Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

EdinjoBos
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la EdinjoBos » 15 jun 2026, 22:25

sta je sa makom, da li je na spisku u16?

Ascinica
Kontakt:

Post Postao/la Ascinica » 15 jun 2026, 22:51

costacurta08 je napisao/la:
15 jun 2026, 21:36
Ascinica je napisao/la:
15 jun 2026, 19:25
costacurta08 je napisao/la:
15 jun 2026, 17:15

Hajd neka neko da razumno objašnjenje zbog čega je ova momčina u reprezentaciji?
7 koševa prosjek po utakmici na zadnja tri prvenstva, prošle god na prvenstvu igrao 30 min u prosjeku, u klubu isto tako bljesne protiv ovih nižerazrednih ekipa. U čemu je fol ovog sportaša?
Koji su kriteriji bili presudni u izboru ovog mladića?

Ahaha sta si se uhvatio za malca vec 2 godine samo o njemu pises. Malac je plej i igra dobru odbranu, glava mu je odlicna jako racionalan igrac koji igra za ekipu. Sad cu ga malo istraziti bas
Zato što je ovo tipična priča i rak rana BH sporta i društva uopće.
Forsiraš nekoga kome su jedine reference poznanstvo sa nekim.
Evo i objašnjenje,
Ako je mjera kvalitete igrača zainteresiranost klubova iz Srbije za nekoga iz BiH, prvenstvenog Mege, CZV i PAR, u ovom slučaju ne da nema zainteresiranih iz BG nego niti jedan klub iz Srbije nema želju da dovede Miću.
Eh tu je uvijek reprezentacija BiH ili OKK iz Tuzle da se pobrine tj da zbrine ove poluamatere. Zato smo tu gdje jesmo.
I ako dobro vidim, od ukupno 14 njih koji su povedeni 7 ili 8 igra na poziciji organizatora igre (neko iznad već napisao). Centra ni na vidiku, još je Armana vratio što će reći da mi idemo na varijantu brze igre...... :urnebes:
Ja stvarno ne znam da li je iko od tih klubova zainteresovan za njega niti me zanima a isto tako znam da je Igokea dovela par igraca iz tih klubova a nikada nisu poslali nekog svog tamo jedino sto znam jest da nemamo bolje opcije zadnjih par godina od njega na pleju. Ili imamo a ne znam?

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 16 jun 2026, 02:00

Milovanovic je legitimno tu i ima mjesto medju 12, ali nije ni blizu nekog generacijskog talenta kako se u pocetku za njega pricalo. Ispratio sam ga na onom fibinom turniru za mlade i bio je sasvim solidan. S druge strane, ovaj mu klupski kolega iz Igokee vjerovatno nema mjesta ni medju 17, a kamoli medju 12. Slicno mislim i za Ramljaka, koji je prosle godine na kadetskom prvenstvu bio uzasan. Recimo, iz te generacije je Jokic bio duplo bolji, a obojica su playmakeri.

PG: Grizelj, Beslagic, Bozic
SG: Sipkovic, Milovanovic, Hodovic
SF: Preldzic, Skalonjic, Subasic
PF: Mesic, Durmic, Tomic
C: Pivac, Bristina, Kurtovic

To je mojih 15 od ovih 17 sto je skratio, ali kontam da ce Ramljak mozda ici i na prvenstvo jer je jedini Hrvat tu. Ako Micu racuna na 2, onda vjerovatno Hodovic otpada. Ako ga racuna na 1, onda otpada Bozic ili Beslagic (logicnije je da Zinedin ostane jer je bolji suter, posto bi u tom slucaju svakako obojica bili 3. opcija na playu).

Licno bih Milovanovica racunao na 1, Subasica na 2, a kod kuce ostavio Bozica i Hodovica. Od ovih visokih bih prekrizio Tomica. Dug je, solidna atletika, ali nema ni suta, ni misica da odigra nesto. Durmic ima sut, a to uvijek treba. Doduse, ovog malog Mesica uopste ne poznajem, ali imam neki osjecaj da je talentovan i da ga treba povesti. :D Na petici bi Pivac i Bristina trebali biti sigurni, a ovaj Kurtovic je Sejfic za sirotinju. Nije dovoljno visok za centra, ali je to jedina pozicija koju moze pokriti. Jak je, ima korektnu igru na low postu, dobar za napraviti blok i to je to.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 16 jun 2026, 10:01

Ghuraba je napisao/la:
16 jun 2026, 02:00
Milovanovic je legitimno tu i ima mjesto medju 12, ali nije ni blizu nekog generacijskog talenta kako se u pocetku za njega pricalo. Ispratio sam ga na onom fibinom turniru za mlade i bio je sasvim solidan. S druge strane, ovaj mu klupski kolega iz Igokee vjerovatno nema mjesta ni medju 17, a kamoli medju 12. Slicno mislim i za Ramljaka, koji je prosle godine na kadetskom prvenstvu bio uzasan. Recimo, iz te generacije je Jokic bio duplo bolji, a obojica su playmakeri.

To je mojih 15 od ovih 17 sto je skratio, ali kontam da ce Ramljak mozda ici i na prvenstvo jer je jedini Hrvat tu. Ako Micu racuna na 2, onda vjerovatno Hodovic otpada. Ako ga racuna na 1, onda otpada Bozic ili Beslagic (logicnije je da Zinedin ostane jer je bolji suter, posto bi u tom slucaju svakako obojica bili 3. opcija na playu).

Licno bih Milovanovica racunao na 1, Subasica na 2, a kod kuce ostavio Bozica i Hodovica. Od ovih visokih bih prekrizio Tomica. Dug je, solidna atletika, ali nema ni suta, ni misica da odigra nesto. Durmic ima sut, a to uvijek treba. Doduse, ovog malog Mesica uopste ne poznajem, ali imam neki osjecaj da je talentovan i da ga treba povesti. :D Na petici bi Pivac i Bristina trebali biti sigurni, a ovaj Kurtovic je Sejfic za sirotinju. Nije dovoljno visok za centra, ali je to jedina pozicija koju moze pokriti. Jak je, ima korektnu igru na low postu, dobar za napraviti blok i to je to.

Ghuraba, znaš da cijenim tvoje analize, tvoje znanje, pretpostavke, komentare i uživam čitajući komentare bez obzira da li se slažemo ili ne slažemo u stavovima ali čini mi se da si ovo "nabacao" samo da napišeš nešto (što ti nije svojstveno), jer nema uporište u stvarnosti.

Srđan Kurtović nikada nije igrao poziciju C. U Borcu igra na poziciji 3, a povremeno i na poziciji 2. Armin Pivac ima ograničen šuterski domet, uglavnom završava blizu koša kao i Arman i nema stabilan vanjski šut; šut za tri poena gotovo ne koristi, kao i neki centri drugi u BiH. Bristina u Njemačkoj igra na poziciji 4, dok kod nas igra na poziciji 5. Visok je 2.01 m (prema podacima sa njemačke stranice za ovu sezonu). El Emin Mesić visok je oko 190–193 cm i igra na pozicijama 3 i povremeno 2, kao i Kurtović, pa malo ovo drugačije poredaj, kad budeš imao vremena da vidim tvoj raspored. Započni sa ovim kako si osmislio "Licno bih Milovanovica racunao na 1, Subasica na 2....." i ja bih tako nekako započeo, ali ne znam završiti. Jer siguran sam da će Mićin klupski kolega iz Igokee ostati iako nema nikakve reference, kao i Ramljak, ali moramo valjda imati hrvate i srbe koji hoće igrati za BiH.

Mesic je kadet, nikada nije igrao za juniore, ima 16 i po godina, nema čak ni punih 17 godina. Drugo ne vidim da je bio MVP na nekom turniru gdje je učestvovala Cedevita,a na osnovu dostupnih podataka o KK Cedevita U17 rosteru, El Emin Mesić se ne pojavljuje među glavnim nosiocima igre niti među statistički vodećim igračima Cedevita. Glavni strijelac i lider ekipe je Zdravko Perić, koji ima najviše poena po utakmicama.U rosteru U17 Cedevite ima više igrača koji imaju veću minutažu i veću ulogu u rezultatima ekipe. Neće mene niko nikada ubijediti da je bolji igrač od 16 godina samo zato što ima dvojno državljanstvo, jer da je takav potencijal uzela bi ga Hrvatska u svoj sastav kao što su Dinu Subašića i odazvao bi se sigurno, ali nije ga pozvala.

Za Tihaka i Ganiju neću ništa komentarisati, na početku sam rekao svoj stav, pokazalo se tačnim, jer neko ko nema rezultate iz zadnje sezone, po mome mišljenju, nije trebao biti ni pozvan, nema šta ni pokazati, jer mora se napraviti razlika nečijega truda i rada i nečijega sjedenja na klupi, bez obzira gdje ko (odnosno u kojoj zemlji i kojoj ligi) sjedi na klupi. Evo i selektor ih je vratio kućama.

Ponoviću svoj stav o mlađim igračima i o dijaspori, mada sad znam da ćete me hejtovati ali moram, balans je ključan , dijaspora može pojačati kvalitet, ali domaći igrači moraju imati realnu priliku da igraju, griješe i napreduju, jer bez njih nema stabilne reprezentacije na duže staze. Domaći sistem mora imati važnu prednost u odnosu na dijasporu, jer sutra domaći treneri mogu direktno da rade s igračima da unaprijede svoje pozicije, da ih prate kroz kadete, juniore do seniora i da se gradi kontinuitet. Ako se tu ne daje stvarna šansa, gubi se baza, umjesto da se stvara kostur ekipe iz domaće lige.

Mi u BiH često pravimo dojam da se dijaspori treba dati veće povjerenje, jer volimo svoje obezvrijediti. Po meni, to ne bi trebalo biti tako. Smatram da mjesto u reprezentaciji treba da se zasluži isključivo kroz ono što igrač pokaže na terenu, a ne na osnovu toga odakle dolazi. Dijaspora svakako donosi kvalitet i ima prednost zbog jačih sistema u kojima odrastaju, ali isto tako vjerujem da domaći igrači trebaju imati realnu šansu da se dokažu kroz minute, kontinuitet i odgovornost u svojim klubovima.

Na kraju, mislim da Savez treba dio novca više da uloži u tu djecu, kažu da imaju novca sada. Treba ih češće pozivati na okupljanja tokom godine, i domaće i dijasporu, pa da se svi zajedno testiraju i prate tokom cijele godine. Kao što rade i druge zemlje u okruženju, pa i u Europi, ne treba čekati mjesec pred Eurobasket, nego učestvovati na reprezentativnim turnirima i okupljanjima kroz cijelu godinu kao reprezentacija. Tako bi se bolje vidjelo ko koliko može. Na kraju bi se dobila realnija slika i više kvalitetnih igrača, a svi bi imali poštenu šansu da se pokažu. Ko zasluži, taj i treba da bude pozvan.
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 16 jun 2026, 12:10, ukupno mijenjano 2 puta.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 16 jun 2026, 10:13

Mali Mesic je iz kadeta Cedevite,a ne Cibone :D
Odgledao sam zavrsnicu kadetskog prvenstva HR i momak je igrao na 4/5 s sutem za tri poena.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 16 jun 2026, 10:16

guillermo je napisao/la:
16 jun 2026, 10:13
Odgledao sam zavrsnicu kadetskog prvenstva HR i momak je igrao na 4/5 s sutem za tri poena.
Do mene je, ispravka krivog navoda Cedevita je u pitanju, ispraviću. Sa naglasnom na kadetsko prvenstvo gdje može igrati 4/5.
Ako je tako dobar, neka igra onda iduće godine sa svojom generacijom U18, ne mora sa 16 igrati u U18 BiH, kao da nemamo igrača u BiH :nene: :nene:
Ako ćemo voditi malene, neka onda povede Maka Omerovića sa U18, jer kao kadet u pojedinim utakmicama je bio i glavni igrač Mege.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 16 jun 2026, 11:28

Kylian je napisao/la:
16 jun 2026, 10:16
guillermo je napisao/la:
Do mene je, ispravka krivog navoda Cedevita je u pitanju, ispraviću. Sa naglasnom na kadetsko prvenstvo gdje može igrati 4/5.
Ako je tako dobar, neka igra onda iduće godine sa svojom generacijom U18, ne mora sa 16 igrati u U18 BiH, kao da nemamo igrača u BiH :nene: :nene:
Ako ćemo voditi malene, neka onda povede Maka Omerovića sa U18, jer kao kadet u pojedinim utakmicama je bio i glavni igrač Mege.
Prema toj logici ostajemo bez Subasica i Brstrine koji su takodjer godinu mladji.Kurtovic je iskljuciva 5,kakva crna 2,3 s 110kg :D
Isto mislim da po 2 Srba/Hrvata po nac.kljucu upadaju u 12.Bozic,Kurtovic,Mico su ja mislim sigurni.Valjda konacno bude dovoljno za A diviziju.Jos steta za Benju Teletovica nezz.kako navodne obaveze u klubu i induvidulani rad tj.babin i Miskov ego mogu biti vazniji od dodatne promocije,gdje bi vjrv.bio glavni igrac ekipe.
Zadnja izmjena: guillermo, dana/u 16 jun 2026, 11:44, ukupno mijenjano 3 puta.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 16 jun 2026, 11:40

Kylian je napisao/la:
16 jun 2026, 10:01
Ghuraba je napisao/la:

Ghuraba, znaš da cijenim tvoje analize, tvoje znanje, pretpostavke, komentare i uživam čitajući komentare bez obzira da li se slažemo ili ne slažemo u stavovima ali čini mi se da si ovo "nabacao" samo da napišeš nešto (što ti nije svojstveno), jer nema uporište u stvarnosti.

Srđan Kurtović nikada nije igrao poziciju C. U Borcu igra na poziciji 3, a povremeno i na poziciji 2. Armin Pivac ima ograničen šuterski domet, uglavnom završava blizu koša kao i Arman i nema stabilan vanjski šut; šut za tri poena gotovo ne koristi, kao i neki centri drugi u BiH. Bristina u Njemačkoj igra na poziciji 4, dok kod nas igra na poziciji 5. Visok je 2.01 m (prema podacima sa njemačke stranice za ovu sezonu). El Emin Mesić visok je oko 190–193 cm i igra na pozicijama 3 i povremeno 2, kao i Kurtović, pa malo ovo drugačije poredaj, kad budeš imao vremena da vidim tvoj raspored. Započni sa ovim kako si osmislio "Licno bih Milovanovica racunao na 1, Subasica na 2....." i ja bih tako nekako započeo, ali ne znam završiti. Jer siguran sam da će Mićin klupski kolega iz Igokee ostati iako nema nikakve reference, kao i Ramljak, ali moramo valjda imati hrvate i srbe koji hoće igrati za BiH.

Mesic je kadet, nikada nije igrao za juniore, ima 16 i po godina, nema čak ni punih 17 godina. Drugo ne vidim da je bio MVP na nekom turniru gdje je učestvovala Cedevita,a na osnovu dostupnih podataka o KK Cedevita U17 rosteru, El Emin Mesić se ne pojavljuje među glavnim nosiocima igre niti među statistički vodećim igračima Cedevita. Glavni strijelac i lider ekipe je Zdravko Perić, koji ima najviše poena po utakmicama.U rosteru U17 Cibone ima više igrača koji imaju veću minutažu i veću ulogu u rezultatima ekipe. Neće mene niko nikada ubijediti da je bolji igrač od 16 godina samo zato što ima dvojno državljanstvo, jer da je takav potencijal uzela bi ga Hrvatska u svoj sastav kao što su Dinu Subašića i odazvao bi se sigurno, ali nije ga pozvala.

Za Tihaka i Ganiju neću ništa komentarisati, na početku sam rekao svoj stav, pokazalo se tačnim, jer neko ko nema rezultate iz zadnje sezone, po mome mišljenju, nije trebao biti ni pozvan, nema šta ni pokazati, jer mora se napraviti razlika nečijega truda i rada i nečijega sjedenja na klupi, bez obzira gdje ko (odnosno u kojoj zemlji i kojoj ligi) sjedi na klupi. Evo i selektor ih je vratio kućama.

Ponoviću svoj stav o mlađim igračima i o dijaspori, mada sad znam da ćete me hejtovati ali moram, balans je ključan , dijaspora može pojačati kvalitet, ali domaći igrači moraju imati realnu priliku da igraju, griješe i napreduju, jer bez njih nema stabilne reprezentacije na duže staze. Domaći sistem mora imati važnu prednost u odnosu na dijasporu, jer sutra domaći treneri mogu direktno da rade s igračima da unaprijede svoje pozicije, da ih prate kroz kadete, juniore do seniora i da se gradi kontinuitet. Ako se tu ne daje stvarna šansa, gubi se baza, umjesto da se stvara kostur ekipe iz domaće lige.

Mi u BiH često pravimo dojam da se dijaspori treba dati veće povjerenje, jer volimo svoje obezvrijediti. Po meni, to ne bi trebalo biti tako. Smatram da mjesto u reprezentaciji treba da se zasluži isključivo kroz ono što igrač pokaže na terenu, a ne na osnovu toga odakle dolazi. Dijaspora svakako donosi kvalitet i ima prednost zbog jačih sistema u kojima odrastaju, ali isto tako vjerujem da domaći igrači trebaju imati realnu šansu da se dokažu kroz minute, kontinuitet i odgovornost u svojim klubovima.

Na kraju, mislim da Savez treba dio novca više da uloži u tu djecu, kažu da imaju novca sada. Treba ih češće pozivati na okupljanja tokom godine, i domaće i dijasporu, pa da se svi zajedno testiraju i prate tokom cijele godine. Kao što rade i druge zemlje u okruženju, pa i u Europi, ne treba čekati mjesec pred Eurobasket, nego učestvovati na reprezentativnim turnirima i okupljanjima kroz cijelu godinu kao reprezentacija. Tako bi se bolje vidjelo ko koliko može. Na kraju bi se dobila realnija slika i više kvalitetnih igrača, a svi bi imali poštenu šansu da se pokažu. Ko zasluži, taj i treba da bude pozvan.
Mešić je visok oko 205 cm, Kurtovic je 5ica. Ghuraba je u pravu.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 16 jun 2026, 12:33

guillermo je napisao/la:
16 jun 2026, 11:28
Kylian je napisao/la:
16 jun 2026, 10:16
guillermo je napisao/la:
Prema toj logici ostajemo bez Subasica i Brstrine koji su takodjer godinu mladji.Kurtovic je iskljuciva 5,kakva crna 2,3 s 110kg :D
Isto mislim da po 2 Srba/Hrvata po nac.kljucu upadaju u 12.Bozic,Kurtovic,Mico su ja mislim sigurni.Valjda konacno bude dovoljno za A diviziju.Jos steta za Benju Teletovica nezz.kako navodne obaveze u klubu i induvidulani rad tj.babin i Miskov ego mogu biti vazniji od dodatne promocije,gdje bi vjrv.bio glavni igrac ekipe.

Ne mislim ja da će neko iz štaba da se vodi mojom logikom, nisu nikada do sada, tako da ostaju i Bristina i Subašić.
Takođe, igrači HKK i igrači iz RS čini mi se svi ostaju, što je ukupno 7, jer ih uvijek ima od 5-7.
Znam da ih je prošle godine bilo 6, a godinu prije 7, a sada jedan više, manje ima ih trenutno 7

KK Igokea (2)
* Mićo Milovanović
* Jovan Radić

KK Borac (2)
* Marko Tomić
* Srđan Kurtović

KK Bosna (1)
* Drago Božić

HKK Mostar (1)
* Robert Grizelj

HKK Široki (1)
* Marko Ramljak

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 16 jun 2026, 12:49

E svaka čast za Edisa

kopiram objavu kluba
"Edis Baberović je svojim fizičkim predispozicijama, kvalitetnom igrom pod oba obruča i prisustvom u reketu privukao pažnju američkog programa koji ga je predstavio kao značajno pojačanje za narednu sezonu. U saopštenju kluba istaknuto je da Baberović donosi kombinaciju visine, vještine i čvrstine u igri pod košem, te da od njega očekuju značajan doprinos ekipi.

„Dobrodošao u porodicu Blue Raidersa, Edis Baberović iz Bosne i Hercegovine. Edis je član U20 reprezentacije Bosne i Hercegovine i talentovani visoki igrač koji donosi veličinu, kvalitet i snažno prisustvo u reketu. Radujemo se njegovom dolasku i utjecaju koji će imati na naš program“, poručili su iz kluba."

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 16 jun 2026, 14:55

Kylian je napisao/la:

Nisam nista nabacao, nego se ti drzis tih sturih informacija o djeci, a dosta toga nije azurirano po par godina. Dok ja ponekad bacim oko na neku dostupnu utakmicu i pogledam ih, ti otvoris te netacne podatke i na osnovu njih palamudis drugima. :mrgreen:

Kurtovic je broj 15 - plavi dres. Premotaj npr. na 11:30 i pogledaj napad koji je on zavrsio na low postu. Prava je trojka/dvojka, nema sta. :lol:

https://www.youtube.com/live/kywC3xF4IJ ... rhWiFzBDLr

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 16 jun 2026, 16:33

Kylian je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

Mesic je kadet, nikada nije igrao za juniore, ima 16 i po godina, nema čak ni punih 17 godina. Drugo ne vidim da je bio MVP na nekom turniru gdje je učestvovala Cedevita,a na osnovu dostupnih podataka o KK Cedevita U17 rosteru, El Emin Mesić se ne pojavljuje među glavnim nosiocima igre niti među statistički vodećim igračima Cedevita. Glavni strijelac i lider ekipe je Zdravko Perić, koji ima najviše poena po utakmicama.U rosteru U17 Cedevite ima više igrača koji imaju veću minutažu i veću ulogu u rezultatima ekipe. Neće mene niko nikada ubijediti da je bolji igrač od 16 godina samo zato što ima dvojno državljanstvo, jer da je takav potencijal uzela bi ga Hrvatska u svoj sastav kao što su Dinu Subašića i odazvao bi se sigurno, ali nije ga pozvala.

:shock:
:thumbup:

E svaka ti čast i bravo ti ga bravo!!

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 16 jun 2026, 17:09

U-20, čini mi se da je većina sa prošlogodišnjeg U-18, na prvi pogled nedostaju Eman, Novak, Delic ……nastavi niz

Bosna
Miljan Klještan
Daut Livadić

Podgorica Bemax
Jan Bulajić

Orlovik
Danko Cvitanović

Igokea
Faruk Duvnjak

Mega
Tarik Hrelja

Bošnjak
Adin Mandžukić

Borac
Viktor Đurović

Spars
Hamza Đedović

Rasta Vechta (Njemačka)
Alen Blakaj

Tulane University (SAD)
Vasilije Kuridža

Igman
Edis Baberović

Maribor (Slovenija)
Elmir Spahić

Široki
Antonio Reher

Leotar
Aleksandar Vrećo

slika
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 16 jun 2026, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 16 jun 2026, 17:13

Sto debeloguzi jqsarevic ne igra

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 16 jun 2026, 18:01

Ugrubo po pozicijama:

Cvitanovic, Duvnjak, Kljestan
Hrelja, Bulajic, Djurovic
Mandzukic, Djedovic, Reher
Kuridza, Baberovic, Blakaj
Vreco, Spahic, Livadic

Iako tu ima nekih 'varijacija', npr. Baberovic je stilom igre petica, ali je visinom jedva i cetvorka. Ovdje sam se malo vise bazirao na centimetre.

Poprilicno tanak roster, ali nije nemoguce da nas iznenade solidnom igrom. Od vanjske linije bi mogao otpasti Reher i Kljestan - ako bude racunao Hrelju na poziciji dvojke. Ako njega spusti na 3, onda moguce otpada jos neko od ovih koji su kod mene na 3. Od visokih pozicija mogao bi izvisiti Blakaj. Ponizak je, mada ima korektan sut i mogao bi siriti reket (za razliku od Baberovica i Livadica npr.). Spahic je totalna nepoznanica. Djeluje da ima bas dobro tijelo, ali je i cudno da ga 20 godina haman nigdje nije bilo. Ako je iole kvalitetan, vjerujem da ce biti u rosteru zbog visine. Od Vrece ocekujem da bude nas najbolji visoki igrac, uz Kuridzu vjerovatno.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 16 jun 2026, 18:11

Vidio sam da na objavi saveza piše "Selektor Admir Prašović trenutno na raspolaganju ima igrače" i onda navedeni. Čudno mi je nekako da su tu samo 2 igrača iz Bosna a Prašović je pomoćni trener u Bosni. Možda se Jašarević, Manojlović i ostali priključe za koji dan.

Unknown34

Post Postao/la Unknown34 » 16 jun 2026, 19:56

CAZIN je napisao/la:
16 jun 2026, 18:11
Vidio sam da na objavi saveza piše "Selektor Admir Prašović trenutno na raspolaganju ima igrače" i onda navedeni. Čudno mi je nekako da su tu samo 2 igrača iz Bosna a Prašović je pomoćni trener u Bosni. Možda se Jašarević, Manojlović i ostali priključe za koji dan.
Ti pomenuti se nisu odazvali, nije to za njih dvojicu, ispod časti je to njima... Igrat će na velikom nivou pa se trebaju spremati individualno.... Ipak su to igrači Royal-Bosne.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 16 jun 2026, 21:18

Pametnomdosta je napisao/la:
16 jun 2026, 19:56
CAZIN je napisao/la:
Ti pomenuti se nisu odazvali, nije to za njih dvojicu, ispod časti je to njima... Igrat će na velikom nivou pa se trebaju spremati individualno.... Ipak su to igrači Royal-Bosne.
Rekoh li ja da je to skupina individualaca nabrijanih da su zvijezde. Od njih svih iz Bosne ostao je Livadić, ni kriv ni dužan ni on ne zna odkud na spisku :crazy:

BasketTZ
Kontakt:

Post Postao/la BasketTZ » 16 jun 2026, 23:29

Iskreno mi je žao zbog nekoliko momaka koji se nisu odazvali ,jer bi sigurno imali veće šanse da idemo do kraja.Mislim prije svega na Manojlovića,Jašarevića,Delića i ovog Damjanovića iz Sirokog.
Od plejeva sve je tu što valja,dvojke i trojke su također solidno pokrivene,mislim da će nam centarska linija biti najveći problem.Sa Manojlovićem i Damjanovićem bi roster bio mnogo ozbiljniji.Delić i Jašarević također bi mogli dati ozbiljan doprinos ,ali šta se može kažu koga nema bez njega se može.
Petorka koju očekujem:
Duvnjak,Hrelja,Blakaj,Kuridza,Spahić

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 17 jun 2026, 08:03

CAZIN je napisao/la:

Na osnovu svega, čini se da teško da će se priključiti, Manojlović je otišao nazad u Bijeljinu i radi individualne treninge

slika

slika

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []