18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Sindikat12
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Sindikat12 » 16 jun 2026, 22:50

Nakata je napisao/la:
16 jun 2026, 19:38
Mi smo na ovom SP uz Juznu Afriku, jedina ekipa koja nije pokazala nikakvu uigranost na sredini terena, doslovno ne mozemo uvezati 3 pasa. Ne znam sta su oni pripremali i uvjezbavali zadnje 2 godine, al ako ovako nastavimo slijedi nam bolan reality check vec u Ligi Nacija. nece nas ova nenormalna sreca pratiti vjecno. Ako Egipat moze igrati pristojan fudbal sa 9 igraca iz domaceg prvenstva, zasto mi ne mozemo?
Kakva nenormalna sreca? Stvarno vas ne razumijem ni sekunde. Mi ne izadjemo na teren i samo se branimo. Dok ne primimo ili ne damo gol mi stvaramo igramo ”tucemo se” Problem je kad zabijemo gol onda se previse zatvorimo nazalost. Na tome treba raditi ali o kakvoj sreci pricas?

U Becu nas sreca nije pratila jer smo primili gol 10 minuta prije kraja kao i u Kanadi. Preporucujem da pogledas utakmice protiv Austrije i Rumunije u Zenici pa da se malo prisjetis te nase ofanzivne igre kako smo stvarali sanse i igrali.

Kad krene tekma mi smo ravnopravni. Kad gubimo imamo plan B. Kad zabijemo rano tu je kvaka jer se prepadnemo i previse povucemo ali sam uvjeren da ce se i to popraviti.

Uzivajte ba ne budite toliko negativni….

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 jun 2026, 22:52

Sve ok, ali kad sve stavis na vagu, i defanzivu, opet on mora biti prvi pik. I oko defanzive, kad pricamo o krilnim igracima, uglavnom je do volje. Defanzivu ne igraju Messi, Ronaldo i slicni. Tesko da bi se Kerim setkao i samo cekao loptu naprijed.

Nece niko tjerati Barbareza i da izgube obje iduce. Ni ne treba.

Ali ne moramo mi sad svaku utakmicu pocinjati ravnajuci se po tome koje krilo ce nam od prve minute bolje igrati beka. I da kazemo sve ok.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 jun 2026, 22:55

Esmir je u tim trenucima bio daleko ispod nivoa na kojem je Kerim sada. Ako nam je referentna tačka gledišta taj početak Lige nacija. Mislim momak je bio klupa u najgorem klubu MLSa u septembru/oktobru 2024. godine.Kerim je završio sezonu kao vjerovatno najbolji igrač u Austriji. Da ne spominjemo da je bio igrač manje u odbrani, a počeli su ga fudbalski učiti osnovim načelima pismenosti tek kada je došao u PSV, a od tada je dosta napredovao.

Daleko od toga da nema smisla da krene Memić kao ispomoć Kolašincu, ali ono mislim da je vrijedno rizika da starta protiv Švicarske jer puno više možemo dobiti nego izgubiti u tom meču. Svakako da sam siguran da će i Kerim i Esmir igrati protiv Arapa.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 jun 2026, 22:55

:njanjanja:
Sindikat12 je napisao/la:
16 jun 2026, 22:50
Nakata je napisao/la:
16 jun 2026, 19:38
Mi smo na ovom SP uz Juznu Afriku, jedina ekipa koja nije pokazala nikakvu uigranost na sredini terena, doslovno ne mozemo uvezati 3 pasa. Ne znam sta su oni pripremali i uvjezbavali zadnje 2 godine, al ako ovako nastavimo slijedi nam bolan reality check vec u Ligi Nacija. nece nas ova nenormalna sreca pratiti vjecno. Ako Egipat moze igrati pristojan fudbal sa 9 igraca iz domaceg prvenstva, zasto mi ne mozemo?
Kakva nenormalna sreca? Stvarno vas ne razumijem ni sekunde. Mi ne izadjemo na teren i samo se branimo. Dok ne primimo ili ne damo gol mi stvaramo igramo ”tucemo se” Problem je kad zabijemo gol onda se previse zatvorimo nazalost. Na tome treba raditi ali o kakvoj sreci pricas?

U Becu nas sreca nije pratila jer smo primili gol 10 minuta prije kraja kao i u Kanadi. Preporucujem da pogledas utakmice protiv Austrije i Rumunije u Zenici pa da se malo prisjetis te nase ofanzivne igre kako smo stvarali sanse i igrali.

Kad krene tekma mi smo ravnopravni. Kad gubimo imamo plan B. Kad zabijemo rano tu je kvaka jer se prepadnemo i previse povucemo ali sam uvjeren da ce se i to popraviti.

Uzivajte ba ne budite toliko negativni….
Ja neznam odakle vise ova negativa.
Momci su puni samopouzdanja i spremni sa svima da se potuku. Gledajte ba prvenstvo i uzivajte sta samo ko babe kritikujete
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 jun 2026, 22:56

Kajzer10 je napisao/la:
16 jun 2026, 22:52
Sve ok, ali kad sve stavis na vagu, i defanzivu, opet on mora biti prvi pik. I oko defanzive, kad pricamo o krilnim igracima, uglavnom je do volje. Defanzivu ne igraju Messi, Ronaldo i slicni. Tesko da bi se Kerim setkao i samo cekao loptu naprijed.

Nece niko tjerati Barbareza i da izgube obje iduce. Ni ne treba.

Ali ne moramo mi sad svaku utakmicu pocinjati ravnajuci se po tome koje krilo ce nam od prve minute bolje igrati beka. I da kazemo sve ok.
Ne samo defanziva vec postavljanje, citanje igre u defanzivnom smislu, tempo, dueli, nadmudrivanja. Nije Kerim jos uvijek taj nivo sto se tice tih zadataka.
Ma ni ne mislim da ga se tjera vec diskutujemo. Kazem ok mi je traziti i da igra protiv Svicarske jer imaju sporiji tempo, ali smatram da bas Kanada nije bila utakmica za njega.
I ne ravnamo se svakom tako naravno. Kanadu smo zeljeli tako igrati pa smo tako i ravnali. A malo nam ni nisu dali da drugacije igramo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jun 2026, 22:57

Sa Sunjicem i Kerimom dobijamo na dodiru s loptom, ono sto nismo imali protiv Kanade. A i tesko je bilo drzati loptu protiv onako ratrcane i brze ekipe, ako cemo realno.

Za razliku od Memica, Kerim trazi loptu u noge, zna je dalje distribuirati ili stati na nju, tako da ga ocekujem protiv Svice. Sunjic takodjer vise terena pokriva i izvlaci se po loptu, za razliku od Tahirovica, vidili smo to i protiv Kanade. Jedina enigma mi je Memic, gdje sa njim, a suho zlato je ove ekipe. Ili desno na beka (Dedic lijevo) ili desno umjesto Esmira 1.pv.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 jun 2026, 23:24

Beduin je napisao/la:
16 jun 2026, 22:57
Sa Sunjicem i Kerimom dobijamo na dodiru s loptom, ono sto nismo imali protiv Kanade. A i tesko je bilo drzati loptu protiv onako ratrcane i brze ekipe, ako cemo realno.

Za razliku od Memica, Kerim trazi loptu u noge, zna je dalje distribuirati ili stati na nju, tako da ga ocekujem protiv Svice. Sunjic takodjer vise terena pokriva i izvlaci se po loptu, za razliku od Tahirovica, vidili smo to i protiv Kanade. Jedina enigma mi je Memic, gdje sa njim, a suho zlato je ove ekipe. Ili desno na beka (Dedic lijevo) ili desno umjesto Esmira 1.pv.
Zašto Dedić lijevo ? Pa gdje će Seo ?
Memic desno krilo i to je to. Nema potrebe momku uvijek izmišljati pozicije.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 jun 2026, 23:34

Lijep gest :
Noć pred put za St. Louis Edin Džeko i Sead Kolašinac iznenadili su cijelu ekipu.
Senatori naše reprezentacije svakom članu reprezentacije poklonili su posebnu narukvicu.
Sama narukvica koja predstavlja zastavu BiH u obliku teritorije naše države je lijepa, ali poseban dojam ostavila je kutija.
Kutija ima ekran na kojem se prikazuju video snimci sa najboljim trenucima kvalifikacija naše reprezentacije, te proslave plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Kasnije se ista narukvica mogla vidjeti na rukama naših igrača.
Zamoljeni smo da malo sačekamo sa objavom, a nema boljeg trenutka da se podsjeti na zajedništvo nego nakon dobrog otvaranja Svjetskog prvenstva.
Narukvica je na cetvrtoj slici ovdje:
Zadnja izmjena: soccerfan, dana/u 16 jun 2026, 23:40, ukupno mijenjano 3 puta.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jun 2026, 23:35

jasmin10 je napisao/la:
16 jun 2026, 23:24
Beduin je napisao/la:
16 jun 2026, 22:57

Zašto Dedić lijevo ? Pa gdje će Seo ?
Memic desno krilo i to je to. Nema potrebe momku uvijek izmišljati pozicije.
Kazem u slucaju da Seo nije fizicki spreman usljed onog zamora protiv Kanade. A vec se Dedic uspjesno koristio lijevo, zlu ne trebalo.
Zato sam i spomenuo drugu, logicniju varijantu, da desno igra umjesto Esmira, a da Esmir bude svjez u 2.pv
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 jun 2026, 23:40

Kosovo je nadavno igrali sa Svicarskom.
Prvu utamicu igrali 4:3:3 i izgubili 4:0, a drugu 5:3:2 i 1:1 zavrsili. U Istoj grupi bila je Slovenija koja je izgubila 3:0 u 4 4 2 , a uzeli su bod u 5:4:1 .Takodjer prije toga Srbija je pobjedila 2:0 i 1:1 igrala u 3:5:2 fromaciji. Mislim da bi i mi trebali promijeniti formaciju, jer Svicarska je najjaca u sredini, gdje smo mi najslabiji
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

goonmo
Kontakt:

Post Postao/la goonmo » 16 jun 2026, 23:45

Ovo ce nam biti najbolja utakmica na prvenstvu, sigran sam u to. Vise se bojim posljednjeg kola protiv Katarana ako ih potcijenimo.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 jun 2026, 00:06

NoDi80 je napisao/la:
16 jun 2026, 23:40
Kosovo je nadavno igrali sa Svicarskom.
Prvu utamicu igrali 4:3:3 i izgubili 4:0, a drugu 5:3:2 i 1:1 zavrsili. U Istoj grupi bila je Slovenija koja je izgubila 3:0 u 4 4 2 , a uzeli su bod u 5:4:1 .Takodjer prije toga Srbija je pobjedila 2:0 i 1:1 igrala u 3:5:2 fromaciji. Mislim da bi i mi trebali promijeniti formaciju, jer Svicarska je najjaca u sredini, gdje smo mi najslabiji
Ma neki bi voljeli da se nadigravamo s njima ko onomad savo u zenici protiv portugala pa nas ljudi nabise u prvom poluvremenu.
naprijed rejal

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 17 jun 2026, 00:11

Svi bi mi volili da dobijemo sve tekme, ali treba malo i realnosti. Spadamo u 6-7 najslabijih repki na svijetskom, nemamo pas igre jer igramo sa za mundijal dva ispodprosjecna vezna igraca. Zato preskacemo igru sa dva centrafora. Bolja igra moze samo doci ako prosirimo izbor igraca, valjda bude sta od tih silnih potencijalnih.Kvalitet i profil ovih igraca ne daje vise. Utakmice kao protiv Italije i Velsa, kad smo igrali kao u transu i iznad svojih mogucnosti, tesko je ponoviti, jer trema cini svoje. Ja bih bio zadovoljan da dobijemo Katar kako bilo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 jun 2026, 00:30

Sveti je napisao/la:
17 jun 2026, 00:06

Ma neki bi voljeli da se nadigravamo s njima ko onomad savo u zenici protiv portugala pa nas ljudi nabise u prvom poluvremenu.
Tako je brate,realost je da moramo igrati oprezno i da moramo iskoristiti svaku sansu.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 17 jun 2026, 00:46

slika

slika

slika

slika

Al 70 clearances djeluje nerealno :mrgreen:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 17 jun 2026, 01:12

Po onome što je viđeno na treningu čak se ne treba iznenaditi da Džeko bude u prvih 11. Barbarez je probavao i kombinaciju sa Alajbegovićem na lijevoj strani, Memićem na desnoj, te Lukićem i Džekom u špicu. Iza su bili Gigović i Tahirović.

seha77
Kontakt:

Post Postao/la seha77 » 17 jun 2026, 01:21

CAGarfia je napisao/la:
17 jun 2026, 01:12
Po onome što je viđeno na treningu čak se ne treba iznenaditi da Džeko bude u prvih 11. Barbarez je probavao i kombinaciju sa Alajbegovićem na lijevoj strani, Memićem na desnoj, te Lukićem i Džekom u špicu. Iza su bili Gigović i Tahirović.
Gigovic :urnebes:

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 17 jun 2026, 01:25

Sretno Bendžamine :mrgreen: 😅

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 17 jun 2026, 01:34

CAGarfia je napisao/la:
17 jun 2026, 01:12
Pa da ali ondje ti je i Muharemovic bio u drugoj ekipi tako da ne vjerujem

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 17 jun 2026, 06:51

Mislim da treba biti zadovoljam uopste sto smo na ovako velikom takmicenju. Mi smo sigurno drzava na Mundijalu gdje drzava najmanje izdvaja u sport a opet smo se plasirali.

Treba biti realan i reci da mi nemamo kvalitet za nesto vise. Nisam pesimista ali sam misljenja da sa ovakvom igrom kao protiv Kanade ce nas Svicarci istamburati. Ja bi volio iskreno vidjeti neke akcije, zelju za golom a ne samo da se branimo pa kalo bude neka bude. Svakako imamo Katar za kraj, ako njih ne mozemo pobjediti onda nismo ni zasluzili vise.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Galion, Markinhio, Micron, prisonbreak, Sheyi i 132 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []