ako mi na forumu mislimo da je navlakuša, vjeruj da Barba i Spaha već znaju da jest
18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- BenjooJutub
- Kontakt:
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moze li iko zakljucati jednu od dvije iste teme na dva podforuma? 
-
Sindikat12
- Kontakt:
Nema tu navlakuše.. Niko ne sprema tekmu po atmosferi u taboru protivnika.
Samo da mi dobro otvorimo utakmicu igrom (ne nužno golom), i tako mi dobijamo na samopouzdanju..
Nismo odigrali dobro u polju ni protiv Kipra, pa su nam džaba bila dva gola prednosti.. Ni gol protiv Kanade nije vrijedio u smislu bolje organizacije igre.. Zato nam je dobra igra u polju protiv Velsa i Italije značila da se vratimo..
Dakle sigurnosti u pasu, pokrivanje terena i zatvaranje koridora u defanzivi će biti više od pola posla!
Samo da mi dobro otvorimo utakmicu igrom (ne nužno golom), i tako mi dobijamo na samopouzdanju..
Nismo odigrali dobro u polju ni protiv Kipra, pa su nam džaba bila dva gola prednosti.. Ni gol protiv Kanade nije vrijedio u smislu bolje organizacije igre.. Zato nam je dobra igra u polju protiv Velsa i Italije značila da se vratimo..
Dakle sigurnosti u pasu, pokrivanje terena i zatvaranje koridora u defanzivi će biti više od pola posla!
- Goalgetter
- Kontakt:
Nije navlakusa, ne stimaju neke stvari u ekipi, ali raskol nije toliki koliki nasi mediji predstavljaju. Standardno pretjerivanje nasih medija, kao i za 30.000 u Torontu na stadionu itd. Sad nije bas da su raspustena banda tipa Francuske 2010 ili Kamerun 2022.
Xhaka u svom stilu malo zeli da razbudi ekipu, nekima se to ne svidja u ekipi, puno vise toga nema tu. Jeste napeto kod njih, ali nece znacajno uticati na njih u ovoj utakmici.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Nas ss se ne bavi time vec utakmicom i pristupaju kao svakoj drugoj, a oni nek analiziraju drustvene mreze...
#CarsijaOdjebi
Slazem se sa svim. Samo nemojte vise otkrivati, njihov anelitichar Adnan cita drustvene mreze, pa vjerovatno i ovaj forum, prenijece Muratu sve ideje, necemo ih imati cime iznenaditirishovski je napisao/la: ↑17 jun 2026, 08:59Ma Sergej samo gleda da ga ne primi..tako da ce vjerovatno izvesti slican sastav kao i s Kanadom i neće ga uvodit dok ima X ili ako povedemo. A ako budemo gubili u drugom poluvremenu minimalno,uvodi ga 20 minuta prije kraja a tad su naši već crkli i nema s kim ni odigrat nesto..Virtu4l je napisao/la: ↑17 jun 2026, 08:41Jedino što Sergeju ne bih oprostio je da Kerima ponovo ostavi na klupi, sve ostalo je ok, sitni detalji.
Nema logike da najboljeg ofanzivnog igrača držiš na klupi radi nekih (uglavnom neefikasnih) taktičkih zamisli.
Vidjeli smo šta ovi klinci rade na SP i da su jednostavno prevaga svojim ekipama, i mi imamo takve.![]()
Realna je slika da se u vecem toku meča lopta izbija samo da nije na nasoj polovini i da se grčevito branimo,stative i prečke koje nasi protivnici redovno pogađaju,svi zaboravljamo da je to sreća... Ne znamo prenijeti mirno loptu iz našeg polja i protivnik nam je oduzima s lakoćom.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jun 2026, 12:33Koja je to veca repka da ce ti od 5 suteva uvalit 4 i da je to sigurica za njih, Spanija Capo Verde jel mzd to takva neka utakmica. Da kad imamo igraca vise smo dominantniji, a vi tog igraca vise pripisujete sreci a ne greskama protivnika jbg brate realna je slika ovo sto vidim da smo se plasirali na svjetsko i da smo u igri za prolazak dalje i to u jako dobroj poziciji gdje imamo dvije mec lopte gdje jednu moramo dobit to je ono sto ja vidim a ovo vase sbb kbb nije realno to zadrzite za babu vangu.rishovski je napisao/la: ↑17 jun 2026, 12:24Nije problem kad imamo igrača više,tad je realno da mozes igrati slobodnije pa i presing...ali kad je 11 na 11 svi nam naprave previše prilika... A u napadu smo tanki..tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jun 2026, 11:43Golovi Dzeke, Esmira i Tabaka protiv Rumunije nisu plodovi srece, vec presinga i napada kao i kvaliteta koju smo tada pokazali u drugom poluvremenu.
Italija, crveni karton Bastonija nije sreca vec njegov glupo potez koji je okrenuo utakmicu koju smo kontrolisali od tog momenta do kraja i naravno da je doso go Tabaka i to nije sreca vec produkt napada i njegove snalazljivosti u 16ercu. Penali nisu sreca vec kvalitet i fokus nasih igraca protiv najboljeg golmana svijeta.
To se ne smije desavati protiv ozbiljnih reprezentacija,jer ce se desiti da ti od 5 šuteva 4 zavrse u golu...
Koliko god smo bili hrabri toliko smo i sreće imali,s tim da sreća svima kad tad okrene leđa.
Prebrzo gubimo lopte,ne znamo zadržati 20 sekundi loptu u nasem posjedu... Ali jbg mi nikad ne želimo da vidimo realnu sliku,zato se ovdje piše da smo jedan dan Brazil a drugi uvrede,kako smo amateri itd.
Ja o tome govorim.Znamo da smo se plasirali na SP nije u tome poenta uopste..Znamo da imamo nikad bolju grupu i bas zbog toga bi se moralo nesto uraditi na toj sredini jer s Tahirovicem i Sunjicem to ne ide nikako..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Kad izgube od nas tek ce biti NapetoGoalgetter je napisao/la: ↑17 jun 2026, 13:28Nije navlakusa, ne stimaju neke stvari u ekipi, ali raskol nije toliki koliki nasi mediji predstavljaju. Standardno pretjerivanje nasih medija, kao i za 30.000 u Torontu na stadionu itd. Sad nije bas da su raspustena banda tipa Francuske 2010 ili Kamerun 2022.
Xhaka u svom stilu malo zeli da razbudi ekipu, nekima se to ne svidja u ekipi, puno vise toga nema tu. Jeste napeto kod njih, ali nece znacajno uticati na njih u ovoj utakmici.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Liga nacija je za eksperimente i shvati ti poziciju selektora stavi sad u vezu Mahmica i Gigovica i ono su ofanzivniji i pukne veza i primimo golove, dvojac Sunjic i Tahirovix je tu bas zbog odbrane. Znas kako bi Sergeju tad psovali zato mozda se to ne desava.rishovski je napisao/la: ↑17 jun 2026, 13:58Realna je slika da se u vecem toku meča lopta izbija samo da nije na nasoj polovini i da se grčevito branimo,stative i prečke koje nasi protivnici redovno pogađaju,svi zaboravljamo da je to sreća... Ne znamo prenijeti mirno loptu iz našeg polja i protivnik nam je oduzima s lakoćom.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jun 2026, 12:33Koja je to veca repka da ce ti od 5 suteva uvalit 4 i da je to sigurica za njih, Spanija Capo Verde jel mzd to takva neka utakmica. Da kad imamo igraca vise smo dominantniji, a vi tog igraca vise pripisujete sreci a ne greskama protivnika jbg brate realna je slika ovo sto vidim da smo se plasirali na svjetsko i da smo u igri za prolazak dalje i to u jako dobroj poziciji gdje imamo dvije mec lopte gdje jednu moramo dobit to je ono sto ja vidim a ovo vase sbb kbb nije realno to zadrzite za babu vangu.rishovski je napisao/la: ↑17 jun 2026, 12:24
Nije problem kad imamo igrača više,tad je realno da mozes igrati slobodnije pa i presing...ali kad je 11 na 11 svi nam naprave previše prilika... A u napadu smo tanki..
To se ne smije desavati protiv ozbiljnih reprezentacija,jer ce se desiti da ti od 5 šuteva 4 zavrse u golu...
Koliko god smo bili hrabri toliko smo i sreće imali,s tim da sreća svima kad tad okrene leđa.
Prebrzo gubimo lopte,ne znamo zadržati 20 sekundi loptu u nasem posjedu... Ali jbg mi nikad ne želimo da vidimo realnu sliku,zato se ovdje piše da smo jedan dan Brazil a drugi uvrede,kako smo amateri itd.
Ja o tome govorim.Znamo da smo se plasirali na SP nije u tome poenta uopste..Znamo da imamo nikad bolju grupu i bas zbog toga bi se moralo nesto uraditi na toj sredini jer s Tahirovicem i Sunjicem to ne ide nikako..
#CarsijaOdjebi
Najbolje da stavimo 7 veznjaka i 3 napadaca u postavu sa golmanom, fudbalski magovi sa foruma kazu da cemo sa vise veznjaka bolje drzat loptu, ovako nam je niko nece uzet. Posto to tako funkcionira, nebitno sto oni sami ne znaju drzat loptu i dodavat, sto ih je vise eventualno njih 7 ce bit ko jedan Bellingham. Otkaz nasim trenerima i analiticarima i stavite raju s foruma da radi poso njihov.
Samo jedno opažanje...
Puno smo komentarisali i optuživali naše stopere d asu ispadali protiv Kanade, da je bilo propuha, da je Muharemović kriv za gol, a tek Katić.. Muharemović se odbio od igrača u 1.pol, itd.
Sad nakon skoro kompletiranog prvog kola, ako ste pažljivo pratili utakmice, mogli ste vidjeti koliko top svjetski stoperi ispadaju (mislim, ništa novo..)
Senegal stvara mrtve šanse Francuzima, Urugvajci ispadaju protiv Saudijske Arabije, i more drugih primjera. Stvar je kako se ekipa generalno nosi s tim, i ima li kvalitet za odgovor. Mi jesmo limitirani, ali sad hladne glave, možemo reći da je utakmica sa Kanadom bila između solidne i dobre. Bod odličan u uslovima koje smo imali.
Biće ispadanja i protiv Švicaraca, imat će i oni zicere, jer 90% ekipa na SP ima taj kvalitet na probije nekoliko puta odbranu. Stvar je naše glave i kontrole dešavanja. Barbarez ih uči da ne slušaju previše emocije, jer kad te samo one vode, obično si donji.
To je možda i najveći kvalitet ovog stručnog štaba. Očekujem nadmudrivanje, i neki momenat u utakmici koji će nas motivisati ali da to nije lopta u našoj mreži.
Puno smo komentarisali i optuživali naše stopere d asu ispadali protiv Kanade, da je bilo propuha, da je Muharemović kriv za gol, a tek Katić.. Muharemović se odbio od igrača u 1.pol, itd.
Sad nakon skoro kompletiranog prvog kola, ako ste pažljivo pratili utakmice, mogli ste vidjeti koliko top svjetski stoperi ispadaju (mislim, ništa novo..)
Senegal stvara mrtve šanse Francuzima, Urugvajci ispadaju protiv Saudijske Arabije, i more drugih primjera. Stvar je kako se ekipa generalno nosi s tim, i ima li kvalitet za odgovor. Mi jesmo limitirani, ali sad hladne glave, možemo reći da je utakmica sa Kanadom bila između solidne i dobre. Bod odličan u uslovima koje smo imali.
Biće ispadanja i protiv Švicaraca, imat će i oni zicere, jer 90% ekipa na SP ima taj kvalitet na probije nekoliko puta odbranu. Stvar je naše glave i kontrole dešavanja. Barbarez ih uči da ne slušaju previše emocije, jer kad te samo one vode, obično si donji.
To je možda i najveći kvalitet ovog stručnog štaba. Očekujem nadmudrivanje, i neki momenat u utakmici koji će nas motivisati ali da to nije lopta u našoj mreži.
- Kritika ili bolest?
Tražiti nekakvu perfekciju nije stvar kritike, ili jeste?!
Propratio sam dosta stranih komentara i svi kažu da smo odigrali kvalitetnu i borbenu utakmicu, taktički vrlo dobro gdje je odbrana odradila odličan posao protiv protivnika koji je domaćin i koji se za utakmicu pripremao 2 godine i koji je u svakom trenutku činio silne napore da postigne pogodak. Utakmica se igra 90 minuta i dodje do pada koncentracije prije ili kasnije.
Da smo zaigrali u 451 bilo bi ovo bilo bi ono.
A možda da smo zaigrali 451 bismo izgubili.
Nemojte da vise omalovažamo znanje Barbareza, Bajramovica i ostalih članova stručnog štaba.
Pa i ja sam prvi prije utakmice priželjkivao možda 451, ali sam vrlo brzo razumio zašto su ostali vjerni 442 bez obzira na odsustvo Dzeke.
Zar nisu dokazali znanje protiv Walesa, Italije, Kanade…
Prije toga Austrija, Rumunija. Pa kada se to desilo da mi u nizu ne gubimo protiv tako kvalitetnih reprezentacija u tako bitnim, prebitnim utakmicama?!
- Sreća
Svi drugi su zasluženo na SP, samo mi smo se kvalifikovali sretno?!
Ma ja, sretno smo pobijedili Rumuniju…sretno smo 13 minuta od direktnog plasmana na SP bili u Austriji. Sretno smo izbacili Wales pa potom četverostrukog prvaka svijeta Italiju. Pa evo i najnabrijanijeg protivnika Kanadu smo slučajno ili sretno sveli na remi.
Sram bilo naše igrače sto dozvole prilike protivnicima ali je super sto mi pravimo prilike protiv njihovih stopera.
Eto sramota je da naši stoperi ispadnu ali nije sramota kada pogriješe ili ispadnu stoperi Kanade, Italije, Walesa, Feancuske, Bayerna, PSG-a, Norveške i tako unedogled se može nabrajati.
Mi na našim igračima vidimo svaki trk, boju kopačke, one koje ne volimo primjetimo i kapljicu znoja na čelu ili da li je “sustao” nakon 5 minuta, a kod protivničkih igrača ne vidimo astronomske greške, ili preferirajućih naših reprezentativaca.
Pa tako izmedju ostalog vidimo sreću koja našu reprezentaciju mazi ali ne vidimo koliko sreća mazi druge reprezentacije. I tako iz utakmice u utakmicu.
Jel to kritika ili?!
Ne daj Boze da smo izgubili protiv Kanade, gdje bi im kraj bio?!
Propratio sam dosta stranih komentara i svi kažu da smo odigrali kvalitetnu i borbenu utakmicu, taktički vrlo dobro gdje je odbrana odradila odličan posao protiv protivnika koji je domaćin i koji se za utakmicu pripremao 2 godine i koji je u svakom trenutku činio silne napore da postigne pogodak. Utakmica se igra 90 minuta i dodje do pada koncentracije prije ili kasnije.
Da smo zaigrali u 451 bilo bi ovo bilo bi ono.
A možda da smo zaigrali 451 bismo izgubili.
Nemojte da vise omalovažamo znanje Barbareza, Bajramovica i ostalih članova stručnog štaba.
Pa i ja sam prvi prije utakmice priželjkivao možda 451, ali sam vrlo brzo razumio zašto su ostali vjerni 442 bez obzira na odsustvo Dzeke.
Zar nisu dokazali znanje protiv Walesa, Italije, Kanade…
Prije toga Austrija, Rumunija. Pa kada se to desilo da mi u nizu ne gubimo protiv tako kvalitetnih reprezentacija u tako bitnim, prebitnim utakmicama?!
- Sreća
Svi drugi su zasluženo na SP, samo mi smo se kvalifikovali sretno?!
Ma ja, sretno smo pobijedili Rumuniju…sretno smo 13 minuta od direktnog plasmana na SP bili u Austriji. Sretno smo izbacili Wales pa potom četverostrukog prvaka svijeta Italiju. Pa evo i najnabrijanijeg protivnika Kanadu smo slučajno ili sretno sveli na remi.
Sram bilo naše igrače sto dozvole prilike protivnicima ali je super sto mi pravimo prilike protiv njihovih stopera.
Eto sramota je da naši stoperi ispadnu ali nije sramota kada pogriješe ili ispadnu stoperi Kanade, Italije, Walesa, Feancuske, Bayerna, PSG-a, Norveške i tako unedogled se može nabrajati.
Mi na našim igračima vidimo svaki trk, boju kopačke, one koje ne volimo primjetimo i kapljicu znoja na čelu ili da li je “sustao” nakon 5 minuta, a kod protivničkih igrača ne vidimo astronomske greške, ili preferirajućih naših reprezentativaca.
Pa tako izmedju ostalog vidimo sreću koja našu reprezentaciju mazi ali ne vidimo koliko sreća mazi druge reprezentacije. I tako iz utakmice u utakmicu.
Jel to kritika ili?!
Ne daj Boze da smo izgubili protiv Kanade, gdje bi im kraj bio?!
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 17 jun 2026, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
Ma šta god bude, vjerujemo našem stožeru sa Barbarezom, vjerujem da najbolje znaju, imaju najbolji presjek i pregled situacije, a smatram da trebamo da idemo na pobjedu za prvo ili drugo mjesto na kraju. Vjerujeeeeeemo! Bit će to dobro sve aBd.
Odlicno smo odigrali, kontrolisali smo loptu i utakmicu vecim dijelom, izuzev gola Canada nije imala sanse.
embrace the chaos
- JayCatwright
- Kontakt:
Pogodili su prečku nakon intervencije Kolašinca, još jednom izbačeno sa gol linije, zicer Davida u prvom poluvremenu sa 10 metara, kada je neometan šutirao, da, nisu imali šanse.
Ma sarkazam, jer kad napises da smo vecinu utakmice bili podredjeni i u 2-3 situacije imali dosta srece, te da je ipak rijeci o Canadi i da se moglo i moralo hrabrije igrati nakon vodstva, mrzitelj si.JayCatwright je napisao/la: ↑17 jun 2026, 15:15Pogodili su prečku nakon intervencije Kolašinca, još jednom izbačeno sa gol linije, zicer Davida u prvom poluvremenu sa 10 metara, kada je neometan šutirao, da, nisu imali šanse.
embrace the chaos
Pa znaci mislis da se kukavicki igralo poslije gola, s cime se ne slazem. Igralo se jedino onako kako smo mogli igrat protiv jedne Kanade koja svim silama pokusava da izjednaci, koja je medju najbrzim i najdinamicnijim ekipama prvenstva (to suptilno nipodastavanje "ipak je rijec o Canadi" dosta govori koliko nemas pojma) i koja je pored toga u veznom redu tehnicki iznad nas (Kone je sam bolji od Tahirovica i Basica skupa). Da smo igrali "hrabro", primili bi vjerovatno jos 2-3 gola i tek onda bih volio vidjet vase komentare, sigurno bi svi bili zadovoljni rezultatom jer ipak, igrali smo hrabro, yebes bodove.
Srecu smo imali, srecu su i oni imali i kad je Memic pucao i kad je Ermedin izasao 1v1 i kad je Tarik poslije kornera gadjao.
Srecu smo imali, srecu su i oni imali i kad je Memic pucao i kad je Ermedin izasao 1v1 i kad je Tarik poslije kornera gadjao.
Da približim, dosta lakše bi nam bilo da smo prvu utakmicu igrali protiv Švicarske ili Brazila i Argentine nego protiv Kanade.
Eto toliko je utakmica protiv Kanade s mnogo aspekata bila teška, pa i činjenica da smo rano poveli jer smo u prvih 20 minuta bili bolja ekipa na terenu!
Eto toliko je utakmica protiv Kanade s mnogo aspekata bila teška, pa i činjenica da smo rano poveli jer smo u prvih 20 minuta bili bolja ekipa na terenu!
Mozda i nemam pojma, ali do datog gola imali smo vise od igre i djeluje da im je posjed svjesno prepusten. Takodjer nakon izjednacenja nisu vise dominirali. Ne kazem ja da je Canada losa, ali nisu ni Spanija ni prime Brazil da ne mozes zadrzati loptu u posjedu 20 sek protiv njih.viKK je napisao/la: ↑17 jun 2026, 15:38Pa znaci mislis da se kukavicki igralo poslije gola, s cime se ne slazem. Igralo se jedino onako kako smo mogli igrat protiv jedne Kanade koja svim silama pokusava da izjednaci, koja je medju najbrzim i najdinamicnijim ekipama prvenstva (to suptilno nipodastavanje "ipak je rijec o Canadi" dosta govori koliko nemas pojma) i koja je pored toga u veznom redu tehnicki iznad nas (Kone je sam bolji od Tahirovica i Basica skupa). Da smo igrali "hrabro", primili bi vjerovatno jos 2-3 gola i tek onda bih volio vidjet vase komentare, sigurno bi svi bili zadovoljni rezultatom jer ipak, igrali smo hrabro, yebes bodove.
embrace the chaos
Trenutno korisnika/ca: Bosniacum Lilium, dena24, GIBRA, Harare, MiranGlasnic, random11, Zgemboo89 i 46 gostiju.