18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Kajzer10
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Kajzer10 » 16 jun 2026, 13:26

Mi cemo od prve minute vjerovatno igrati onako kako smo protiv Kanade od gola. Tako da nisam siguran da Dzeko u toj taktici pocinje.

Kako god, ne vjerujem da ce Lukic na klupu, vjerovatno nije ni zasluzio, ali kada je takva ganjuga na terenu, bolje da Demirovic pocne.

Znam da od toga nema nista, ali ako Dzeko nije spreman, najvise bi nam odgovaralo da se pocne sa jednim napadacem. Ionako te formacije sa dva napadaca bez Dzeke i nemaju nekog smisla, jer on ne stoji samo naprijed nego je i dodatni razigravac.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 jun 2026, 13:31

Kajzer10 je napisao/la:
16 jun 2026, 13:26
Mi cemo od prve minute vjerovatno igrati onako kako smo protiv Kanade od gola. Tako da nisam siguran da Dzeko u toj taktici pocinje.

Kako god, ne vjerujem da ce Lukic na klupu, vjerovatno nije ni zasluzio, ali kada je takva ganjuga na terenu, bolje da Demirovic pocne.

Znam da od toga nema nista, ali ako Dzeko nije spreman, najvise bi nam odgovaralo da se pocne sa jednim napadacem. Ionako te formacije sa dva napadaca bez Dzeke i nemaju nekog smisla, jer on ne stoji samo naprijed nego je i dodatni razigravac.
Vasilj

Dedic Muharemovic Katic Seo

Esmir Tahirovic Sunjic Memic

Dzeko Demirovic

Ako su sunjic i dzeko zdravi 99.99% je ovo stastav
=\_1921_/=

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 jun 2026, 13:43

Uzbuna u švicarskom taboru pred meč s BiH, do utakmice će samo jednom trenirati

Dok su bosanskohercegovački navijači puni optimizma i s velikim samopouzdanjem iščekuju dvoboj, u taboru Švicarske vlada vanredno stanje, piše Blick.

Švicarska u četvrtak protiv Bosne i Hercegovine jednostavno mora ići na pobjedu ako želi izbjeći dramatičan i neizvjestan dvoboj u zadnjem kolu protiv domaćina Kanade pred 54.000 fanatičnih navijača u Vancouveru.

Prije samo dvije sedmice i polaska u SAD, u taboru Švicarske sve je izgledalo idealno. Grupa B smatrala se, barem na papiru, jednom od najlakših na turniru. Atmosfera je bila odlična, povreda nije bilo, a javnost je najavljivala najuspješnije Svjetsko prvenstvo u historiji.

Međutim, blamaža i konačnih 1:1 protiv potpunog autsajdera Katara okrenuli su situaciju naopako. Švicarci su sada stjerani u ćošak i protiv BiH imaju "nož pod grlom".
Šokantan gubitak bodova protiv Katara doveo je Švicarsku u situaciju da već u drugom kolu igra utakmicu turnira. Za siguran plasman u nokaut-fazu trebat će im najmanje četiri boda.
Tri remija vjerojatno neće biti dovoljna, s obzirom na to da četiri od dvanaest trećeplasiranih reprezentacija ispadaju već nakon grupne faze.

Zbog toga se realizacija pod hitno mora popraviti, a odbrambene greške svesti na minimum.
Unutar ekipe već se osjete prve trzavice oko toga jesu li svi svjesni ozbiljnosti situacije. Kapiten reprezentacije bio je potpuno iskren i izravan u svojoj kritici.
"Nismo tamo gdje smo mislili da jesmo prije početka turnira", rekao je Granit Xhaka.
S druge strane, pomoćni trener Davide Callà pokazao je znatno manje samokritike u izjavi za švicarsku televiziju SRF. On je u svom kratkom zaključku izjavio tek kako im je na terenu nedostajalo malo više dosljednosti i odlučnosti.

Strategija pripreme selektora Murata Yakina i njegovog stručnog štaba izazvala je blago iznenađenje u javnosti.
Između dvije utakmice ekipa će odraditi samo jedan redovan zajednički trening. U nedjelju nakon utakmice s Katarom trenirali su samo igrači s klupe, dok je u ponedjeljak Yakin trening potpuno otkazao kako bi igrači proveli dan na individualnim oporavcima u hotelu te se usredotočili na mentalni aspekt.

Takav raspored treninga nije neuobičajen na velikom turniru. To znači da će se u četiri dana između prve dvije utakmice samo u utorak održati redoviti trening. Nakon znatno lakšeg završnog treninga u srijedu ujutro, reprezentacija će autobusom otputovati u Los Angeles, gdje sljedećeg dana mora osigurati svoju prvu pobjedu.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 jun 2026, 16:19

Nikako mi se ne sviđa ono što Tabakov jaran spomenu, a to je da je plan da skupa krenu Jovo i Edin. Isti profil igrača skoro, Demir kakav god da je kloc ispred gola u dresu reprezentacije, treba da 'gilja' za Džeku. Pretpostavljam da je pozadine te odluke da se skloni Demir zbog svega što se piše o njemu (na sličan način je postupio i sa Benjom u baražu), ali fakat nije ni vrijeme ni mjesto za takvo nešto jer je Ermedin u ovom meču potreban da ometa taj buildup, a pogotovo Xhaku koji je paklen igrač.

Golmana i odbranu znamo. Šunjić se vraća uz Tahirovića vjerovatno. Memić se isto čini kao fix starter, a ja se nadam Alajbegoviću jer je definitivno vrijedno rizika u ovakvom meču (gdje puno više možeš dobiti nego izgubiti - ni poraz nije kraj). Takav igrač može jednim potezom riješiti utakmicu ako dođe raspoložen. Daleko najkompletniji naš ofanzivac.

Nadam se da će momci odigrati bez pritiska, ali hrabro. Vjerujem da možemo minimum do boda, a uz malo sreće stvarno ni pobjeda nije nemoguća jer vidimo da i puno veći autsajderi zabilježe pozitivan rezultat, zašto ne bi i mi dobili Švicu?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 jun 2026, 16:24

CAGarfia je napisao/la:
16 jun 2026, 16:19
Nikako mi se ne sviđa ono što Tabakov jaran spomenu, a to je da je plan da skupa krenu Jovo i Edin. Isti profil igrača skoro, Demir kakav god da je kloc ispred gola u dresu reprezentacije, treba da 'gilja' za Džeku. Pretpostavljam da je pozadine te odluke da se skloni Demir zbog svega što se piše o njemu (na sličan način je postupio i sa Benjom u baražu), ali fakat nije ni vrijeme ni mjesto za takvo nešto jer je Ermedin u ovom meču potreban da ometa taj buildup, a pogotovo Xhaku koji je paklen igrač.
Ne bih bas vjerovao zdravo za gotovo nekom forumasu, koliko god pouzdan mozda djelovao. Ali pretpostavimo da cak i hoce da stavi Ermedina na klupu a Dzeko je spreman, onda bih prije ocekivao Dzeku i Bazdara nego Dzeku i Lukica. Sta god govorili o Bazdaru, jedno mu se ne moze rec a to je da ne trci i ne radi dobar presing.
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 16 jun 2026, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 jun 2026, 16:27

viKK je napisao/la:
16 jun 2026, 16:24
CAGarfia je napisao/la:
Ne bih bas vjerovao zdravo za gotovo nekom forumasu, koliko god pouzdan mozda djelovao
Ma dobro, ovaj se momak čini normalnim, a i svakako je rekao samo da je to 'plan'. Ne mora značiti da će se ostvariti.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 16 jun 2026, 16:30

Bilo kakve predikcije za sastav u ovom momentu nemaju smisla, mislim da ce i sam strucni stab odabrati prvih 11 na sami dan utakmice.

Ja bih volio vidjeti Dzeku i Demirovica u prvih 11, oko 60-te mijenjati Edina sa Lukicem. Volio bih i da Alajbegovic krene od starta, ali u tom slucaju se moraju prilagodjavati i druge linije pa nisam da li je to realno sada

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 jun 2026, 16:34

Svaka opcija ima smisla. Džeko ako je spreman, startat će, u to nema sumnje. S jedne strane, logično je da ga upari s Ermedinom da može trčati za njega, plus valjao bi da igra flastera na Xhaki. Međutim zbog psihičke blokade, možda se odluči za opciju da ga klupira i odmori. S druge strane, Jovo zabio u prvoj utakmici, kao nagrada se nameće da bude starter opet. Neka struka odluči šta je najbolje.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 16 jun 2026, 16:44

Ma nesto ne vjerujem da je Dzeko spreman da starta, nadam se da jest. Ermedin ce pocet 100%, nemamo mi drugog napadaca takvih motorickih sposobnosti koji moze trcat i u ofanzivi i u defanzivi 90minuta. Jedino ako je psihicki los pa trazi da ga odmori malo.

Joj jest tesko citat ove postove vase a znam da je utakmica za 2 dana, da mi je samo da svane cetvrtak, bas sam nestrpljiv.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 16 jun 2026, 16:59

Coolpanda24 je napisao/la:
16 jun 2026, 16:34
Svaka opcija ima smisla. Džeko ako je spreman, startat će, u to nema sumnje. S jedne strane, logično je da ga upari s Ermedinom da može trčati za njega, plus valjao bi da igra flastera na Xhaki. Međutim zbog psihičke blokade, možda se odluči za opciju da ga klupira i odmori. S druge strane, Jovo zabio u prvoj utakmici, kao nagrada se nameće da bude starter opet. Neka struka odluči šta je najbolje.
Ako ga treba odmoriti nakon 3 mjeseca pauze onda je to kraj njegove karijere. Nema odmora ako je spreman ako nije svakako nema potrebe da ga ubacuje u igru. Pogrešno je reci da nam je utakmica protiv Katara najvažnija nije već protiv Švicarske bodovi ili najmanje bod se moraju ostvariti.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 jun 2026, 17:39

Tako je pasa moj solidni.Kakav Qatar.Nama je bitnija tekma sa Svicom.Halo igras na svjetskom kakva ba cuvanja i folovi.Gines do kraja.Sad imas sansu i ko zna kad opet.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jun 2026, 17:58

Raste kvota na nas :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

oelcaelala
Kontakt:

Post Postao/la oelcaelala » 16 jun 2026, 18:06

Ne znam koliko se zna za ovaj podatak, ali:

U dosadašnjem dijelu turnira ekipa smo koja je napravila najmanje tačnih dodavanja, svega 172. Jedina smo momčad koja se nije dodala preko 200 puta, ostali su svi prebacili tu granicu. Takođe kompletna utakmica Kanada - Bosna i Hercegovina je utakmica sa najmanjim ukupnim brojem dodavanja na turniru.

1. Spain (734) vs Cape Verde
2. Turkey (635) vs Australia
3. Germany (554) vs Curacao
4. Uruguay (540) vs Saudi Arabia
5. Switzerland (527) vs Qatar
...
19. Canada (310) vs Bosnia and Herzegovina
...
29. Cape Verde (205) vs Spain
30. Australia (201) vs Turkey
31. Qatar (200) vs Switzerland
--------------------------------------------------------
32. Bosnia and Herzegovina (172) vs Canada

U Barbarezovoj eri ovo je treća utakmica po najnižem broju dodavanja. Jedino gore je bilo u Zenici protiv Njemačke (poraz 1-2) gdje smo napravili svega 164 dodavanja, i u Nizozemskoj (poraz 5-2) gdje smo napravili 1 manje, 171, u odnosu na Kanadu, 172. Mnogo slabije ekipe od nas protiv mnogo jačih ekipa od Kanade su više htjele loptu u svojim nogama nego mi. :)

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 16 jun 2026, 18:09

oelcaelala je napisao/la:
16 jun 2026, 18:06
Ne znam koliko se zna za ovaj podatak, ali:

U dosadašnjem dijelu turnira ekipa smo koja je napravila najmanje tačnih dodavanja, svega 172. Jedina smo momčad koja se nije dodala preko 200 puta, ostali su svi prebacili tu granicu. Takođe kompletna utakmica Kanada - Bosna i Hercegovina je utakmica sa najmanjim ukupnim brojem dodavanja na turniru.

1. Spain (734) vs Cape Verde
2. Turkey (635) vs Australia
3. Germany (554) vs Curacao
4. Uruguay (540) vs Saudi Arabia
5. Switzerland (527) vs Qatar
...
19. Canada (310) vs Bosnia and Herzegovina
...
29. Cape Verde (205) vs Spain
30. Australia (201) vs Turkey
31. Qatar (200) vs Switzerland
--------------------------------------------------------
32. Bosnia and Herzegovina (172) vs Canada

U Barbarezovoj eri ovo je treća utakmica po najnižem broju dodavanja. Jedino gore je bilo u Zenici protiv Njemačke (poraz 1-2) gdje smo napravili svega 164 dodavanja, i u Nizozemskoj (poraz 5-2) gdje smo napravili 1 manje, 171, u odnosu na Kanadu, 172. Mnogo slabije ekipe od nas protiv mnogo jačih ekipa od Kanade su više htjele loptu u svojim nogama nego mi. :)
Mi nećemo loptu već bodove :bih:

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 jun 2026, 18:10

CAGarfia je napisao/la:

Golmana i odbranu znamo. Šunjić se vraća uz Tahirovića vjerovatno. Memić se isto čini kao fix starter, a ja se nadam Alajbegoviću jer je definitivno vrijedno rizika u ovakvom meču (gdje puno više možeš dobiti nego izgubiti - ni poraz nije kraj). Takav igrač može jednim potezom riješiti utakmicu ako dođe raspoložen. Daleko najkompletniji naš ofanzivac.

Nadam se da će momci odigrati bez pritiska, ali hrabro. Vjerujem da možemo minimum do boda, a uz malo sreće stvarno ni pobjeda nije nemoguća jer vidimo da i puno veći autsajderi zabilježe pozitivan rezultat, zašto ne bi i mi dobili Švicu?
:rol: :rol: :rol:

Imao jednu dobru sezonu u Leverkusenu, inace prosjek, cuj paklen igrac :rol:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 jun 2026, 18:14

Sto se mene tice mozemo uradit i ukupno 15 dodavanja na utakmici, ako cemo mi dat gol i sacuvat svoju mrezu i protivnik plakat na kraju meca a mi slavit.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jun 2026, 18:15

viKK je napisao/la:
16 jun 2026, 18:14
Sto se mene tice mozemo uradit i ukupno 15 dodavanja na utakmici, ako cemo mi dat gol i sacuvat svoju mrezu i protivnik plakat na kraju meca a mi slavit.
Nemoj tako, hoce ljudi lijepu igru. Ona donosi bodove, a ne lopte u mrezi :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 16 jun 2026, 18:21

DamirT je napisao/la:
16 jun 2026, 18:15
viKK je napisao/la:
16 jun 2026, 18:14
Nemoj tako, hoce ljudi lijepu igru. Ona donosi bodove, a ne lopte u mrezi :kafa:
Daj tika taku i jogu bonito yebo bodove :yawn:

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 16 jun 2026, 18:25

zamislite otresemo svicu i protiv katra igramo za povoljniju poziciju aaa

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AndreWilliams, antetokounmpo, drakemayelover, Enigmaa, Google Adsense [Bot], kouadio, onajlikk, Sheyi i 56 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []