18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

FerdinandF
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la FerdinandF » 15 jun 2026, 02:21

Iceplayer je napisao/la:
15 jun 2026, 01:13
CAGarfia je napisao/la:
15 jun 2026, 01:08
Kakvi likovi ovdje pišu, to je za izučavanja kakav mindset imaju.

Za svaku utakmicu se povlače neke paralele imali smo sreće, drugačije bi bilo da nismo imali igrača više i slične gluposti. To je uglavnom skup likova koji čašu napunjenu do pola tretiraju kao napola praznu. Postoje također primjeri gdje ni mi nismo imali sreće tokom ovih kvalifikacija i baraža. Svaki scenario koji napišete u šbbkbb scenariju je totalna glupost i idiotarija. Eto samo mi imamo sreće. Magično sreća prati samo nas već godinu i po i nikako da prestane. Ali obavezno se naglasi da će se kad-tad vidjeti da su pesimisti bili u pravu i da će nas neko pošteno nabiti kad ne budemo imali sreće.
Ma to su sve strani botovi koji rade da unesu pomutnju u narod i reprezentaciju. Na isti način su uništili repku iz 2014...
Upravo. BiA ponajviše rovari ovdje na forumu.

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 15 jun 2026, 02:22

Ima li neko informaciju, kako ce navijaci biti organizovani u LA. Hocemo imati iza gola svoj dio ili cemo biti razbacani kao i protiv Kanade?
Vidim Holanđani su bili svi na istom sektoru pa lijepo izgleda kad su zajedno sa istom bojom dresova.

Nekako mi izgleda da je putpuna deorganizacija navijaca, pogotavo kod nas.

Moja procjena je da ce nas biti vise u LA jer su karte puno jeftinije bile nego u Torontu....

Querty
Kontakt:

Post Postao/la Querty » 15 jun 2026, 07:43

Admin treba pročistiti gov.na sa teme. Inače je saučesnik.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 15 jun 2026, 07:58

GIBRA je napisao/la:
15 jun 2026, 01:29
To je najjači lik na forumu, ima nik zaključio bi d aje Makedonac, na avataru drži grb Veleža, a u slobodno vrijeme životom brani i voli Bilino Polje dok Grbavicu blati istovremeno

Najjači lik, bot klasični
Normalno da cu braniti Bilino Polje odakle je sve i počelo i odakle smo se i plasirali prvi put na SP... Sarajlijama ne valja ni ovo sad Bilino ni novo kad se izgradi. Preko 20 godina je Bilino domaćin a pojedini to ismijavaju i pljuju.. Isti takvi pojedinci iz Sarajeva ismijavaju i Velež i jos se udruže s onim sto velicaju Herceg Bosnu,pa onda dođe na red i Sloboda pa se vrate na Čelik i Bilino,samo nek je ismijavat a samo zato sto Sarajevo nije centar desavanja kad je reprezentacija u pitanju.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 15 jun 2026, 08:45

Iceplayer je napisao/la:
15 jun 2026, 01:13
CAGarfia je napisao/la:
15 jun 2026, 01:08
Kakvi likovi ovdje pišu, to je za izučavanja kakav mindset imaju.

Za svaku utakmicu se povlače neke paralele imali smo sreće, drugačije bi bilo da nismo imali igrača više i slične gluposti. To je uglavnom skup likova koji čašu napunjenu do pola tretiraju kao napola praznu. Postoje također primjeri gdje ni mi nismo imali sreće tokom ovih kvalifikacija i baraža. Svaki scenario koji napišete u šbbkbb scenariju je totalna glupost i idiotarija. Eto samo mi imamo sreće. Magično sreća prati samo nas već godinu i po i nikako da prestane. Ali obavezno se naglasi da će se kad-tad vidjeti da su pesimisti bili u pravu i da će nas neko pošteno nabiti kad ne budemo imali sreće.
Ma to su sve strani botovi koji rade da unesu pomutnju u narod i reprezentaciju. Na isti način su uništili repku iz 2014...
Cuj botovi unistili repku 2014 :crazy: Jest natjerali selektora da pozove malog od brata,odyebali Zukanovica pa se morao u Brazil povest Ibričić jer je jaran sa Džekom i sto su pojedini igraci nakon kraja sezone otišli na more i nisu nikako trenirali pa dosli na pripreme za SP.. A o dernecima i kafanama na svakom okupljanju i prije i poslije 2014-e mogao bi se roman napisat :rol:
Samo sto je Lulić jedini bio tu koji je rekao istinu..
Koji crni botovi... Ovdje kad se napise istina odmah si neprijatelj i bot :rol:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

smajke
Kontakt:

Post Postao/la smajke » 15 jun 2026, 08:46

oelcaelala je napisao/la:
14 jun 2026, 22:49
Daleko sam od strucnjaka, ali moje misljenje je da dobrim dijelom ima uticaja to sto je Sergej po dolasku na klupu zakljucio da ima limitirane igrace koji igraju u razlicitim sistemima i ligama, i da ce svako kompleksno zonsko branjenje i pomjeranje (tesko je do savrsenstva dovesti i u klupskom nogometu, a pogotovo u reprezentativnom gdje postoji 10 ozbiljnih treninga na godisnjem nivou) biti nerealno za ocekivati protiv jacih reprezentacija, time se odlucio na odbranu M2M. Sistem 4-4-2 je mozda sistem koji igraca niske razine najduze drzi budnim u fazi odbrane, te izvlaci maksimum iz koncentracije i determinacije, jer nema ko preuzeti tvoje zadatke. Dva su vezna, nema treceg koji moze preuzeti, ti moras ispratiti do kraja. Krilo mora za bekom jer zna da je njegov bek svezan, da nema treceg veznog koji moze rasiriti dijagonalno, i tako dalje. Svi drugi sistemi, prvenstveno mislim na 4-3-3, 3-5-2 i 3-4-3, racunajuci i njihove podsisteme (4-2-3-1, 3-4-1-2, 3-4-2-1) obavezno u jednoj liniji imaju igraca vise, gdje se upada u tu neku nazovimo je nonsalanciju i odstupanje od takticke discipline. 4-4-2 je najosnovniji i najjednostavniji sistem za igrati, pogotovo kod neuigranih ili ozbiljno limitiranih ekipa. Drugi razlog je jasan, radi se o reprezentativnom fudbalu i moras utrpati sto je moguce vise svojih najboljih igraca u pocetnih 11, a da pri tome zadovoljis postulate nekog sistema nogometne igre. Najbolji igrac nam je jedan od najboljih "sidrasa" posljednjih 20 godina Evrope, a pored Edina tu je i Ermedin koji je jedan od rijetkih igraca koje imamo u ligama petice i nezamislivo je drzati ga na klupi, a uz to su i savrsen spoj iz konteksta profila igraca.
:thumbup:
Nisam ni ja stručnjak ali ne slažem se baš s ovim dijelom oko sistema. Mislim da miješaš jednostavnost sistema sa jednostavnošću zadataka koje igrači imaju u njemu. Ovo boldirano je kontradiktornost. Upravo prva boldirana rečenica potvrđuje da 4-4-2 nije najjednostavniji sistem za igrati. U modernom fudbalu klasični 4-4-2 može biti izuzetno zahtjevan za odbranu jer kao što kažeš dva centralna vezna moraju pokrivati ogroman prostor. Zato mnoge ekipe koje nominalno igraju 4-4-2 zapravo u fazi odbrane prelaze u 4-4-1-1 ili 4-5-1. Nije slučajno što je danas mnogo više ekipa u 4-3-3 ili 4-2-3-1 nego u čistom 4-4-2. Kažeš da sistemi sa tri vezna igrača dovode do manje discipline jer "uvijek ima neko treći da pokrije", ali je u stvarnosti više obrnuto. U 4-3-3 su zadaci često preciznije definisani. Ako jedan vezni izađe u presing, druga dvojica imaju jasno određene pozicije za osiguranje. Zato vrhunske reprezentacije poput Španije uglavnom igraju sa tri centralna vezna ili nekom njihovom varijacijom. Moderni fudbal je praktično napustio čisto M2M branjenje koje spominješ. Većina ekipa danas brani zonu s određenim principima preuzimanja. Čisto praćenje igrača po cijelom terenu može dovesti do raspadanja strukture ekipe, pogotovo protiv tehnički kvalitetnijih protivnika koji namjerno rotiraju pozicije. Jedini razlog što je Sergej birao 4-4-2 si potvrdio svojom zadnjom rečenicom tj. imao je istovremeno na raspolaganju dva napadača koje je bilo teško ostaviti na klupi. U tom slučaju sistem se prilagođava igračima, a ne obrnuto...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 jun 2026, 09:06

Mamić u detalje objasnio neke stvari.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jun 2026, 09:17

rishovski je napisao/la:
15 jun 2026, 00:51
Marokanci58 je napisao/la:
15 jun 2026, 00:00
Kada se u igračima pojavi glad i ratno raspoloženje kao protiv Rumunije i Italije u Zenici tada ne samo da ćemo dobiti Švicarsku nego i mnogo jače reprezentacije. Nešto ih treba razdrmati i motivisati.
U te dvije utakmice smo imali igraca vise i zato je izgledalo da smo kao nesto zayebani i motivisani.. Da nije bilo crvenih zavrsilo bi otprilike kao i s Austrijom u Zenici, teško da bi Rumune dobili a o Italiji da ne pričamo.. 60 minuta smo imali igrača više protiv Italije i nije se zabilo...
Sve je ovo super sto se nama dešava ali treba gledat realno i kakve su okolnosti bile.
Protiv Rumunije smo odmah na startu drugog poluvremena dali gol za 1-1 i to bez crvenog. Dali bi drugi i da nije dobio crveni jer smo imali momentum.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 15 jun 2026, 09:55

Padovan je napisao/la:
15 jun 2026, 09:06

Na stranu sve, ali Mamić u i okolo fudbala sve ima u malom prstu. Kako im je maestralno odgovorio.

btw Jovo Lukić je sve ono što je trebao biti Luka Jović :D

dha
Kontakt:

Post Postao/la dha » 15 jun 2026, 10:02

Padovan je napisao/la:
15 jun 2026, 09:06

Goapodin Mamic nije mogao bolje analizirati utakmicu protiv Kanade i generalnu situaciju. Sasvim realno i treba mladoj ekipi koja nema izgustva na velikim takmicenjima dati vrijeme da se uigra. Nervoza je bila vidjela sto je sasvim normalno.

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 15 jun 2026, 11:28

Kljukusar je napisao/la:
15 jun 2026, 02:22
Ima li neko informaciju, kako ce navijaci biti organizovani u LA. Hocemo imati iza gola svoj dio ili cemo biti razbacani kao i protiv Kanade?
Vidim Holanđani su bili svi na istom sektoru pa lijepo izgleda kad su zajedno sa istom bojom dresova.

Nekako mi izgleda da je putpuna deorganizacija navijaca, pogotavo kod nas.

Moja procjena je da ce nas biti vise u LA jer su karte puno jeftinije bile nego u Torontu....
Nije deorganizacija navijaca nego smo se zadnji kvalifikovali od svih, kod kupovine karata je bilo daj sta das, po mogucnosti sto jeftinije obzirom na cijene karata
TŽV!

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 15 jun 2026, 12:16

Uskoro smo konpletni. Jedva čekam taj momenat.
A to će vjerovatno biti za Katar. Kad nas boosta ta energija!
Eno, čak je i Hadžikić došao.

antetokounmpo
Kontakt:

Post Postao/la antetokounmpo » 15 jun 2026, 12:28

Ovo je tacno bolesna sredina. Sve nam je na sreću, sto smo na Svjetskom, na srecu bod na svjetskom, na srecu Real uzeo 15 liga prvaka, na sreću Knicksi uzeli NBA... Toliko apatije i depresije nema nigdje. Prvi se javljamo kad treba kritikovati, jer nam je neuspjeh poznat, zivimo ga, a prvi smo u redu da kritikujemo uspjeh, jer smo toliko ljubomorni, bolesno ljubomorni da to prelazi sve granice zdravog razuma, duha i tijela. Čovječe Boziji, reprezentacija nam po drugi put igra na Svjetskom prvenstvu. Umjesto da uzivamo u fudbalskom festivalu, mi trazmo dlaku u jajetu i glumimo veće katolike od Pape.

Stvarno je ovdje na putu do zvijezda najteze izaci iz bare naseg mentaliteta.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 15 jun 2026, 12:38

Papci neka šute, mi smo na svjetskom!!!!

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 15 jun 2026, 12:42

FerdinandF je napisao/la:
15 jun 2026, 12:16
Uskoro smo konpletni. Jedva čekam taj momenat.
A to će vjerovatno biti za Katar. Kad nas boosta ta energija!
Eno, čak je i Hadžikić došao.
Pa sigurno ga zvali iz saveza, ali malo sutra

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 15 jun 2026, 12:48

Pobjedit cemo,reko papagaj :urnebes: :tokralju:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jun 2026, 12:53

FKBilder je napisao/la:
15 jun 2026, 12:48
Pobjedit cemo,reko papagaj :urnebes: :tokralju:
Jel dosad ista pogodio?
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jun 2026, 13:01

Eto i Mamic potvrdi da @PeppermintSA i jos par forumasa su amateri i nemaju pojma o fudbalu.
Sad ocekujem iste da se oglase i upute nas kako Mamic nije eminentni strucnjak.

Upravo covjek rekao sve sto i ja trubim danima ovoj forumskoj struci. Lahko je biti general poslije bitke i "rekao sam vam", u suprotnom se samo presaltaju na nesto drugo da kude, nakon turnira ce biti vremena da se sve analizira i mijenja sta se moze i treba promijeniti ili prilagoditi, a nikako sad na turniru. Ali eto forum zna bolje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 15 jun 2026, 13:06

antetokounmpo je napisao/la:
15 jun 2026, 12:28
Ovo je tacno bolesna sredina. Sve nam je na sreću, sto smo na Svjetskom, na srecu bod na svjetskom, na srecu Real uzeo 15 liga prvaka, na sreću Knicksi uzeli NBA... Toliko apatije i depresije nema nigdje. Prvi se javljamo kad treba kritikovati, jer nam je neuspjeh poznat, zivimo ga, a prvi smo u redu da kritikujemo uspjeh, jer smo toliko ljubomorni, bolesno ljubomorni da to prelazi sve granice zdravog razuma, duha i tijela. Čovječe Boziji, reprezentacija nam po drugi put igra na Svjetskom prvenstvu. Umjesto da uzivamo u fudbalskom festivalu, mi trazmo dlaku u jajetu i glumimo veće katolike od Pape.

Stvarno je ovdje na putu do zvijezda najteze izaci iz bare naseg mentaliteta.
Ni meni raja nije jasna,makar ovi što su neprestano nezadovoljni.
Rumuniju riješiš, Austrija kući strepi do kraja utakmice u njihovim najboljim kvalifikacijama u zadnjih 30 godina (ovo je njihov prvi plasman od 98e), Vels pred njihovim navijačima ostaviš bez prvenstva, Italiju ostaviš kući i onda na SP domaćin protiv tebe vadi bod u,za njih, opet na neki način historijskoj utakmici.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DanijelTZ, Elddar, ExEsPerac, Goalgetter, invincible1921, Wisey i 57 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []