Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Najveći poraz leži u činjenici da je i dalje prisutna tendencija guranja stvari pod tepih, izvrtanja stvarnosti, "uljepšavanja"...
Reprezentacija je sinoć odigrala jako loše, a hoće se provući priča da smo bili što ravnopravni što bolji 60 minuta. Jer eto učešće na SP-u je toliko velik uspjeh, da ne treba obraćati pažnju na to da smo po kvalitetu igre među tri ili četiri najgore ekipe. Daj samo da "sačuvamo dobru atmosferu".
Reprezentacija je sinoć odigrala jako loše, a hoće se provući priča da smo bili što ravnopravni što bolji 60 minuta. Jer eto učešće na SP-u je toliko velik uspjeh, da ne treba obraćati pažnju na to da smo po kvalitetu igre među tri ili četiri najgore ekipe. Daj samo da "sačuvamo dobru atmosferu".
I jos jedna glupost sa njegove strane je ta, da kad je Muharemovic dobio crveni ostao je bez reakcije sa klupe. Svaki normalan trener u toj situaciji odmah mijenja, pogotovo kad ti stoper dobije crveni. Ali Barbarez ne. Upošte nije ubacio posle ni jednog stopera i zato su nam ljudi uvalili jos 3 gola olako.
Odlično sumirano. U prilog tvome mišljenju idu primjeri laganih dodavanja Kanade i sinoć Švicarske kojima izbace našu odbranu. Kod nas se tačno vidi da nema sistema i organizovanog dodavanja. A na bljeskove se vidi da možemo.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:50Pokusavajuci koliko je to moguce iz ugla navijaca realno sagledati situaciju, moram reci da uopste nisam optimista.
Ko zeli vidjeti kako se igra aktivna i angazovana odbrana, neka pogleda utakmice Cabo Verde i Conga koje su, otprilike na ovom SP, nas razred. Nasi to uopste ne igraju, niti znaju igrati. Ja ovdje ne pricam o formaciji, nego o taktickim zamislima i pristupu sto je iskljuciva odgovornost selektora. Također, mnogo se moze reci i o samom profesionalizmu i pripremama. Necu reci da je to najvaznije, ali utakmica protiv Makedonije je bila izvrstsn lakmus-papir naseg ukupnog poimanja ove igre. Reprezentacija je nepripremljena, nema uhodanih mehanizama, automatizam je misaona imenica, kondicija, sta je to? taktika, haa?? Prosjecan ljubitelj reprezentacije se pita; sta oni uopste rade na tim okupljanjima i treninzima?!
Moram se vratiti malo na Salihamidzica. Nebrojeno puta su ga psovali i zamjerali mu da za reprezentaciju ne igra kao za Bajern. Hasan je bio i europski i svjetski prvak kao igrac automatizma, usvojenih i naucenih taktika, dio uhodanog sistema. Van takvog sistema, on ne funkcionise jer je u njega ugrađen kod da je fudbal timski sport i da nema bolji ili gori, samo postoji tim i timska dobrobit i rezultat. Dakle, sve suprotno od onoga sto je bila nasa reprezentacija. Isto tako je i danas. Alajbegovic, Dedic, Kolasinac, Muharemovic i ini su timski igraci, najbolje funkcionisu u sistemu. Necu reci da su najkvalitetniji igraci na svijetu, jer nisu. Dzeko i Katic igraju drugu ligu koliko god ih mi volili, ali tu na scenu treba stupiti SŠ. A isti je do sada dokazao da nema nikakvog sistema i da uopste ne zna sta to znaci. Izbij-nabij nije sistem nego panika. Na tu taktiku mi nismo do sada pobjeđivali, nego igrali nerijeseno. Ako cemo gledati strogo korisno, bolje je jednu pobijediti i jednu izgubiti, nego odigrati dvije nerijeseno. Puka je sreca sto su nas nerijeseni rezultati odveli na SP. Svi nizovi nerijesenih rezultata se u pravilu zavrsavaju porazom, da ne pricam o ostalim nedostacima takvih nizova.
Ono gdje se najvise ocituje neznanje ili hajmo reci neiskustvo strucnog staba, jeste sto oni formaciju 442 ili bilo koju drugu smatraju taktikom. To nije taktika, to je strategija. Nerazumjevanje ovih i ovakvih razlika je jedan od razloga zasto Barbarez nikada nije vodio ni pionire nekog tima, a ne kakvu ozbiljniju U generaciju. Mozda ce nekada i savladati ove osnove, ali za sada je jos uvijek na osnovnoskolskom nivou.
Ponasanje igraca na terenu sinoc, a i protiv Kanade, jasno govori da oni ne znaju u kojem su sistemu, ne znaju sta im je osnovna strategija i koje takticke zamisli moraju provoditi. Zato, mi u startu krecemo da dva igraca manje. Ne zbog formacije, nego zato sto niko ne zna gdje u kojoj strategiji treba da stoji i kako da se takticki krece podrzavajuci zacrtanu i zamisljenu strategiju. Promjene formacija u toku utakmice su vec unaprijed određene strategije u koje se igraci uklapaju kao puzzle, nsstavljajuci sa svojim taktickim zamislima i kretnjama.
Kriviti igrace u svemu tome je nepotrebno i nema neku svrhu. Oni su samo dio nekog zamisljenog selektorovog sistema. Sto je sitem klimaviji i supljiji, i oni su losiji. Nevazno je je li to Tahirovic, Memic, ovaj, onaj... Krivica je uvijek na treneru, UVIJEK!
Za pobjedu - pohvala, za poraz- kritika. Za nerijeseno - nista. To je samo malo bolje od poraza, ali ne dugorocno.
A sto se tice opravdanih ili neopravdanih kritika, ako mozemo kritikovati i psovati onu jadnu medicinsku sestru, ili sluzbenika na salteru koji nemaju prava na gresku, a imaju mnoooogo manja primanja od Barbareza i strucnog staba, onda isti taj obrazac mozemo primjeniti i na njemu. Sve psovke i kritike koje upucujemo igracima, treba uputiti i Barbarezu, a ne nalaziti mu neka opravdanja. Iskreno? Ko ga yebe! Placen je i vise nego pristojno i neka trpi pljuvanje, isto kao i ja, ti, on, peti, deseti... Dok ne pokaze da zna, treba ga razvlaciti ko Isusa.
Stvarno bih zelio da me Barbarez demantuje, niko sretniji od mene. Ako je dosao na SP, koje je prije svega prilika za njega, samo da bi igrao kolo sa sunarodnjacima, onda nije trebao dalje od Cimburijade, uz duzno postovanje Zenicanima.
Znamo mi igrati samo treba to uigrati i implementirati. Na ovim okupljanjima se vidi da se nekako euforično lagano trenira, u smislu sve smo apsolvirali samo bez povreda i polahko.
Od svih pogledanih tekmi, mi smo ekipa sa najmanje energije, snage i sistema.
Faktor neiskustva stručnog štaba je itekako bitan. Pa sinoć sko mijenjali taktiku na cooling brake. Mislim pripremaš se 7 dana i sve što uradiš je Dzeko u ekipi a Demirovic i Tahirovic bez uloge nastavljaju biti ukupno igrac manje.
Taj Demirovic bi igrao bolje da je jedini napadac. Taj Tahirovic bi igrao bolje u sistemu sa 3 vezna.
Slabo baš. Ne znam da li će ego Sergeju dozvoliti da išta promijeni.
4-IN-A-ROW
Pa i izdigli su se. Naš plasman je stvar spleta okolnosti i kockareve nafake. Moramo još dosta pure pojesti da budemo konkurentni. Narod je malo pomahnitao u nerealnim očekivanjima.Bundesliga je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:28Ali najjače mi je ovo treba biti zadovoljan samim plasmanom, a u grupi si koju bi po svim parametrima trebao proći. Jedino ako te gol razlika zakine, a neće. Ja ne razumijem toliku neambicioznost i taj merhametli mentalitet kod naših ljudi. Kaže dobar je sami plasman - nije dobar, ako želiš biti bolji u bilo čemu stremi boljem. Tako i reprezentacije u svim sportovima trebaju razmišljati, izdignuti se iz ispodprosječnosti, p.ičkastog mentaliteta. Dosta je više kukavičluka i sažaljevanja samih sebe, majka mu stara.
Kockarev ego je sada u max visinama. Pogledajte samo njegovu 'smirenost' kao da drži sve konce u rukama; nema potrebe da se sikirate, tu sam ja. Pa njgove izjave da želi da trenira nekoga u Bundesligi. On sam sebe već vidi kao nasljednika Pepa u trenerskim vodama.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Futbol je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:53Najveći poraz leži u činjenici da je i dalje prisutna tendencija guranja stvari pod tepih, izvrtanja stvarnosti, "uljepšavanja"...
Ne razumijem ni ja zasto se stvari guraju pod tepih, Svicarska te je zgazila i svakom segmentu 85min od 90 .. ti si nekih 5 minuta bolji bio
Upravo tako forum služi da bi iznio svoje mišljenje, u vidu nekog internet druženja ili ti ga komunikacije al ne bitno._dreamer_ je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:40Valjda ti je jasno da je bit foruma da se ljudi okupljaju i diskutuju o stvarima, i daju svoje strucno i nestrucno misljenje. Nije bit foruma da se okuplja i pljesce Barbarezu, i govori brao majstore, ovo nije tribina podrske.
Osim toga, otkud ti znas ko stoji iza nekog profila, da li je strucan ili ne, da li se bavi fudbalom ili ne? Kakav doprinos diskusiji ti dajes sa svojim komentarom? Evo iznesi svoje argumentovano misljenje i sve 5, te tvoje opaske su profulale sustinu onoga sto forum zapravo nudi ljudima.
Mozda je tebi dovoljno da se tri utakmice branimo i nabijamo loptu pa sta Bog da, to je legitiman stav. Ali uvazi cinjenicu da neko ne posmatra tako stvari i da vjeruje da Barbarez ne izvlaci maksimum iz ovog tima na osnovu individualnih kvaliteta. Nije nijedan ozbiljan forumas rekao da bi on bolje, vec da ima ljudi koji bi to bolje poslozili od Sergeja.
Moje subjektivno mišljenje je da se Sergej i stručni štab su se više prepali utakmice nego sami igrači na terenu.
Ne može svaki igrač igrati na nekoj ne prirodnoj poziciji i onda očekivati da to onda bude uštimano.
Igraj fudbal "muški" pa izgubi, pa šta !? Dešava se...
Al ništa učiniti da bi pobjedio i očekivati da pobjediš je suludo. Ja želim platilu i očekujem platu ali ne radim. Eh ne može !
Da su momci svi realno mladi i da fali tu iskustva to svi znamo, treba tu još vremena, to je očigledno al kad si već tu igraj, pa bolje poginuti kao Muškarčina nego živjeti cjeli život kao kukavica( Metaforički ).
„Prava misterija svijeta je ono što vidimo, a ne ono što ne vidimo.“ Oscar Wilde
Željezničar za život cijeli !
SiggiSmallz a sad En...
Željezničar za život cijeli !
SiggiSmallz a sad En...
-
FerdinandF
- Kontakt:
Edin je sinoć uputio Barbarezu direktnu kritiku zbog gol razlike.Lavcina je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:57I jos jedna glupost sa njegove strane je ta, da kad je Muharemovic dobio crveni ostao je bez reakcije sa klupe. Svaki normalan trener u toj situaciji odmah mijenja, pogotovo kad ti stoper dobije crveni. Ali Barbarez ne. Upošte nije ubacio posle ni jednog stopera i zato su nam ljudi uvalili jos 3 gola olako.
I bio je popizdio na poluvremenu na nekog. To se vidjelo u tunelu.
Pa ljudi moji na Tahirovicu se vidi da u nogama nema tu kontrolu i pas lopte. Šta on pokušava s snjim više?
U ekipi sa dva napadača moraš imati mega veznjake.
U ekipi sa dva napadača moraš imati mega veznjake.
4-IN-A-ROW
Upravo to. Šta fali priznati činjenice? I raditi da se to popravi. A ne sto godina pričati "ovo je jedan proces, ono je jedan proces, ne može preko noći ". Možda ne može ni za sto godina?GrbavicaHrammm je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:03Futbol je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:53Najveći poraz leži u činjenici da je i dalje prisutna tendencija guranja stvari pod tepih, izvrtanja stvarnosti, "uljepšavanja"...
Ne razumijem ni ja zasto se stvari guraju pod tepih, Svicarska te je zgazila i svakom segmentu 85min od 90 .. ti si nekih 5 minuta bolji bio
Samo kod nas je to izgleda nemoguće. Zato nikad nećemo ni izaći iz ove jame.
Igrali smo to sinoc, to je preciznije 3-4-3 koju ja prizivam mjesecima. Ali problem je biou veznom redu. Igrali smo tako kada je usao Esmir i Ali bilo bi to dosta bolje da je umjesto Ivana usao odmah Mahmic. Jer bi u defanzivi Sunjic pomagao ovoj trojici, i Dedic i Memic ne bi morali toliko visoko ici koliko su isli. Zbog toga nam je bio propuhu odbrani sa 3 stopera i uspavanim veznim redom.emir_ je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:49Igra sa dva napadača je funkcionisala samo kad ganjamo rezulatat u metodi nabijanja.
Moderni fudbal igra lažnu devetku ili jednog napadača a mi stavimo 2 koji ne mogu zadržati loptu naprijed. Bukvalno igrač manje cijelo vrijeme.
5-2–3 za nas a od 3 naprijed dva krila koja ulaze u sredinu.
Je li stvarno izjavio to vezano za Bundesligu?dzemil je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:00Kockarev ego je sada u max visinama. Pogledajte samo njegovu 'smirenost' kao da drži sve konce u rukama; nema potrebe da se sikirate, tu sam ja. Pa njgove izjave da želi da trenira nekoga u Bundesligi. On sam sebe već vidi kao nasljednika Pepa u trenerskim vodama.
Primjetno je bilo bolje. Samo je greška bila što je npr Esmir bez lopte bio unutra a ne na liniji. Primao je loptu okrenut leđima prema njihovom golu a on nema tu snagu i kvalitet da je zadrži. Njegovim prodatim loptama su nam smjestili poraz.eleGancy je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:15Igrali smo to sinoc, to je preciznije 3-4-3 koju ja prizivam mjesecima. Ali problem je biou veznom redu. Igrali smo tako kada je usao Esmir i Ali bilo bi to dosta bolje da je umjesto Ivana usao odmah Mahmic. Jer bi u defanzivi Sunjic pomagao ovoj trojici, i Dedic i Memic ne bi morali toliko visoko ici koliko su isli. Zbog toga nam je bio propuhu odbrani sa 3 stopera i uspavanim veznim redom.emir_ je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:49Igra sa dva napadača je funkcionisala samo kad ganjamo rezulatat u metodi nabijanja.
Moderni fudbal igra lažnu devetku ili jednog napadača a mi stavimo 2 koji ne mogu zadržati loptu naprijed. Bukvalno igrač manje cijelo vrijeme.
5-2–3 za nas a od 3 naprijed dva krila koja ulaze u sredinu.
Pa Pep Guardiola vec 20 godina dominira tako sto mu dva igraca stoje uz liniju i rašire proitivnika.
4-IN-A-ROW
-
napapijri1987
- Kontakt:
Bravo. O ovome ja pricam cijelo vrijeme a pojedinci nikako da shvate i trube samo onu poznatu " plasirali smo se sta hoces".HeavyBassBlues je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:50Pokusavajuci koliko je to moguce iz ugla navijaca realno sagledati situaciju, moram reci da uopste nisam optimista.
Ko zeli vidjeti kako se igra aktivna i angazovana odbrana, neka pogleda utakmice Cabo Verde i Conga koje su, otprilike na ovom SP, nas razred. Nasi to uopste ne igraju, niti znaju igrati. Ja ovdje ne pricam o formaciji, nego o taktickim zamislima i pristupu sto je iskljuciva odgovornost selektora. Također, mnogo se moze reci i o samom profesionalizmu i pripremama. Necu reci da je to najvaznije, ali utakmica protiv Makedonije je bila izvrstsn lakmus-papir naseg ukupnog poimanja ove igre. Reprezentacija je nepripremljena, nema uhodanih mehanizama, automatizam je misaona imenica, kondicija, sta je to? taktika, haa?? Prosjecan ljubitelj reprezentacije se pita; sta oni uopste rade na tim okupljanjima i treninzima?!
Moram se vratiti malo na Salihamidzica. Nebrojeno puta su ga psovali i zamjerali mu da za reprezentaciju ne igra kao za Bajern. Hasan je bio i europski i svjetski prvak kao igrac automatizma, usvojenih i naucenih taktika, dio uhodanog sistema. Van takvog sistema, on ne funkcionise jer je u njega ugrađen kod da je fudbal timski sport i da nema bolji ili gori, samo postoji tim i timska dobrobit i rezultat. Dakle, sve suprotno od onoga sto je bila nasa reprezentacija. Isto tako je i danas. Alajbegovic, Dedic, Kolasinac, Muharemovic i ini su timski igraci, najbolje funkcionisu u sistemu. Necu reci da su najkvalitetniji igraci na svijetu, jer nisu. Dzeko i Katic igraju drugu ligu koliko god ih mi volili, ali tu na scenu treba stupiti SŠ. A isti je do sada dokazao da nema nikakvog sistema i da uopste ne zna sta to znaci. Izbij-nabij nije sistem nego panika. Na tu taktiku mi nismo do sada pobjeđivali, nego igrali nerijeseno. Ako cemo gledati strogo korisno, bolje je jednu pobijediti i jednu izgubiti, nego odigrati dvije nerijeseno. Puka je sreca sto su nas nerijeseni rezultati odveli na SP. Svi nizovi nerijesenih rezultata se u pravilu zavrsavaju porazom, da ne pricam o ostalim nedostacima takvih nizova.
Ono gdje se najvise ocituje neznanje ili hajmo reci neiskustvo strucnog staba, jeste sto oni formaciju 442 ili bilo koju drugu smatraju taktikom. To nije taktika, to je strategija. Nerazumjevanje ovih i ovakvih razlika je jedan od razloga zasto Barbarez nikada nije vodio ni pionire nekog tima, a ne kakvu ozbiljniju U generaciju. Mozda ce nekada i savladati ove osnove, ali za sada je jos uvijek na osnovnoskolskom nivou.
Ponasanje igraca na terenu sinoc, a i protiv Kanade, jasno govori da oni ne znaju u kojem su sistemu, ne znaju sta im je osnovna strategija i koje takticke zamisli moraju provoditi. Zato, mi u startu krecemo da dva igraca manje. Ne zbog formacije, nego zato sto niko ne zna gdje u kojoj strategiji treba da stoji i kako da se takticki krece podrzavajuci zacrtanu i zamisljenu strategiju. Promjene formacija u toku utakmice su vec unaprijed određene strategije u koje se igraci uklapaju kao puzzle, nsstavljajuci sa svojim taktickim zamislima i kretnjama.
Kriviti igrace u svemu tome je nepotrebno i nema neku svrhu. Oni su samo dio nekog zamisljenog selektorovog sistema. Sto je sitem klimaviji i supljiji, i oni su losiji. Nevazno je je li to Tahirovic, Memic, ovaj, onaj... Krivica je uvijek na treneru, UVIJEK!
Za pobjedu - pohvala, za poraz- kritika. Za nerijeseno - nista. To je samo malo bolje od poraza, ali ne dugorocno.
A sto se tice opravdanih ili neopravdanih kritika, ako mozemo kritikovati i psovati onu jadnu medicinsku sestru, ili sluzbenika na salteru koji nemaju prava na gresku, a imaju mnoooogo manja primanja od Barbareza i strucnog staba, onda isti taj obrazac mozemo primjeniti i na njemu. Sve psovke i kritike koje upucujemo igracima, treba uputiti i Barbarezu, a ne nalaziti mu neka opravdanja. Iskreno? Ko ga yebe! Placen je i vise nego pristojno i neka trpi pljuvanje, isto kao i ja, ti, on, peti, deseti... Dok ne pokaze da zna, treba ga razvlaciti ko Isusa.
Stvarno bih zelio da me Barbarez demantuje, niko sretniji od mene. Ako je dosao na SP, koje je prije svega prilika za njega, samo da bi igrao kolo sa sunarodnjacima, onda nije trebao dalje od Cimburijade, uz duzno postovanje Zenicanima.
Mi smo jedina ekipa koja se kao brani a pri tome protivnik ima 5 mrtvih sansi protiv nas. Pitam se kako bi bilo da se ne branimo i da igramo otvoreno.
Otkako je Sergej preuzeo repku pisemo isto a to je igru brisi bodove pisi.
Na obje tekme smo golove primili od 70.min. i niko da se zapita zasto. Niko da pita selektora na Press konferenciji zasto izgledamo kao mrtvaci. Kako je moguce da smo fizicki najslabija ekipa na SP.
Mada kada pogledas i analiziras dosadasnje utakmice na SP u ovoj drugoj smo bolje izgledali do crvenog nego u onoj prvoj.
Bojim se i da je ta famozna atmosfera nekako umjetna. Strah me utakmice protiv Katara vise nego ove protiv Svicarske. Prije tekme sam pisao da imamo dvije mec lopte i da iz poraza mozemo puno nauciti. Problem je sto mi ne ucimo iz poraza i da cemo se ,u slucaju kiksa protiv Katara,raspasti kako mentalno tako i kao ekipa. Onda bi na vidjelo izaslo sve lose sto se desavalo u zadnjih mjesec dana.
Ali sam po prirodi optimist i nadam se najboljem.
U nas je ta igra sa dva spica ostala od Bole i Babareza,pa preko Dzeke i Ibisevica i sve do danas.Isto ko da se to igra iz navike,pa i dogmatski.Prosto relikt.No to je nesto na cemu je trebalo radit prije SP.Za zadnju utakmicu je kasno tu nesto pripremat,uigravat i tu ce opet bit manje,vise isto kao i dosad.Ne ocekujem ja tu nekih velikih promjena.
Mozda cemo moci malo vise uzeti loptu obzirom na (ne)kvalitet Katarana i to je to. Sto znaci da je opet ocekivat letargiju u napadu ,0-0 dugo vremena i onda opet ako udje neka frljoka,udje.
Mozda cemo moci malo vise uzeti loptu obzirom na (ne)kvalitet Katarana i to je to. Sto znaci da je opet ocekivat letargiju u napadu ,0-0 dugo vremena i onda opet ako udje neka frljoka,udje.
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 19 jun 2026, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.
-
Catalunya1
- Kontakt:
aahahahahae eto vam barbarez smradovi jedni ma vi ste svi fudbalske neznalice sto ste ga podrzavali da hoce ga jos Katar rasturiti da bogdom ode mrs
Seremo previse I gotovo nema tu pametovanja niko mu ne skida glavu Ali Sergejev poraz 200 posto.
Ne mozes se svaku braniti I gotovo nece lopta sama u gol.
Bolje da smo izgubili 8-4 pa da svi pricaju o extra fudbalu nego ovaj antifudbal.
Lopte mi nismo mogli iznjeti sinoc vise je vasilj imo dodira s njom nego Edin.
Kada vidim da vracaju golmanu razbio bi ekran.
Izgubi I od Katara 5-4 Ali igraj Sergej **** je hljeb.
Ne mozes se svaku braniti I gotovo nece lopta sama u gol.
Bolje da smo izgubili 8-4 pa da svi pricaju o extra fudbalu nego ovaj antifudbal.
Lopte mi nismo mogli iznjeti sinoc vise je vasilj imo dodira s njom nego Edin.
Kada vidim da vracaju golmanu razbio bi ekran.
Izgubi I od Katara 5-4 Ali igraj Sergej **** je hljeb.
@_dreamer_ svaka cast na komentar, ovo govorim mjesecima, dodjes i ostavis komentar i naidje ti neki **** koji sve zna i glumi kao da je bog po forum i kao sve sto napisu to je alpha i omega i odma seru se po ljudima i njihovo misljenje, odrvratni su da to nije normalnoEnigmaa je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:03Upravo tako forum služi da bi iznio svoje mišljenje, u vidu nekog internet druženja ili ti ga komunikacije al ne bitno._dreamer_ je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:40Valjda ti je jasno da je bit foruma da se ljudi okupljaju i diskutuju o stvarima, i daju svoje strucno i nestrucno misljenje. Nije bit foruma da se okuplja i pljesce Barbarezu, i govori brao majstore, ovo nije tribina podrske.
Osim toga, otkud ti znas ko stoji iza nekog profila, da li je strucan ili ne, da li se bavi fudbalom ili ne? Kakav doprinos diskusiji ti dajes sa svojim komentarom? Evo iznesi svoje argumentovano misljenje i sve 5, te tvoje opaske su profulale sustinu onoga sto forum zapravo nudi ljudima.
Mozda je tebi dovoljno da se tri utakmice branimo i nabijamo loptu pa sta Bog da, to je legitiman stav. Ali uvazi cinjenicu da neko ne posmatra tako stvari i da vjeruje da Barbarez ne izvlaci maksimum iz ovog tima na osnovu individualnih kvaliteta. Nije nijedan ozbiljan forumas rekao da bi on bolje, vec da ima ljudi koji bi to bolje poslozili od Sergeja.
Moje subjektivno mišljenje je da se Sergej i stručni štab su se više prepali utakmice nego sami igrači na terenu.
Ne može svaki igrač igrati na nekoj ne prirodnoj poziciji i onda očekivati da to onda bude uštimano.
Igraj fudbal "muški" pa izgubi, pa šta !? Dešava se...
Al ništa učiniti da bi pobjedio i očekivati da pobjediš je suludo. Ja želim platilu i očekujem platu ali ne radim. Eh ne može !![]()
Da su momci svi realno mladi i da fali tu iskustva to svi znamo, treba tu još vremena, to je očigledno al kad si već tu igraj, pa bolje poginuti kao Muškarčina nego živjeti cjeli život kao kukavica( Metaforički ).![]()
- invincible1921
- Kontakt:
Kao prvo mi ne igramo odbranu nego se branimo,,,,to je bas velika razlika iako zvuci isto. Evo ako je to taktika da igramo na defanzivu, legitiman je samo onda apsolutno nema poente da stojis u 30 metara jer to je samo pitanje minute kad ce ti nesto proc ili se odbit....Kanada, Austrija, Svica,,,,sve ijedna preslikana tekma.napapijri1987 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:34Bravo. O ovome ja pricam cijelo vrijeme a pojedinci nikako da shvate i trube samo onu poznatu " plasirali smo se sta hoces".HeavyBassBlues je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:50Pokusavajuci koliko je to moguce iz ugla navijaca realno sagledati situaciju, moram reci da uopste nisam optimista.
Mi smo jedina ekipa koja se kao brani a pri tome protivnik ima 5 mrtvih sansi protiv nas. Pitam se kako bi bilo da se ne branimo i da igramo otvoreno.
Otkako je Sergej preuzeo repku pisemo isto a to je igru brisi bodove pisi.
Na obje tekme smo golove primili od 70.min. i niko da se zapita zasto. Niko da pita selektora na Press konferenciji zasto izgledamo kao mrtvaci. Kako je moguce da smo fizicki najslabija ekipa na SP.
Mada kada pogledas i analiziras dosadasnje utakmice na SP u ovoj drugoj smo bolje izgledali do crvenog nego u onoj prvoj.
Bojim se i da je ta famozna atmosfera nekako umjetna. Strah me utakmice protiv Katara vise nego ove protiv Svicarske. Prije tekme sam pisao da imamo dvije mec lopte i da iz poraza mozemo puno nauciti. Problem je sto mi ne ucimo iz poraza i da cemo se ,u slucaju kiksa protiv Katara,raspasti kako mentalno tako i kao ekipa. Onda bi na vidjelo izaslo sve lose sto se desavalo u zadnjih mjesec dana.
Ali sam po prirodi optimist i nadam se najboljem.
Ako vec hoce da stojimo nisko onda koji ce nam qrac dva spica? Znaci branmo se sa dva napdaca,,,pa ovo samo po sebi zvuci kao apsurd da uopste se ne ide dalje u analize. Takodjer ako cemo se i branit onda bi trebali igrati aktivniju odbranu ili imat neki plan kad se osvoji lopta.
Tahirovic i Sunjic su us.rali jedno 10 potencijalno dobrih kontri jer kad osvoje loptu nemaju pojma sta ce sa njom i uglavnom je vrate vasilju....pa vala je.bo te i to....znaci svjesno oduzimas sebi mogucnost da ista napravis u napadu, zavisis samo od toga hocel necija frljoka proc u tvoj go,,,,a uglavnom hoce proc, jer ne mozes se branit 70 80 minuta u 30 metara. Na kraju dana pa nismo San Marino jbt izadjite malo...sta je problem.
Kao kruna svega, poptuno ugasis Kerima, Esmira jer ljudi dobijaju lopte na 50 60 metara od protivnickog gola....i sta tacno mogu sa njom? Nabit na demirovica ?
=\_1921_/=
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Drago mi je da se slazemo, te da mozemo voditi pristojnu komunikaciju.emir_ je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:57Odlično sumirano. U prilog tvome mišljenju idu primjeri laganih dodavanja Kanade i sinoć Švicarske kojima izbace našu odbranu. Kod nas se tačno vidi da nema sistema i organizovanog dodavanja. A na bljeskove se vidi da možemo.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑19 jun 2026, 10:50Pokusavajuci koliko je to moguce iz ugla navijaca realno sagledati situaciju, moram reci da uopste nisam optimista.
Znamo mi igrati samo treba to uigrati i implementirati. Na ovim okupljanjima se vidi da se nekako euforično lagano trenira, u smislu sve smo apsolvirali samo bez povreda i polahko.
Od svih pogledanih tekmi, mi smo ekipa sa najmanje energije, snage i sistema.
Faktor neiskustva stručnog štaba je itekako bitan. Pa sinoć sko mijenjali taktiku na cooling brake. Mislim pripremaš se 7 dana i sve što uradiš je Dzeko u ekipi a Demirovic i Tahirovic bez uloge nastavljaju biti ukupno igrac manje.
Taj Demirovic bi igrao bolje da je jedini napadac. Taj Tahirovic bi igrao bolje u sistemu sa 3 vezna.
Slabo baš. Ne znam da li će ego Sergeju dozvoliti da išta promijeni.
Potpuno si u pravu i dolazimo do zajednickog zakljucka - nemamo sistema i nismo ga uopste izgradili otkako je Barbarez tu. Cinjenica je da se malo, ali samo malo, popravila disciplina u samoj igri. Ali, to je toliko nedostatno da se skoro ni ne primjeti na terenu. Tacno si detektovao da su se protivnicki igraci usetavali u nasu postavljenu odbranu. To je nedopustivo i u najnizim kategorijama.
Barbarez, ako se misli baviti obim poslom, ne smije imati okoštali pristup. Nasi igraci nisu svemirski brodovi i ne mozes ih tako voziti. Imas ono sto imas. On je trener reprezentacije i ne moze mijenjati formu, psihu i navike igraca na okupljanjima. Ako npr. Tshirovic ne igra u klubu, onda je bolje dovesti ako treba iz nase luge ko je u formi, a ne forsirati covjeka koji nije u takmicarskoj formi. Isto tako Dzeko koji je kralj sesnaesterca, primoravas da se vraca po loptu, a 40 mu je ljeta.
I sto je najvaznije, vlastiti se gol brani pred suparnickim golom, a ne na svom jedanestercu. U 442 formaciji, razmak između linija ne smije biti veci od 7, maksimapno 10m. To se uci na pripremama, a ne igranje revijalnih utakmica. Prijateljske utakmice ne sluze za pobjede, nego za implementaciju naucenih planova, a kojih mora biti najmanje 3. Samo metodoloskim pristupom se onda moze pricati o taktikama, formacijama, igracima... Na terenu je tim! Nije Dzeko, ili Muharemovic... Oni ne postoje. U toj famoznoj 442, isto su bitni i Vasilj i Demirovic. Ako jedan ispadne, automatski je ispao i drugi. Sustina odbrane u 442 su sinhronizovane kretnje i ofsajd-zamka, odnosno prijetnja istom. A nasi stoje u vlastitom 16ercu i ne zna se kud koji goni. Pa da bar znaju izbiti loptu... i to se zove 442?! Jes, al u da ne kazem cemu...
Trenutno korisnika/ca: GG3, rossonero85 i 30 gostiju.