18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

viKK
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la viKK » 15 jun 2026, 16:06

Drum je napisao/la:
15 jun 2026, 15:34
Jos gore, ni od onih nabijenih lopti ovaj put nista nije bilo bez Dzeke u ekipi. Ne sjecam se jesmo li jednu loptu zadrzali, proslijedili i sta god napravili. Nit se sjecam da smo kakav prekrsaj izvukli. Razlika između Dzeke i Lukica dva svijeta ...
Nije tajna da je Dzeko nas najbolji veznjak u ekipi. Ako gledas statistiku on ima u kvalifikacijama prosjek 56% tacnih pasova u protvnickoj polovici, a cesto i preko 75% (protiv Rumuna ili Italije u Zenici npr). Ima uglavnom i tacne duge lopte. Lukic je protiv Kanade imao 5/14 odnosno 36% tacnih pasova u protivnickoj polovici.

Dzekin tako puno znaci jer on jedini zna kvalitetno zadrzat loptu par sekundi i prebacit na krilo kojem se otvori prostor. O ovome su i likovi sa podcasta Tribina pricali, u biti nije ni nuzno potrebno da nastane opasna prilika iz takvih situacija, ali dovoljno je da par puta na takav nacin odigras i preneses teziste na protivnikovu polovicu, odmah se mijenja dinamika i protivnik mora prilagodjavat odbranu. Tako ce bit dok god Edin igra, jer dok god on igra, igrat cemo vjerovatno istu formaciju i stil igre. Kada on ode u penziju, tu se mogu pocet trazit druga rjesenja. Ja se nadam da ce neko od mladih momaka veznjaka koji se spominju u temi potencijalnih reprezentativaca bit pozvani, jer mi na Edina i takvu igru ne mozemo jos dugo racunat. A i ocekujem da se Mahmic pocne isprobavat u nekoj formaciji sa jednim napadacem na jesen.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 15 jun 2026, 16:13

Utakmica protiv Kanade nam nije dala nešto novo kao Plan A, a nismo ni vidjeli nešto novo u planu B.. Dakle nismo iznenadili protivnika..
Standardnom postavkom smo dali gol nakon prekida, bolja ekipa nas je vratila na našu polovinu (ili trećinu) gdje smo im dozvolili previše šansi za ovaj nivo.. Jasno je da je teško mijenjati sistem koji te doveo tu gdje jesi.. U eventualnu promjenu treba vjerovati stručni štab, pa tu vjeru prenijeti i na igrače.. Mi nećemo imati loptu u nogama protiv pristojnog protivnika sve dok ne napunimo vezni red takvim igračima.. Čak smo i u petak nakon ulaska Šunjića i Alajbegovića u par navrata lagano iznijeli loptu, i da smo samo imali smirenost da loptu počenom nebrojeno puta vraćati nazad stoperima, pa golmanu, pa opet tako u krug da malo umrtvimo Kanađane.. No ako smiren nije bio naš najiskusniji igrač na terenu, Kolašinac, koji je dao netipično velik broj pogrešnih pasova u aut i nikome, onda se nema šta zamjeriti djeci... Vjerovao sam u rotaciju Memić desno, Amar lijevo, Seo out Kerim in, al dobro sad...
Švica je kiksala, uvukla se nervoza sigurno i kod njih, a mi bi trebali pokušati to iskoristiti.. Naravno da nećemo i ne trebamo srljati, ali uzorak gdje smo se samo protiv Rumunije u Bukureštu uspjeli odbraniti (ne znamo ni sami kako), a u svim drugim slučajevima smo primili gol nas uči da nismo baš vrhunska defanziva. Vjerujem da bi onda trebali tražiti gol, jer teško da ćemo izdržati samo da se branimo.. Prostora će sigurno biti!
Kako god, sretno nam i nekako vjerujem čak i u pobjedu!

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 15 jun 2026, 16:33

Pojedini i dalje raspravljaju je li uspjeh 1-1 protiv domaćina na prvoj utakmici SP-a :urnebes: Loša, neatraktivna, defanzivna igra, ali bod je tu.
Turci ubili Australiju, igrali ste vi lijepo nema šta, napadali, al evo vama 0 bodova. Švicarska ubila Katar trebala 6 komada uvaliti, al evo vama samo 1 bod :urnebes:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 jun 2026, 16:52

Pozdrav za brata ako cita i ovaj forum. :wave: :mrgreen:
Osim što uživo prati utakmice, Aličajić provodi sate analizirajući videosnimke, čitajući bosanske medije i prateći društvene mreže kako bi otkrio eventualne informacije o povredama, promjenama u sastavu ili novim idejama selektora.

"Čak pregledam i društvene mreže u Bosni kako bih saznao trenira li neki igrač ili ne, te mogu li se naslutiti određene promjene u sastavu", otkrio je.

Njegov posao traje sve do sat vremena prije početka utakmice, kada dobije zvanični sastav protivničke ekipe. Tada brzo analizira eventualna iznenađenja i informacije koje bi mogle biti korisne stručnom štabu Švicarske.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 15 jun 2026, 16:58

19vendetta87 je napisao/la:
15 jun 2026, 16:52
Pozdrav za brata ako cita i ovaj forum. :wave: :mrgreen:
Osim što uživo prati utakmice, Aličajić provodi sate analizirajući videosnimke, čitajući bosanske medije i prateći društvene mreže kako bi otkrio eventualne informacije o povredama, promjenama u sastavu ili novim idejama selektora.

"Čak pregledam i društvene mreže u Bosni kako bih saznao trenira li neki igrač ili ne, te mogu li se naslutiti određene promjene u sastavu", otkrio je.

Njegov posao traje sve do sat vremena prije početka utakmice, kada dobije zvanični sastav protivničke ekipe. Tada brzo analizira eventualna iznenađenja i informacije koje bi mogle biti korisne stručnom štabu Švicarske.
Nadam se da neće saznat da ćemo igrati napadački i za gol više. :kafa:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 15 jun 2026, 17:03

viKK je napisao/la:
15 jun 2026, 16:06
Drum je napisao/la:
15 jun 2026, 15:34
Jos gore, ni od onih nabijenih lopti ovaj put nista nije bilo bez Dzeke u ekipi. Ne sjecam se jesmo li jednu loptu zadrzali, proslijedili i sta god napravili. Nit se sjecam da smo kakav prekrsaj izvukli. Razlika između Dzeke i Lukica dva svijeta ...
Nije tajna da je Dzeko nas najbolji veznjak u ekipi. Ako gledas statistiku on ima u kvalifikacijama prosjek 56% tacnih pasova u protvnickoj polovici, a cesto i preko 75% (protiv Rumuna ili Italije u Zenici npr). Ima uglavnom i tacne duge lopte. Lukic je protiv Kanade imao 5/14 odnosno 36% tacnih pasova u protivnickoj polovici.

Dzekin tako puno znaci jer on jedini zna kvalitetno zadrzat loptu par sekundi i prebacit na krilo kojem se otvori prostor. O ovome su i likovi sa podcasta Tribina pricali, u biti nije ni nuzno potrebno da nastane opasna prilika iz takvih situacija, ali dovoljno je da par puta na takav nacin odigras i preneses teziste na protivnikovu polovicu, odmah se mijenja dinamika i protivnik mora prilagodjavat odbranu. Tako ce bit dok god Edin igra, jer dok god on igra, igrat cemo vjerovatno istu formaciju i stil igre. Kada on ode u penziju, tu se mogu pocet trazit druga rjesenja. Ja se nadam da ce neko od mladih momaka veznjaka koji se spominju u temi potencijalnih reprezentativaca bit pozvani, jer mi na Edina i takvu igru ne mozemo jos dugo racunat. A i ocekujem da se Mahmic pocne isprobavat u nekoj formaciji sa jednim napadacem na jesen.
U jednom trenutku kontam, pa ovo ce bti utakmica sa najvise igre glavom.

Definitivno bi bili mnogo konkretniji sa Dzekom u igri.

Valjda prvih 11 bude neupitno za iduce dvije utakmice, sto se povrede tice. To je najvaznije.

stanjejepsihoticno
Kontakt:

Post Postao/la stanjejepsihoticno » 15 jun 2026, 17:24

u 9 večeras belgijanci igraju na Lumen Fieldu protiv katara. Zanimljivo je da se već danima dosta žale na vrućine i uslove za igru. Poslije toga, u 3 ujutro Iranci igraju na SoFi stadionu,gdje mi igramo protiv svicaraca.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 15 jun 2026, 17:31

damir_82 je napisao/la:
15 jun 2026, 16:13
Utakmica protiv Kanade nam nije dala nešto novo kao Plan A, a nismo ni vidjeli nešto novo u planu B.. Dakle nismo iznenadili protivnika..
Standardnom postavkom smo dali gol nakon prekida, bolja ekipa nas je vratila na našu polovinu (ili trećinu) gdje smo im dozvolili previše šansi za ovaj nivo.. Jasno je da je teško mijenjati sistem koji te doveo tu gdje jesi.. U eventualnu promjenu treba vjerovati stručni štab, pa tu vjeru prenijeti i na igrače.. Mi nećemo imati loptu u nogama protiv pristojnog protivnika sve dok ne napunimo vezni red takvim igračima.. Čak smo i u petak nakon ulaska Šunjića i Alajbegovića u par navrata lagano iznijeli loptu, i da smo samo imali smirenost da loptu počenom nebrojeno puta vraćati nazad stoperima, pa golmanu, pa opet tako u krug da malo umrtvimo Kanađane.. No ako smiren nije bio naš najiskusniji igrač na terenu, Kolašinac, koji je dao netipično velik broj pogrešnih pasova u aut i nikome, onda se nema šta zamjeriti djeci... Vjerovao sam u rotaciju Memić desno, Amar lijevo, Seo out Kerim in, al dobro sad...
Švica je kiksala, uvukla se nervoza sigurno i kod njih, a mi bi trebali pokušati to iskoristiti.. Naravno da nećemo i ne trebamo srljati, ali uzorak gdje smo se samo protiv Rumunije u Bukureštu uspjeli odbraniti (ne znamo ni sami kako), a u svim drugim slučajevima smo primili gol nas uči da nismo baš vrhunska defanziva. Vjerujem da bi onda trebali tražiti gol, jer teško da ćemo izdržati samo da se branimo.. Prostora će sigurno biti!
Kako god, sretno nam i nekako vjerujem čak i u pobjedu!
Isto Mislim.
Mi smo dosli da se igramo a Svici je ovo biti ili nebiti.
Samim tim imaju vise pritiska.
Nesto kao Italija protiv nas.
Vjerujem da mozemo do pobjede 😊
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 15 jun 2026, 17:32

stanjejepsihoticno je napisao/la:
15 jun 2026, 17:24
u 9 večeras belgijanci igraju na Lumen Fieldu protiv katara. Zanimljivo je da se već danima dosta žale na vrućine i uslove za igru. Poslije toga, u 3 ujutro Iranci igraju na SoFi stadionu,gdje mi igramo protiv svicaraca.
Jest nam svima Katar u glavi :mrgreen: :mrgreen:

Znam da je nevezano za tvoj post, al kad smo već spomenuli Katar, trenutno smo u situaciji da nam je neko poslije Italije rekao "protiv Katara igrate za prolaz grupe", jel ima neki lakši i bolji scenarij na cijelom SP-u :mrgreen:
S obzirom da smo uzeli bod protiv Kanade

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 15 jun 2026, 17:40

U Seattleu je danas 31 stepen ali od sutra ce vec past na nekih 23.. Ne znam na sta se tacno zale, zadnja sedmica je bila OK sve do juce, nista gore nego u vecini drugih gradova, do 24-25 stepeni maksimalna, cak je ispod 20 bilo.

Jos je rano za predvidjat kako ce bit za 10 dana kad mi tamo budemo igrali, ako se gledaju prosjeci Seattle bi trebao imati podnosljive temperature ali nikad nemas pojma kad moze toplotni val udarit.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 15 jun 2026, 17:41

Svicarcima je ova situacija najmanje trebala. Vec sada su optereceni Kanadom jer su daleko od sigurnog protiv BiH.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 15 jun 2026, 17:51

Ima li kakvih slika sa treninga ili informacija u kakvom je stanju Edin? Da li trenirao? I sta je sa Haretom?

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 15 jun 2026, 17:54

Sport90 je napisao/la:
15 jun 2026, 17:51
Ima li kakvih slika sa treninga ili informacija u kakvom je stanju Edin? Da li trenirao? I sta je sa Haretom?
Igrat će Edin protiv Švice, pitanje je koliko će igrati i u kojem poluvremenu ali igra. Tabak će bit spreman za Katar aBd

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 jun 2026, 17:58

Malo si ti momak polupao loncice.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 15 jun 2026, 18:07

Sport90 je napisao/la:
15 jun 2026, 17:51
Za nekih 8 sati imaju prvi trening.
Dzeko I Sunjic su full spremni.
Haris jos nije 100% do Katara se ocekuje da ce biti.
Momci sinoc zajedno na kafi u Starbucks bili.
Atmosfera top 😊
Spaha bio sa njima gledali utakmicu neku
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Matterhorn22
Kontakt:

Post Postao/la Matterhorn22 » 15 jun 2026, 18:11

ovaj pinheiro je klimav sudija, moze imati nekih losih odluka ako je suditi po bayern psg. Nije se ni ovaj argentinac proslavio protiv kanade

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jun 2026, 18:12

Matterhorn22 je napisao/la:
15 jun 2026, 18:11
ovaj pinheiro je klimav sudija, moze imati nekih losih odluka ako je suditi po bayern psg. Nije se ni ovaj argentinac proslavio protiv kanade
Neka sudi kao protiv Austrije i odlicno. Samo da ne bude nekih lakrdija sa VAR-om kao u par meceva na SP.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 15 jun 2026, 18:20

Matterhorn22 je napisao/la:
15 jun 2026, 18:11
Ovaj slepac šilji uvek za neku selekciju. Nema sumnje da ce i ovaj put izabrati neku. Nadajmo se da to nece biti Švajz. :yawn:

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 jun 2026, 19:22

Švicarska je pod ogromnim pritiskom da pobijedi protiv nas. Osim toga, otkako nemaju kreativca u napadu, teško se snalaze s ekipama koje stoje duboko u odbrani. Također nemaju ni neku igru glavom naprijed i pozadi.

Ako budemo čvrsto stajali kao i do sada i ostali koncentrisani, otvorit će nam se šansa kad tad. Što više vremena prolazi, bit će sve nervozniji. Mi bismo trebali nastaviti igrati tačno ovako kao i do sada, a ne glumiti brazil.
za nas nije nikakva katastrofa ako izgubimo, i dalje imamo sve u svojim rukama, a bod protiv Švice nam dođe ko kuća.

Ako oni s druge strane, izgube ili odigraju neriješeno s nama, čeka ih finale s nabrijanom Kanadom usred Vancouvera.

90 minuta, vrijeme radi za nas, a ne za njih... Samo me yebe Xhaka, on zna odskakati u ovakvim utakmicama. Švica mi malo i liči na Italiju, barem što se tiče formacije pozadi. imamo iskustva s takvima :D

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 15 jun 2026, 19:51

Sreca nismo spanci ko bi sad uspio uc na forum
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []