18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Kemo Alispahić kao i uvijek u srž

U prvom poluvremenu taman krenu napad dobro dodje do Tahirovica i lik okret i Vasilj ja mislim da je i Barbarez po pi zdio..A Alajbegovic vrati se nazad 10 metara pa se okrene pa onda zaokrene s loptom i krene driblatstimda je u prvom pol umjesto Dzeki da da na 16 m on pegla pegla loptu..Bajrsktarevic nije mogo primit lopte...losa bas utakmica podbacili svi osim Vasilja i MuharemovicaFudo je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:51Do taktike je i sto igra ustraseni Tahirovic koji ni volan ne zna drzati a ne loptu.donniedarko je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:47Jedino im mogu zamjeriti da su bez hrabrosti odigrali, sve ove slabije reprezentacije su imale neku vrstu igre prema naprijed, nekako su znali prebaciti loptu naprijed, mi nista a vidis da je to rezultat nekakvog straha. Ne moze me niko ubjediti da katar sad zna bolje od nas prenijeti loptu, mozda zna, mozda ja grijesim. Ne znam, eto sam to, pickasto smo igrali.
-
FerdinandF
- Kontakt:
I dalje ne mogu vjerovat da je to rekao
Najveći problem je što si igrao na krila i na kontu, a Alajbegović i Bajrak ništa nisu uradili ne mogu centrašuta uputiti...
Ako Kanada veceras ne pobjedi i ako Švicarska ne izgubi i ako mi pobjedimo... onda smo 100% drugiElddar je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:57Ovdje bude remi brate, Švica uzme Kanadu i drugi smoprisonbreak je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:55Pa opet si 3 i ako ovdje zavrsi remi. Ovdje nama samo igra da Qatar ne smije dobiti.
znaci Kanada - Katar 02, Švicarska - Kanada 10 i naša pobjeda
Zadnja izmjena: harko35, dana/u 19 jun 2026, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
- prisonbreak
- Kontakt:
Ovdje bude remi brate, Švica uzme Kanadu i drugi smoprisonbreak je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:55Pa opet si 3 i ako ovdje zavrsi remi. Ovdje nama samo igra da Qatar ne smije dobiti.
[/quote]
Kad bi bilo sto bi bilo, nece Svica nikad uzeti Kanadu, a nit ce Kanada veceras remi odigrati.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ali koliko svicarci imaju prostora i sta nam pocinise, a onda i dodje selektor i kaze kontrolisali smo igru 60 minuta. Pa ni klupu nisi kontrolisao, ljudi po 30 metara vode loptu bez da im iko pridje
-
LenyYoro15
- Kontakt:
Iskreno, šokirao sam se maloprije kada sam vidio da je u Qataru 2022, u 7 od 8 grupa trećeplasirani imao 4 boda
Sad nam je potrebno da u 4 od 12 ne budu timovi sa 4 boda.
Sad nam je potrebno da u 4 od 12 ne budu timovi sa 4 boda.
Zadnja izmjena: LenyYoro15, dana/u 19 jun 2026, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Kqnada će pregazit KataraZeko87 je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:49Čak je dobra opcija da Kanada i Qatar bude x, onda su nam jake šanse i za drugo mjesto.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Gdje je vix da nam isprica kako igramo vrhunsku odbranu kada sam ja pisao da smo usli u ovo sve nonsarlantno i neozbiljno. Mi od 70. min ne mozemo disat ali nebitno.
Veceras 70 min puno zrelije nego protiv Kanade. Zatvarali smo dobro,otvarali cak i neke akcije u napadu ( Kolasinac i onaj trokut sa Demirovicem). Poslije gola smo izgledali kao ekipa koja igra prvu ligu FBiH. Amar Memic veceras los, ofanzivno nula a defanzivno jos gore. Dedic ofanzivno nula defanzivno ok jer je drzao cijelu stranu sam. Tarik vrhunska partija. Katic takodje do crvenog. Tahirovic par puta nase bas gurao u crvenu zonu sa pasovima.
Nebitno sve. Prva mec lopta izgubljena. Druga protiv Katara mora bit dobijena.
Nemoj mi samo Euro Basket 2013 u Sloveniji kada bismo jedina ekipa koja je sa 3 pobjede otisla kuci.
Ne bih prezivio da budemo jedina ekipa sa.4 boda koja ide kuci.
Veceras 70 min puno zrelije nego protiv Kanade. Zatvarali smo dobro,otvarali cak i neke akcije u napadu ( Kolasinac i onaj trokut sa Demirovicem). Poslije gola smo izgledali kao ekipa koja igra prvu ligu FBiH. Amar Memic veceras los, ofanzivno nula a defanzivno jos gore. Dedic ofanzivno nula defanzivno ok jer je drzao cijelu stranu sam. Tarik vrhunska partija. Katic takodje do crvenog. Tahirovic par puta nase bas gurao u crvenu zonu sa pasovima.
Nebitno sve. Prva mec lopta izgubljena. Druga protiv Katara mora bit dobijena.
Nemoj mi samo Euro Basket 2013 u Sloveniji kada bismo jedina ekipa koja je sa 3 pobjede otisla kuci.
Ne bih prezivio da budemo jedina ekipa sa.4 boda koja ide kuci.
Kako igramo bez sredine kada Tahirovic caruje sredinom.FerdinandF je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:56Katastrofalno stojimo. Puno grešaka u iznošenju lopte.
Vasilj ne zna ispucati loptu. Nemamo nikakvog plana. Nemamo hrabrosti. Nema sistema. Alajbegovic je precjenjen igrač. Neće on daleko. Muha i Katic iedini mogu dobiti prolaznu. Dedić loš. Pušta čovjeka da cemteira svaki put, prolazi ga pet puta na isti način.
Tahirovic ne postoji. I kad se kobajagi nudi za loptu, nudi se tako da mu je nemoguće dodati loptu.
Pogledao sam gotovo sve utakmice mundijala, i mi izgledamo najlošije. Amaterske greške, potezi, neorganizacija.
Svima su malo porasla očekivanja, ali ovo je realnost. Provalili su nas svi, i ovdje se mora nešto mikenjati.
Ljudi, mi igramo bez sredine, a bez sredine nemaš ni napada. Mi igramo s najmanje 3 igrača manje i branimo se konstantno.
Opusteno, mi smo sretni da uopste mozemo igrati na svjetskom prvenstvu.
Treba uzivati u svakoj minuti.
Kada cemo opet imati sansu bitu na SP, za 15 ili 20 godina.
Uzivajte ne nervirajte se.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Neiskusni, cak i oni najiskusniji
Kolasinac ide sam prema golu i ne suta, a proslu utakmicu Demirovic sam i ne suta. Trebamo mi jos puno raditi da bi bili konkuretni! Sam plasman na mundijal je velika stvar, sto znaci da treba ostati pozitivni i uciti iz gresaka
Kolasinac ide sam prema golu i ne suta, a proslu utakmicu Demirovic sam i ne suta. Trebamo mi jos puno raditi da bi bili konkuretni! Sam plasman na mundijal je velika stvar, sto znaci da treba ostati pozitivni i uciti iz gresaka
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Za malo gol za katar.. ljudi ce nsm ogaditi fudbal
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Potop od jačeg i iskusnijeg protivnika.
Idemo dalje, Katar da nas ne iznenadi.
Idemo dalje, Katar da nas ne iznenadi.
Remi Kanade i Katara otvara nam ŝansu i za drugo mjesto, naravno ukoliko dobijemo Katar.
Sa ovakvom postavom i igrom , teško da možemo Katar dobiti. Bez veznog reda, sa bezidejnom igrom. Sa nekakvom defanzivnom postavkom.
Čim ti je Muharemović najbolji igrač, znači odbrambeni, znaš koliko je sati.
Sad dobro izanalizirari sve, i jednostavno iĉi na pobjedu bez ikakvih kalkulacija. Znači od prve minute krenuti u napad.
Sa ovakvom postavom i igrom , teško da možemo Katar dobiti. Bez veznog reda, sa bezidejnom igrom. Sa nekakvom defanzivnom postavkom.
Čim ti je Muharemović najbolji igrač, znači odbrambeni, znaš koliko je sati.
Sad dobro izanalizirari sve, i jednostavno iĉi na pobjedu bez ikakvih kalkulacija. Znači od prve minute krenuti u napad.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
zeljovac21
- Kontakt:
Slozi Katar akciju u prvoj minuti kakvu mi nismo u dvije utakmice
Xhaka 108 pasova
Tahir 20
Sunja 30
Yebem ti sunce hahahah
Tahir 20
Sunja 30
Yebem ti sunce hahahah
naprijed rejal
Ljudi su sretni ,ljudi samo imaju problem s tim sto cemo ispast bez ispaljenog metka. Ko sto napisah u jednom postu ,mi dvije akcije nismo napravili u ove dvije utakmice.Gledao sam gotovo sve utakmice na ovom prvenstvu i bilo je utakmica gdje je razlika u kvalitetu izmedju timova veca nego u ovim utakmicama u kojim smo mi igrali i opet su slabije ekipe u tim utakmicama uspijevale nesto organizovat.Mi s druge strane ,ko sto rekoh,bez ispaljenog metka.
Za sve kalkulante na ovoj temi jedno pitanje,a to je sta vi konkretno kalkulisete?De da se prvo taj Katar dobije.Onda ce nam automatski bit jasno dal idemo dalje il ne
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 19 jun 2026, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Dzeko je nakon tekme kritikovao Barbareza zbog toga što nije nakon crvenig zarvorio utakmicu, jer gol razila moze nas koštati prolaza. Tako Edin reče.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Balorda, Goalgetter, Iniesta12, invincible1921, KrajinaKing, LjutaPaprika, mercurial, MiranGlasnic, soccerfan i 92 gosta.