18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Ko god Safeta ismijava neka se sjeti da je taj tim sa debelguzom misketom i sidrasem dzekom pravila nonstop presing i stalno stvarala sanse iz oduzetih lopti. Kombinatoriku necu ni da spominjem, taj tim je stvarao sanse ko na traci. Jedina rak rana je bila odbrana ali taj tim i ovaj se nisu sreli u putu.
Eh sad ovaj tim jeste nesto manje talentovan u sredi ali ima tu dovoljno kvaliteta da se napravi sistem koji bi igrao sanse preko krila. Ali mi to nismo u stanju jer nasa krila u 95% situacija idu na postavljen napad.
Pogledaj samo koliko je dedic u fazi odbrane ostao sam 1:1, to je plod brzog protoka lopte i promjene strana. Kod nas to traje godinu i esmir i kerim nisu nijednu takvu situaciju imali. A da su imali 10 kao svicarci, zabili bi i mi 2 gola iz igre.
Nema Barba znanje, a nema gdje ni nauciti kao selektor. Mozda bi bilo najbolje da nas katar dobije jedno 6:0 pa da od sramote ode i da se nadamo da ce doci neko ko zna. Pa husref ili osim ili jakirovic su za njega space shuttle
Eh sad ovaj tim jeste nesto manje talentovan u sredi ali ima tu dovoljno kvaliteta da se napravi sistem koji bi igrao sanse preko krila. Ali mi to nismo u stanju jer nasa krila u 95% situacija idu na postavljen napad.
Pogledaj samo koliko je dedic u fazi odbrane ostao sam 1:1, to je plod brzog protoka lopte i promjene strana. Kod nas to traje godinu i esmir i kerim nisu nijednu takvu situaciju imali. A da su imali 10 kao svicarci, zabili bi i mi 2 gola iz igre.
Nema Barba znanje, a nema gdje ni nauciti kao selektor. Mozda bi bilo najbolje da nas katar dobije jedno 6:0 pa da od sramote ode i da se nadamo da ce doci neko ko zna. Pa husref ili osim ili jakirovic su za njega space shuttle
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
bordobijeli
- Kontakt:
Glavu gore dobit Katar i nadati se da 4 boda dovoljno za drugi krug.

Necu da pljujem po igracima,ekipi.
Bilo je zanimljivo,borili smo se..
Vratio nam se Bastoni i Italija, tako je u zivotu.
Sve se vraca..
Sada idemo dobiti Katar,svakako smo za prolazak grupe njih morali dobiti..
Ovaj poraz dolazi u najbolje vrijeme da se vratimo u realno stanje...
Bilo je zanimljivo,borili smo se..
Vratio nam se Bastoni i Italija, tako je u zivotu.
Sve se vraca..
Sada idemo dobiti Katar,svakako smo za prolazak grupe njih morali dobiti..
Ovaj poraz dolazi u najbolje vrijeme da se vratimo u realno stanje...
Realno, Sergej danas jeste pokazao da ne zna.
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
-
RobijaNicaze1945
- Kontakt:
Ne znaš?Zgemboo89 je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:35Ne znam zasto ste se okomili na Memica mi smo pali svakako fizicki i bez te greske Yakin je cuvao Vargasa i ovog Crnju da nas podere zadnjih 20 minuta i Barbarez je trebo odma na njegove izmjene nas zatvorit i sa Mahmicem ganjat kontru..Energetski smo bili losiji nego sa Kanadom mada nas je i sudija masakrirao sa faulovima
Evo ja cu ti pomoć osim što je skrivio prvi gol,veliki krivac kod trećeg gola,i sto je skrivio penal,ako sve to zaboravimo solidna utakmica
Neću nikog kritikovat, samo mi je drago zbog Mahmića. Tarik world-class partija do crvenog kartona. Katar i to je to, ako ne možemo dobit njih doviđenja prijatno, nemamo šta ovdje tražit.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
pridruzujem se cestitkama. Mene su neku noc popljuvali kad sam rekao da cemo skupo platit ovaj antifudbal, cim nestane lude srece. Al eto, Svica se za ovo spremala 2 godine. A cuo sam da se i Katar spremao 2 godinePeppermintSA je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:28Peti put pitam, gdje su stručnjaci za haramball Hehe da nam objasne kako igramo odlično Hehe jerbo mi ostali ne kontamo, mater vam **** seljačku, priučenu![]()
Pa evo Tahira i Sunjica i gledamo 2 godine zajedno pa i dan danas izgledaju ko da igraju prvi put zajednodarker10 je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:38I to ce sigurno odmah dat rezultata kad vecina tih igraca minuta nije odigrala zajedno![]()
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Pa nemas sta izgubiti, sad ti kazem. Sta treba, opet Tahirovic i slicni pa da dodaju loptu Vasilju? Nama isti qrc poraz ili bod u srijedu, kad ispadamo.darker10 je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:38I to ce sigurno odmah dat rezultata kad vecina tih igraca minuta nije odigrala zajedno![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
signalidunapark
- Kontakt:
Nervozan si?PeppermintSA je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:28Peti put pitam, gdje su stručnjaci za haramball Hehe da nam objasne kako igramo odlično Hehe jerbo mi ostali ne kontamo, mater vam **** seljačku, priučenu![]()
Važno je učestvovatiDirektorcic je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:18samo je lud ocekivao da cemo mi neke mega rezultate ovdje napraviti,ja sam sretan sto smo ovdje uopste i sto pokazujemo svima da jedna velika drzava postoji
Fudbalski naravno da treba biti bolje,nema tu price puno
-
ANamelessGhoul
- Kontakt:
Bravo Kemo. Sve kako jeste necemo se zavaravati
-
adrenaline323
- Kontakt:
Uzasna igra sa loptom, zivimo od kornera i auta, mora neko na sredini da preuzme odgovornost ovako ce nas i Qatar dominirat 90 minuta. Mora se uci u rizik da se dadne gol u suprotnom ide jos jedan remi u sljedecoj utakmici.
Prvo trema, kad nije to onda on trci i defanzivno pomaze, kad nije ni to on onda nema lopte. Dzeko sa 40 se vraco i uzimo loptu i odigro dobru tekmu, dok ovaj Panj nastavlja i dalje po svom. Sta li ce biti sljedeca izvlakusa za ovg PanjaRobijaNicaze1945 je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:34Sta pričate vas dvojica,nije ni Dzeko imo lopte pa je predobru utakmicu odigrao.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:31Složio bih se sa tobom,napadaču moras stvarat sanse,on je nije ni imo nikako.
A za utakmicu Memica nemam sta reći.
Alajbegovic sebičan i loš,Bajraktarevic mlak i loš,al makar nisu momci skrivili 3 gola.
Zato se nadam formaciji 4 3 3:
Kerim Dzeko Esmir
Mahmic
A ostalo me ne zanima,naravno samo bez Bendzija.
Ne mogu vjerovat da branite idalje onog debelog žutog glavonju.
Sta je sad izgovor vise ni presinga nema,ah da nace se nešto kao i uvijek
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
-
ZmajOdBosne33
- Kontakt:
Ma glavu gore dizi. Valjda nauce lekciju iz poraza i da nas nasa tvrdoglavost kod losih stvari ne kosta opet. Odmoriti se i idemo dobiti Katar!
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Kakve veze imaju njegove izmjene. Igrali su ljudi 70 minuta, ali su primili gol iz ničeg. Ovo su osnovni postulati u fudbalu, vrati je odakle je došla ili je prebaci preko glave. Vratio si da ti je golmana ubiju, momački ju je dečko dočekao. Vidi ovo! Gdje ćeš je ovdje vratiti
P.S. Nije džaba da igrač igra u Viktoria Plzen,lijepo je i Barbarez sve rekao. Ne možeš biti toliki amater I vraćati na svjetskom.prvenstvu loptu onako.
Jedan I jedini razlog zašto smo izgubili.
FUDBALSKA NEOBRAZOVANOST.
P.S. Nije džaba da igrač igra u Viktoria Plzen,lijepo je i Barbarez sve rekao. Ne možeš biti toliki amater I vraćati na svjetskom.prvenstvu loptu onako.
Jedan I jedini razlog zašto smo izgubili.
FUDBALSKA NEOBRAZOVANOST.
BosnaE
Ima li neko pametniji da kaze, procentualno, kakve su nam sanse da prodjemo sa 4 boda?
-
zeljovac21
- Kontakt:
On mora nesto promijeniti da li formaciju ili sta vec, s tri u sredini. Ali ovo sto igramo je jedna velika NULA.
Pa zato sto se ne zna drugacije.Ja ne znam sto se vi svi zavaravate,kakav ofanzivni potencijal?To mozda bude kad Alajbeg i Bajraktar malo sazriju.Citave kvalifikacije se igra ovako,pocevsi od Rumunije u gostima kad nam je to prvi put proslo tj kad se iz prve i jedine sanse dao gol.Poslije toga svaka utakmica u kojoj je izgledalo da imamo inicijativu ,to je bilo zbog tog sto su Rumunija/Italija imali igraca manje.A cak ni tu ne mozes rec da smo stvarali neke narocite sanse.
Nadam se da ce protiv Katarana bar pokusat nesto u napadu,jer ovo dosad realno djeluje malo kao da cemo ispast prakticno bez ispaljenog metka.Po svemu sto gledam mi nismo nista ni pokusali prema naprijed.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.