Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
zato milan sad ima roster gdje su rijetki ispod 30 godina, a vi imate top3 u svijetuMaGiCa je napisao/la: Koliko para su dali Milan i MUTD u periodu od 2002.-2011., a koliko Real?
Sta su za to vreme uradili Milan i UTD, a sta Real? Tu se vidi razlika izmedju planskog i neplanskog rada.
ser del barça es el millor que hi ha !
- anonymousHD
- Kontakt:
Spisak za sutrašnju utakmicu protiv Seville.

Golmani: Casillas, Dudek i Tomás Mejías.
Odbrana: Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Arbeloa, Garay i Albiol.
Vezni red: Xabi Alonso, Lass, Kaká, Canales, Özil i Granero.
Napad: Cristiano Ronaldo, Adebayor, Higuaín i Benzema.
Na spisku nema Khedire i Gaga koji su povređeni, Carvalho i Di Maria suspendovani, dok Pedro Leona i Adana nije pozvao, 'trenerska odluka'.

Golmani: Casillas, Dudek i Tomás Mejías.
Odbrana: Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Arbeloa, Garay i Albiol.
Vezni red: Xabi Alonso, Lass, Kaká, Canales, Özil i Granero.
Napad: Cristiano Ronaldo, Adebayor, Higuaín i Benzema.
Na spisku nema Khedire i Gaga koji su povređeni, Carvalho i Di Maria suspendovani, dok Pedro Leona i Adana nije pozvao, 'trenerska odluka'.
Malo - al nek vas to ne brine - Special Five ce to odraditi izvan RealaNimla_RZ je napisao/la:Pet utakmica Mourinhu
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Nimla_RZ je napisao/la:Pet utakmica Mourinhu
Lik da je ubio Messija na terenu nebi dobio 5 tekmi
"La UEFA no ha comunicado el motivo por el que ha sido sancionado el entrenador".
Karanka "Todo el mundo conoce al míster y en ese momento de indignación quiso hacer evidente lo que todo el mundo había visto. Va de cara"
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
KAku nije unistio Real nego doktori Brazila i Milana, to zna i ptica na grani, pa covjek je mjesecima izbivao sa terenaSanchez_8 je napisao/la:Pa za pocetak Kaka nije ni sjena onog iz MilanaMadridism je napisao/la:Koliko ih je unistio?
Sneijder nije mogao meda u Realu
Isto vazi i za van der Vaarta a odlaskom iz Reala su pokazali klasu
Za Robbena da ne govorim prodan za neku sicu zakoju sada ne mogu dovesti ni Ibisevica
Huntelaar bio extra igrac dok nije dosao u Real
Cassano isto tako molili su ga da dodje , a poslije ga tjerali
Owenu su jeb.ali karijeru extra igrac bio dok nije presao u Real
Baptista i mnogi drugi ...
Kakve sad veze ima sto je Real prodao Robbena koji je u Realu igrao sjajno? Zar ga je unistio?
Owen = Kaka - jos je bio sjajan u Realu
Za Huntelaara necu nista reci, bio sam najglasniji za to da on dodje u klub, nije unisten u Realu, cak naprotiv, zabio je najvise golova u Realu u Primeri za 6 mjeseci u koliko je nastupio za taj klub i bio je najbolji strijelac Reala u Primeri za to vrijeme, to hocu reci. Ista je on stvar kao i Robben, nije u Realu propao nego je Real napravio gresku sto ih je pustio. Nije niko kriv Huntelaaru sto mu nisu dali da u Milanu igra!
Sad kazes da su unistili igraca, a onda odjednom pises kako su VDV i Sneijder otisli iz Reala i postali klase, kako su onda unisteni? Jednostavno, nisu se uklopili u Real, doduse VDV i Sneijder su bili dobri, ali ne kao danas u svojim timovima.
To ne znaci biti unisten. O Cassanu i Baptisti ne mogu reci da nisu "propali" sto bi ti rekao, cak ne znam ni zasto su otisli, ali eto, neka bude da su propali u Realu
Sad gore dodajes jos i Beckhama, kako si jadan i smijesan haha
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Zaboravio si Robinha, decko osjetio priliku tj. miris novca Abu Dubai / Manchester C, R.Madrid je kriv sto mu nije dao duplo vecu platu..Madridism je napisao/la:KAku nije unistio Real nego doktori Brazila i Milana, to zna i ptica na grani, pa covjek je mjesecima izbivao sa terenaSanchez_8 je napisao/la:Pa za pocetak Kaka nije ni sjena onog iz MilanaMadridism je napisao/la:Koliko ih je unistio?
Sneijder nije mogao meda u Realu
Isto vazi i za van der Vaarta a odlaskom iz Reala su pokazali klasu
Za Robbena da ne govorim prodan za neku sicu zakoju sada ne mogu dovesti ni Ibisevica
Huntelaar bio extra igrac dok nije dosao u Real
Cassano isto tako molili su ga da dodje , a poslije ga tjerali
Owenu su jeb.ali karijeru extra igrac bio dok nije presao u Real
Baptista i mnogi drugi ...
Kakve sad veze ima sto je Real prodao Robbena koji je u Realu igrao sjajno? Zar ga je unistio?
Owen = Kaka - jos je bio sjajan u Realu
Za Huntelaara necu nista reci, bio sam najglasniji za to da on dodje u klub, nije unisten u Realu, cak naprotiv, zabio je najvise golova u Realu u Primeri za 6 mjeseci u koliko je nastupio za taj klub i bio je najbolji strijelac Reala u Primeri za to vrijeme, to hocu reci. Ista je on stvar kao i Robben, nije u Realu propao nego je Real napravio gresku sto ih je pustio. Nije niko kriv Huntelaaru sto mu nisu dali da u Milanu igra!
Sad kazes da su unistili igraca, a onda odjednom pises kako su VDV i Sneijder otisli iz Reala i postali klase, kako su onda unisteni? Jednostavno, nisu se uklopili u Real, doduse VDV i Sneijder su bili dobri, ali ne kao danas u svojim timovima.
To ne znaci biti unisten. O Cassanu i Baptisti ne mogu reci da nisu "propali" sto bi ti rekao, cak ne znam ni zasto su otisli, ali eto, neka bude da su propali u Realu
Sad gore dodajes jos i Beckhama, kako si jadan i smijesan haha
Nasao se strucnjak - pravo kompatentan da pricao tome, sta bi onda trebali reci o o igracima tj. klubu koji je spao da igra EL zadnje 2 godine.
Cuj kupili Robena za 34 mill, prodali ga za 25 mil
Pa naravno da nemogu, Ibisevic kosta 50tak mill eura
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
Ekskluzivni video sa treninga Barce... 
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby
- Nick Hornby
@Los_Blanos2
Slozio bih se s tobom oko Carrolla i oko njegove cijene , svako normalan ce reci da je debelo preplacen jer je jos relativno nedokazan ali ovo je tema Reala i ovdje diskutujemo o tom klubu , a ako hoces vec o Carrollu bujrum na temu Liverpoola pa cemo tamo o tome . Kada sam mislio na unistavanje nisam mislio na bukvalno kao sto je shvatio ovaj sto me naziva jadnim
@Madridism ali cinjenica je da su igraci koje sam naveo u Realu bili daleko od one forme zbog koje su dosli tu .
Slozio bih se s tobom oko Carrolla i oko njegove cijene , svako normalan ce reci da je debelo preplacen jer je jos relativno nedokazan ali ovo je tema Reala i ovdje diskutujemo o tom klubu , a ako hoces vec o Carrollu bujrum na temu Liverpoola pa cemo tamo o tome . Kada sam mislio na unistavanje nisam mislio na bukvalno kao sto je shvatio ovaj sto me naziva jadnim
Da, ali ta tvoja cinjenica (koja je vezana samo za dva Nizozemca) nema nikakve veze sa tvojom konstatacijom da je Real Madrid upropastio te igrace. Da takvo nesto izjavi Platini svi ljubitelji nogometa bi rekli, da, to je tako, Real je upropastio te igrace, a zapravo nije. Opet, ovdje je rijec o tebi, ali ce naici neko dijete na ovaj forum, to procitati i prosipati tu pricu dalje, i onda za par godina postanu Romariooo, Andres i ovi slicni klauni kao sto su njih dvojica.Sanchez_8 je napisao/la:@Los_Blanos2
Slozio bih se s tobom oko Carrolla i oko njegove cijene , svako normalan ce reci da je debelo preplacen jer je jos relativno nedokazan ali ovo je tema Reala i ovdje diskutujemo o tom klubu , a ako hoces vec o Carrollu bujrum na temu Liverpoola pa cemo tamo o tome . Kada sam mislio na unistavanje nisam mislio na bukvalno kao sto je shvatio ovaj sto me naziva jadnim@Madridism ali cinjenica je da su igraci koje sam naveo u Realu bili daleko od one forme zbog koje su dosli tu .
Jedno je biti u formi, drugo je unistiti igraca, sto Real uradi svake prestupne godine, i to jedan slucaj!
Ne mislim da su ih bukvalno upropastili ali ne sumnjam da bi da su ostali jos koju sezonu , pa jedan Snaijder nije imao zagarantovanu prvu postavu , a trenutno mislim da ne postoji klub koji ga ne zeli u svom timu.Madridism je napisao/la:Da, ali ta tvoja cinjenica (koja je vezana samo za dva Nizozemca) nema nikakve veze sa tvojom konstatacijom da je Real Madrid upropastio te igrace. Da takvo nesto izjavi Platini svi ljubitelji nogometa bi rekli, da, to je tako, Real je upropastio te igrace, a zapravo nije. Opet, ovdje je rijec o tebi, ali ce naici neko dijete na ovaj forum, to procitati i prosipati tu pricu dalje, i onda za par godina postanu Romariooo, Andres i ovi slicni klauni kao sto su njih dvojica.Sanchez_8 je napisao/la:@Los_Blanos2
Slozio bih se s tobom oko Carrolla i oko njegove cijene , svako normalan ce reci da je debelo preplacen jer je jos relativno nedokazan ali ovo je tema Reala i ovdje diskutujemo o tom klubu , a ako hoces vec o Carrollu bujrum na temu Liverpoola pa cemo tamo o tome . Kada sam mislio na unistavanje nisam mislio na bukvalno kao sto je shvatio ovaj sto me naziva jadnim@Madridism ali cinjenica je da su igraci koje sam naveo u Realu bili daleko od one forme zbog koje su dosli tu .
Jedno je biti u formi, drugo je unistiti igraca, sto Real uradi svake prestupne godine, i to jedan slucaj!
Svakako da je dobro imati malo konkurencije u klubu igraci se vise trude ovo ono ali u Realu je tolika konkurencija da igraci aigurno igraju pod ogromnim pritiskom izuzev par njih kao sto su Ronaldo , Ramos i naravno Iker .
Evo sad da dodje Sahin umjesto koga bi on igrao , mislim ko igra na toj poziciji ?
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Sahin ako dodje u R.Madrid mora se boriti za 1 postavu.Evo sad da dodje Sahin umjesto koga bi on igrao , mislim ko igra na toj poziciji ?
Cak i za klupu R.Madrida, jednoc je Mourinho pricao o tome.. dolaskom u R.Madrid on pocinje od 0
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
Sanchez - Nije Real kriv sto se Snejder , VDV ne mogu nametnuti.Logicno je da ce biti glavni igrac Intera kad nema niti jednog jedinog dostojnog kreativca.U Realu je druga prica i ta pozicija je prebukirana uvjek.Unistili jesu dosta igraca, ali nisu oni krivi sto pojedinci ne mogu da se nametnu pored jake konkurencije,
Prejaka konkurencije pogotovo prije 2-3 godine dok je vecina igraca koje sam spomenuo bila u timu.Andres je napisao/la:Sanchez - Nije Real kriv sto se Snejder , VDV ne mogu nametnuti.Logicno je da ce biti glavni igrac Intera kad nema niti jednog jedinog dostojnog kreativca.U Realu je druga prica i ta pozicija je prebukirana uvjek.Unistili jesu dosta igraca, ali nisu oni krivi sto pojedinci ne mogu da se nametnu pored jake konkurencije,
Znaci Sahin je totalno nepotreban ja jednostavno u ovoj ekipi ne vidim manu . Na svim pozicijama su extra jaki , a pored toga za svaku poziciju ima dostojna zamijena .
- Los_Blanos2
- Kontakt:

UEFA nije javno priznala gresku sudije - niti ce, cudno pa samoLa sanción a Pepe deja en mal lugar al árbitro Stark
Sankcija od 1 tekme ostavila Starka...
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
Zasto veceras ne bi ostavio Alonsa na klupi? Zasto veceras ne bi ostavio Ozila na klupi? Neka njih dvojice najvise rade, nek se dokazu Granero i Canales na njihovim pozicijama
I ja bio to najvise volio.. Mozda i Higuaina umjesto CR-a ali tim bi bili tanki na krilima..Madridism je napisao/la:Zasto veceras ne bi ostavio Alonsa na klupi? Zasto veceras ne bi ostavio Ozila na klupi? Neka njih dvojice najvise rade, nek se dokazu Granero i Canales na njihovim pozicijama
Pa Sneijder je igrao u prvoj postavi bas kao i Robben, on je bio prvotimac i dobro je radio svoj posao, samo ne jednako dobro kao i u Interu jer Real igra sasvim drugaciji stil nogometa od onog kakvog gaje u Italiji. On je sjajan individualac kao i timski igrac, bas kao i VDV koji je mozda jednu stepenicu ispod, ali nijedan od njih u Realu nije igrao jednako dobro kao sto igraju u svojim timovima. Zasto? Pa upravo zbog one gore konstatacije da u Realu ne mozes biti najvazniji igrac nikako, dok je to Sneijder u Interu svakako, bez obzira sta drugi rekli.Sanchez_8 je napisao/la:Ne mislim da su ih bukvalno upropastili ali ne sumnjam da bi da su ostali jos koju sezonu , pa jedan Snaijder nije imao zagarantovanu prvu postavu , a trenutno mislim da ne postoji klub koji ga ne zeli u svom timu.
Svakako da je dobro imati malo konkurencije u klubu igraci se vise trude ovo ono ali u Realu je tolika konkurencija da igraci aigurno igraju pod ogromnim pritiskom izuzev par njih kao sto su Ronaldo , Ramos i naravno Iker .
Evo sad da dodje Sahin umjesto koga bi on igrao , mislim ko igra na toj poziciji ?
U Realu sve vazniji do vaznijeg, pocevsi od Casillasa, preko Carvalha, Alonsa i Ronalda, pa do Mesuta Ozila. Svaki je cijenjen po onome sto radi i svaki od njih je sef i vodja na terenu, dok je to u Interu samo Sneijder.
Moze se pricati kako unistavamo igrace, ali kazem da to nije istina. Nije niko kriv Canalesu sto je pristao sa 18 preci u Real kad je znao kakva je konkurencija i znao je da ce se morati izboriti za prvu postavu, i to nije uspio ni kod Mourinha, nije niko kriv Pedru Leonu sto ne postuje trenera i na utakmicama zanemaruje taktiku i ono sto mu on kaze, niko mu nije kriv sto je udario FErnanda Gaga na treningu, znaci kriv je on sam.
Sad, gdje ce Sahin igrati. Bilo je pitanje gdje ce igrati Ozil pored Kake, pa se ispostavilo da je Ozil bolje rjesenje, bilo je pitanje gdje ce igrati Khedira, pa se ispostavilo da je Khedira dosta vazniji Realu od Lassa, iako je Francuz protiv Barcelone na Nou CAmpu u Ligi prvaka briljirao i za mene je uz Iniestu bio igrac utakmice, ali jedna utakmica ili nesto malo vise njih, nije dovoljno da bude u prvoj postavi kraj Khedire kojeg Mou hvali cijelu sezonu.
Real je sa relativno novom ekipom osvojio kup nakon 18 godina, stigao je u polufinale Lige prvaka nakon 7-8 godina, u Primeri su pokradeni u nekoliko utakmica, pa neka neko kaze kako ovaj tim nije ostvario napredak.
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Idemo u Sevillu po pobj.
Arte y orgullo en Sevilla

http://www.as.com/futbol/articulo/arte- ... iftb_5/Tes
Arte y orgullo en Sevilla

http://www.as.com/futbol/articulo/arte- ... iftb_5/Tes
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Zidane: S Mourinhom sam dobar i potpuno ga poštujem
Jose Mourinho ovih je dana sveprisutan u medijima. Kontroverzni Portugalac svojim je ponašanjem izazvao kritike mnogih nogometnih protagonista i kaznu Europske nogometne federacije (UEFA)…
Nakon što je teško optužio UEFA-u za zavjeru i konstantnu pomoć Barceloni u Ligi prvaka, UEFA je, točnije njezina Disciplinska komisija, Realovog trenera kaznila s pet utakmica zabrane vođenja u europskim natjecanjima i 50.000 eura. Prvu utakmicu suspenzije Mourinho je već odradio u uzvratnom polufinalnom susretu protiv Barcelone na Camp Nou, pa tako ima za odraditi još samo tri utakmice kazne, budući je zabrana na vođenje pete, posljednje utakmice, uvjetnog tipa.
Mnogi su kritizirali Mourinha i njegov stil. Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon čak je Mourinhov istup etikatirao ''sramotnim, jer je narušio ugled kluba''.
No, francuska nogometna legenda Zinedine Zidane, koji u klubu obnaša savjetničku ulogu predsjedniku Florentinu Perezu i samom Mourinhu, tvrdi da je vrlo sretan što Real ima portugalskog maga na čelu struke.
- Moj odnos s Joseom Mourinhom i njegovim osobljem je i više nego dobar. Pratim njihov rad, i ne samo da pratim, već i surađujem s Mourinhom i pomoćnicima na stalnoj bazi. Potpuno poštujem Mourinhov rad u Real Madridu – izjavio je Zidane.
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.