18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

PrijedorCarsija
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la PrijedorCarsija » 19 jun 2026, 01:04

Nakon nekih utakmica ostaje gorak okus, a poslije ove realno vecini je tako. Mi smo izgradili respekt i kvalifikovali se uglavnom zbog igre u drugom poluvremenu protiv ruminije i u igri protiv italije. Protiv italije smo igrali hrabro i dok ih je bilo 11 na terenu. Sastav nam je bio u biti isti. Tako da po meni to nije do sastava, nego ocito do taktike. Sreca prati hrabre, ako ne budemo hrabri necemo proci daleko. Ni sad na sp, a ni ubuduce.
Zadnja izmjena: PrijedorCarsija, dana/u 19 jun 2026, 01:06, ukupno mijenjano 3 puta.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 19 jun 2026, 01:05

Beduin je napisao/la:
19 jun 2026, 00:22
Ako se nekad trebao desiti poraz i da nas se prizemlji, to je onda veceras. Bolan poraz samo zato sto ne visok, nista vise.
Nakon ove 2 utakmice itekako struka treba razmisliti na cemu smo sa 2 vezna i to ovakva kakve imamo. Jednostavno ne mozes parirati nikome na sredini terena niti sakriti loptu, nesto iskreirati, a ne mozes vjecno se oslanjati ma bunarenje ili neku aman kontru.

Veceras se ispostavilo da ono sto forum smatra najboljim je daleko od realnosti, nego samo navijacki. Protiv ekipe koja nije toliko trkacni monstruozna mi nismo mogli nesto iskreirati, krila nista odraditi nisu mogla, a protiv sporov Rodrigeza ti nisi mogao jednu akciju napraviti. Kasnije se sva krila sjatila lijevo i Dedic sam ostavljen da igra u oba pravca, to je i Svicarska odlicno primjetila i razvila nas po toj nasoj desnoj strani. Esmir usao i UZASAN, Kerim takodjer cijelau tekmu skoro pa nista.
Poslije SP jednostavno treba uigravati formaciju sa Mahmicem kao tim ofanzivnim veznim i ganjati neku kreaciju i pass igru.

Ono sto me posebno veceras zabrinulo i negativni iznenadilo jeste visok presing kojeg nismo igrali i tako trazili gresku protivnik. Pa neka se i potrosimo, imamo kasnije 5 izmjene mater mi j3bem. Tu smo najvise zatajili, bas mi je izgledalo kao da smo se prepali i previse se povukli i prepustili igru Svicarskoj. Neka izvucemo pouku veceras, odgleda SŠ utakmicu i dobro analizira kako lose smo odigrali.
Mene malo podsjetila nasa igra, pogotovo prvih pola sata, na obrnuto od onoga sto se dogadjalo Spaniji protiv Cape Verdea do ulaska Yamala. Oni su igrali prakticno bez krila i jako usko, sve su pokusavali kratkim pasovima kroz sredinu. Mi imamo samo igru preko bekova i krila, kada nam to zatvoris tesko prolazimo kroz sredinu. U biti i jedno i drugo te jako ofanzivno osakati. Ono kad smo par puta izasli i okrenuli momentum je bilo kada bi Tahirovic ili Sunjic nekako gurnuo neki pas Alajbegovicu ili Dzeki koji se spustao i tu pokusali odigrat neku kombinaciju sa krilima koja se vec oslobode. Mislim da se mi mozemo jos uigrat ali fali tu neko u vezi. Ne znam jel Mahmic rjesenje, ali mozda jeste za buducnost. To za presing se slazem, ali moram pogledat opet utakmicu da stvarno dam konkretan sud. Mene je kompletno iznenadila ona formacija, mi smo igrali 3-5-2 u sustini, sa Memicem kao lijevim i Dedicem kao desnim wingbackom?

Imam osjecaj da je falilo agresivnosti u igri, da smo vise duela fizicki gubili, iako nisam jos gledao statistike ali iz ovog prvog gledanja, imam osjecaj da su nas Svicarci dobro izudarali i parirali nam fizickoj igri.
FerdinandF je napisao/la:
19 jun 2026, 00:56
Jeste li upratili da je Dzekson nakon tekme u izjavi šuknuo Barbarezu jer nije zatvorio tekmu kod 2-0, što nas moze koštati prolaza zbog gol razlike!?
Ne bih bas rekao da je suknuo Barbarezu, vise je djelovalo samo da je frustriran sto smo primili golove naprosto. Ako ista zvucalo je da je frustriran radi crvenog kartona jer da ga nismo zaradili mozda bi ostalo na 2-0 (da je ona 1v1 situacija rezultirala golom). Mi smo utakmicu i zavrsili sa dva stopera, Katic i Kolasinac, samo sto oni skupa nisu dobro pokrivali prostor i imali smo potrosene bekove Memica i Dedica, te Svicarci su nakon crvenog jos vise naprijed pomakli cijeli vezni red, naprosto su nas ubili pritiskom i kad smo u deficitu da ne mozemo pokrit sav prostor, bilo je gotovo.

skank
Kontakt:

Post Postao/la skank » 19 jun 2026, 01:06

Ja ne znam kako sa tolikom sigurnoscu tvrdite da sa 4 boda idemo dalje.

Po go razlici smo najlosiji vjerovatno, dakle treba nam da 4 ekipe imaju manje od 4 boda. Uopce nije toliko sigurno.

Za nas je najbolje bilo da je Kanada remizirala vcrs i da ne pobijedi zadnje kolo (ne treba pobjeda svice, dovoljan bi bio remi). Ali evo, nista od toga.

Naravno, jos je fascinantnije kako se upisuje unaprijed pobjeda protiv Katara.

harko35
Kontakt:

Post Postao/la harko35 » 19 jun 2026, 01:26

Katar bez Madiba (to je njima slicno kao nama Muharemovic)

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 19 jun 2026, 01:28

To je taj naš mentalitet "nema veze šta god da bude plasirali smo se". Slažem se ja i svaka im čast kako za Wales, tako i za Italiju. Međutim, imam oči i vidim šta igramo, tačnije ne igramo. Govorim i priie i poslije Italije da nemamo igre, da smo jalovi i da samo postojimo na terenu. Svaka čast i Barbarezu na plasmanu, to mu niko ne može oduzeti, ali je on obična trenerska ubleha zajedno sa svojih deset nekakvih pomoćnika.

Evo ja se ne razumijem u fudbal, može li mi neko objasniti sljedeće stvari.
- Evo branimo se, okej to nam je stil, kako onda da nam opet ispada vezni red, da je sredina šuplja, da bekovi ispadaju i kako da nas nema na drugim loptama?
- Kako da ne znamo iznijeti loptu ni u jednoj situaciji, da nemamo build-up, da su nam kretnje bez lopte očajne, da nam stoperi sve organizuju i da se samo napucava na napadače?
- Kako da nam se sve svodi na krila i kad dođemo u poziciju da nešto uradimo i oslanjamo se samo na centaršuteve? Pročitano već.
- Kako da ne možemo doći do izrazitih prilika i da se samo vrtimo i čuvamo loptu?

Mi znači ne napadamo, ne branimo se uspješno, nemamo tranziciju, nemamo build-up, kretnja i kombinatorika očajni, ispadamo amaterski i to je dobro? Dobro je to što smo ovu utakmicu malo kao uspjeli doći do daha i da nismo baš čitavu utakmicu bili u krilu Vasilja? Šta je naš cilj?

Nemojte se zavaravati da će protiv Katara bilo lagano. Mislim i da prođemo grupu, ja se bojim još neke blamaže. Protiv Kanade smo imali sreću pa smo zabili iz kornera i da su oni loši bili u završnici. Ozbiljne ekipe to koriste puno bolje. Ja nisam razočaran jer se nisam ničemu ni nadao. Došli smo na SP da probamo nešto uraditi, a ne da tražimo vadine, igramo bunker stalno i tješimo se nekakvim kalkulacijama.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 19 jun 2026, 01:33

Meni se čini da je ova ekipa već dostigla svoj limit zajwdno sa Barbarezom. U našoj igri u ovom sistemu ne vidim mjesta za napredak, i to je ono zbog čega sam najviše razočaran. Narednih pet godina ne očekujem ni euro ni ponovo svjetsko, ako se radikalno nešto ne promijeni

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 19 jun 2026, 01:33

Ovako, moj komentar za ovu tekmu je otprilike isti ili slican komentarima nakon svake utakmice vec 2 godine.

Svi nasi problemi leze iskljucivo u veznom redu tj u dva amatera, dva parmaka koja su zalutala na ovaj nivo fudbala, dvije menadzerske ojebine, tahirovic I sunjic.
Ja Sam tahirovica prvi put vidio da je primio loptu oko 38me minute. Sta igra ovaj amater I koja je njegova uloga na terenu? Lik se krije, bjezi od lopte bjezi od odgovornosti. Nema muda, psihicki je na dnu, nema ni kvalitet da napravi bilo sta u nasu korist.
Sunjic je operisan od lopte, tehnike pasa. Nijednom niko od ove dvojice nije preuzeo loptu I prenio je sa nase polovine na njihovu. Nijednom se nisu ubacili iz drugog plana da probaju nesto odigrati sa dzekom ili krilima.

Svaki put nas protivnik popisa jer ova dva amatera ne mogu loptu drzat vise od 5 sekundi.
Zbog njih su nam bekovi I krila potpuno bezopasni. Dedic je u ove 2 utakmice potpuno odsjecen naprijed, jer dok se on stigne ubaciti mi smo vec izgubili loptu jer ova 2 parmaka nisu u stanju kreirati nista na sredini niti uputiti pass u prostor. Ili da iznesu loptu pod pritiskom, to kod njih ne postoji.

Upravo zbog toga sto smo prisiljeni da konstantno ganjamo loptu, da se branimo, da nam se krila I bekovi konstantno trose u defanzivi( opet zbog ove 2 ojebine) koncentracija nam pada zadnjih 20 minuta( Kao I svim ekipama Koji igraju ovako) I onda potop jer smo preumorni u defanzivi pada koncentracija, za ofanzivu nemas snage jer su ti najpotentniji igraci potroseni.

Da vas podsjetim posto nazalost vecina ovdje ima pamcenje zlatne ribice da sa ova dva parmaka nas je kipar izdominirao sa 75 posto posjeda. Wels nas je pojeo do 65 minute I Samo pukom srecom nismo primili tricu. I cim su ova dva kancera izasla mi smo proigrali. San Marino je izgledao kao ozbiljna ekipa protiv nas a ove dvije ojebine se nisu sastavili sa loptom.

Ja stvarno neznam sta treba da se desi da barbarez I strucni stab progledaju. Bas me interesuje koliko je tahirovic imao pasova ovu utakmicu, ja mislim da je imao maks 5 6. To je sramotno. Ovo je ubjedljivo najlosiji vezni par na prvenstvu. Pa irak, Jordan, Uzbekistan cak I Curacao su izgledali profesionalnije od ove dvojice I bolje I kreativnije su izgledali sa loptom.

Sunjic I tahirovic su EBOLA ove reprezentacije. Basic iako ne zna bar se ne krije , pokusava nesto iako je limitiran ko daska. Meni je nevjerovatno da je gigovic Koji je ubjedljivo najbolji vezni igrac kojeg imamo ma raspolaganju zakucan za klupu. Ovo je sramota. Svicarska nije bolja od nas. Ovo je barbarezov poraz I on I ss su jedini krivci jer oni su ti Koji stavljaju ova dva propaliteta da nas blamiraju svaku utakmicu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 jun 2026, 01:38

skank je napisao/la:
19 jun 2026, 01:06
Ja ne znam kako sa tolikom sigurnoscu tvrdite da sa 4 boda idemo dalje.

Po go razlici smo najlosiji vjerovatno, dakle treba nam da 4 ekipe imaju manje od 4 boda. Uopce nije toliko sigurno.

Za nas je najbolje bilo da je Kanada remizirala vcrs i da ne pobijedi zadnje kolo (ne treba pobjeda svice, dovoljan bi bio remi). Ali evo, nista od toga.

Naravno, jos je fascinantnije kako se upisuje unaprijed pobjeda protiv Katara.
Ova stranica koja se bavi vjerovatnoćom i statistikom vezanom za fudbal tako predvida. Mislim da osnvovu 10.000 simulacija

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 19 jun 2026, 01:51

Treba ovo komentarisati hladne glave, ljudi spustite loptu nit smo mi Francuska pa da je ovo bruka. Prvo rezultat je visok da su nas dobili 2-1 jbg ovako stvarno nerealno. Ali sta je tu je kao sto sam prije neki dan rekao nema srece i nesrece jednostvano ovo je plod nasih greski. Jbg nemamo mi taj individualni kvalitet da se zamjere neke sitnice ali one su nas danas dosta kostale. Prvi go nasa greska, lose ciscenje i tjt nije prva ovakva. Onda Muharemovic jbg zelja velika htio bit heroj i to ti i bi, kad je vruca glava tako je i neka je to uradio vjeruje u sebe i jbg mora pogrijesit i veliki Modric juce penal napravi. Kod nas je i isto Memic skrivio penal bas bez razlog ali o ovoj utakmici se nema puno pricati idemo fobiti Katar i proci dalje. 4 boda su gotovo siguran prolaz i to se mora uzeti. Na kraju mozda jedno lose za dva dobra ko zna mozda dobijemo taj Katar vrati se ona euforija kao protiv Italije i na taj nacin se proslavi dalje i onda si vec historiju ispisao a uz malo srece ako se prodje u osminu ova onda generacija ima kult koji ce je voditi nadam se sigurno na naredna prvenstva. A mozda dobro dodje Tariku da odmori ipak ako neku utakmicu mora pauzirat neka to bude Katar.
#CarsijaOdjebi

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 19 jun 2026, 01:55

tuzlanskinacin je napisao/la:
19 jun 2026, 01:51
Treba ovo komentarisati hladne glave, ljudi spustite loptu nit smo mi Francuska pa da je ovo bruka. Prvo rezultat je visok da su nas dobili 2-1 jbg ovako stvarno nerealno. Ali sta je tu je kao sto sam prije neki dan rekao nema srece i nesrece jednostvano ovo je plod nasih greski. Jbg nemamo mi taj individualni kvalitet da se zamjere neke sitnice ali one su nas danas dosta kostale. Prvi go nasa greska, lose ciscenje i tjt nije prva ovakva. Onda Muharemovic jbg zelja velika htio bit heroj i to ti i bi, kad je vruca glava tako je i neka je to uradio vjeruje u sebe i jbg mora pogrijesit i veliki Modric juce penal napravi. Kod nas je i isto Memic skrivio penal bas bez razlog ali o ovoj utakmici se nema puno pricati idemo fobiti Katar i proci dalje. 4 boda su gotovo siguran prolaz i to se mora uzeti. Na kraju mozda jedno lose za dva dobra ko zna mozda dobijemo taj Katar vrati se ona euforija kao protiv Italije i na taj nacin se proslavi dalje i onda si vec historiju ispisao a uz malo srece ako se prodje u osminu ova onda generacija ima kult koji ce je voditi nadam se sigurno na naredna prvenstva. A mozda dobro dodje Tariku da odmori ipak ako neku utakmicu mora pauzirat neka to bude Katar.
I mali dodatak jedino sto me brine ne za Katar vec za poslije u nokaut fazi aBd ako prodjemo uvjek se poremetimo poslije izmjena u 70toj i poslije te pauze u drugom poluvremenu.
#CarsijaOdjebi

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 19 jun 2026, 02:01

Meni je najgore sto se meni ne gleda nasa utakmica jer ne igramo fudbal,a kao patriota prinudjen sam muciti se i krvariti oci jer ne mozemo 2 pasa uvezati.Igras utakmicu gdje fakat nemas sta izgubiti,ljudi te 80% minuta sabili u kazneni kao da su Barcelona iz vremena Inieste i Xavija.
Vezni red ne postoji na terenu,sigurno daleko najlosiji na turniru,da se to pojacati,ali onda moras zrtvovati pojedince koji ocito moraju igrati.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 19 jun 2026, 02:08

19 jun 2026, 01:55
19 jun 2026, 01:51
I mali dodatak jedino sto me brine ne za Katar vec za poslije u nokaut fazi aBd ako prodjemo uvjek se poremetimo poslije izmjena u 70toj i poslije te pauze u drugom poluvremenu.
Ma druze na kraju samo uzivaj sto mozemo gledat reprezentaciju na svjetskom, kako god igrali, pravi temelji ove ekipe su se tek prije otprilike godinu dana poceli stabilizirat, njihovo tek dolazi. Na prvenstvu cemo, i ako prodjemo dalje, realno ispast od nekog eventualno. Logicno onda ce i standardna garda padobranaca ovdje na forumu pocet pricat kako je sve katastrofa, psovat igracima familiju, trazit ostavku Barbareza itd. Ko nije psihicki bolestan ce i dalje voljet ove momke i cijenit to sto su napravili i podrzavat i njih i strucni stab.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 19 jun 2026, 02:09

Trenutni poredak treceplasiranih.

slika

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 19 jun 2026, 02:18

Vrlo lako mozemo i s pobjedom ispasti

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 19 jun 2026, 02:19

19 jun 2026, 02:18
Ne možemo. Sa pobjedom prolazimo u 99%.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 19 jun 2026, 02:22

BiHSportman je napisao/la:
19 jun 2026, 02:19
Objasni, molim te.
Moguće je da devet ekipa imaju po 4 boda

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 jun 2026, 02:29

19 jun 2026, 02:22
Objasni, molim te.
Postoji nešto što se zove Vjerovatnoća i statistika, a to nam daje preko 95% šansi da prolazimo sa 4b.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 jun 2026, 02:32

CAGarfia je napisao/la:
19 jun 2026, 02:29

Objasni, molim te.
Postoji nešto što se zove Vjerovatnoća i statistika, a to nam daje preko 95% šansi da prolazimo sa 4b.
ne lazes evo gemini mi to govori

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 19 jun 2026, 02:37

Objasni, molim te.
Ma kakvi ja koliko vidim bit će 6 sa 4 boda uključujući i nas ako dobijemo Katar

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 jun 2026, 02:39

Ja bih ovdje samo nekoliko stvari.

1. Kad se spominjala mogućnost pozivanja nekih novih igrača za SP, ovdje se dizala i kuka i motika kako se treba ići po zaslugama - idu oni koji su izborili plasman. Tako je bilo i 2014., pa se cijela reprezentacija minirala jer onaj polovnjak Zukanović nije poveden. Evo, sad su otišli oni koji su izborili plasman, od kojih je brdo povrijeđeno i povedeno je da statira u kukuruzu i valjda osjeti atmosferu je se pokazalo da naša reprezentacija očigledno nije takmičarska selekcija nego zemljoradnička zadruga u kojoj postoje nekakve zasluge - ne daj bože da se Demirović uvrijedi zbog klupe ili da se da prilika Mahmiću jerbo nije prošao kvalifikacije - pokvariće se atmosfera. J e b a l a vam atmosfera materušinu.

2. Kad se pisalo da ovo ni na šta ne liči, da igramo užasno, da protiv Makedonije koja je došla sa 4 igrača iz bh. lige ne možemo priliku napraviti, da je sve ovo fudbalska antipropaganda, izbij-nabij, baci se na glavu, ovdje su likovi oslobođeni fizičkog držali govore kako je to sve tobože "haramball", kako igramo na rezultat, kako sve pršti od taktice, kako se treba voditi krilaticom "igru briši, bodove piši". Meni lično su oči iskopavane jer sam se drznuo reći da ne možemo igrati sa 2 špica, da konstantno imamo igrača manje u veznom redu i da smo stoga i statistički i odokativno najlošija reprezentacija na prvenstvu. Jok, treba nastaviti ovako jer nas je ovo dovelo na prvenstvo. ****, seljak iz Bužima sa trenutnom adresom u Klagenfurtu se nakači na podcast one prijedorske prevare iz Malmea Iće i onog mostarskog palamudera Saše Ibrulja, pomisli da je pokupio svu pamet ovog svijeta, dođe ovdje i krene držati govore o formacijama i tranzicijama i transformacijama, a u životu nije poderao patike. I kad nešto pisneš i kažeš da ovo ništa ne valja, da mi ne trebamo i ne smijemo igrati kao trećerazredni švedski klub, da smo mi ipak neka druga fudbalska kultura, nazovu te - pazi sad - jugosaurom. **** li vam Karsluhe i švapsko-švedska dijaspora familiju.

3. Kad se pisalo da su ove cijele pripreme jedan veliki cirkus - bitno je da se organizuju teferici, koride, otvoreni treninzi, da im folkorna društva dolaze u posjetu, da odsjedaju u Malaku kako bi im seljadija mogla ulaziti na četiri ulaza, da idu u St. Louis na ringišpil da "budu s n0ro0dom", **** li im n0r0d familiju, da iskaču po 2493 reklame - od flaširane vode, preko kafe do auto salona - a sve u novim dresovima, dakle snimano za vrijeme pripremama, ovdje su se kopale oči. "Nek se n0r0d raduje i veseli", čak se govorilo da i Nijemci hodaju po njekakvim njemačkim školama. Sve je to normalno bezbeli, tako treba biti. E, pa kad dođe prvenstvo i kad najednom ispadne da si 3. reprezentacija odozdo po istrčanim kilometrima, i kada postane i pticama na grani jasno da nemaš ama baš nikakve svježine te da si potpuno nespreman u odnosu na konkurenciju, ne spominje se n0r0d i njegova užička kola više.

4. Kad je Pape otišao na SP, gdje je miniran i rukama i nogama od strane javnosti, novinara i pojedinih reprezentativaca, i to u trostruko težoj grupi od ove u kojoj je uz nevjerovatan manjak sreće (autogol u 3. minuti protiv Argentine i Džekina prečka u zadnjoj minuti protiv Nigerije) te sudijskoj oružanoj pljački (poništen čist gol protiv Nigerije i priznat gol protivniku nakon očitog faula), on ni u jednom trenutku nije razbijen niti je nadigran. U svakoj utakmici smo bili na bare-bare i dva poraza su bila minimalna. Ponavljam, u trostruku težoj grupi sa kasnijim finalistom. S druge strane, ćelavoj hercegovačkoj varalici koji je dobio sve što je htio - ugovor na 4 godine, stručni štab od JEDANAEST članova po svom izboru, bez ikakvih nacionalnih ili entitetskih ključeva, pošlo je za rukom da bude statistički NAJGORA reprezentacija na cijelom prvenstvu, u nekoliko kategorija čak gora od Zelenonortskih ostrva, te da igra ubjedljivo najgori fudbal na cijelom prvenstvu.

Toliko od mene. Znam da će me citirati mnogi, da će mnogi psovati, vrijeđati, moralisati, možda slati i PP jer će se naći prozvani. Samo da vas preduhutrim - najebem vam se materušine unaprijed.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []