
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la LeCoq » 15 jun 2026, 11:43

E ovo je dokaz kognitivnih sposobnostoi prosječnog Bosanca. :D
Nesposobnost osnovne kontekstualizacije neke diskusije. Ovaj je pao s neba i lupi da mi poredimo kvalitet Pjanića i Tahirovića.
Nije ni čudo što ne možemo da proizvedemo ništa kalitetno, kad ne možemo da vodimo iole kvalitetnu diskusiju.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 15 jun 2026, 11:44

Hahahh najjace Pjanica poredit sa ovim panjem pa dokle ide glupost pojedinaca.
Prvo govore Demirovic nas najkorisniji igrac sad ovo a glavni argument puno trce e ybt :rol: :rol: :rol:
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 15 jun 2026, 11:46

James1987 je napisao/la:
15 jun 2026, 11:44
Prvo govore Demirovic nas najkorisniji igrac sad ovo a glavni argument puno trce e ybt :rol: :rol: :rol:
Evo još jedne potvrde, pa još druge naziva glupim :D

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 15 jun 2026, 11:53

LeCoq je napisao/la:
15 jun 2026, 11:46
James1987 je napisao/la:
15 jun 2026, 11:44
Evo još jedne potvrde, pa još druge naziva glupim :D
Ovo ili je neki klinjo, ili troler opasan, ili debil.

RobijaNicaze1945
Kontakt:

Post Postao/la RobijaNicaze1945 » 15 jun 2026, 11:55

LeCoq je napisao/la:
15 jun 2026, 11:43
E ovo je dokaz kognitivnih sposobnostoi prosječnog Bosanca. :D
Nesposobnost osnovne kontekstualizacije neke diskusije. Ovaj je pao s neba i lupi da mi poredimo kvalitet Pjanića i Tahirovića.
Nije ni čudo što ne možemo da proizvedemo ništa kalitetno, kad ne možemo da vodimo iole kvalitetnu diskusiju.
Drzi se ti te slike sa avatara,mada djeluje mi da si jedan od njih sa obzirom na koeficijent inteligencije.
Mani se laprdanja na forumu.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 15 jun 2026, 12:05

Pravit cemo se da nije poredio njih dvojicu ako cemu biti lakse :pinokio:
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 15 jun 2026, 12:32

LeCoq je napisao/la:
15 jun 2026, 10:48
h1a2s3o4 je napisao/la:
15 jun 2026, 10:30
Sveti je napisao/la:
14 jun 2026, 21:56
Pjana 4 km trco s loptom. Nevjerovqtna brojka u odnosu na danas
Pjana je najbolji veznjak koji je sutao loptu u nasoj reprezentaciji (world-class igrac), a bio je pljuvan jedno 10x gore od Tahirovica. Sto ne govovri nista ni o Pjanicu ni o Tahirovicu nego o nama.
Džeko je pljuvan pred ove kvalifikacije, predlagalo se da ide u penziju, da se vrati u Želju...
Što se Pjanića tiče, po meni je on više zaslužio kritike jer se radi o, kao što reče, world class igraču. On je objektivno trebao biti igrač koji pravi razliku na visokom nivou. Ne znam hoću li pretjerati, ali čini mi se da u reprezentaciji nije pokazao puno više od Tahirovića. Tim prije što je igrao s kvalitetnijim saigračima.
Tahirovića nemamo šta kritikovati, on je igrač Brondbyja i kad se pojavi neko bolji, upašće na njegovo mjesto.
Djelujes kao korektan momak, pa da ti lijepo odgovorim. :)

Pjanic je bio i world-class igrac i u reprezentaciji, samo je on imao drugi problem. Tj. ne samo on nego mi kao reprezentacija.

Prvo da se podsjetimo kakav je Pjanic igrac bio? Izuzetan prvi dodir, kontrola lopte i sjajan pod presingom. Za sta je on bio zaduzen tj sta je sjajno radio u timu? Range of passing, probijanje protivnickih linija, diktiranje tempa.

Eh, u cemu je tu problem? Problem je kada on probije protivnikce linije pasom, kada prebaci stranu, kada izbaci krilo problem je sto smo bili strasno losi na svim tim pozicijama.

Ne znam koliko imas godina, ali evo, pisacu pod pretpostavkom da si stariji momak ali mi smo krila tek skoro dobili. Do neki dan krila bila Gojak, Duljevic, Hodzic i sl. Znaci Pjanic i kada razigra on razigra loseg igraca, pa izgleda da je on los. :D

Sjecam se utakmice protiv Holandije kada je otisao u Barcelonu i igrao protiv De Jonga koji mu je bilo konkurencija bio top nabrijan, znaci drzao sam vezni red.

Pjanic u ovoj sada ekipi bi bio sve, bukvalno kotacic koji fali.

:bih:
Barba halali sto smo sumnjali.

antetokounmpo
Kontakt:

Post Postao/la antetokounmpo » 15 jun 2026, 12:45

Pjanic i Salihamidzic su parabola izostanka fudbalskog znanja kod nas Bosnjaka i nerealnih očekivanja s obzirom na taj izostanak.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 jun 2026, 13:06

Ono sto je Pjanic radio u reprzentaciji i kada dodje sa nargile, Tahir neće moći ni 10 %. Tako da malo poštovanja za našeg najboljeg veznjaka ikada.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jun 2026, 13:30

Nije Benjo nesto posebno odigrao ni protiv Kanade, ali jos losiji Basic se jedva spominje u tom kontekstu, jer je pljuvanje pojedinaca postala hronicna bolest ovdje.

Jeste cinjenica da Benjo mora traziti vise loptu, vracati se golmanu po nju i dalje je distribuirati, a to Barbarez treba da uvidi i skrece mu paznju iznova i iznova, da to uigrava koliko je moguce.

Medjutim, tu je problem upravo ova formacija, ogroman medjuprostor kojeg trebaju pokriti samo 2 vezna igraca. Kad se branimo ili kod protivnicke tranzicije uvijek su njih dvojica protiv 3 protivnicka vezna i tu pate obojica.
Sa samo 2 vezna, koji su pritom fizicki i trkacki inferiorni, dosta gubimo tecnost u prenosu lopte, a onda se cesto nabija duga lopta za napadace i preskace sredina i neka organizacija.

Kod Benje je, mislim, veliki problem nedostatak odgovornosti, zato se krije iza protivnika umjesto da pokusa nesto kreirati. Mozda bi mu bilo lakse uz tog treceg veznjaka. Ustvari, sigurno bi mu bilo lakse, ali i ovako on mora vise traziti loptu jer je cijela sredina na njemu i Sunjicu/Basicu. Ubijedjen sam da ce on uskoro ispasti iz prvih 11 i tesko se vratiti, prvom prilikom ako iskoci neki bezobrazniji veznjak koji zeli da igra lopte, trazi je... ovako se Dzeko ili neki drugi napadac mora vracati skroz nazad po loptu jer je ogroman prostor od napada do nase veze.

Dodatni problem za Benju je sto ne igra dovoljno ni na klupskom nivou, tako da dosta gubi na rutini i samouvjerenosti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zgemboo89
Kontakt:

Post Postao/la Zgemboo89 » 15 jun 2026, 13:48

Beduin je napisao/la:
15 jun 2026, 13:30

Medjutim, tu je problem upravo ova formacija, ogroman medjuprostor kojeg trebaju pokriti samo 2 vezna igraca.
Kad se branimo ili kod protivnicke tranzicije uvijek su njih dvojica protiv 3 protivnicka vezna i tu pate obojica.
Mozda bi mu bilo lakse uz tog treceg veznjaka.
jer je cijela sredina na njemu i Sunjicu/Basicu.
I druge rep igraju sa 2 veznjaka samo sto su u nas oba losa a pogotov Tahirovic tako da imamo 3 samo bi se sudarali najbolje Sunjic kao defanzivni ,a Mahmic kao ofanzivni vezni tipa Romb i dva krila sa strane i to je to..

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 15 jun 2026, 13:56

Pljuvao bih i Basica da je odigrao koliko je i Tahirovic, ali nije i samim tim koji god argument se koristi da se odbrani Tahirovic jednostavno nije validan

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 jun 2026, 14:03

Beduin je napisao/la:
Nije Benjo nesto posebno odigrao ni protiv Kanade, ali jos losiji Basic se jedva spominje u tom kontekstu, jer je pljuvanje pojedinaca postala hronicna bolest ovdje.

Jeste cinjenica da Benjo mora traziti vise loptu, vracati se golmanu po nju i dalje je distribuirati, a to Barbarez treba da uvidi i skrece mu paznju iznova i iznova, da to uigrava koliko je moguce.

Medjutim, tu je problem upravo ova formacija, ogroman medjuprostor kojeg trebaju pokriti samo 2 vezna igraca. Kad se branimo ili kod protivnicke tranzicije uvijek su njih dvojica protiv 3 protivnicka vezna i tu pate obojica.
Sa samo 2 vezna, koji su pritom fizicki i trkacki inferiorni, dosta gubimo tecnost u prenosu lopte, a onda se cesto nabija duga lopta za napadace i preskace sredina i neka organizacija.

Kod Benje je, mislim, veliki problem nedostatak odgovornosti, zato se krije iza protivnika umjesto da pokusa nesto kreirati. Mozda bi mu bilo lakse uz tog treceg veznjaka. Ustvari, sigurno bi mu bilo lakse, ali i ovako on mora vise traziti loptu jer je cijela sredina na njemu i Sunjicu/Basicu. Ubijedjen sam da ce on uskoro ispasti iz prvih 11 i tesko se vratiti, prvom prilikom ako iskoci neki bezobrazniji veznjak koji zeli da igra lopte, trazi je... ovako se Dzeko ili neki drugi napadac mora vracati skroz nazad po loptu jer je ogroman prostor od napada do nase veze.

Dodatni problem za Benju je sto ne igra dovoljno ni na klupskom nivou, tako da dosta gubi na rutini i samouvjerenosti.
Taj isti Bašić posla loptu u prostor Esmiru i onda dodje korner nakon kojeg smo i zabili. Takvu loptu od Benje čekamo dugo, dugo.
U kakvom nam je qrcu vezni red kada je običan pas u prostor nešto novo od naših veznjaka.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 14:08

s4mke je napisao/la:
15 jun 2026, 13:56
Pljuvao bih i Basica da je odigrao koliko je i Tahirovic, ali nije i samim tim koji god argument se koristi da se odbrani Tahirovic jednostavno nije validan
Bašić u prvom poluvremenu:

-bez da je pod pritiskom igra loptu u aut, nakon toga ostaje stajati, protivnički igrač mu bježi iza leđa i kreće opasna tranzicija Kanađana.

-Imamo dobru priliku za kontru, ali Bašić odlučuje odigrati Demiroviću koji je okružen Kanađanima, nakon čega kreće opasna kontra Kanade

-Bašić odlučuje pritisnuti Eustaquija, niti pravi faul niti uspijeva vratiti loptu, ispada iz pozicije i ponovo kreće opasan kontranapad Kanade.

ovo samo u prvom poluvremenu, malo se stabilizovao nakon ovoga. ja bi ovo pripisivao nervozi. ali ako neko misli da je Basic bolje odigrao od tahirovica, taj je gledao neku drugu tekmu

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 15 jun 2026, 14:13

Beduin je napisao/la:
Jesil siguran da si htio ovo napisati?

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 15 jun 2026, 14:18

Mozda bi tahirovic mogao i vise pruziti da igramo sa trojicom u sredini, ovako u ovoj formaciji on je los. Najgori uz demirovica protiv kanade.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 14:19

edvaE2 je napisao/la:
15 jun 2026, 14:13
Beduin je napisao/la:
zasluzan za tri kontranapada kanade, tahirovic niti za jedan jedini. nije Katic Basica opsovao bezze

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 15 jun 2026, 14:27

edvaE2 je napisao/la:
15 jun 2026, 14:13
Beduin je napisao/la:
Normalno da jest jer je gledao utakmicu bez da pripremi napad na odredjene igrace bez obzira kako isti odigraju.
Basic je bio nikakav u veznom redu,puno losiji od Benje ali takvi kao ti kad se " navade" na jedno ime ne odustaju.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 15 jun 2026, 14:33

boki86 je napisao/la:
15 jun 2026, 14:18
Mozda bi tahirovic mogao i vise pruziti da igramo sa trojicom u sredini, ovako u ovoj formaciji on je los. Najgori uz demirovica protiv kanade.
Pa, strpaj mu u sredinu jos i Gigovica. Pored njega, Basica i Sunjica.

Eto, da je i zbog formacije los, do sada je odigrao toliko utakmica u prvih 11 da bi i magaraca naucio kako i sta treba, a da bude bolji.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 14:40

Drum je napisao/la:
15 jun 2026, 14:33
boki86 je napisao/la:
15 jun 2026, 14:18
Pa, strpaj mu u sredinu jos i Gigovica. Pored njega, Basica i Sunjica.

Eto, da je i zbog formacije los, do sada je odigrao toliko utakmica u prvih 11 da bi i magaraca naucio kako i sta treba, a da bude bolji.
basic daleko najgori u prvom poluvremenu, onda ga kasnije po toj kriteriji mijenja gigovic u drugom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []