18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Raonffa
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Raonffa » 19 jun 2026, 08:21

Virtu4l je napisao/la:
19 jun 2026, 07:59
Raonffa je napisao/la:
19 jun 2026, 06:55
Ne znam kako stvari tačno stoje, ali bojim se da ne izvisimo zbog gol razlike među trećeplasiranim ako dobijemo Katar. Jedina varijanta nam je da dobijemo 3-4 razlike Katar mada ja čisto sumnjam da smo sposobni za to, jedino ako nam se baš otvori.
Teško da će biti još 7 grupa gdje će trećeplasirani imati 4 boda. Mislim da smo mirni što se tiče toga.
Nadam se da si upravu, mada puno je iznenađenja, a moguće da bude i nekih kalkulacija u zadnjem kolu. Zbog toga kontam da je moguće da izvisimo, a kada bi se većina utakmica završila realno, onda ne bi trebali imati razloga za brigu. Ali eto, vidjet ćemo.

Što se nas tiče, nemam dilemu da ćemo dobiti ovaj Katar. Za ovaj meč je idealna ona floskula "ako ne možemo dobiti xy, onda i ne zaslužujemo xy" :)

Valjda momci neće potonuti psihički nakon teškog poraza a i velike količine seljačkih komentara ljudi. Tačno mi je muka od ovih stručnjaka i ismijavanja trenera i igrača :puke:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 19 jun 2026, 08:21

MostarNeretva je napisao/la:
19 jun 2026, 08:19
Sta mi upade u oci Mahmiceva proslava gola .. maltene mu nitko ne pridje da cestita od igraca. Izgleda da je momak ono sto kazu "zalutao" u nasu repku. Nadam se da imam pogresan dojam jer je Mahmic igrace sredine velikog kalibra.
Pa dobro nebi ni ja slavio kako smo odigrali jednostavno izgorili, jest memic prisao mahmicu.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 19 jun 2026, 08:22

dinoze je napisao/la:
19 jun 2026, 07:46
Crnci su rijesenje, moramo zaganjati neke.
Ma samo pogledaj svicarce sinoc, 5 crnaca, dvojica iz juzne amerike, na klupi jos jedno 3/4 crnaca, albanci, turci itd, dok mi samo sa nasim igramo. To na sve lici, samo ne na svicarsku. I tako je sa vecinom drzava trenutno u evropi. A ybg, crnci dominiraju donekle sport trenutno, jednostavno su atletski na drugom nivou, a mi da bi mogli tome parirati, trebalo bi tehnicki biti na puno vecem nivou, sto nismo.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 jun 2026, 08:24

Moj osvrt na utakmicu: Do 75 minute smo igrali ok, cuvali rezultat i pali kada se to i ocekivalo..uvijek u isto vrijeme primamo golove.
Muharemovic odigrao extra, dobro je sto pauzira samo jednu utakmicu jer je nas najbolji igrač. Katić se i sto borio, kao i kompletna zadnja linija..
Problem je vezni red, tu nam jednostavno fale igrači kao što su bili Pjanić ili Misimović, nema ko iznijeti loptu, dodati napadačima, krilnim igračima..jednostavno tu nam igraju dva baksuza priblizno iste kvalitete, koji se skrivaju iza lopte cijelu utakmicu. Posjed lopte nam je najlosiji na SP, a imamo realno i najlaksu grupu, i to nije dobro. Rješenje vidim u Mahmiću, da igra umjesto Tahirovica ili Sunjica, mislim da bi nam svi navalni igrači prodisali. Protiv Makedonije se vidjelo sta momak zna, pokazao je tada najvise od svih nasih igrača, bio nas najbolji igrač. Sinoć fenomenalan pogodak, igra redovno u klubu, medju najboljim je igračima češke lige i ne znam stvarno što momka ignorišu nauštrub destruktivaca Sunjica, Basica i Tahirovica pa i Gigovića..niko od njih ne zna smiriti, zaustaviti loptu, dodati naprijed, igraju panično, uljevaju nervozu u ekipu.. Takodjer Memić me sinoc bas razocarao, mislim trči on, ali stvarno svi segmenti fudbalske igre su mu bili na minimumu.
U srijedu igramo protiv Katara, mislim ako njih ne mozemo dobiti i ne zasluzujemo plasman u drugi krug.. Nece biti lako sa ovakvom igrom sigurno, jer fudbal je kolektivna igra, svi moraju dati svoj doprinos u pobjedi..previse se oslanjamo na krila, a kroz sredinu smo totalno bezopasni i nesigurni, to napadacima stvara veliku nervozu. Ugl bice bolje aBd. Glavu gore i idemo dalje!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 19 jun 2026, 08:25

Barbarez je ofulio dosta stvari sa taktikom i igračima. Mene jedino nervira a to je i sinoć uradio baš kao protiv Kanade. Krene sa svojom formacijom, onda uvidi da ne ide pa počne korigovati formaciju, pa prebacivanje igrača i to sve u toku utakmice, pa onda mijenja igrače napadač za napadača, vezni za veznog itd., komplet koheziju ekipe poremeti i igraču kojem promjeni mjesto, izgubi osjećaj. Ista priča sinoć. Krenuo isto 442, pa 352 ili 3412 pa 4231 ja mislim, ni sam nisam skonto ko, šta i gdje igra. Nismo mi PSG ili Španija da imamo te igrače da mogu igrati više pozicija, i znaju igrati. Ako si slabija ekipa, i svjestan svojih nedostataka, prolagodi taktiku, a ne sa 2 vezna, koji nemaju te kvalitete, motoričku sposobnost i iskustvo da iznesu protiv jednog Xhake i Freulera. Ovi da su samo malo bili na nivou, primili bi mi i 3 u prvom, nego i njima težina neka bila igrati, vidjelo se. Najgore od svega, onaj Tahirović koliko god da je loš bio, prvo bio preloš, u drugom poluvremenu izgledo puno bolje, oslobodio se, kreno 1 ili 2 puta naprijed, odigro koji pas, taman uhvatio momentum, onaj ga mijenja. Džeko sinoć nije trebao početi, nego sa klupe, trebo je nekog trkača staviti u napad, po meni bi čak bilo bolje Memića pored Demirovića, jer su im stoperi spori bili. Memić otkako je prebacio na lijevu stranu totalno se izgubio. Razumijem da je selektor i sve, ali brate osjećaj za utakmicu i ekipu svega mi ravan nuli 0.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 19 jun 2026, 08:31

Na koga god da idemo u cetvrtfinalu svejedno je tu nam je kraj.
Neke lude sanse bi mozda imali samo protiv Turske, ostali ce nas fizicki pojesti.
USA i Australija su pet nivoa iznad nas sto se tice spreme.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 19 jun 2026, 08:32

Vjerujem da smo svi radili projekcije utakmica i bodova prije početka ovog SP. Moja projekcija, a vjerujem i ostaliH 99% navijača su bila 4 boda.
Sad ne znam da li su ovi što pljuju taj 1% ili su i oni imali neku projekciju od 4 boda ali svejedno pljuju, vrijeđaju, prozivaju.

Odavno se ovdje više ne kritikuje, ljudi psuju "bebu u bešici", mrtve, nerođene... :crazy: Neko će reći krezubi Bošnjo pljuje... Dok je bio krezub pljuvao je, kad se dokopao para i uradio zube počeo je i da vrijeđa.

Da li je stvarno neko od vas mislio da ćemo imati 6 ili više bodova? :tokralju:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 jun 2026, 08:45

BenjooJutub je napisao/la:
19 jun 2026, 08:32
Vjerujem da smo svi radili projekcije utakmica i bodova prije početka ovog SP. Moja projekcija, a vjerujem i ostaliH 99% navijača su bila 4 boda.
Sad ne znam da li su ovi što pljuju taj 1% ili su i oni imali neku projekciju od 4 boda ali svejedno pljuju, vrijeđaju, prozivaju.

Odavno se ovdje više ne kritikuje, ljudi psuju "bebu u bešici", mrtve, nerođene... :crazy: Neko će reći krezubi Bošnjo pljuje... Dok je bio krezub pljuvao je, kad se dokopao para i uradio zube počeo je i da vrijeđa.

Da li je stvarno neko od vas mislio da ćemo imati 6 ili više bodova? :tokralju:
Tako je, mada i 4b su subjektivna ocevikanja navijaca, objektivno gledano 3b
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 jun 2026, 08:52

Gorak okus samo zbog crvenog Muharemovica. Ali i to je dio sazrijevanja igraca. Odbrana je bila bolja nego protiv Kanade. Na poluvremenu smo imali veci xg nego Svicarska. Mada su oba xga jadna bila naravno.
Mi imamo vrhunsku defanzivu i kvalitetne igrace naprijed da se nesto iskombinuje i ni iz ceg da ga zabiju. Ali ostaje ista stvar da mi ne znamo izaci iz presinga i to su svi vidjeli. Svicarci su sa 5-6 uvijek igrali presing. Nasi jednostavno ne znaju izaci iz toga.
Tahirovic je zivi uzas sinoc, samo nemojte statistike kako trci jer to sto pretrci iskoristi u tome da bjezi od lopte i odgovornosti. Jedino sto ne pljujem strucni stab je sto ni drugi nisu neka sreca. Meni je Basic bolji jer makar ima vise samopouzdanja.

Gol je pao kao posljedica ako 100 lopti ubacis rodit ce se nesto, i rodilo im se. I jbg. Poslije ne treba komentarisati. Steta jer smo pocinjali izgledati bolje na terenu u zadnjoj cetvrtini utakmice. Ali tako je kako je, kako ovakve utakmice znamo proci s remijem ili pobjedom neminovno je da isto tako ponekad zavrsimo s porazom. Ali generalno dobra utakmica u skladu s mogucnostima. Eto igraci koji su se prizeljkivali poput Alajbegovica su bili zivi uzas. Ali sto bi rekli strucnjaci i Yamal igra. Igra ali ne bude qarina poput Kerima sinoc.

4b iz 3 utakmice su nam bile realnost da se nadamo. Svi smo zeljeli da zadnju igramo za prolaz. I igramo. Ja vjerujem da ih dobijamo par razlike bez vecih problema.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jun 2026, 08:55

Meni je vise zao Muharemovica i crvenog jer je bio najbolji igrac na susretu, zna svako koliko mu sve ovo znaci, a nakon crvenog smo i mi totalno otislu u qurac.

Glavu gore, izvuci pouku i pokusati dobiti Qatar. Sve ostalo je sad nebitno.
Qatar 2 crvena kartona i obojica iz startne postave. Da je Svicarska bila malo prisebnija i oni bi nabili Qatar koji ni sam ne zna kako je dosao do boda, gore od nas su stojali sa njima.
Barbarez neka dobro promisli sa kim poceti u srijedu, dobro da prostudira mane Qatra, jer mi smo procitana knjiga i znamo sa cim raspolazemo
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 19 jun 2026, 09:00

Ma sto prije zaboraviti taj poraz, imamo utakmicu sa katarom za prolaz dalje, nema potrebe za toliko negative. Svi bi mi potpisali taj scenario prije prvenstva, sve je ok.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 19 jun 2026, 09:02

Očekivano, forumski puč i drvljem i kamenjem po igračima, selektoru, SŠ... uvrede, frustracije, otkazi, ostavke i slično. Nije da smo očekivali nešto više od tih profila.

Pa jedno 50 puta je rečeno da je ovo tim koji je još uvijek u stvaranju, mlada je to ekipa, očekuje se mnogo novih imena u Ligi nacija, cilj je bio taj EURO 2028. Ovo SP je, barem po meni, došlo godinu ili dvije prerano, nisu ni oni sami to očekivali, a kamoli mi kao navijači. Ali evo tu smo, mogu li dežurni ser.atori barem uživati u toj činjenici?

Pogotovo ovi pametnjakovići sa "E jesam li vam rekao", što čitamo evo već preko godinu dana. Dočekali svojih pet minuta slave. Strašno mi je i pomisliti da s ovakvim ljudima dijeliš prostor i mimoilaziš se svakodnevno, a u glavi teška šizofrenija. Tačno se vidi da mnogi ovdje pišu koji očigledno nikad šamar u životu nisu dobili, pa misle da se mogu ponašati onako kako su naučili u svoja četiri zida. Nikom se ne može ugoditi, uvijek je totalno pre.seravanje.

Što se tiče tekme, mnoge kritike su opravdane i zaista je odlično čitati kada neko objektivno analizira i kritikuje, umjesto klasičnog izdrkavanja po forumu.

Elem, Švicarska je mnogo iskusnija ekipa, imaju sistem koji već godinama koriste i svi tačno znaju svoju ulogu. Ne slažem se s Barbarezom da smo izgledali "super", ali smo izgledali pristojno jedan dio tekme, što je došlo zbog njegove prilagodbe taktike. To mi je plus, jer nije tvrdoglav u tom smislu i ne libi se mijenjati stvari usred meča ako treba. Individualne greške, manjak koncentracije i snage, pritisak na zadnju liniju rezultirali su time da smo totalno potonuli i na kraju je bilo šta je bilo. Slažem se s većinom upisa koji govore da je vezni red trebao imati dodatnog igrača, da li Mahmića, Bašića, Gigovića... svejedno sad, ali i za to treba vremena, a ne to "štimati" na SP-u.

Većina postova se opet svodi na: "nema veznog reda, ne možemo se povezati, Tahiroviću j*ebemo ti sve itd." Zar su neki još uvijek iznenađeni da nam je to najslabiji dio tima? Kada tačno da to mijenjaju i rješavaju? U toku kvalifikacija? Baražu? Na Svjetskom prvenstvu?

Pogotovo ovi trolovi i likovi koji prave po 20 profila i pričaju sami sa sobom, to ne treba ni spominjati.

Bilo je: neka Barbarez barem baraž izbori da vidimo taj blagi napredak. Pa hajde Wales da izbacimo. Pa hajde i Italiju, kući smo, zar ne? Pa hajde i da dominiramo protiv domaćina Kanade... gdje je mjera?

Imamo sve u svojim nogama protiv Katara i tu očekujem totalnu opsadu njihovog šesnaesterca, dva napadača, pa neka se pokrvimo i da i mi doživimo tu nokaut fazu. Nadmašili bi sva očekivanja, pa čak i onih najvećih optimista.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 19 jun 2026, 09:02

Profulana taktika skroz od strane Barbareza. Covjek ne odustaje od 442 a nemas igrace za taj sistem igre. Nevjerovatno da mi obicni laici smo vidjeli da nas ljudi ubise po Dedicevoj strani a da on sa svojih 5 pomocnika ne reaguje i ne duplira tu stranu.

Zasto su mu igrali Tahirovic i Sunjic zajedno ako igras sa dva destruktivca kako onda da ocekujes da imas smislen napad i povezane linije. Zasto nije umjesto Demirovica ubacio Hadziahmetovica a poslije malog Mahmica kako bi povezao linije. Zasto igras sa dva napadaca kada nemas koristi ni od jednog, Dzeko (igra na ime i zasluge), a Demirovic ne zna ni sta igra. Svicarska nas je dobila na sredini terena, vise od 70 minuta njihovi stoperi su bili na centru i to je pokazatelj nase igre.

Protiv Katra ako misli doci do pobjede mora promjeniti taktiku i izvesti skroz druge igrace.

Vasilj- Dedic Radeljic Katic Kolasinac- Sunjic Basic Hadziahmetovic (Mahmic)- Alajbegovic (Memic) Bajraktarevic (Memic) i Lukic (Tabakovic)

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 19 jun 2026, 09:04

Ma sve je okej idemo aBd proći grupu, a onda smo nezgodna ekipa svakom na ispadanje kad se igra...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 jun 2026, 09:10

je li ima ikakva realna procjena koliko je juče bilo naših ljudi na stadionu

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 19 jun 2026, 09:13

HariTz je napisao/la:
19 jun 2026, 09:02
Očekivano, forumski puč i drvljem i kamenjem po igračima, selektoru, SŠ... uvrede, frustracije, otkazi, ostavke i slično. Nije da smo očekivali nešto više od tih profila.

Pa jedno 50 puta je rečeno da je ovo tim koji je još uvijek u stvaranju, mlada je to ekipa, očekuje se mnogo novih imena u Ligi nacija, cilj je bio taj EURO 2028. Ovo SP je, barem po meni, došlo godinu ili dvije prerano, nisu ni oni sami to očekivali, a kamoli mi kao navijači. Ali evo tu smo, mogu li dežurni ser.atori barem uživati u toj činjenici?

Pogotovo ovi pametnjakovići sa "E jesam li vam rekao", što čitamo evo već preko godinu dana. Dočekali svojih pet minuta slave. Strašno mi je i pomisliti da s ovakvim ljudima dijeliš prostor i mimoilaziš se svakodnevno, a u glavi teška šizofrenija. Tačno se vidi da mnogi ovdje pišu koji očigledno nikad šamar u životu nisu dobili, pa misle da se mogu ponašati onako kako su naučili u svoja četiri zida. Nikom se ne može ugoditi, uvijek je totalno pre.seravanje.

Što se tiče tekme, mnoge kritike su opravdane i zaista je odlično čitati kada neko objektivno analizira i kritikuje, umjesto klasičnog izdrkavanja po forumu.

Elem, Švicarska je mnogo iskusnija ekipa, imaju sistem koji već godinama koriste i svi tačno znaju svoju ulogu. Ne slažem se s Barbarezom da smo izgledali "super", ali smo izgledali pristojno jedan dio tekme, što je došlo zbog njegove prilagodbe taktike. To mi je plus, jer nije tvrdoglav u tom smislu i ne libi se mijenjati stvari usred meča ako treba. Individualne greške, manjak koncentracije i snage, pritisak na zadnju liniju rezultirali su time da smo totalno potonuli i na kraju je bilo šta je bilo. Slažem se s većinom upisa koji govore da je vezni red trebao imati dodatnog igrača, da li Mahmića, Bašića, Gigovića... svejedno sad, ali i za to treba vremena, a ne to "štimati" na SP-u.

Većina postova se opet svodi na: "nema veznog reda, ne možemo se povezati, Tahiroviću j*ebemo ti sve itd." Zar su neki još uvijek iznenađeni da nam je to najslabiji dio tima? Kada tačno da to mijenjaju i rješavaju? U toku kvalifikacija? Baražu? Na Svjetskom prvenstvu?

Pogotovo ovi trolovi i likovi koji prave po 20 profila i pričaju sami sa sobom, to ne treba ni spominjati.

Bilo je: neka Barbarez barem baraž izbori da vidimo taj blagi napredak. Pa hajde Wales da izbacimo. Pa hajde i Italiju, kući smo, zar ne? Pa hajde i da dominiramo protiv domaćina Kanade... gdje je mjera?

Imamo sve u svojim nogama protiv Katara i tu očekujem totalnu opsadu njihovog šesnaesterca, dva napadača, pa neka se pokrvimo i da i mi doživimo tu nokaut fazu. Nadmašili bi sva očekivanja, pa čak i onih najvećih optimista.
:thumbup:

Nekad je protivnik naprosto bolji, koliko god sile i energije pokušaš uložit ne možeš parirat, uhvati ga zalet nakon što postigne gol i to je to. Ni Francuzi nisu protiv Senegala izgledali nešto opasni i onda riješiše utakmicu na par genijalnih pasova i utrčavanja.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jun 2026, 09:14

Nismo još ni grupu prošli ovdje se piše o 1/4. :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 19 jun 2026, 09:16

Iceplayer je napisao/la:
19 jun 2026, 09:04
Ma sve je okej idemo aBd proći grupu, a onda smo nezgodna ekipa svakom na ispadanje kad se igra...
Mi apsolutno nikom nismo nezgodni, pogotovo sad kad smo ispuhali svu mogucu nafaku.

99% forumasa zna sastav za srijedu, zna se ko mora da igra, kako ce se igrati. A kamoli jedan Lopetegui.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 19 jun 2026, 09:18

dena24 je napisao/la:
19 jun 2026, 06:45
dinoze je napisao/la:
19 jun 2026, 06:40
Mora se priznati da nas je dobro izanalizirao Bosnjo u svicinom stozeru.

Tacno je znao da od 70 minute nasi igraci gube snagu i koncentraciju.
I tacno tada Svica uvodi sve najbolje ofenzivno sto ima na klupi, tri ofenzivna igraca i cim su usli poceli su nase karati i pade gol.

Cekao je taj trenutak Yakin, pokazo muda a i nerviralo ga vjerovatno sto oni napadaju 60 minuta a nikako da probiju.
Svaka mu cast ako je analizirao da ce memic vratiti lopu u sesnaesterac u 74oj direkt u noge protivniku
Bas sam sada htio to da napisem. Pricati o nekoj taktickoj nadigranosti a oni nama daju golovi iz nasih gresaka a ne izgradjene akcije,.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 19 jun 2026, 09:20

Ima li snimak
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, eaglebvb09, GG3, Kljukusar, laznokrilo, Maestro^^ i 40 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []