Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

mercurial
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la mercurial » 19 jun 2026, 09:08

Mi trebamo igrati 4-3-3 ili 4-2-3-1 sa nasim krilima blize protivnickom golu i onda bi se oni manje trosili u trckaranju gore dole i bili bi opasniji. U Formaciji s jednim napadacem, dovoljno je u kadru imati trojicu (Dzeko, Demirovic i Tabakovic), a ne 5 kao sad, od tih 5 cak 3 su istih karakteristika sto je beskorisno.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 19 jun 2026, 09:39

sinoc se vidjelo kad imas dobrog trenera i loseg trenera.
Barbarez jeste pojava, motivator ali njegovo takticko vodjenje utakmice ces nas dovoditi da nemamo plan kroz utakmicu.
Sinoc je napravio neke rokade nakon pauze za vodu i malo smo se oslobodili pritiska ali generalno nista nismo napravili naprijed, pogotovo kad je izasao Dzeko mi smo ostali odsjeceni.
Ja zaista ne znam kako on misli dobiti Katar, opet cekat neki gol Dzeke kao protiv San Marina ili sta, reci ce dosta od nas sto smo se plasirali. Ako nam se vec imamo grupu po mjeri daj onda iskoristimo to, ali jok mi stojimo dole, ocekjjemo da ce Katic i Tarik sve ocistiti,da ce Memic promjenit 3 pozicije tokom utakmice i ostati koncentrisan, imam osjecaj da se samo ceka nesto da se desi slucajno i da voda na nas mlin.

Evo ti selektore Katar imas 6 dana da pripremis utakmicu izvoli pokazi se.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 jun 2026, 09:42

Po njegovoj logici ako pomisli da trebamo napadacki protiv Katara onda cemo izaci s tri napadaca i dva krila

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 19 jun 2026, 09:45

mercurial je napisao/la:
19 jun 2026, 09:08
Mi trebamo igrati 4-3-3 ili 4-2-3-1 sa nasim krilima blize protivnickom golu i onda bi se oni manje trosili u trckaranju gore dole i bili bi opasniji. U Formaciji s jednim napadacem, dovoljno je u kadru imati trojicu (Dzeko, Demirovic i Tabakovic), a ne 5 kao sad, od tih 5 cak 3 su istih karakteristika sto je beskorisno.
Ma problem je sto trenutno i da ostaviš Jovu i Bazdara kuci koga bi stavio na spisak, iste miki maus igrace kao Gigovic, Sunjic, Tahirovic, Amir ili Bašić. Mozes takvi imati 10 u kadru nema hajra…

Nama treba jedan Xhaka ili Hakan Chalhanoglu da poveze odbranu i sredinu/napad
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Austinpowers
Kontakt:

Post Postao/la Austinpowers » 19 jun 2026, 09:47

SHZ82 je napisao/la:
19 jun 2026, 09:39
Barbarez jeste pojava, motivator ali njegovo takticko vodjenje utakmice ces nas dovoditi da nemamo plan kroz utakmicu.
Sinoc je napravio neke rokade nakon pauze za vodu i malo smo se oslobodili pritiska ali generalno nista nismo napravili naprijed, pogotovo kad je izasao Dzeko mi smo ostali odsjeceni.
Ja zaista ne znam kako on misli dobiti Katar, opet cekat neki gol Dzeke kao protiv San Marina ili sta, reci ce dosta od nas sto smo se plasirali. Ako nam se vec imamo grupu po mjeri daj onda iskoristimo to, ali jok mi stojimo dole, ocekjjemo da ce Katic i Tarik sve ocistiti,da ce Memic promjenit 3 pozicije tokom utakmice i ostati koncentrisan, imam osjecaj da se samo ceka nesto da se desi slucajno i da voda na nas mlin.

Bili su tu mnogo bolji trenerski magovi od barbareza, pa gdje smo onda bili? Sutite i pustite covjeka da radi, cuj izvoli pokazi se, jel svjetsko nije dovoljno? Sta hocete da igramo ko njemacka, a zaboravljate koju godinu unazad da nas je luksemburg tamburao.
Najgori narod na planeti, fuj
Zadnja izmjena: Austinpowers, dana/u 19 jun 2026, 09:48, ukupno mijenjano 1 put.
VTZ

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 19 jun 2026, 09:48

Mislim da bi većina nas prihvatila 1 bod iz prve dvije utakmice prije 15 dana, i stoji to da je sve u skladu sa očekivanjima, ali... Hajmo biti realni i reći da ova igra nije za SP, ovo izbijanje i nabijanje i u 16 metara pa dokle može, a ne može dugo. Reći da smo bolji protivnik bili 60 minuta je suludo, reći da napokon ima više vremena da uigra ekipu a ne uradi se ništa je suludo, i nakon svega držati tahirovića i demirovića je suludo, igrati sa 2 vezna igrača koja kad se između sebe dodaju na treningu ne naprave dobar pas je suludo, termini izmjena suludi.

Ne možeš biti toliki egomanijak, ne može biti da ovo sve vide ljudi a samo ti koji vučeš konce ne vidiš.

Hvala na ovom velikom uspjehu samog kvalificiranja ali mora se nešto ozbiljno mijenjati u taktici dok još nije kasno. Ako ti kao selektor očekuješ da će ti Edin od 40 godina napraviti prevagu svaku utakmicu, ako očekuješ da će baš ovu Tahirović napraviti neki smislen pas, da će baš ovu Demirovića krenuti onda se vrati starom poslu jer ovo nije poker.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 jun 2026, 09:54

Čudite se što kaže da je bilo dobro do 60 minute, pa čovjek je postavio ekipu da ne primimo gol i da zabijemo na neku kontru polukontru, i imali smo dvije šanse Memić kada je centrirao u tribine, a mogao je još vući naprijed i kada je Bendžamin promašio loptu u 16. Naravno da je ovo negledljivo, ali ono što su oni zamislili mi smo to i gledali zato je i zadovoljan do gola.

Definitivno igramo nazad dobro, ali mora biti balans između odbrane i napada toga nemamo nikako, mi ne koristimo vezni red nikako, sve ide preko krila i još to ide baš sporo i tromo, mora se taj dio mijenjati, ako želimo biti ozbiljna reprezentacija.

Poraz sam ovdje očekivao, ovo na kraju je bio potop zbog gluposti (želje Muharemovića, koji je bio danas najbolji naš igrač), ali dobro je došla ova šamarčina. Katar je naša najbitnija utakmica, to smo znali od dana kada smo se plasirali i idemo dalje.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 19 jun 2026, 10:05

Austinpowers je napisao/la:
19 jun 2026, 09:47
SHZ82 je napisao/la:
19 jun 2026, 09:39

Bili su tu mnogo bolji trenerski magovi od barbareza, pa gdje smo onda bili? Sutite i pustite covjeka da radi, cuj izvoli pokazi se, jel svjetsko nije dovoljno? Sta hocete da igramo ko njemacka, a zaboravljate koju godinu unazad da nas je luksemburg tamburao.
Najgori narod na planeti, fuj
Pa i sad bi nas natamburali da naletimo na njih.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 19 jun 2026, 10:12

Stvarno je ters tvrdoglav da ne vidi da se ne mozemo odbraniti.
U 24 utakmice odbranili smo se 2x protiv San Marina,Madjara,Rumuna obje na srecu i Makedonaca.Kada god smo iole napali ostvarili smo igru i rezultat.Mislim da je svojom formacijom i taktikom jednostavno gusi svaku mogucnost kreacije postavljanjem ranog bloka.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 19 jun 2026, 10:24

Meni samo nije jasno zasto nije bilo vise centar suteva ili igre na prekide - ONO U CEMU SMO NAJBOLJI.
I znaci definitivno, statistika ne laze, ali svaka slabija repka koja je napravila ekskluzivu u prvom kolu je to uspjela jer su bili ludo ofanzivni i igrali bez straha. Barbarez je haman Murinjo iz kineske radnje KIM XIANG LEE

sidras
Kontakt:

Post Postao/la sidras » 19 jun 2026, 10:25

SanaBosna je napisao/la:
19 jun 2026, 08:53
sidras je napisao/la:
19 jun 2026, 08:51
Diadora je napisao/la:
19 jun 2026, 08:23

Ovo je jedan od boljih postova u zadnjih mjesec dana I otprilike opisuje nasu repku zadnje 2 godine. Meni je nevjerovatno da se par sunjic-tshirovic forsira nakon sto nas je poluamaterski kipar satrao na sredini sa 75 posto posjeda I nakon sto nam je San Marino skoro otkinuo bod jer ova dva amatera nisu mogli da naprave nista u napadu. Bukvalno nas svaki protivnik nadigra na sredini terena bez previse truda.
Ja recimo gledam Onu istu austriju koja je viktorije igrala sa nama protiv jordana neku noc, oni ni u jednom momentu nisu bili onako dominantni a jordanski vezni igraci Koji igraju u jordanskoj ligi su drzali ravnotezu na sredini terena bez vecih problema. Ista stvar recimo da irakom protiv norveske. Njihove vezne igrace bi u svako doba uzeo prije tahirovica I sunjica- ljudi to nije normalno koliko su losi ja bi se usudio reci da su njih dvojica najgori vezni duo na prvenstvu.
Napadaci su nam odsjeceni jer nema lopti. Krila beskorisna jer se umaraju u defanzivi. Dedic ne moze nista naprijed osim ako sam Nesto ne kreira od pozada- sto je I uradio nekoliko puta- nekoliko dobrih situacija smo stvorili nakon njegovog dobrog poteza.
Ona debilna ispadanja memica danas su rezultat upravo umora I dekoncentracije jer nije normalno da cijelu utakmicu ganjas protivnika a da ti vezni red ne uputi ni jedan pas naprijed ili u prostor.
Stavljanje tahirovica je ponizavanje navijaca I ostalih igraca u repci. Covjek igra kljucnu poziciju na timu I najodgovorniju, a on bjezi, bukvalno bjezi,od bilo kakve odgovornosti.
Nazalost ovo je slika I prilika reprezentacije od njenog postanka. Uvijek se nadzu 2-3 propaliteta koja su tu preko veze da cijeli tim vuku u ponor a u realnosti ne bi trebali biti ni medzu 50 kandidata za spisak. Meni je nevjerovatno da jedan irak, Jordan I Kongo sa igracima iz domace lige izgledaju kompaktnije od ekipe ciji igraci igraju u benfiki, Schalke, sttutgsrtu, sasuollu, Atalanti itd. Sve zbog par amatera na kljucnim pozicijama u timu.
Sta gledaju njih 7 u strucnom stabu da mi je znati
ma tebe trebaju pitat kako da igraju strucnjak
ma dobro je covjek sve poslozio od a do z
gdje sute vase diplome i dje ste radili prije ? da ista znate o futbalu nebiste kenjali po forumu neg biste trenirali nekog . strucnjaci

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 jun 2026, 10:28

Ali najjače mi je ovo treba biti zadovoljan samim plasmanom, a u grupi si koju bi po svim parametrima trebao proći. Jedino ako te gol razlika zakine, a neće. Ja ne razumijem toliku neambicioznost i taj merhametli mentalitet kod naših ljudi. Kaže dobar je sami plasman - nije dobar, ako želiš biti bolji u bilo čemu stremi boljem. Tako i reprezentacije u svim sportovima trebaju razmišljati, izdignuti se iz ispodprosječnosti, p.ičkastog mentaliteta. Dosta je više kukavičluka i sažaljevanja samih sebe, majka mu stara.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 jun 2026, 10:30

sidras je napisao/la:
19 jun 2026, 10:25
gdje sute vase diplome i dje ste radili prije ? da ista znate o futbalu nebiste kenjali po forumu neg biste trenirali nekog . strucnjaci
Barem smo pismeni. Inace, fudbal u svijetu komentarisu samo strucnjaci. Je li dosta sto ga je Asmir Begovic prozvao? Ili je to ono "da ti nesto znas ne bi bio golman"?
Celik!3,2,2.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 jun 2026, 10:33

Bundesliga je napisao/la:
19 jun 2026, 10:28
Ali najjače mi je ovo treba biti zadovoljan samim plasmanom, a u grupi si koju bi po svim parametrima trebao proći. Jedino ako te gol razlika zakine, a neće. Ja ne razumijem toliku neambicioznost i taj merhametli mentalitet kod naših ljudi. Kaže dobar je sami plasman - nije dobar, ako želiš biti bolji u bilo čemu stremi boljem. Tako i reprezentacije u svim sportovima trebaju razmišljati, izdignuti se iz ispodprosječnosti, p.ičkastog mentaliteta. Dosta je više kukavičluka i sažaljevanja samih sebe, majka mu stara.
Treba biti zadovoljan plasmanom na SP i mislim da smo svi prezadovoljni. To je proslost.

Sta cemo za ove naredne utakmice? Na kraju, ako gradimo ekipu, nije logicno da igras gore nego protiv ekipa preko kojih si se i plasirao na SP.
Celik!3,2,2.

doe182
Kontakt:

Post Postao/la doe182 » 19 jun 2026, 10:34

Ma sve je ovo ok ako je atmosfera medju igracima i Sergeja+Emira uredu. Nisu mi bas tako djelovali, Dedeic, Esmir, Alajb., kao pod rucnom, nesigurno. Naravno da je WC i trema ali reakcija Dzeke kad mu nije dao na prvu loptu Alajb. Pa i na crveni Tarika da je okasnio (to svi znamo i bez njega) ne djeluje mi bas da je sve ok, zakasnio je i on cesto puta. Objava Esmira… Nadam Se da nije to i ako nesto malo ima da ce to izgladiti jer najlakse je pokvariti. A da imamo kabadahija, ljubimaca itd. pa nastanu grupice i zrtve svi iz proslosti znamo ali mozda samo sada tako djeluje. To je vaznije nego pobjeda protiv Katara.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 19 jun 2026, 10:36

stokastoka23 je napisao/la:
19 jun 2026, 09:48
Mislim da bi većina nas prihvatila 1 bod iz prve dvije utakmice prije 15 dana, i stoji to da je sve u skladu sa očekivanjima, ali... Hajmo biti realni i reći da ova igra nije za SP, ovo izbijanje i nabijanje i u 16 metara pa dokle može, a ne može dugo. Reći da smo bolji protivnik bili 60 minuta je suludo, reći da napokon ima više vremena da uigra ekipu a ne uradi se ništa je suludo, i nakon svega držati tahirovića i demirovića je suludo, igrati sa 2 vezna igrača koja kad se između sebe dodaju na treningu ne naprave dobar pas je suludo, termini izmjena suludi.

Ne možeš biti toliki egomanijak, ne može biti da ovo sve vide ljudi a samo ti koji vučeš konce ne vidiš.

Hvala na ovom velikom uspjehu samog kvalificiranja ali mora se nešto ozbiljno mijenjati u taktici dok još nije kasno. Ako ti kao selektor očekuješ da će ti Edin od 40 godina napraviti prevagu svaku utakmicu, ako očekuješ da će baš ovu Tahirović napraviti neki smislen pas, da će baš ovu Demirovića krenuti onda se vrati starom poslu jer ovo nije poker.
Potpisujem sve.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 19 jun 2026, 10:39

Nije meni problem defanzivni pristup, ali mi je problematično što mu temelji nisu defanzivni. Glupo je sa dva sidraša i dva antitalenta u veznom redu se braniti. Prevelika je rupa u sredini.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 jun 2026, 10:40

sidras je napisao/la:
19 jun 2026, 10:25

Valjda ti je jasno da je bit foruma da se ljudi okupljaju i diskutuju o stvarima, i daju svoje strucno i nestrucno misljenje. Nije bit foruma da se okuplja i pljesce Barbarezu, i govori brao majstore, ovo nije tribina podrske.

Osim toga, otkud ti znas ko stoji iza nekog profila, da li je strucan ili ne, da li se bavi fudbalom ili ne? Kakav doprinos diskusiji ti dajes sa svojim komentarom? Evo iznesi svoje argumentovano misljenje i sve 5, te tvoje opaske su profulale sustinu onoga sto forum zapravo nudi ljudima.

Mozda je tebi dovoljno da se tri utakmice branimo i nabijamo loptu pa sta Bog da, to je legitiman stav. Ali uvazi cinjenicu da neko ne posmatra tako stvari i da vjeruje da Barbarez ne izvlaci maksimum iz ovog tima na osnovu individualnih kvaliteta. Nije nijedan ozbiljan forumas rekao da bi on bolje, vec da ima ljudi koji bi to bolje poslozili od Sergeja.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

emir_

Post Postao/la emir_ » 19 jun 2026, 10:49

Igra sa dva napadača je funkcionisala samo kad ganjamo rezulatat u metodi nabijanja.

Moderni fudbal igra lažnu devetku ili jednog napadača a mi stavimo 2 koji ne mogu zadržati loptu naprijed. Bukvalno igrač manje cijelo vrijeme.
5-2–3 za nas a od 3 naprijed dva krila koja ulaze u sredinu.
Zadnja izmjena: emir_, dana/u 19 jun 2026, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.
4-IN-A-ROW

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 19 jun 2026, 10:50

Pokusavajuci koliko je to moguce iz ugla navijaca realno sagledati situaciju, moram reci da uopste nisam optimista.
Ko zeli vidjeti kako se igra aktivna i angazovana odbrana, neka pogleda utakmice Cabo Verde i Conga koje su, otprilike na ovom SP, nas razred. Nasi to uopste ne igraju, niti znaju igrati. Ja ovdje ne pricam o formaciji, nego o taktickim zamislima i pristupu sto je iskljuciva odgovornost selektora. Također, mnogo se moze reci i o samom profesionalizmu i pripremama. Necu reci da je to najvaznije, ali utakmica protiv Makedonije je bila izvrstsn lakmus-papir naseg ukupnog poimanja ove igre. Reprezentacija je nepripremljena, nema uhodanih mehanizama, automatizam je misaona imenica, kondicija, sta je to? taktika, haa?? Prosjecan ljubitelj reprezentacije se pita; sta oni uopste rade na tim okupljanjima i treninzima?!
Moram se vratiti malo na Salihamidzica. Nebrojeno puta su ga psovali i zamjerali mu da za reprezentaciju ne igra kao za Bajern. Hasan je bio i europski i svjetski prvak kao igrac automatizma, usvojenih i naucenih taktika, dio uhodanog sistema. Van takvog sistema, on ne funkcionise jer je u njega ugrađen kod da je fudbal timski sport i da nema bolji ili gori, samo postoji tim i timska dobrobit i rezultat. Dakle, sve suprotno od onoga sto je bila nasa reprezentacija. Isto tako je i danas. Alajbegovic, Dedic, Kolasinac, Muharemovic i ini su timski igraci, najbolje funkcionisu u sistemu. Necu reci da su najkvalitetniji igraci na svijetu, jer nisu. Dzeko i Katic igraju drugu ligu koliko god ih mi volili, ali tu na scenu treba stupiti SŠ. A isti je do sada dokazao da nema nikakvog sistema i da uopste ne zna sta to znaci. Izbij-nabij nije sistem nego panika. Na tu taktiku mi nismo do sada pobjeđivali, nego igrali nerijeseno. Ako cemo gledati strogo korisno, bolje je jednu pobijediti i jednu izgubiti, nego odigrati dvije nerijeseno. Puka je sreca sto su nas nerijeseni rezultati odveli na SP. Svi nizovi nerijesenih rezultata se u pravilu zavrsavaju porazom, da ne pricam o ostalim nedostacima takvih nizova.
Ono gdje se najvise ocituje neznanje ili hajmo reci neiskustvo strucnog staba, jeste sto oni formaciju 442 ili bilo koju drugu smatraju taktikom. To nije taktika, to je strategija. Nerazumjevanje ovih i ovakvih razlika je jedan od razloga zasto Barbarez nikada nije vodio ni pionire nekog tima, a ne kakvu ozbiljniju U generaciju. Mozda ce nekada i savladati ove osnove, ali za sada je jos uvijek na osnovnoskolskom nivou.
Ponasanje igraca na terenu sinoc, a i protiv Kanade, jasno govori da oni ne znaju u kojem su sistemu, ne znaju sta im je osnovna strategija i koje takticke zamisli moraju provoditi. Zato, mi u startu krecemo da dva igraca manje. Ne zbog formacije, nego zato sto niko ne zna gdje u kojoj strategiji treba da stoji i kako da se takticki krece podrzavajuci zacrtanu i zamisljenu strategiju. Promjene formacija u toku utakmice su vec unaprijed određene strategije u koje se igraci uklapaju kao puzzle, nsstavljajuci sa svojim taktickim zamislima i kretnjama.
Kriviti igrace u svemu tome je nepotrebno i nema neku svrhu. Oni su samo dio nekog zamisljenog selektorovog sistema. Sto je sitem klimaviji i supljiji, i oni su losiji. Nevazno je je li to Tahirovic, Memic, ovaj, onaj... Krivica je uvijek na treneru, UVIJEK!
Za pobjedu - pohvala, za poraz- kritika. Za nerijeseno - nista. To je samo malo bolje od poraza, ali ne dugorocno.
A sto se tice opravdanih ili neopravdanih kritika, ako mozemo kritikovati i psovati onu jadnu medicinsku sestru, ili sluzbenika na salteru koji nemaju prava na gresku, a imaju mnoooogo manja primanja od Barbareza i strucnog staba, onda isti taj obrazac mozemo primjeniti i na njemu. Sve psovke i kritike koje upucujemo igracima, treba uputiti i Barbarezu, a ne nalaziti mu neka opravdanja. Iskreno? Ko ga yebe! Placen je i vise nego pristojno i neka trpi pljuvanje, isto kao i ja, ti, on, peti, deseti... Dok ne pokaze da zna, treba ga razvlaciti ko Isusa.
Stvarno bih zelio da me Barbarez demantuje, niko sretniji od mene. Ako je dosao na SP, koje je prije svega prilika za njega, samo da bi igrao kolo sa sunarodnjacima, onda nije trebao dalje od Cimburijade, uz duzno postovanje Zenicanima.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], EnesSS, Google Adsense [Bot], Jurica95, Mataruge, MiranGlasnic, Shevko, tuzlanskinacin i 70 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []