Nekako sam misljenja da ce Dzeko poceti, jer ako nece sad malo rizikovati - kad ce? Ne igra se prvenstvo svake godine (a ni njemu nije 20 godina), niti na istom imas 10 zagarantovanih utakmica, pa da se nesto previse kalkulise. Vec 7-8 dana trenira s ekipom, sto je i vise nego dovoljno da uhvati optimalnu formu i da bude spreman za 45-60 minuta (samo da izadje na vrijeme, kao Modric sinoc npr.). Sve je drugacije kad on igra i zato bih bas volio vidjeti ga u startnih 11.
Takodjer, mislim da uskakanje Sunjic umjesto Basica nije upitno i da je jedina nepoznanica hoce li Alajbegovic poceti. Ubijedjen sam da njega planira u prvih 11 protiv Katara, ali za veceras i nisam bas siguran. Po mom nekom vidjenju, Svicarci su nesto jaci po lijevoj strani i Memic bi se mogao prebaciti desno da pomogne Dedicu, ali opet ono sto Bajraktarevic pruza defanzivno u zadnje vrijeme uopste nije zanemarivo. Nama bod u ovoj utakmici ne znaci puno, jer bismo svakako morali dobiti Katar za prolaz dalje. Zato bih volio maalo otvoreniju igru s nase strane i Kerima od pocetka, buduci da je ofanzivno nas najpotentniji igrac. Btw, nema potrebe da se rizikuje s Tabakovicem, potrebniji nam je u trecoj utakmici.