18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Jedno je fulit prognozu rezultata a drugo je nekom igracu ocijenit sezonu i talenat nakon 5 minuta prijateljske tekme
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Samo je problem što je previše ovih "da je" jer ozbiljne ekipe i ekipe sa sistemom ove rade rutinski. Pogotovo one šanse da Seo šuta, da Tahirović isto šuta ka golu, da Kerim ne zabije glavu u pod i dribla ko lud već da doda igraču u boljoj poziciji. Imam osjećaj da se ne vježbaju nikakve akcije u fazi napada već da igrači sami od sebe ono što su u klubu naučili rade pa očekuju da i saigrač isprati njegovu želju, bez jasnog sistema.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:36Da je uveo ovog, da je uveo onog, ...
Šta bi bilo kad bi bilo.
Pustite to, gotovo je.
Da je Demir napravio 2 koraka unazad umjesto uvukao se u peterac kad je Edin pročepio na klijevom krilu...
Da je Seo pucao umjesto poslao pas nigdje...
Da je Memić dodao Edinu umjesto šuta...
Da je Kerim dodao Edinu umjesto driblinga...
Da je Demir napao peterac umjesto izvukao se van 16m kad je Dedić pucao...
Da je ovo, da je ono
(i sve ovo na 0:0)
Ova ekipa, u ovom sistemu je dobra samo onoliko koliko se kompaktno branimo.
Tarikov crveni je došao nakon naše izgubljene i nepostavljene odbrane.
Mogao je biti i čist start, ali nije, DOGSO i crvena karta, sve ok.
Međutim šta je dovelo do toga da mora uopće uklizati je ključno, a to je da smo ostali previsoko sa prevelikim prostorom između linija.
Poslije se nismo sastavili.
Svaka čast momcima na borbi. Valjalo je izguliti ovo.
Sad realno ako ne možemo dobiti Katar, nije nam mjesto tu.
Ako dobiješ ideš vjerovatno na Ameriku, a pobjednik toga na bolje iz, šta Ekvador? vs Belgija/Egipat. Svi dovoljno jači od nas da nas dobiju, nedovoljno da kažeš nemoguće. Hajr, guramo dokle možemo, pa makar išli kući poslije iduće.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pa vidis da su 70% retardi koji se ne razumiju u fudbalobjektivni7563 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:24Niste mi stvarni jasni oa igrali smo protiv ekipe koja je na Euru ispala u cetvrtfinalu i to na penale od Engleske, ne igramo mi lose nego igramo jedino moguce protiv kvalitetnijih repreznetacija ako du momci krivi sto nemaju kvalitet onda nismo normalni. Opet sami o sebi odlucujemo i to bi svi potpisali prije Svjetskog zato svaka cast momcima i selektoru
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Evo dobili smo pocetni sastav koji smo prizeljkivali, pa opet to nije bilo kako smo ocekivali.
Jasno je kao dan da nam fali kvalitete i hrabrosti u sredini. Da bi imali kakvu takvu igru, morali bi igrati sa 1 napadacem, a pojacati sredinu terena. U odbrani sa 4, Dedic-Katic-Muharemovic-Kolasinac
Jasno je kao dan da nam fali kvalitete i hrabrosti u sredini. Da bi imali kakvu takvu igru, morali bi igrati sa 1 napadacem, a pojacati sredinu terena. U odbrani sa 4, Dedic-Katic-Muharemovic-Kolasinac
Ne bi niko rekao a da smo mi tako se i prije utakmice postavili. Ovdje se pricalo lakse cemo sa ovima nego sa Kanadom, ovi se raspadaju, Dzaka dijeli samare u svlacionici i tako dalje. Na ulici milion anketa svi ubjedjeni u pobjedu. O tome koliko smo precijenili igrace ne treba ni pricat. Pola foruma zaratilo sa mnom prije pola godine kad sam rekao da je Demirovic krampa u napadu. Sad ga ti isti tjeraju iz reprezentacije.Madal je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:45Pa vidis da su 70% retardi koji se ne razumiju u fudbalobjektivni7563 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:24Niste mi stvarni jasni oa igrali smo protiv ekipe koja je na Euru ispala u cetvrtfinalu i to na penale od Engleske, ne igramo mi lose nego igramo jedino moguce protiv kvalitetnijih repreznetacija ako du momci krivi sto nemaju kvalitet onda nismo normalni. Opet sami o sebi odlucujemo i to bi svi potpisali prije Svjetskog zato svaka cast momcima i selektoru
15.10.2013.
Najveći problem nas Bosanaca su naša nerealna očekivanja. Da nam je neko u novembru lani ponudio SP sa tri poraza u grupi potpisali bi odmah.
Čitam, ne vjerujem kakvi izljevi nezadovoljstva. Ljudi koji ne prate ili vrlo malo prate nogomet mogu očekivati maštovitu igru i nadigravanje od igrača koji su članovi Brondbija, Pafosa, Plzena, Slovan Libereca, Astane, Sasuola, Karlsruhea, Young Boysa, Borca, Rijeke, Dinama, Red Bulla, itd.........
To znaju i u stručnom štabu, to znaju svi koji malo pomnije prate nogomet.
Ovo je velika stvar, da je Bosna uopće tamo. Ovakva promocija države Bosne i Hercegovine, naše zastave, himne, naših ljudi, njihovog ponašanja, izgleda, ophođenja, uspješnosti u krutom svijetu američkog društva je nezabilježena od 1992 godine do danas. Umjesto da uživamo, kad vidimo na svjetskim medijima ovu količinu pominjanja Bosne i svega pozitivnog, mi se upuštamo u nekakve nekompetentne ocjene i preuveličane želje.
Momcima podrška, ništa ovo nije završeno, realna šansa za nokaut fazu postoji, samo hrabro i borbeno.
Do crvenog kartona je sve bilo u granicama očekivanog, a i vodstvo Švicarske se dogodilo nakon naše greške, a ne neke savršene akcije suparnika.
Do 71 min ništa više šansi nisu oni imali nego mi. Blokirali su ih odlično, uostalom kao i Kanađane. Podrška i dalje, a nerealizirane pojedince u redovima komentatora i forumskih analitičara treba ignorirati. To što rade je sramota i njima na obraz.
Čitam, ne vjerujem kakvi izljevi nezadovoljstva. Ljudi koji ne prate ili vrlo malo prate nogomet mogu očekivati maštovitu igru i nadigravanje od igrača koji su članovi Brondbija, Pafosa, Plzena, Slovan Libereca, Astane, Sasuola, Karlsruhea, Young Boysa, Borca, Rijeke, Dinama, Red Bulla, itd.........
To znaju i u stručnom štabu, to znaju svi koji malo pomnije prate nogomet.
Ovo je velika stvar, da je Bosna uopće tamo. Ovakva promocija države Bosne i Hercegovine, naše zastave, himne, naših ljudi, njihovog ponašanja, izgleda, ophođenja, uspješnosti u krutom svijetu američkog društva je nezabilježena od 1992 godine do danas. Umjesto da uživamo, kad vidimo na svjetskim medijima ovu količinu pominjanja Bosne i svega pozitivnog, mi se upuštamo u nekakve nekompetentne ocjene i preuveličane želje.
Momcima podrška, ništa ovo nije završeno, realna šansa za nokaut fazu postoji, samo hrabro i borbeno.
Do crvenog kartona je sve bilo u granicama očekivanog, a i vodstvo Švicarske se dogodilo nakon naše greške, a ne neke savršene akcije suparnika.
Do 71 min ništa više šansi nisu oni imali nego mi. Blokirali su ih odlično, uostalom kao i Kanađane. Podrška i dalje, a nerealizirane pojedince u redovima komentatora i forumskih analitičara treba ignorirati. To što rade je sramota i njima na obraz.
Sve vec ispisano i receno. Momcima hvala na ovom jedinstvu Barbarezu na dizanju nacionalnog naboja medutim za neke stvari treba kvalitet a to nam fali i to je realnost. Ako se plasiramo na euro uz stasavanje ovih igraca mladjih i par novih koji ce donijeti potrebni kvalitet moze se ocekivati i nesto. Hvala vam momci svima redom jer smo pobjegli od svih tema i globalnih i politickih ovih mjesec dana.
Pa realno je da nam odgovaraju vise od Kanade. I bolje smo izgledali nego protiv Kanade. Nisu toliko okomiti u napadu sto nam vise godi da se dobro postavimo. I ja sam se nadao pobjedi i prizeljkivao, pa to je valjda navijacki i prirodno, ali svjestan sam da je ovo nasa realnost. Nazalost ljudi citav zivot prate fudbal i ne vide to.Kaunas je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:53Ne bi niko rekao a da smo mi tako se i prije utakmice postavili. Ovdje se pricalo lakse cemo sa ovima nego sa Kanadom, ovi se raspadaju, Dzaka dijeli samare u svlacionici i tako dalje. Na ulici milion anketa svi ubjedjeni u pobjedu. O tome koliko smo precijenili igrace ne treba ni pricat. Pola foruma zaratilo sa mnom prije pola godine kad sam rekao da je Demirovic krampa u napadu. Sad ga ti isti tjeraju iz reprezentacije.Madal je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:45Pa vidis da su 70% retardi koji se ne razumiju u fudbalobjektivni7563 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 11:24Niste mi stvarni jasni oa igrali smo protiv ekipe koja je na Euru ispala u cetvrtfinalu i to na penale od Engleske, ne igramo mi lose nego igramo jedino moguce protiv kvalitetnijih repreznetacija ako du momci krivi sto nemaju kvalitet onda nismo normalni. Opet sami o sebi odlucujemo i to bi svi potpisali prije Svjetskog zato svaka cast momcima i selektoru
Mi od 10 tekmi sa Svicarcima gubimo 6-7. Sinoc je bila jedna od tih. I jbg.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Jel bolje da gledamo utakmice poput ovih 60/70 minuta sinoc il da kao pokusavamo nesto igrati sa limitiranim igracima, pa da se desavaju ponovo utakmice poput onih protiv finske, kipra i armenije? Ova reprezentacija bi bila ekstra samo da se jos par nekih stvari poslozi, pored toga okosnica ekipe je premlada, imaju monci jos bar dva korektna ciklusa da izguraju.
Ruku na srce ovaj hydration break nam je ubio momentum, bili smo bolji i poceli igrati i ovo nije prvi slucaj da se ovo desi tokom SP.
Da smo krenuli sa Mahmicem i da je zavrsilo 4:1, manje bi me ljutilo.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
Mali mora igrat, ova 2 nista nisu pokazali to samo trena Barbarez ne vidi. Ne postoji nam vezni red.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
Neznam dali je iko spomenu jer nemogu citati sve ali da ostane zapisano. Svicarci su "ulagali" po 3-4 igraca na nasa krilna igraca narocito Alajbegovica. Ascare su svjesno to radili jer su procjenili koliko je slab Tahirovic i da ne postoji nikakva opasnost od lika pa da je i sam. Sakriti ce se kako god. Yakin nas je ugasio ovim potezom.
Fino je ovdje neko napisao da je fudbal nauka, samo bih ja dodao da je današnji vrhunski fudbal vjerovatno 70–80% nauka i organizacija, a 20–30% ostaju ljudski faktor, emocija i nepredvidivost. Kod reprezentacija koje nemaju stabilan sistem, često se dešava da kvalitet pojedinaca postoji, ali ekipa kao cjelina ne funkcioniše dovoljno dobro protiv organizovanih protivnika. To je pokazala sinoćnja utakmica. Naša reprezentacija djeluje kao ekipa sa osnovnom defanzivnom organizacijom, ali mi definitivno nemamo dovoljno razvijen i efikasan sistema igre u posjedu lopte protiv kvalitetnijeg protivnika kao što je Švicarska. Mi objektivno imamo nedostatak tehničkog kvaliteta u veznom redu. Kada vezni igrači nemaju kapacitet da zadrže loptu pod pritiskom, trener je primoran da ekipu povuče u defanzivni blok, što veziste ostavlja izolovanima i „nekvalitetnima“. Hrabrost u sredini je nemoguća bez igrača koji mogu istrpiti pritisak i poslati progresivan pas, a mi trenutno nemamo taj profil. Zato mi definitivno protiv ozbiljnih ekipa djelujemo nemoćno, jer smo tehnički limitirani da gradimo igru, a agresivnošću nismo nadoknadili taj manjak. Protiv Kanade jesmo, što je na neki način kompezirao rezultat, ali protiv Švicarske definitivno je bio manjak agresivnosti.
Koliko smo bili inferiorni u posjedu najbolje ilustruje statistika: Švicarska je imala 601 dodavanje naspram naših 359, uz ogromnu razliku u uspješnim probojima linija (136:77). Dok je Xhaka sam upisao 103 dodavanja, a Freuler 77, naši centralni vezni igrači (Tahirović i Šunjić) ostali su na svega 21 i 34 dodavanja, što jasno pokazuje koliko smo malo vremena provodili u kontrolisanom posjedu lopte. Uz to, podatak da je Vasilj morao uputiti čak 23 duge lopte, od kojih je samo 5 pronašlo saigrača, najbolje pokazuje koliko smo teško izlazili iz presinga. Kada se napad zasniva na ispucavanju lopte umjesto na organizovanoj izgradnji igre, ekipa neminovno završava u režimu preživljavanja umjesto nametanja vlastitog ritma.
Dok se ne profilišu vezni igrači koji mogu primiti loptu pod pritiskom, zadržati posjed i progresivnim dodavanjem povezati odbranu i napad, mi ćemo protiv jačih reprezentacija uglavnom biti prisiljeni na preživljavanje umjesto na kontrolu utakmice.
Koliko smo bili inferiorni u posjedu najbolje ilustruje statistika: Švicarska je imala 601 dodavanje naspram naših 359, uz ogromnu razliku u uspješnim probojima linija (136:77). Dok je Xhaka sam upisao 103 dodavanja, a Freuler 77, naši centralni vezni igrači (Tahirović i Šunjić) ostali su na svega 21 i 34 dodavanja, što jasno pokazuje koliko smo malo vremena provodili u kontrolisanom posjedu lopte. Uz to, podatak da je Vasilj morao uputiti čak 23 duge lopte, od kojih je samo 5 pronašlo saigrača, najbolje pokazuje koliko smo teško izlazili iz presinga. Kada se napad zasniva na ispucavanju lopte umjesto na organizovanoj izgradnji igre, ekipa neminovno završava u režimu preživljavanja umjesto nametanja vlastitog ritma.
Dok se ne profilišu vezni igrači koji mogu primiti loptu pod pritiskom, zadržati posjed i progresivnim dodavanjem povezati odbranu i napad, mi ćemo protiv jačih reprezentacija uglavnom biti prisiljeni na preživljavanje umjesto na kontrolu utakmice.
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
A dotad smo razvaljivali Svicare igrom
Nijednom nismo zaprijetili Kobelu.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
o cemu pricas? Taman malo krenuli prema gol oko 60-70min nakon one izmjene I promjene formacije, nakon onog suta dedica frajer svira hydration breakGrbavicaHrammm je napisao/la: ↑19 jun 2026, 12:50Cuj ovog strucnjaka![]()
Ljudi nas zgazili 85min od mogucih 90
Eto, oni su nas razvaljivali. Imali manje ideje sta ce sa loptom nego Kanađani ...GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 12:58A dotad smo razvaljivali Svicare igrom![]()
Nijednom nismo zaprijetili Kobelu.
Trenutno korisnika/ca: AzRimiRzA, Beduin, Bing [Bot], Fouzi1, Halix131, hurem, jasmin10, kouadio, napapijri1987, tuzlanskinacin i 67 gostiju.