18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moramo nekako pronaći način da nakon datog se ne povučemo baš skroz nazad i da ljudi igraju viktorije. Katić i Muharemović budu na vjetrometini i mislim da to nije dobro rješenje. Ne znam moramo naći način da prvi blok (vezni i krila) da čiste sve živo i da oni manje više budu neporobojni bedem a da Katić i Tarik očiste ostalo. Mislim, kad ovo uspijemo onda imamo ekipu za sf ali treba maštati. 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- BenjooJutub
- Kontakt:
Pa ako ćemo tako gledati onda je 90% stvari u fudbalu sreća.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Okafor, Manzanbi i Widmer bi trebali poceti utakmicu protiv nas a na klupi ostaju Vargas, Zakaria i Aebischer.
- JayCatwright
- Kontakt:
Manzanbi fizički premoćan, tu bi mogli imati velikih problema
Utakmica gdje se sjecam da smo srece imali je Sjeverna Irska u gostima u Ligi Nacija grupnoj fazi kad su nas ljudi pokopali a mislim da smo sva 3 boda uzeli.BenjooJutub je napisao/la: ↑17 jun 2026, 11:24Pa ako ćemo tako gledati onda je 90% stvari u fudbalu sreća.
Ove zadnje tekme smo imali srece koliko i protivnik. To sto defanzivno stojimo ne znaci da ne zasluzujemo pobjedu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Kad je naš press?
Prošli je bio poslije ponoći ako se dobro sjećam, vjerovatno će i sad biti tako.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Golovi Dzeke, Esmira i Tabaka protiv Rumunije nisu plodovi srece, vec presinga i napada kao i kvaliteta koju smo tada pokazali u drugom poluvremenu.
Go protiv Austrije je djelo Tabaka i njegovo instinkta za gol a ne neke lude srece.
Go Dzeke protiv Velsa je dosao kao nagrada za napade i kvlaitet koji su pokazali on i Alajbegovic koji je izveo taj korner. Opet nije sreca, a penali su pokazali da smo fokusirani i samouvjereni.
Italija, crveni karton Bastonija nije sreca vec njegov glupo potez koji je okrenuo utakmicu koju smo kontrolisali od tog momenta do kraja i naravno da je doso go Tabaka i to nije sreca vec produkt napada i njegove snalazljivosti u 16ercu. Penali nisu sreca vec kvalitet i fokus nasih igraca protiv najboljeg golmana svijeta.
Go Jove Lukica je opet zasluzna nasa dominacija u 16 i visina koju nasi igraci posjeduju, a odbrane Kolasinca i Katica su njihov kvalitet fokus i osjecaj a ne sreca.
Sreca je precka, stativa i to kada golman ostane ukopan i toga je bilo par situacija ali to su nirmalne situacije koje se dese na obe strane, a šbb kbb i potcjenjivanje samih sebe je cista glupost ohanite sa negativom i sve vrsni strucnjaci fudbala, et pobjeda je pobjeda samo ako das 5 goliva i imas 30 suteva na go. Znaci ljudi mi smo ovdje dosli da se borimo i to radimo i borba nam donosi rezultat i sada i kroz kvale i tek ce ga donijeti, a sjetite se kako je nekada ne tako davno bilo i recenica "izgubite i 10-0 samo da se borite i idete glavom na kopacku" e sada imate i borbu i glavu na kopacki i rezultat, ali ste nezadovoljni jer ste obicni seratori i vrsni strucnjaci sve do jednog uzivajtw u ovom trenutku ako ne znate da vas podsjetim ovo je nase drugo svjetsko i drugo veliko takmicenje i to nakon 12 godina a ovi momci su vec uspjeli vise nego mnoge zlatne generacije sa dosta vise kvaliteta od njih. Od mene respekt i naklon do poda za sve koji su dio ekipe i struke i dok nam donose rezultate i radost, niko nema pravo rec i rijec protiv njih, sretno momci sutra protiv Švice po pobjedu, a seratori ce opet to pripisati sreci i neka ako im je tako lakse da tjese sebe.
Go protiv Austrije je djelo Tabaka i njegovo instinkta za gol a ne neke lude srece.
Go Dzeke protiv Velsa je dosao kao nagrada za napade i kvlaitet koji su pokazali on i Alajbegovic koji je izveo taj korner. Opet nije sreca, a penali su pokazali da smo fokusirani i samouvjereni.
Italija, crveni karton Bastonija nije sreca vec njegov glupo potez koji je okrenuo utakmicu koju smo kontrolisali od tog momenta do kraja i naravno da je doso go Tabaka i to nije sreca vec produkt napada i njegove snalazljivosti u 16ercu. Penali nisu sreca vec kvalitet i fokus nasih igraca protiv najboljeg golmana svijeta.
Go Jove Lukica je opet zasluzna nasa dominacija u 16 i visina koju nasi igraci posjeduju, a odbrane Kolasinca i Katica su njihov kvalitet fokus i osjecaj a ne sreca.
Sreca je precka, stativa i to kada golman ostane ukopan i toga je bilo par situacija ali to su nirmalne situacije koje se dese na obe strane, a šbb kbb i potcjenjivanje samih sebe je cista glupost ohanite sa negativom i sve vrsni strucnjaci fudbala, et pobjeda je pobjeda samo ako das 5 goliva i imas 30 suteva na go. Znaci ljudi mi smo ovdje dosli da se borimo i to radimo i borba nam donosi rezultat i sada i kroz kvale i tek ce ga donijeti, a sjetite se kako je nekada ne tako davno bilo i recenica "izgubite i 10-0 samo da se borite i idete glavom na kopacku" e sada imate i borbu i glavu na kopacki i rezultat, ali ste nezadovoljni jer ste obicni seratori i vrsni strucnjaci sve do jednog uzivajtw u ovom trenutku ako ne znate da vas podsjetim ovo je nase drugo svjetsko i drugo veliko takmicenje i to nakon 12 godina a ovi momci su vec uspjeli vise nego mnoge zlatne generacije sa dosta vise kvaliteta od njih. Od mene respekt i naklon do poda za sve koji su dio ekipe i struke i dok nam donose rezultate i radost, niko nema pravo rec i rijec protiv njih, sretno momci sutra protiv Švice po pobjedu, a seratori ce opet to pripisati sreci i neka ako im je tako lakse da tjese sebe.
#CarsijaOdjebi
Narode kakvo je stanje kod vas, dan prije tekme
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Euforija veca nego pred Kanadu brate vjeruj jedva cekam sutra vece sa rajom da se to aBd na kraju proslavi, a vecaras i susjedi pa jos vise nestrpljiv za svjetsko. Fali ono ko u Rusiji utakmice u 15h, 18h i 21h cijeli dan ti bude ispunjen.
#CarsijaOdjebi
- Goalgetter
- Kontakt:
Prema pisanjima svicarskih medija neki dijelovi ekipe su protiv Xhake i smatraju da unosi dosta negativnosti u ekipu i da kvari atmosferu. Moglo bi ovo biti zanimljivo jos.Xhaka hatte bereits nach der WM-Generalprobe mit deutlicher Kritik reagiert, nahm sich dabei nicht aus. Nach dem enttäuschenden 1:1 gegen Australien sagte er: „Es gab in dieser Woche Dinge, die nicht gut waren. Vielleicht irritiert uns, dass wir denken, wir schaffen die Gruppenphase ganz simpel.“ Und weiter: „So darfst du nicht auftreten, sonst fährst du nach drei Spielen nach Hause. Wir müssen nun aufwachen. Das 1:1 war ein großer Weckruf für alle.“
Der Blick berichtet nun: Spieler sollen ihren Kapitän mehreren Quellen zufolge innerhalb des Teams und im Training als zu kritisch wahrnehmen. Die Zeitung zitiert etwa: „Zu viel Negativität, die die Stimmung im Team beeinträchtigt“ und „Es geht in eine toxische Richtung“.
Harte Worte über den Führungsspieler aus der Premier League. Der Schweizer wechselte im Juli 2025 für rund 20 Millionen Euro von Bayer Leverkusen zu Premier-League-Aufsteiger AFC Sunderland. Er unterzeichnete dort einen langfristigen Vertrag bis 2028 – und ist auch dort Kapitän.
To i ja kažem,meni iskreno je bilo top ovo na Euru2024 ovi termini pa i na SP2022,da ima skoro tokom citavog dana utakmica za gledat a ne da prva tekma u danu bude u 21:00,ko ce to docekat... Sutra uzimamo švicu 2-1tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jun 2026, 11:54Euforija veca nego pred Kanadu brate vjeruj jedva cekam sutra vece sa rajom da se to aBd na kraju proslavi, a vecaras i susjedi pa jos vise nestrpljiv za svjetsko. Fali ono ko u Rusiji utakmice u 15h, 18h i 21h cijeli dan ti bude ispunjen.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Pa to samo je meni 2018 ostala najvise u sjecanju kad sam u to vrijeme imo 18 godina svaka utakmica se gledala samo se mjenjali kafici i kuce isli od jarana do jarana.kouadio je napisao/la: ↑17 jun 2026, 12:03To i ja kažem,meni iskreno je bilo top ovo na Euru2024 ovi termini pa i na SP2022,da ima skoro tokom citavog dana utakmica za gledat a ne da prva tekma u danu bude u 21:00,ko ce to docekat... Sutra uzimamo švicu 2-1tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jun 2026, 11:54Euforija veca nego pred Kanadu brate vjeruj jedva cekam sutra vece sa rajom da se to aBd na kraju proslavi, a vecaras i susjedi pa jos vise nestrpljiv za svjetsko. Fali ono ko u Rusiji utakmice u 15h, 18h i 21h cijeli dan ti bude ispunjen.
#CarsijaOdjebi
-
Marokanci58
- Kontakt:
Naši samo ako nađu onaj ratnički motiv i fizički to budu mogli ispratiti kao u Zenici protiv Rumuna i Italijana vjerujem u pobjedu. Očekujem Džeku vrijeme je više a najviše me zanima kakva će podrška biti i koliko naših na tribinama. .
Hajde momci hocemo krv u očima prije meča. Svicarci su mekani i plačipickice za bosanske ljiljane!
Hajde momci hocemo krv u očima prije meča. Svicarci su mekani i plačipickice za bosanske ljiljane!
BRATSTVO GRAČANiCA
Nije problem kad imamo igrača više,tad je realno da mozes igrati slobodnije pa i presing...ali kad je 11 na 11 svi nam naprave previše prilika... A u napadu smo tanki..tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jun 2026, 11:43Golovi Dzeke, Esmira i Tabaka protiv Rumunije nisu plodovi srece, vec presinga i napada kao i kvaliteta koju smo tada pokazali u drugom poluvremenu.
To se ne smije desavati protiv ozbiljnih reprezentacija,jer ce se desiti da ti od 5 šuteva 4 zavrse u golu...
Koliko god smo bili hrabri toliko smo i sreće imali,s tim da sreća svima kad tad okrene leđa.
Prebrzo gubimo lopte,ne znamo zadržati 20 sekundi loptu u nasem posjedu... Ali jbg mi nikad ne želimo da vidimo realnu sliku,zato se ovdje piše da smo jedan dan Brazil a drugi uvrede,kako smo amateri itd.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Koja je to veca repka da ce ti od 5 suteva uvalit 4 i da je to sigurica za njih, Spanija Capo Verde jel mzd to takva neka utakmica. Da kad imamo igraca vise smo dominantniji, a vi tog igraca vise pripisujete sreci a ne greskama protivnika jbg brate realna je slika ovo sto vidim da smo se plasirali na svjetsko i da smo u igri za prolazak dalje i to u jako dobroj poziciji gdje imamo dvije mec lopte gdje jednu moramo dobit to je ono sto ja vidim a ovo vase sbb kbb nije realno to zadrzite za babu vangu.rishovski je napisao/la: ↑17 jun 2026, 12:24Nije problem kad imamo igrača više,tad je realno da mozes igrati slobodnije pa i presing...ali kad je 11 na 11 svi nam naprave previše prilika... A u napadu smo tanki..tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jun 2026, 11:43Golovi Dzeke, Esmira i Tabaka protiv Rumunije nisu plodovi srece, vec presinga i napada kao i kvaliteta koju smo tada pokazali u drugom poluvremenu.
To se ne smije desavati protiv ozbiljnih reprezentacija,jer ce se desiti da ti od 5 šuteva 4 zavrse u golu...
Koliko god smo bili hrabri toliko smo i sreće imali,s tim da sreća svima kad tad okrene leđa.
Prebrzo gubimo lopte,ne znamo zadržati 20 sekundi loptu u nasem posjedu... Ali jbg mi nikad ne želimo da vidimo realnu sliku,zato se ovdje piše da smo jedan dan Brazil a drugi uvrede,kako smo amateri itd.
#CarsijaOdjebi
Ma ovi Svicarci su u raspadu izgleda, nesto ko Francuska 2010e
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- Beduin
- Kontakt:
Ne znam jel to sto je covjek stariji, nagledao se utakmica i oguglao o svaki moguci stres i nervozu (barem u nekoj mjeri) te usljed dosta obaveza i posla, ali ja nemam neku tremu i toliku euforiju da tripujem, tapkam nogom kad ce vise tekma i ti fazoni.
Tek kad pocne utakmica malo se unervozim i u jednom dahu pratim utakmicu.
Cak se cudom ne mogu nacuditi kako ljudi gledaju neku bitnu utakmicu i u isto vrijeme konstantno pisu postove, komentarisu, pa to pola utakmice ne ispratis tipkajuci i komentarisuci jbte.
Tek kad pocne utakmica malo se unervozim i u jednom dahu pratim utakmicu.
Cak se cudom ne mogu nacuditi kako ljudi gledaju neku bitnu utakmicu i u isto vrijeme konstantno pisu postove, komentarisu, pa to pola utakmice ne ispratis tipkajuci i komentarisuci jbte.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- BenjooJutub
- Kontakt:
Ako im bekovi budu igrali široko kao proiv Katra, tranzicija će nam donijet barem jedan pogodak. Memić, Bajraktarević i Demirović će biti ključni igrači.
Imam osjećaj da je navlakuša ovaj raskol u Švici 
Trenutno korisnika/ca: Barcod, Bosnjo22, Daduli, DjaniTarik, ebi46, Goalgetter, signalidunapark, tuzlanskinacin i 81 gost.