HariTz je napisao/la: ↑19 jun 2026, 09:02
Očekivano, forumski puč i drvljem i kamenjem po igračima, selektoru, SŠ... uvrede, frustracije, otkazi, ostavke i slično. Nije da smo očekivali nešto više od tih profila.
Pa jedno 50 puta je rečeno da je ovo tim koji je još uvijek u stvaranju, mlada je to ekipa, očekuje se mnogo novih imena u Ligi nacija, cilj je bio taj EURO 2028. Ovo SP je, barem po meni, došlo godinu ili dvije prerano, nisu ni oni sami to očekivali, a kamoli mi kao navijači. Ali evo tu smo, mogu li dežurni ser.atori barem uživati u toj činjenici?
Pogotovo ovi pametnjakovići sa "E jesam li vam rekao", što čitamo evo već preko godinu dana. Dočekali svojih pet minuta slave. Strašno mi je i pomisliti da s ovakvim ljudima dijeliš prostor i mimoilaziš se svakodnevno, a u glavi teška šizofrenija. Tačno se vidi da mnogi ovdje pišu koji očigledno nikad šamar u životu nisu dobili, pa misle da se mogu ponašati onako kako su naučili u svoja četiri zida. Nikom se ne može ugoditi, uvijek je totalno pre.seravanje.
Što se tiče tekme, mnoge kritike su opravdane i zaista je odlično čitati kada neko objektivno analizira i kritikuje, umjesto klasičnog izdrkavanja po forumu.
Elem, Švicarska je mnogo iskusnija ekipa, imaju sistem koji već godinama koriste i svi tačno znaju svoju ulogu. Ne slažem se s Barbarezom da smo izgledali "super", ali smo izgledali pristojno jedan dio tekme, što je došlo zbog njegove prilagodbe taktike. To mi je plus, jer nije tvrdoglav u tom smislu i ne libi se mijenjati stvari usred meča ako treba. Individualne greške, manjak koncentracije i snage, pritisak na zadnju liniju rezultirali su time da smo totalno potonuli i na kraju je bilo šta je bilo. Slažem se s većinom upisa koji govore da je vezni red trebao imati dodatnog igrača, da li Mahmića, Bašića, Gigovića... svejedno sad, ali i za to treba vremena, a ne to "štimati" na SP-u.
Većina postova se opet svodi na: "nema veznog reda, ne možemo se povezati, Tahiroviću j*ebemo ti sve itd." Zar su neki još uvijek iznenađeni da nam je to najslabiji dio tima? Kada tačno da to mijenjaju i rješavaju? U toku kvalifikacija? Baražu? Na Svjetskom prvenstvu?
Pogotovo ovi trolovi i likovi koji prave po 20 profila i pričaju sami sa sobom, to ne treba ni spominjati.
Bilo je: neka Barbarez barem baraž izbori da vidimo taj blagi napredak. Pa hajde Wales da izbacimo. Pa hajde i Italiju, kući smo, zar ne? Pa hajde i da dominiramo protiv domaćina Kanade... gdje je mjera?
Imamo sve u svojim nogama protiv Katara i tu očekujem totalnu opsadu njihovog šesnaesterca, dva napadača, pa neka se pokrvimo i da i mi doživimo tu nokaut fazu. Nadmašili bi sva očekivanja, pa čak i onih najvećih optimista.