Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

edvaE2
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la edvaE2 » 15 jun 2026, 14:48

Ja sam izgleda neku drugu utakmicu gledao. Onu koju sam ja gledao, daleko, daleko, daleko najgori igrač na terenu, u obje ekipe, bio je ovaj gospodin.

Naposljetku, nemoj da vezne igrače gledamo kao da su odbrambeni. Kada u više utakmica igraš viktorije, ko je kriv? Odbrana, napad ili sredina?

Distribucija lopte, ko to radi? Koliko tranzicija smo imali? Ko je Demirovića uposlio kod one prilike 1 na 1? U posljednjim utakmicama više nam Tarik pravi prilika nego ovaj, a ako uzmemo da je Šunjiću zadatak destrukcija (oni su nam jel primarni veznjaci), ovom je primarni zadatak upravo distribucija lopte, početak napada, pravljenje pretpostavki za tranziciju.

Bašić ( valjda je ideja da mijenja ulogu Šunjića) mi je bio puno sigurniji na lopti, dok ovaj kad je primi ko da je bomba.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 15 jun 2026, 14:54

edvaE2 je napisao/la:
15 jun 2026, 14:48
Ja sam izgleda neku drugu utakmicu gledao. Onu koju sam ja gledao, daleko, daleko, daleko najgori igrač na terenu, u obje ekipe, bio je ovaj gospodin.

Naposljetku, nemoj da vezne igrače gledamo kao da su odbrambeni. Kada u više utakmica igraš viktorije, ko je kriv? Odbrana, napad ili sredina?

Distribucija lopte, ko to radi? Koliko tranzicija smo imali? Ko je Demirovića uposlio kod one prilike 1 na 1? U posljednjim utakmicama više nam Tarik pravi prilika nego ovaj, a ako uzmemo da je Šunjiću zadatak destrukcija (oni su nam jel primarni veznjaci), ovom je primarni zadatak upravo distribucija lopte, početak napada, pravljenje pretpostavki za tranziciju.

Bašić ( valjda je ideja da mijenja ulogu Šunjića) mi je bio puno sigurniji na lopti, dok ovaj kad je primi ko da je bomba.
U tom slucaju ucini sebi uslugu i vise nemoj gledati utakmice. Postedit ces sebe, a i nas od daljeg provaljivanja na forumu.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 15 jun 2026, 15:08

h1a2s3o4 je napisao/la:
15 jun 2026, 12:32
Djelujes kao korektan momak, pa da ti lijepo odgovorim. :)

Pjanic je bio i world-class igrac i u reprezentaciji, samo je on imao drugi problem. Tj. ne samo on nego mi kao reprezentacija.

Prvo da se podsjetimo kakav je Pjanic igrac bio? Izuzetan prvi dodir, kontrola lopte i sjajan pod presingom. Za sta je on bio zaduzen tj sta je sjajno radio u timu? Range of passing, probijanje protivnickih linija, diktiranje tempa.

Eh, u cemu je tu problem? Problem je kada on probije protivnikce linije pasom, kada prebaci stranu, kada izbaci krilo problem je sto smo bili strasno losi na svim tim pozicijama.

Ne znam koliko imas godina, ali evo, pisacu pod pretpostavkom da si stariji momak ali mi smo krila tek skoro dobili. Do neki dan krila bila Gojak, Duljevic, Hodzic i sl. Znaci Pjanic i kada razigra on razigra loseg igraca, pa izgleda da je on los. :D

Sjecam se utakmice protiv Holandije kada je otisao u Barcelonu i igrao protiv De Jonga koji mu je bilo konkurencija bio top nabrijan, znaci drzao sam vezni red.

Pjanic u ovoj sada ekipi bi bio sve, bukvalno kotacic koji fali.

:bih:
Upravo to. World class igrači se prilagođavaju ekipi, prepoznaju mane i kvalitete, čine je boljom. Oni nisu kotačići, nego lokomotiva koja vuče. Ako ne ide preko krila, ti si taj koji treba da pronađeš kuda ide. Zato i jesi world class. Meni je svo vrijeme djelovalo da se Pjanić ljuti, jer ga neki Gojak i Duljević ne prate kao Nainggolan i Dybala. To je možda i bio najveći problem.
Al haj da ne oftopičimo

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 15:08

edvaE2 je napisao/la:

Pa jarane, nije ti odbrana samo tackling i slične stvari, nego da stojiš i zadržavaš neki prostor i kada smo u posjedu. Da ne dodaješ loptu samo da bi je dodao, nego moraš gledati kome je dodaješ i da li je okružen protivnicima.

Šta ti vrijedi ako si je dodao, a ovaj nema vremena da je iskontroliše i gubi loptu zato što je okružen trojicom protivničkih igrača? Onda si je ti izgubio, a ne ovaj drugi. To je loša odbrana jer se očekuje da veznjak takve stvari vidi ... sad krene njihova tranzicija, a niko nije u poziciji. Tako se unese nemir u igru i ne može se nikako stabilizovati. Naravno da je svaki veznjak i odbrambeni igrač, ne kreće ti odbrana od štopera jedan na jedan.

I jesi izgleda pogledao neku drugu tekmu...

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 15 jun 2026, 15:25

dena24 je napisao/la:
15 jun 2026, 15:08
edvaE2 je napisao/la:

Pa jarane, nije ti odbrana samo tackling i slične stvari, nego da stojiš i zadržavaš neki prostor i kada smo u posjedu. Da ne dodaješ loptu samo da bi je dodao, nego moraš gledati kome je dodaješ i da li je okružen protivnicima.

Šta ti vrijedi ako si je dodao, a ovaj nema vremena da je iskontroliše i gubi loptu zato što je okružen trojicom protivničkih igrača? Onda si je ti izgubio, a ne ovaj drugi. To je loša odbrana jer se očekuje da veznjak takve stvari vidi ... sad krene njihova tranzicija, a niko nije u poziciji. Tako se unese nemir u igru i ne može se nikako stabilizovati. Naravno da je svaki veznjak i odbrambeni igrač, ne kreće ti odbrana od štopera jedan na jedan.

I jesi izgleda pogledao neku drugu tekmu...
Sve je 100% tačno što si napisao, ali očigledno nisi razumio o čemu ja pišem. Nema veze. Jasno je da se cijela ekipa brani, ali i napada i da svaka pozicija ima svoju ulogu, ali da ne širimo tu temu.

I dalje tvrdim da je Tahirović bio najgori na terenu. Ne znam da sam ga na forumu prije kritikovao, jesam se zezao na njegov račun ali mislim da ga do sada nisam ozbiljnije komentarisao. Dojma sam, kako vrijeme prolazi, da je sve gori i gori. Kada je došao u repku govorilo se da ima strašnu dugu loptu. To je u početku čak "stidljivo" i pokazivao, sada je i to skoro nepostojeće.

Neko nam mora iznijeti loptu kada smo pod pritiskom, a mi smo stalno pod pritiskom. Ko će je iznijeti ako neće on? Smatram da mu je to glavna uloga. Kako on to ne zna, pa se čak i krije, onda odbrana šalje lopte na Edina (u ovom slučaju Lukić) da je on koju sekundu sačuva, iznudi faul ili prebaci na krila. Svaka njemu čast Edinu, ali je posao Tahirovića je da prebaci na krilo ili izađe sa loptom (ukratko, oslobodi nas pritiska) i da "probije" protivničku odbranu. Kako on to ne radi, mi svaku utakmicu patimo.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 15 jun 2026, 15:40

Evo šta kaže statistika sa whoscored.com. Svjetsko je prvenstvo, puno je relevantnije od izvještaja iz kvalifikacija.

Broj tačnih pasova - Tahirović 24 (90 min), Bašić 21 (61 min)
Procenat tačnih pasova - Tahirović 70.8, Bašić 81
Dodiri s loptom - Tahirović 44, Bašić 31
Ključni pasovi - Tahirović 0, Bašić 4
Ubačaji - Tahirović 2, Bašić 5
Uspješni ubačaji - Tahirović 0, Bašić 5
Duge lopte - Tahirović 6, Bašić 3
Uspješne duge lopte - Tahirović 1, Bašić 2
Konačna ocjena - Tahirović 6.00, Bašić 7.50

https://www.whoscored.com/matches/19769 ... erzegovina

Tahirović u posjedu lopte očekivano užasan. Odigrao je tri pasa više za pola sata više nego je Bašić igrao. Nisam ovo postavio da bih agitirao za Bašića, boli me ona stvar.

Nego mi ide na tu istu stvar kad se ljudi satiru jer vole Barbareza (a mi ga kao eto mrzimo) da dokažu da je nepogrešiv, pa tako nekakve megapartije Tahirovićeve vide svake sedmice.

Eto statistika, crno na bijelo, ono što je dostupno, ako neko ima relevantniju neka objavi i da završimo diskusiju.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 15:44

izdzezveubrazil je napisao/la:
15 jun 2026, 15:40
Evo šta kaže statistika sa whoscored.com. Svjetsko je prvenstvo, puno je relevantnije od izvještaja iz kvalifikacija.

Broj tačnih pasova - Tahirović 24 (90 min), Bašić 21 (61 min)
Procenat tačnih pasova - Tahirović 70.8, Bašić 81
Dodiri s loptom - Tahirović 44, Bašić 31
Ključni pasovi - Tahirović 0, Bašić 4
Ubačaji - Tahirović 2, Bašić 5
Uspješni ubačaji - Tahirović 0, Bašić 5
Duge lopte - Tahirović 6, Bašić 3
Uspješne duge lopte - Tahirović 1, Bašić 2
Konačna ocjena - Tahirović 6.00, Bašić 7.50

https://www.whoscored.com/matches/19769 ... erzegovina

Tahirović u posjedu lopte očekivano užasan. Odigrao je tri pasa više za pola sata više nego je Bašić igrao. Nisam ovo postavio da bih agitirao za Bašića, boli me ona stvar.

Nego mi ide na tu istu stvar kad se ljudi satiru jer vole Barbareza (a mi ga kao eto mrzimo) da dokažu da je nepogrešiv, pa tako nekakve megapartije Tahirovićeve vide svake sedmice.

Eto statistika, crno na bijelo, ono što je dostupno, ako neko ima relevantniju neka objavi i da završimo diskusiju.
haj sad idi pogledaj dodavanja od basica, sta se nakon toga desilo par puta, kako ga fino demir primi protiv 3 i odma izgubi. sad kao demir ne zna zadrzavati... pa se divi pas kvoti basica , hebla te statistika

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 15 jun 2026, 15:51

Razumiješ li ti šta znači procenat tačnih pasova legendo?

Ma ustvari, ja sam budala ba.

Hoće da nam podvale, nasrću go.vnari na Tahira sa svih strana, ali dok je vas, ima Tahirović da bude zaštićen. **** sve statistike ovog svijeta.

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 15 jun 2026, 15:59

slika

slika

Tahirović ako mora igrati to neka bude maksimalno 45-60 min igre, dok još ima snage za to. Inače ne volim kritkikovati igrače, pogotovo ako rezultati ekipe idu u pravom smjeru ali Tahirović nam ne donosi puno u igri, pogotovo u kasnoj fazi igre.

Kod gola je direktni krivac, slika 1 svak markira nekog igrača on sam stoji.

Slika 2 - obzirom da je 3 sekunde prije bio sam i nije imao nikoga oko sebe da markira, trebao je odmah krenuti u udvajanje igrača koji kreće prema našem golu, ono što su Kanađani radili čim bi naše krilo primilo loptu kroz čitavu utakmicu, on umjesto toga i dalje stoji ukopan u mjestu i ni sa čim ne pomaže u odbrani, 24. Kanade samo prosljeđuje loptu i ostalo se zna.

Momak ima neku barijeru u glavi, ne znam kakvu, ali očigledno je ima. Kada se sjetim prve utakmice protiv islanda, njegovo kretanje, otvaranje i ovo sada što radi je nebo i zemlja. Da zna lopte sigurno zna, u prvoj toj tekmi je imao 100% tačnih pasova, i ne tako mali broj,a šta mu se dešava u kontinuitetu zadnju godinu ipo dana je pravo pitanje.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 16:00

15 jun 2026, 15:51
Razumiješ li ti šta znači procenat tačnih pasova legendo?

Ma ustvari, ja sam budala ba.

Hoće da nam podvale, nasrću go.vnari na Tahira sa svih strana, ali dok je vas, ima Tahirović da bude zaštićen. **** sve statistike ovog svijeta.
Razumijem, ako ja odigram pas na napadača i on ga primi, ali ga sekundu poslije izgubi, onda se meni pripisuje tačan pas. Izgleda da ti ne razumiješ, ne gleda se da li je napadač okružen trojicom protivnika i nema šanse da zadrži loptu i da li je uopšte pametno tamo odigrati.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 16:02

stokastoka23 je napisao/la:
15 jun 2026, 15:59
slika

slika

Tahirović ako mora igrati to neka bude maksimalno 45-60 min igre, dok još ima snage za to. Inače ne volim kritkikovati igrače, pogotovo ako rezultati ekipe idu u pravom smjeru ali Tahirović nam ne donosi puno u igri, pogotovo u kasnoj fazi igre.

Slika 2 - obzirom da je 3 sekunde prije bio sam i nije imao nikoga oko sebe da markira, trebao je odmah krenuti u udvajanje igrača koji kreće prema našem golu, ono što su Kanađani radili čim bi naše krilo primilo loptu kroz čitavu utakmicu, on umjesto toga i dalje stoji ukopan u mjestu i ni sa čim ne pomaže u odbrani, 24. Kanade samo prosljeđuje loptu i ostalo se zna.

Momak ima neku barijeru u glavi, ne znam kakvu, ali očigledno je ima. Kada se sjetim prve utakmice protiv islanda, njegovo kretanje, otvaranje i ovo sada što radi je nebo i zemlja. Da zna lopte sigurno zna, u prvoj toj tekmi je imao 100% tačnih pasova, i ne tako mali broj,a šta mu se dešava u kontinuitetu zadnju godinu ipo dana je pravo pitanje.
a sta gigovic tu radi? :D :D

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 16:04

slika

slika

ja ovo katastrofa sta vi pricate :mrgreen: :mrgreen: , veze s mozgom nemate, da je tahirovic tu izasao odigrao bi kone direkt larinu. za ovo je iskljucivo gigovic kriv sto se kone setka ladno pored njega

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 15 jun 2026, 16:06

Da. Ali ti onda ne razumiješ da je Tahirović odigrao toliko lošije lopte da ih napadač čak nije ni mogao primiti. Znači evo nek je Bašić grozan, ja to čak neću ni da osporavam, Tahirović je još gori.

Mislim, procenat je jasan, Tahirović je imao očajniji procenat pasova. Zapravo sam izračunao brojke koje sam gore objavio, onaj broj pasova nije broj tačnih pasova, nego broj pokušanih pasova.

Tahirović je imao 17/24 pasa za 90 minuta, što daje procenat od 70.8 :crazy:

Bašić je imao 17/21 za 61 minutu. U sve to ugradio 2/3 uspješne duge lopte i 4 ključna pasa.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 15 jun 2026, 16:10

Postoje likovi koji brane Tahirovića? Budući fudbaler Olimpije.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 15 jun 2026, 16:11

slika

slika

Ne bih da ispadne da branim Tahirovića koji je odigrao utakmicu kao što inače odigra i dok ne počne igrati u klubu redovno neće početi pružati bolje partije. Za ovu situaciju je po mom mišljenju Tahirović na dobrom mjestu jer direktno može presjeći pas prema Larinu i igraču koji se odvaja od Muharemovića. Druga stvar je što Kone koji igra cijelu utakmicu pretrčava Gigovića koji je ušao 10-ak minuta prije, ako ga nije mogao zaustaviti što nije napravio faul jer teško da bi nam Kanađani zabili iz prekida.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 16:16

15 jun 2026, 16:06
Da. Ali ti onda ne razumiješ da je Tahirović odigrao toliko lošije lopte da ih napadač čak nije ni mogao primiti. Znači evo nek je Bašić grozan, ja to čak neću ni da osporavam, Tahirović je još gori.

Mislim, procenat je jasan, Tahirović je imao očajniji procenat pasova. Zapravo sam izračunao brojke koje sam gore objavio, onaj broj pasova nije broj tačnih pasova, nego broj pokušanih pasova.

Tahirović je imao 17/24 pasa za 90 minuta, što daje procenat od 70.8 :crazy:

Bašić je imao 17/21 za 61 minutu. U sve to ugradio 2/3 uspješne duge lopte i 4 ključna pasa.
uopste ne branim tahirovica, samo odg na gomilu glupost

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 15 jun 2026, 16:17

Tahirovic ima svoje probleme ali kriviti njega za gol Larina je totalno besmisleno i krajnje pretjerivanje.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 jun 2026, 16:18

Ma nema direktnog krivca ondje, ispali smo i gotovo. Mat u 3 poteza. Ispadali smo jos par puta, cak su i Muharemovic i Katic makar po jednom ispali, mozda i vise ne sjecam se tacno, a odigrali su majstorice obojica. Samo se potrefilo da tad ne primimo gol.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 16:23

Madal je napisao/la:
15 jun 2026, 16:18
Ma nema direktnog krivca ondje, ispali smo i gotovo. Mat u 3 poteza. Ispadali smo jos par puta, cak su i Muharemovic i Katic makar po jednom ispali, mozda i vise ne sjecam se tacno, a odigrali su majstorice obojica. Samo se potrefilo da tad ne primimo gol.
kako nema druze, trebao gigara srusiti konea i kraj price

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 jun 2026, 16:31

dena24 je napisao/la:
15 jun 2026, 16:23
Madal je napisao/la:
15 jun 2026, 16:18
kako nema druze, trebao gigara srusiti konea i kraj price
A dobro, moze se uvijek naci da je neko pogrijesio za svaki gol ikad. Trebao ga je srusiti - nije, izgubio duel i gotovo. Jbg imao je citavu odbranu iza sebe, nije isao sam na otvoren prostor.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DirkNowitzki, Drum, Mocvara1991, tuzlanskinacin i 53 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []