JoeBleck je napisao/la: ↑19 jun 2026, 02:01Meni je najgore sto se meni ne gleda nasa utakmica jer ne igramo fudbal,a kao patriota prinudjen sam muciti se i krvariti oci jer ne mozemo 2 pasa uvezati.Igras utakmicu gdje fakat nemas sta izgubiti,ljudi te 80% minuta sabili u kazneni kao da su Barcelona iz vremena Inieste i Xavija.
Vezni red ne postoji na terenu,sigurno daleko najlosiji na turniru,da se to pojacati,ali onda moras zrtvovati pojedince koji ocito moraju igrati.
18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Bit će gusto
Nemaš trenutačno kvalitete u sredini, da staviš 5 ovih što imaš na klupi dobio bi isto...DanijelTZ je napisao/la: ↑19 jun 2026, 02:39JoeBleck je napisao/la: ↑19 jun 2026, 02:01Meni je najgore sto se meni ne gleda nasa utakmica jer ne igramo fudbal,a kao patriota prinudjen sam muciti se i krvariti oci jer ne mozemo 2 pasa uvezati.Igras utakmicu gdje fakat nemas sta izgubiti,ljudi te 80% minuta sabili u kazneni kao da su Barcelona iz vremena Inieste i Xavija.
Vezni red ne postoji na terenu,sigurno daleko najlosiji na turniru,da se to pojacati,ali onda moras zrtvovati pojedince koji ocito moraju igrati.![]()
Opet bi bilo bolje nego ovo trenutno sto igramo.
Uzaludno saljemo loptu Bajraktarevicu ili Alajbegovicu na krilu a protivnicka ekipa ih vec pokriva.
Uzaludno saljemo loptu Bajraktarevicu ili Alajbegovicu na krilu a protivnicka ekipa ih vec pokriva.
Bit će gusto
Ma ne bi ljudi nas uzeli na sredinu i tu su mnogo bolji. Zatvorili nam krila i nisi mogao doći do lopte u sredini. Ljudi bolji i idemo dalje šta sad...
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Ovo je bilo nula od taktike ... niti je Svica ovako dobra niti je Bosna ovako losa. Zasto ovolika tvrdoglavost oko izbora igraca i stila igre ..
Zadnja izmjena: MostarNeretva, dana/u 19 jun 2026, 03:26, ukupno mijenjano 1 put.
doduse on je tu nesta mijenjao pa smo izgledali ok nekih 15-20 minuta. ali se i dalje pitam kako smo to igrali bez desno krilo od 25te minuteMostarNeretva je napisao/la: ↑19 jun 2026, 03:17Ovo je bilo nula od taktike ... niti je Svica ovako dobra niti je Bosna ovako losa. Zasto ovolika tvrdoglavost oko izbora igraca i stila igre ..
Sad sa tekme, sve skupa pozitivan osjecaj, ne mogu puno elaborirati al pravo vrijeme za ovakav poraz je bio danas.
Ekipi koja raste sa svakom tekmom danas je odrzan cas za koji se nece platiti velika cijena iako 4:1 izgleda dramaticno
Skola je igracima, Sergeju i SŠ
Generalno imamo razloga da budemo ponosni, Svicu smo preuzeli sredinom prvog do sredine drugog pv, zamjene su nas satrale tu se vidi Jakinovo znanje i nase neiskustvo ali do tada Svica je bila ublizu da primi gol, polako je voda sve vise isla na nas mlin.
Svica je mocna ekipa, Kanada isto, podjseticu vas na ruganje nakon 1:1 ovde i kao sta smo dozvolili itd itd, nije sramota izgubiti pa cak i sa ovako ruznim rezultatom jer na ovom nivou na turniru samo mozes jos da narastes, i hoces
Kazem sve skupa ipak pozitivan dojam, i ja licno mogu vam samo reci svaka nama cast na svemu, a vec sljedecu tekmu ce biti bolje
BOSNA!!!!

Ekipi koja raste sa svakom tekmom danas je odrzan cas za koji se nece platiti velika cijena iako 4:1 izgleda dramaticno
Skola je igracima, Sergeju i SŠ
Generalno imamo razloga da budemo ponosni, Svicu smo preuzeli sredinom prvog do sredine drugog pv, zamjene su nas satrale tu se vidi Jakinovo znanje i nase neiskustvo ali do tada Svica je bila ublizu da primi gol, polako je voda sve vise isla na nas mlin.
Svica je mocna ekipa, Kanada isto, podjseticu vas na ruganje nakon 1:1 ovde i kao sta smo dozvolili itd itd, nije sramota izgubiti pa cak i sa ovako ruznim rezultatom jer na ovom nivou na turniru samo mozes jos da narastes, i hoces
Kazem sve skupa ipak pozitivan dojam, i ja licno mogu vam samo reci svaka nama cast na svemu, a vec sljedecu tekmu ce biti bolje
BOSNA!!!!
Samo upaliti utakmicu protiv Argentine iz 2014. godine i pogledati (ljudi su igrali finale), pa uporediti sa ove dvije na ovom prvenstvu_dreamer_ je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:38Ko god Safeta ismijava neka se sjeti da je taj tim sa debelguzom misketom i sidrasem dzekom pravila nonstop presing i stalno stvarala sanse iz oduzetih lopti. Kombinatoriku necu ni da spominjem, taj tim je stvarao sanse ko na traci. Jedina rak rana je bila odbrana ali taj tim i ovaj se nisu sreli u putu.
Eh sad ovaj tim jeste nesto manje talentovan u sredi ali ima tu dovoljno kvaliteta da se napravi sistem koji bi igrao sanse preko krila. Ali mi to nismo u stanju jer nasa krila u 95% situacija idu na postavljen napad.
Pogledaj samo koliko je dedic u fazi odbrane ostao sam 1:1, to je plod brzog protoka lopte i promjene strana. Kod nas to traje godinu i esmir i kerim nisu nijednu takvu situaciju imali. A da su imali 10 kao svicarci, zabili bi i mi 2 gola iz igre.
Nema Barba znanje, a nema gdje ni nauciti kao selektor. Mozda bi bilo najbolje da nas katar dobije jedno 6:0 pa da od sramote ode i da se nadamo da ce doci neko ko zna. Pa husref ili osim ili jakirovic su za njega space shuttle
Ona Bosna bi nabila ovu 5:0 po kvalitetu. Mislim da je nažalost na kraju samo realnost da smo mi slučajno na ovom prvenstvu i da ćemo se od Lige nacija vratiti u staru dobru depresiju.
otkrio si toplu vodu
cestitam
cestitam
- PeppermintSA
- Kontakt:
Pri tom, treba podsjetiti da je Pape svojevremeno doslovno razapet. Najprije u februaru 2014., pet mjeseci pred Mundijal, nakon prijateljske utakmice s Egiptom u Švicarskoj. Stadion je zviždao, orgijalo se po igračima, Džeki se skandiralo da izađe, Papetu se psovala bolesna žena. Potom je došla afera sa Zukanovićem, pa priča oko TSS i u manjoj mjeri Anela Hadžića - premda je ovaj drugi bio tri puta slabiji fudbaler od TSS-a. Onda je izbila i sapunica oko Ibričića, koji je na prvenstvo praktično poveden samo da se ispoštuje Džekin tabijat.Oikamid je napisao/la: ↑19 jun 2026, 04:05Samo upaliti utakmicu protiv Argentine iz 2014. godine i pogledati (ljudi su igrali finale), pa uporediti sa ove dvije na ovom prvenstvu_dreamer_ je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:38Ko god Safeta ismijava neka se sjeti da je taj tim sa debelguzom misketom i sidrasem dzekom pravila nonstop presing i stalno stvarala sanse iz oduzetih lopti. Kombinatoriku necu ni da spominjem, taj tim je stvarao sanse ko na traci. Jedina rak rana je bila odbrana ali taj tim i ovaj se nisu sreli u putu.
Eh sad ovaj tim jeste nesto manje talentovan u sredi ali ima tu dovoljno kvaliteta da se napravi sistem koji bi igrao sanse preko krila. Ali mi to nismo u stanju jer nasa krila u 95% situacija idu na postavljen napad.
Pogledaj samo koliko je dedic u fazi odbrane ostao sam 1:1, to je plod brzog protoka lopte i promjene strana. Kod nas to traje godinu i esmir i kerim nisu nijednu takvu situaciju imali. A da su imali 10 kao svicarci, zabili bi i mi 2 gola iz igre.
Nema Barba znanje, a nema gdje ni nauciti kao selektor. Mozda bi bilo najbolje da nas katar dobije jedno 6:0 pa da od sramote ode i da se nadamo da ce doci neko ko zna. Pa husref ili osim ili jakirovic su za njega space shuttle![]()
Ona Bosna bi nabila ovu 5:0 po kvalitetu. Mislim da je nažalost na kraju samo realnost da smo mi slučajno na ovom prvenstvu i da ćemo se od Lige nacija vratiti u staru dobru depresiju.
Svi znaju da je Pape miniran i prije nego što je avion za Brazil poletio. Pokušaj je bio odmah nakon Litvanije, kad se na pres konferenciji na aerodromu ona rahmetli gnjida Dino Begić zahvalio svima osim Papetu. Prije toga u Bukureštu, kada su nas Rumuni napunili 3:0. Dobro se zna ko se tada sklanjao i zašto, te kome je bilo namijenjeno da sjedne na klupu nakon njega - današnjem selektoru, tadašnjem tviterašu i profesionalnom poker igraču.
Onda je došao Mundijal. Na otvaranju autogol u trećoj minuti. Poraz 2:1 od Argentine koja će nekoliko sedmica kasnije igrati finale. Protiv Nigerije poništen čist gol, primljen pogodak nakon očitog faula i pogođena stativa u završnici. Niko nas nije ni pregazio, ni osramotio. Ni igrom ni rezultatom. Zajebani Iran smo dobili 3:1 u fantastičnoj utakmici, nakon čega je Carlos Queiroz izjavio da smo najbolja ekipa u grupi.
Ipak, Pape je završio na stubu srama zbog Nigerije. Spočitavala mu se formacija, izbor igrača, postavka utakmice. Pošteno. Nije izgledalo dobro. I sam sam ga kritikovao. Izašao je bez klasičnog bočnog igrača i reprezentacija se mučila.
Ali šta onda reći za ovo večeras?
Šta reći za katastrofalnih početnih 4-4-2 koji su morali biti raskopani već nakon 25 minuta jer nas je protivnik pregazio? Šta reći za činjenicu da smo ostatak utakmice proveli praktično bez desnog krila, s Dedićem ostavljenim samim protiv cijele strane terena? Šta reći za opsesivno forsiranje Tahirovića nauštrb Mahmića? Šta reći za forsiranje Demirovića? Šta reći za elementarno nerazumijevanje osnovnih zakonitosti igre?
Na kraju, nakon svih tumbanja, improvizacija, divljanja i haramballova, ekipa se raspala. Napravili smo seriju početničkih grešaka i primili četiri gola od Švicarske. Ne od Španije. Ne od Francuske. Ne od Njemačke. Ne od Engleske. Ne od Brazila, Argentine ili Portugala. Od Švicarske.
Prije toga smo se protiv Kanade provukli kroz iglene uši, a statistički bili ubjedljivo najlošija reprezentacija cijelog prvenstva nakon prvog kola.
Zato ću uvijek tvrditi da nas je stigla Papetova kletva. Stigla nas je za sve ono što se godinama prosipalo po njemu. Za priče o "prvom selektoru kojeg su igrači odveli na Svjetsko prvenstvo". Za "šuškavac". Za "kasete". Za "jugosaurusa". Za sav onaj primitivizam koji je prodavan kao analiza.
Sada uživajte. U četiri primljena gola za petnaest minuta. U anemiji protiv Kanade. U muci koja slijedi protiv Katara. U činjenici da pred auditorijem od pet milijardi ljudi predstavljamo reprezentaciju koja izgleda kao da je zaista, ali zaista zalutala na prvenstvo.
Jer ovakve dvije utakmice odigrale bi i Crna Gora i Makedonija i Srbija i Kipar i Grčka i Rumunija i Albanija i Kosovo i Finska i ko sve ne.
Ništa ovo nije bolje od Save Miloševića i baraža protiv Ukrajine. Razlika je samo u tome što je ćelavog Hercegovca sreća mazila. Nije kiksao protiv San Marina i Kipra u Zenici. Nije ga koštalo onih 2:2 u Nikoziji. Rumuni mu nisu zabili tri komada za prvo poluvrijeme, iako su trebali. Velšani mu nisu zabili tri za 55 minuta, iako su morali. Talijani nisu s igračem manje zabili drugi gol, iako si bili itekako blizu. Lopte su završavale na prečkama, preko gola, pored stativa i u rukama golmana.
Ali neka, bitno je "imati ponos" i pustiti suzu na himnu. **** igru.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Oj jesi dosadan više sa safetom u pi.cku materinu. Jest eto minirali navijači, Džeko i co. da tu neznalicu iznenadi činjenica da su igrači Nigerije brzi i da krene bez beka, minirali ga da povede tarabu od amidžića na prvenstvo, minirali ga sa kasetama, minirali ga da je sa najboljom generacijom u historiji zemlje brukao se od ispodprosječnih europskih reprezentacija.
Čuj stigle nas safetove suze i kletve

Čuj stigle nas safetove suze i kletve
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Da ne citam sve, kaove su sanse da sa 4 boda ne prodjemo dalje?
-
ZmajOdBosne33
- Kontakt:
Ne bi oni nama gola dali do sutra. Samo da mi nismo baksuzi i da je Memic loptu izbio prema aut liniji. Jbt pita i gol i sve i baksuzluk
Ne mozemo mi sa 2 napadaca igrati i to je to. Protiv slabijih repki da, ali kad dodju malo jaci, igraj sa jednim, pojacaj vezu i to je to.
Ne mozemo mi sa 2 napadaca igrati i to je to. Protiv slabijih repki da, ali kad dodju malo jaci, igraj sa jednim, pojacaj vezu i to je to.
Znaci ako prodjemo idemo na Njemacku ili Ameriku
sad tek skontao da je memic sva 4 gola skrivio
koja legenda
- JohnCleese
- Kontakt:
Ne znam odakle Njemacka u opticaju i kolike su uopste sanse i kakve kalkulacije trebaju da to bude Njemacka?
Pravite se ludi kolektivno. Mi da smo izvukli remi opet bi morali dobiti Katar, a tek tad bi mogli doci do ozbiljnog razocarenja...
Na kraju treba priznati da smo od 24te minute do 74te bili kvalitetniji i konkretniji od protivnika.
Pravite se ludi kolektivno. Mi da smo izvukli remi opet bi morali dobiti Katar, a tek tad bi mogli doci do ozbiljnog razocarenja...
Na kraju treba priznati da smo od 24te minute do 74te bili kvalitetniji i konkretniji od protivnika.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ti si jedan klasični nerealizirani seronja.PeppermintSA je napisao/la: ↑19 jun 2026, 04:44Pri tom, treba podsjetiti da je Pape svojevremeno doslovno razapet. Najprije u februaru 2014., pet mjeseci pred Mundijal, nakon prijateljske utakmice s Egiptom u Švicarskoj. Stadion je zviždao, orgijalo se po igračima, Džeki se skandiralo da izađe, Papetu se psovala bolesna žena. Potom je došla afera sa Zukanovićem, pa priča oko TSS i u manjoj mjeri Anela Hadžića - premda je ovaj drugi bio tri puta slabiji fudbaler od TSS-a. Onda je izbila i sapunica oko Ibričića, koji je na prvenstvo praktično poveden samo da se ispoštuje Džekin tabijat.Oikamid je napisao/la: ↑19 jun 2026, 04:05Samo upaliti utakmicu protiv Argentine iz 2014. godine i pogledati (ljudi su igrali finale), pa uporediti sa ove dvije na ovom prvenstvu_dreamer_ je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:38Ko god Safeta ismijava neka se sjeti da je taj tim sa debelguzom misketom i sidrasem dzekom pravila nonstop presing i stalno stvarala sanse iz oduzetih lopti. Kombinatoriku necu ni da spominjem, taj tim je stvarao sanse ko na traci. Jedina rak rana je bila odbrana ali taj tim i ovaj se nisu sreli u putu.
Nema Barba znanje, a nema gdje ni nauciti kao selektor. Mozda bi bilo najbolje da nas katar dobije jedno 6:0 pa da od sramote ode i da se nadamo da ce doci neko ko zna. Pa husref ili osim ili jakirovic su za njega space shuttle![]()
Svi znaju da je Pape miniran i prije nego što je avion za Brazil poletio. Pokušaj je bio odmah nakon Litvanije, kad se na pres konferenciji na aerodromu ona rahmetli gnjida Dino Begić zahvalio svima osim Papetu. Prije toga u Bukureštu, kada su nas Rumuni napunili 3:0. Dobro se zna ko se tada sklanjao i zašto, te kome je bilo namijenjeno da sjedne na klupu nakon njega - današnjem selektoru, tadašnjem tviterašu i profesionalnom poker igraču.
Onda je došao Mundijal. Na otvaranju autogol u trećoj minuti. Poraz 2:1 od Argentine koja će nekoliko sedmica kasnije igrati finale. Protiv Nigerije poništen čist gol, primljen pogodak nakon očitog faula i pogođena stativa u završnici. Niko nas nije ni pregazio, ni osramotio. Ni igrom ni rezultatom. Zajebani Iran smo dobili 3:1 u fantastičnoj utakmici, nakon čega je Carlos Queiroz izjavio da smo najbolja ekipa u grupi.
Ipak, Pape je završio na stubu srama zbog Nigerije. Spočitavala mu se formacija, izbor igrača, postavka utakmice. Pošteno. Nije izgledalo dobro. I sam sam ga kritikovao. Izašao je bez klasičnog bočnog igrača i reprezentacija se mučila.
Ali šta onda reći za ovo večeras?
Šta reći za katastrofalnih početnih 4-4-2 koji su morali biti raskopani već nakon 25 minuta jer nas je protivnik pregazio? Šta reći za činjenicu da smo ostatak utakmice proveli praktično bez desnog krila, s Dedićem ostavljenim samim protiv cijele strane terena? Šta reći za opsesivno forsiranje Tahirovića nauštrb Mahmića? Šta reći za forsiranje Demirovića? Šta reći za elementarno nerazumijevanje osnovnih zakonitosti igre?
Na kraju, nakon svih tumbanja, improvizacija, divljanja i haramballova, ekipa se raspala. Napravili smo seriju početničkih grešaka i primili četiri gola od Švicarske. Ne od Španije. Ne od Francuske. Ne od Njemačke. Ne od Engleske. Ne od Brazila, Argentine ili Portugala. Od Švicarske.
Prije toga smo se protiv Kanade provukli kroz iglene uši, a statistički bili ubjedljivo najlošija reprezentacija cijelog prvenstva nakon prvog kola.
Zato ću uvijek tvrditi da nas je stigla Papetova kletva. Stigla nas je za sve ono što se godinama prosipalo po njemu. Za priče o "prvom selektoru kojeg su igrači odveli na Svjetsko prvenstvo". Za "šuškavac". Za "kasete". Za "jugosaurusa". Za sav onaj primitivizam koji je prodavan kao analiza.
Sada uživajte. U četiri primljena gola za petnaest minuta. U anemiji protiv Kanade. U muci koja slijedi protiv Katara. U činjenici da pred auditorijem od pet milijardi ljudi predstavljamo reprezentaciju koja izgleda kao da je zaista, ali zaista zalutala na prvenstvo.
Jer ovakve dvije utakmice odigrale bi i Crna Gora i Makedonija i Srbija i Kipar i Grčka i Rumunija i Albanija i Kosovo i Finska i ko sve ne.
Ništa ovo nije bolje od Save Miloševića i baraža protiv Ukrajine. Razlika je samo u tome što je ćelavog Hercegovca sreća mazila. Nije kiksao protiv San Marina i Kipra u Zenici. Nije ga koštalo onih 2:2 u Nikoziji. Rumuni mu nisu zabili tri komada za prvo poluvrijeme, iako su trebali. Velšani mu nisu zabili tri za 55 minuta, iako su morali. Talijani nisu s igračem manje zabili drugi gol, iako si bili itekako blizu. Lopte su završavale na prečkama, preko gola, pored stativa i u rukama golmana.
Ali neka, bitno je "imati ponos" i pustiti suzu na himnu. **** igru.
Trenutno korisnika/ca: darker10, dedo26, Goalgetter, jasmin10, kouadio, lakilone, linethreader, ludilompredozirani, Marsiano, Mocvara1991, Napapijri, ovisnik, rossonero85, SanaBosna, Sveti, Venom, zlatandr i 131 gost.