ledar je napisao/la: ↑18 jun 2026, 11:29
Amirutah1988 je napisao/la: ↑18 jun 2026, 08:01
Pa istekli,ali su bivši,vise ih nema
Ma da, ali nije se dobilo ništa para. Tako se može reći i za Belociana, Seelta, Daghima i Lindströma - više ih nema, otišli su u matične klubove. Neće bit vjerojatno ni Angelyja, Franjića, Grzywacza i Vranckxa jer ćete ih opet dat na posudbu. Svih tih neće bit, ali neće se ništa prihodovat, biće neka sića od posudbi i uštedjet će se na plaći.
Bojim se da će slična situacija bit i sa Amourom, teško ćete za njega dobit više od 12 milki pa ćete ga pozajmit. Za Grabaru je isto upitno kolko ćete dobit, oko 8-9m mi se čini realno, Majer jako teško da može preko sadašnjeg marketa (8m), jedino Koulierakis ima stvarnu vrijednost ali od Juvea se nećete usrećit. Pejčinović je najlakši za utržit pa ni tu ne dolaze dobre ponude.
Govorim ovo u kontekstu projekcija o 100 milki prihoda od transfera. Ali, vjerojatno je od VW-a ipak došlo više para, možda 50-55 milki, pa niste u potrebi prodavat. U tom slučaju ne bih prodavao Dženana ispod 18 milki, ali onda ne bih ni potpisivao polovnjake tipa Glatzel.
Za Kaminskog smo dobili nesto vise od 5 miliona,za Franjica i Cozzu nemam informaciju.
Daghim i nije naš,sumnjam da cemo ga otkupiti od Salzburga,Seelt ce u Sunderland nazad,o Belocianu se skroz malo pisalo,ne vjerujem da ce i on ostati,takod ce nazad u Leverkuzen.
Vranckxa se nadam da ce uzeti Schalke,ako dobijem 3-4 miliona dobro je.
Sve u svemu,Franjic-Cozza-Vranckx nisu trebali nikad ni pojaviti se u dresu Wolfsburga,jer od njih klub nije imao ma baš nikakve koristi.
Lindstrom ce nazad u Napoli ,pa neka ga oni rjesavaju,jos jedan koji nije trebao biti u Wolfsburgu,a sta tek reci za Vini Souzu,tolike pare ni za što.
Amoura,Grabara,Majer ce se prodati,sad za koji novac,sigurno ne za onaj koji bi mi željeli i koliko smo mi ustvari kupili.
Grabara je dobar golman i mozemo za njega izvuci najviše,a od dvojca Amoura-Majer ne bi trebali dozvoliti da odu ispod sume 12-15miliona bez obzira što je klub ispao iz lige.
Volio bih da Grk ostane ,ali naravno da nece,a glatko bi za njega,ja licno odbio ponudu da je i 50 ,pa i 100 miliona,jer je zaista obecavajuci igrač,i najdraži mi je igrač u timu.
Za njega mozemo dobiti 15-20miliona to je sigurno.
Pejčinovic,Boga molim da ostane,jer mi smo klub koji se brzo vraca u BL,i Dzenan ce nam trebati u buducnosti.
Jasno je da nece biti od transfera 100 miliona,nije ni realno da se toliko dobije,čak i kad bi klub napustilo 80%igrača.
Ostali smo bez Winda,Amoura ce otici,Daghim se vraca u Salzburg.
Dakle ostaje samo opcija Pejcinovic-Shiogai i Hornby,tako da ne bi bilo lose dovesti i Glatzela,posebno jos ako ode Pejcinovic.
Dolazak Reesea ce dobro doci, uz Elvisa ,svakako dobra opcija,ali postoji potreba za ostankom Svanberga i/ili Geehardta,tu je i Zehnter,Hensel jos uvijek nije igrac tog nivoa zrelosti da moze iznijeti utakmice BL a sad i 2BL.
Ako ode Arnold,svakako ce biti minus,iako nisam njegov miljenik nikad bio.
Trebalo bi nam možda jos 1-2igraca sredina terena,vezni red.
Odbrana je najveci problem,i to je ono što me zabrinjava,jer se skroz malo priča/piše o transferima za tu poziciju.
Vavro-Kumbedi nepoznato sta ce s njima biti,Jenz odlazi,Belocian vjerovatno u Levsrkuzen se vraca,zadržati Fischera nije neka sreca.
Znaci ogromna rupa ce se stvoriti u odbrani,3-4igraca nam trebaju samo za odbranu,+rijesiti poziciju golmana