Najžešća rivalstva između nogometnih klubova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

brazzo
Kontakt:

Re: Najžešća rivalstva između nogometnih klubova

Post Postao/la brazzo » 14 mar 2011, 19:30

ARIS - PAOK je onako (subjektivno) za mene najveći gradski derbi na Balkanu. Inače o rivalstvima sam već ranije pisao i davao svoja mišljenja i dalje stojim da su pogotovo politički nastrojeni klubovi imali i najjača rivalstva (da ne nabrajam redom).
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 apr 2011, 19:46

Crvena Zvezda-Partizan

Olimpijakos-Panatenaikos
Boka-River
Lazio-Roma
Millwall-West Ham

derbi kao sto je Inter-Milan se ne moze ubrajati u ovu grupu,jer je samo fudbalski kvalitetan nikako nije "najzesci".Gradski derbiji imaju neku samo sebi svojstvenu draz ,tako da ko nije osetio napetost gradskog derbija ne moze o njima ni diskutovati niti ih porediti sa nekim derbijima tipa Real-Barsa :idea: ili Hajduk-Dinamo,napeto jeste ali to traje samo par sati nikako 10 dana pre i posle kao sto je slucaj sa beogradskim derbijem ;)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 maj 2011, 13:10

Milwall -West Ham iz filma, al' onako, od tekmi sto sam gled'o mi je Fener-Galata.
Ima jos velikih al' i ovaj je medju njima, mozda spomenut River Plate i Bocu te Glasgow i Celtic.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 maj 2011, 13:20

slika

Ponovo od sljedece sezone 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 06 maj 2011, 13:34

Dortmund - Schalke

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 maj 2011, 19:28

mudovište je napisao/la:celtic-rangers :mrgreen:
Jedan od najboljih, jer imaju jednu od najboljih prica zbog cega se i biju za titule :D
Ko preradjena verzija Jovanke Orleanke :lol:

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 maj 2011, 20:25

Arnelinho je napisao/la:
Jedan od najboljih, jer imaju jednu od najboljih prica zbog cega se i biju za titule :D
Tu si u pravu. S toga je to previse "religijski" derbi za moj ukus.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 maj 2011, 21:21

Tribalian je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Tu si u pravu. S toga je to previse "religijski" derbi za moj ukus.
Bas zato ima neku posebnu draz za mene...nekak me asocira na vitestvo, srednji vijek, borbe prsa u prsa,taktickih odluka na licu mjesta itd :D
A mene su zadivili navijaci Galate i Fenera kad sam gled'o nj tekmu zadnji put, bilo je galame, vike, dreke, bakljade,pirotehnike, izgreda i cega sve ne... :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 maj 2011, 22:00

Evo ti neko moje vidjenje. Ta mrznja izmedju katolika i protestanata je prevelika, s toga ne znam ni sta da mislim o tome,kao sto rekoh mozda je to previse za moj ukus. Al kontam sta ti pricas. Sreo sam se sa navijacima Rangersa ,2007. u Beogradu, sa mladjom ekipom njihovom ,mislim relativno mladjom prosek godina 25-30,oteli smo im 2 zastave ja mislim na Obilicevom vencu. Posle utakmice sam ih video sve iz neposredne blizine, delovali su mi vise nego smesno :mrgreen: masa nekih cilagera od 60 godina :lol: . Da mi neko da ,da biram dal bih isao na Rangers-Seltic ili Zeljo - Sarajevo ,odabrao bih ovo drugo bez razmisljanja.

A turci su posebna prica,oni se kolju dosta izmedju sebe,inace prosle godine na Karaburmu na tekmu Ofk Beograd-Galatasaraj, doslo je svega 20-tak Turaka,pa sam se tu malo razocarao.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 maj 2011, 22:34

Tribalian je napisao/la:Evo ti neko moje vidjenje. Ta mrznja izmedju katolika i protestanata je prevelika, s toga ne znam ni sta da mislim o tome,kao sto rekoh mozda je to previse za moj ukus. Al kontam sta ti pricas. Sreo sam se sa navijacima Rangersa ,2007. u Beogradu, sa mladjom ekipom njihovom ,mislim relativno mladjom prosek godina 25-30,oteli smo im 2 zastave ja mislim na Obilicevom vencu. Posle utakmice sam ih video sve iz neposredne blizine, delovali su mi vise nego smesno :mrgreen: masa nekih cilagera od 60 godina :lol: . Da mi neko da ,da biram dal bih isao na Rangers-Seltic ili Zeljo - Sarajevo ,odabrao bih ovo drugo bez razmisljanja.

A turci su posebna prica,oni se kolju dosta izmedju sebe,inace prosle godine na Karaburmu na tekmu Ofk Beograd-Galatasaraj, doslo je svega 20-tak Turaka,pa sam se tu malo razocarao.
:lol: :lol:
Mada ja bih radije ako mozes da dodjes na tekmu Sarajevo-Zeljo,nego Zeljo -Sarajevo :D :lol: :lol:
OFK sam nekad sipatis'o, al' sad vise ne :twisted: Karaburma je kriva :twisted:
Zbog ovog sad moram zapalit cigaru, ne podsjecaj :lol:

Stara dobra vremena :lol:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 maj 2011, 22:40

:lol: :lol: :lol:

Ma buraz,meni u BiH uvek draze bilo Sarajevo ;)

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 maj 2011, 22:43

Cardif - swansea
Thomas Müller - Fußballgott

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 maj 2011, 22:45

don_burza je napisao/la:Cardif - swansea
Nisam toliko upucen u to rivalstvo,ali znam da je Kardif imao problematicne navijace.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 maj 2011, 22:47

Cadiz -Xerez .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 maj 2011, 22:48

Tribalian je napisao/la:
Nisam toliko upucen u to rivalstvo,ali znam da je Kardif imao problematicne navijace.
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Wales_derby

to je taj

uz milvol i vest hem jedan od vecih
Thomas Müller - Fußballgott

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 06 maj 2011, 22:59

Andres je napisao/la:Najveci derbi je Barca-Real ! Razlozi:O utakmici se prica mjesec dana prije nje! Svi laprdaju o njoj , svaki dan 100 novih tekstova o EL Classicu...Tu nema izrazitog favorita...Igraju vjerovatno dva najveca kluba u Svijetu , u tim klubovima su igrali sve najbolji igraci sviejta iakd , kao sto igraju i sada, igracki kvalitet je doveden do savrsenstva , ambijetn savrsen , Mrznja - prevelika , ujednacenost i neizvjesnost takodjer ! A to ima li tih fajteva i ostalog , ima ali brate ovo nije Argentina ovo je Evropska unija !
nemos poredit Superclassico sa ovim derbijem, kad igraju Barca i Real to je najgledanija utakmica godine , svako ima svoga favorita... Kolko ljudi prati River-Boca ??? Kakvi tamo igraci igraju ??? itditd
ako je Marsana i zaostalost odnos jacine derbija onda poimanje vam je smjesno.....
Mancho -Lvp - bio nekad velik derbi sada je to obicna utakmica , jer tu ima samo 1 favorit! Mancho dominira , i tu nema niti napetosti ,niti neizvjesnosti , a to da li se mrze , mrze se ali ne kao Katalonci i Madridzani , a da li se tuku , ne tuku se jer Drotovi jebu u mozak !

Jedan je EL Classico !
Ti nemas pojma sta znaci naslov ove teme : Najžešća rivalstva između nogometnih klubova !

Koja , bolan mrznja ja mrznje , niko , nikom ne hebe mater na utakmici kako treba :) !

Jarane : Gdje su baklajde , koreografije , mrznja kakva : religijska , drzavnca ova ona treba neko od njih da ima navijace pa da onda bude DERBY !

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 06 maj 2011, 23:18

Fla-Flu

a sad zakljucajte temu :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 maj 2011, 02:42

juznjak> je napisao/la:Cadiz -Xerez .
Vidis ni za to rivalstvo nisam znao. Od Spanaca znam za onaj baskijski derbi Atletik Bilbao- Sosijedad.
don_burza je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Wales_derby

to je taj

uz milvol i vest hem jedan od vecih
Bas sad procitah,interesantno.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.