24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
adrenaline323
- Kontakt:
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Volio bih vidjeti Hadziahmetovica od prve ovi svi ostali su se izredali i nista pokazali nisu. Lik je odigrao sezonu koju svi nasi vezni mogu sanjati.
Seo lijevi stoper, Amar lijevi bek, memic desno
Gore all in
Gore all in
2 najgore ekipe na turniru igraju medjusobno za prolaz
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Drago mi je zbog nas da imamo sanse,ali tu se vidi sva besmisao prosirenja svjetskog prvenstva,a pogotovo da tri najbolje idu iz grupe s 4. Tu se je najmanje razmisljalo o povecanju kvaliteta nogometa. Imat ces sesnaestine finala koje ce zavrsavati pobjedama 3 i vise razlike sto je smijesno.
Ja ne znam cemu se mi vise nadamo? Pa sam Spahic je u jednom interview rekao da su prijasnje generacije bile kvalitetnije i talentovanije i da jednostavno nije bilo srece ranije. Ako je strucnom stabu to jasno, cemu se onda mi nadamo? Iskreno nakon ove utakmice je meni sve jedno, ako prodjemo ceka nas u iducem krugu jaka repa koja ce nam guzove istamburati postene....bolje se ne sramotiti vise....
Nigdje veze. Otkud znas da tu nece neki Cape Verde ili Kongo otkinut X Spaniji il PortugaluMocvara1991 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:26Drago mi je zbog nas da imamo sanse,ali tu se vidi sva besmisao prosirenja svjetskog prvenstva,a pogotovo da tri najbolje idu iz grupe s 4. Tu se je najmanje razmisljalo o povecanju kvaliteta nogometa. Imat ces sesnaestine finala koje ce zavrsavati pobjedama 3 i vise razlike sto je smijesno.
Pa na kraju krajeva imao si polufinala koja su zavrsavala 7-1. To ne znaci da 2 najbolja nakon grupe trebaju odmah igrat finale.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
upravo to, svaka odma u 16!! ne znam jesi li primjetio, ali juče ko da su se ustručavali ubaciti loptu u šesnaest, ko da im je neko zabranio. za nevjerovat!
moglo bi se desiti da protiv katara počne i jovo.
naopako bilo da njih ne dobijemo
Sam prolazak je historijski uspjeh. Šta bi ti? Da gazimo sve redom do polufinala?Kljukusar je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:27Ja ne znam cemu se mi vise nadamo? Pa sam Spahic je u jednom interview rekao da su prijasnje generacije bile kvalitetnije i talentovanije i da jednostavno nije bilo srece ranije. Ako je strucnom stabu to jasno, cemu se onda mi nadamo? Iskreno nakon ove utakmice je meni sve jedno, ako prodjemo ceka nas u iducem krugu jaka repa koja ce nam guzove istamburati postene....bolje se ne sramotiti vise....
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
- JayCatwright
- Kontakt:
Portugal je 2016. u grupi završio treći i osvojio EURO.Mocvara1991 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:26Drago mi je zbog nas da imamo sanse,ali tu se vidi sva besmisao prosirenja svjetskog prvenstva,a pogotovo da tri najbolje idu iz grupe s 4. Tu se je najmanje razmisljalo o povecanju kvaliteta nogometa. Imat ces sesnaestine finala koje ce zavrsavati pobjedama 3 i vise razlike sto je smijesno.
Po meni i da prođemo dalje nije neki aman uspjeh, opet smo u top 32 reprezentacije kao i 2014. godine, iskorak bi bila osmina finala.
Kolašinca na stopera, a Memića na beka.. sredinu pojačati Mahmičem, krila Alajbegović i Bajraktarević. Napad Dzeko i Demirović/Tabaković i na juriš od početka..
Prolazis jer FIFA sere sa prosirenjem, gubi se na kvaliteti. Ako ti je satisfakcije jer se neko smilovao dzaba ti...Herson je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:29Sam prolazak je historijski uspjeh. Šta bi ti? Da gazimo sve redom do polufinala?Kljukusar je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:27Ja ne znam cemu se mi vise nadamo? Pa sam Spahic je u jednom interview rekao da su prijasnje generacije bile kvalitetnije i talentovanije i da jednostavno nije bilo srece ranije. Ako je strucnom stabu to jasno, cemu se onda mi nadamo? Iskreno nakon ove utakmice je meni sve jedno, ako prodjemo ceka nas u iducem krugu jaka repa koja ce nam guzove istamburati postene....bolje se ne sramotiti vise....
Sa sunjicem ces imati igraca manje na terenu. A nisu ovi arapi toliko losi koliko su ih potukla 2 crvena kartona.
Sad je doslo nase vrijeme - vrijeme kombinatorike i kalkulacija 
Nama je najbitnije da "nadjemo" 4 grupe gdje ce potencijalni 3plasirani biti slabiji od nas.
Ja tipujem na ova cetiri:
1. Ekvador trenutno nula bodova (igra protic CUW i GER), vjerujem da im je max 3 boda na kraju i trece mjesto.
2.Jordan/Alzir trenutno imaju nulu, igraju slijedece kolo medjusobni a u zadnjem kolu igrajui protiv (ARG/AUT), i tu je teska prica da ce jedna od ove dvije ekipe doci do 4 boda.
3. Iran/NZL trenutno po jedan bod (igraju protiv BEL/EGY). Mislim da su i Belgija i Egipat kvalitetnije ekipe od Irana i Novog Zelanda, te da nece sebi dopustiti da budu porazeni.
4. Senegal trenutno bez bodova. Slijedecu igra protiv Norveske i bilo bi dobro da ih norvezani dobiju i tako ostave na krompiru. A nije nemoguce.
5. Gana trenutno ima tri boda. Treba im bod protiv Engleske ili Hrvatske, sto se, vjerujem, nece desiti...
Ima jos koja grupa, npr Skotka kojoj treba bod protiv Brazila ili Maroka ali je u obe utakmice autsajder, pa vidjecemo.
Al najbitnije je da mi dobijemo Katar, pa kako god.
PS. Mokri snovi o drugom mjestu jos su "realni" . Mi nabijemo Katar sa poznatom all in taktikom, a Svici se otvori pa nabije Javore...
just sayin'
Nama je najbitnije da "nadjemo" 4 grupe gdje ce potencijalni 3plasirani biti slabiji od nas.
1. Ekvador trenutno nula bodova (igra protic CUW i GER), vjerujem da im je max 3 boda na kraju i trece mjesto.
2.Jordan/Alzir trenutno imaju nulu, igraju slijedece kolo medjusobni a u zadnjem kolu igrajui protiv (ARG/AUT), i tu je teska prica da ce jedna od ove dvije ekipe doci do 4 boda.
3. Iran/NZL trenutno po jedan bod (igraju protiv BEL/EGY). Mislim da su i Belgija i Egipat kvalitetnije ekipe od Irana i Novog Zelanda, te da nece sebi dopustiti da budu porazeni.
4. Senegal trenutno bez bodova. Slijedecu igra protiv Norveske i bilo bi dobro da ih norvezani dobiju i tako ostave na krompiru. A nije nemoguce.
5. Gana trenutno ima tri boda. Treba im bod protiv Engleske ili Hrvatske, sto se, vjerujem, nece desiti...
Ima jos koja grupa, npr Skotka kojoj treba bod protiv Brazila ili Maroka ali je u obe utakmice autsajder, pa vidjecemo.
PS. Mokri snovi o drugom mjestu jos su "realni" . Mi nabijemo Katar sa poznatom all in taktikom, a Svici se otvori pa nabije Javore...
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 19 jun 2026, 08:38, ukupno mijenjano 1 put.
Tipicni bosnjo koji nakon jednog poraza baca sve u ponor. Cuj cemu se nadamo, znaci sve ekipe koje ucestvuju na nekom takmicenju, a znaju da nisu kalibar za trofej, ne trebaju ni igrat ni nista. 12 godina nisi prismrdio velikom takmicenju i sad odjednom digli se apetiti, isli bi do polufinala. Da, da, sad cemo.Kljukusar je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:27Ja ne znam cemu se mi vise nadamo? Pa sam Spahic je u jednom interview rekao da su prijasnje generacije bile kvalitetnije i talentovanije i da jednostavno nije bilo srece ranije. Ako je strucnom stabu to jasno, cemu se onda mi nadamo? Iskreno nakon ove utakmice je meni sve jedno, ako prodjemo ceka nas u iducem krugu jaka repa koja ce nam guzove istamburati postene....bolje se ne sramotiti vise....
Idemo dobiti Katar da prođemo grupe 
Protiv arapa se mora izaci visoko i ofanzivno
Krila razvuci na stranu , dedic i kolasinac moraju duplati u napadu i samo slati lopte na edina , harisa i demira
Predominantni smo u tom segmentu ugre da se to ne iskoristi
Odigras tako jedno 30 minuta, zabijes dva gola i onda malo rucna
Krila razvuci na stranu , dedic i kolasinac moraju duplati u napadu i samo slati lopte na edina , harisa i demira
Predominantni smo u tom segmentu ugre da se to ne iskoristi
Odigras tako jedno 30 minuta, zabijes dva gola i onda malo rucna
- imekorisnicko
- Kontakt:
Laž, Bili smo drugi u grupi što nas je odvelo u baraž kao što je drugo mjesto uvijek tamo vodilo,a taj baraž,makar nama,nije bio ništa lakši nego što bi uvijek i bio,iako je imao različit format. Samo 3 dodatna mjesta je dobila Europa,al za nas se najmanje može reći da smo profitirali baš od toga.Kljukusar je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:32Prolazis jer FIFA sere sa prosirenjem, gubi se na kvaliteti. Ako ti je satisfakcije jer se neko smilovao dzaba ti...Herson je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:29Sam prolazak je historijski uspjeh. Šta bi ti? Da gazimo sve redom do polufinala?Kljukusar je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:27Ja ne znam cemu se mi vise nadamo? Pa sam Spahic je u jednom interview rekao da su prijasnje generacije bile kvalitetnije i talentovanije i da jednostavno nije bilo srece ranije. Ako je strucnom stabu to jasno, cemu se onda mi nadamo? Iskreno nakon ove utakmice je meni sve jedno, ako prodjemo ceka nas u iducem krugu jaka repa koja ce nam guzove istamburati postene....bolje se ne sramotiti vise....
Opušteno ljudi ova ekipa se tek gradi, vjerujem da će Barba i Spaha naći neka nova rješenja u sredini 
Sta ce onda tek pricati za slijedece SP, kad planiraju 64 reprezentacije da igraju u "zavrsnici"...Bice prica, ne treba se u inat plasirati

Senegal moze sigurno otkinuti bod Norveskoj kao i Gana Hrvatskoj.phillies je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:34Sad je doslo nase vrijeme - vrijeme kombinatorike i kalkulacija
PS. Mokri snovi o drugom mjestu jos su "realni" . Mi nabijemo Katar sa poznatom all in taktikom, a Svici se otvori pa nabije Javore...![]()
![]()
just sayin'
Mislim mogu i nastradat al mogu i do boda sigurno, bas je sve otvoreno.
Za Skote sam siguran da ce otkinut bod nekome.
Ekvador ja isto ne bih otpisao u zadnjem kolu ako Njemacka dobije Slonove sutra.
15.10.2013.
Trenutno korisnika/ca: Bajroni, Beduin, BelajBoy, Bosnjo22, CAGarfia, dedo26, dena24, Drum, dubrovnik, Edincapitano, FerdinandF, Futbol, izdzezveubrazil, jasmin10, KockarVicin007, Konzerva, Muumii, Nakata, PeppermintSA, SanaBosna, Sveti, tuzlanskinacin i 71 gost.