https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/arena118062100.mp4Coolpanda24 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 15:07Drug, mogu li linkovi za sinoćnju utakmicu? Hvala unaprijed![]()
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/ftv18062050.mp4
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/arena118062100.mp4Coolpanda24 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 15:07Drug, mogu li linkovi za sinoćnju utakmicu? Hvala unaprijed![]()
Pa ne vidim sta u njegovoj izjavi daje naznaku da nece igrati protiv Katara?
Sasvim normalna izjava. Poznavajuci kakav je Barbarez, svakako ne ocekujem da ce otkrivat ko ce igrat u sljedecoj utakmici.“Teško je ući par minuta i probati nešto promijeniti kod 0:3 sa igračem manje. Htjeli smo da osjeti ovaj dio, da se osjeća kao dio reprezentacije. Radujemo se za njega, za njegovo lično zadovoljstvo sa ovim golom. Stvarno je bio prelijep gol. Zbog toga je on kod nas. Nadamo se da će kroz svoju karijeru i vrijeme sa nama biti još bolji.”
Dobra analiza, i sve se to može popraviti ako ubaci trećeg veznog igrača. Svaki pojedinačni problem ovdje nastaje jer konstantno imamo igrača manje u veznom redu i premalo opcija za dodavanje ili zatvaranje rupa. Protivniku je tako lako praviti presing, bez obzira na to kakav kvalitet imaju ta dva vezna igrača.viKK je napisao/la: ↑19 jun 2026, 13:41Sad kad sam pogledao utakmicu ponovo, i hocu da ostavim par komentara oko toga sta je lose islo u nasoj igri odnosno sta su Svicarci radili da nas pokusaju probit. Ko ima volje nek cita, duzi je post. Nisam fudbalski ekspert ali ovo su stvari koje mislim da ako se malo detaljnije gleda, daju se primijetit i vrijedi spomenut.
Nije sve toliko lose bilo u nasoj postavci, ali na kraju je realno presudio pad koncentracije, greska i promjena momentuma igre gdje su oni iskoristili svoje puno bolje tehnicke kvalitete da nas dokrajce kad smo bili jos rastreseni od crvenog kartona. I dalje mislim da smo jeftino primili zadnja dva gola, ali sta je tu je. Mi objektivno nismo bili u stanju da ofanzivno kvalitetno zaprijetimo, osim par izolvanih momenata koje cu spomenut.
1. Poluvrijeme:
Svicarci su igrali 4-4-2, s tim sto je na terenu to cesto izgledalo kao 4-3-3 u napadu (sa ofanzivnim bekovima), Ndoye i Rieder su se jako visoko pozicionirali i ubacivali iz drugog plana, Ndoye se cesto izvlacio kompletno na lijevo krilo, Rodriguez se takodjer tu ubacivao da otvori prostor za Ndoyea sto je pravilo probleme Dedicu jer smo onda uvijek bili u brojcanom deficitu, pa je Sunjic ili Katic morao da preuzima drugog igraca. Znaci, uspostavili su brojcanu nadmoc u sredini i na krilima, s tim sto "krilni" igraci, specificno Ndoye je setao malo u sredinu malo lijevo.
Ovdje se vidi koliko je Rodriguez izasao daleko lijevo i tih 20ak metara prostora su ono sto su stalno pokusavali Svicarci na pocetku da iskoriste.
Jednostavno su pokusavali razvuc nasu cetvoricu u odbrani da nadju prostor za necije ubacivanje i to im je par puta uspjelo. Recimo ovu kolicinu brisanog prostora smo ciljano protiv Kanadjana htjeli zatvorit jer oni su puno brzi i opasniji u tim situacijama, ali i Svicarci su tu dosta opasni pogotovo preko lijeve strane.
Prva sansa za Svicarce i dolazi upravo iz Ndoyeovog izvlacenja naprijed, Katic ga nije pratio (cini se da je on striktnije bio zaduzen da cuva prostor, za razliku od Tarika koji je skoro iskljucivo man-markao Embola), Sunjic je zakasnio da presijece pas Xhake, Ndoye na srecu promasuje. Znaci, kao prvo, za razliku od Kanade gdje su Tarik i Katic skoro striktno branili zonu peterca vecinu utakmice (i to jako dobro), ovdje nije tako. To je jako bitno kad se usporedjuje utakmica protiv Kanade i ova.
Vec na pocetku je bilo jasno sta u nasoj izgradnji napada od pozadi ne stima, to se provlacilo vecinu utakmice:
Svicarci kada rade presing na zadnju liniju igraju 4-1-3-2, znaci presing sa petoricom igraca gdje uvijek jedan od napadaca moze preuzet udvajanje bekova, ostala tri igraca pokrivaju nasu dvojicu veznjaka tako da smo u konstantnom brojcanom deficitu u vezi kada gradimo napad, osim ako se neko (najcesce Dzeko) vrati prema sredini. Uz to sve, cesto se dogadjalo da Vasilj odigra pas Katicu jer su zadnji vezni pokriveni, Katic Dedicu, Dedic bude udvojen i mora vratit nazad, Vasilj ispucava. Ili Tahirovic dobije loptu od Dedica ali pod pritiskom je ne zna iznijet naprijed, vrati Vasilju i onda opet ispucavanje.
Evo ovdje je i vidljiva ta 4-1-3-2 koju su u presingu koristili:
Nakon prve pauze za hladjenje:
Memic prelazi lijevo da bi se u odbrani stvorila petorka i da bi se to razvlacenje odbrane i ubacivanje kroz prostor sto vise ugusilo, a i da bi se lakse napunio sesnaesterac kada se ocekuje povratni pas, sto je i dobro funkcioniralo jer smo cistili vecinu lopti. To je u biti bio OK plan, problem je sto se to pretvorilo u odbranu gdje se i Alajbegovic i dvojica veznjaka vrate skoro u sesnaesterac i imas prakticno 8 igraca u sesnaestercu, sto znaci da i kada uzmes loptu, vrlo su male sanse za brzu tranziciju, najcesce ispucavas loptu i niski blok ostaje.
Do kraja poluvremena smo napravili nekoliko sansi, primarno jer je Dzeko prilazio i nudio se kao pas opcija u sredini i na lijevoj strani, i s obzirom da je Kerim ostao lijevo (ja bih prirodno ocekivao da sa Memicem lijevo, Kerim ode vise centralno, ali to nije tako izgledalo), imali smo visak igraca na toj strani i lakse se rjesavali pritiska.
Evo ovdje konkrento Dzeko prilazi skroz nisko, on je ovdje sa rasiranim rukama ispod sudije i trazi pas.
Opcenito kada je Dzeko poceo da se spusta i povlaci lopte prema naprijed, djelovali smo malo zrelije prema naprijed.
Dvije odlicne situacije nastaju do kraja poluvremena, jedna kroz kombinaciju Alajbegovic-Demirovic-Kolasinac gdje je mozda Seo mogao probat sutati (lako je govorit sada doduse), druga gdje oduzimamo loptu i Kerim kasno salje pas Dzeki.
Evo konkretno ta druga situacija, ona je specificna jer je ustvari nastala iz jednog od nasih rijetkih napada koji su krenuli od golmana i prosli kroz sredinu (bitno je naglasit da su kombinaciju odigrali Tahirovic - Dzeko - Sunjic, dakle Dzeko je bio treci veznjak tu), gdje smo bili pod nesto manjim pritiskom i nismo se bojali odigrat brze pasove, na kraju je Kolasinac imao nesporazum sa Memicem ali je Kerim ponovo oduzeo loptu i svi znamo kako je zavrsilo:
2. Poluvrijeme:
U drugom poluvremenu izlazimo sa vise igraca jasno na jaci presing na zadnju liniju Svicaraca sto donekle i uspijeva, par puta uzimamo loptu, tjeramo ih na ispucavanja, ali nam to tranziciju u odbranu otezava. Prvih 20ak minuta drugog poluvremena Svicarci imaju najbolju sansu kroz prekid (makazice Ndoyea), ali nista konkretno, cini se cak da su ciljano pustili nama da se dodajemo da nas pokusaju uhvatiti u kontri gdje ce biti vise prostora izmedju nase odbrane. Imali smo solidnu tranziciju u jednoj situaciji koja je kulminirala sutom Dedica sa distance koji Kobel brani i onda dolazi drugi hydration break, nakon cega kroz par minuta primamo prvi gol.
U medjuvremenu smo se presli na neku varijantu sa 4-5-1, meni samo nije jasno je li Esmir trebao igrati neku desetku, ili duplati na desnoj strani, jer on se kretao vrlo visoko u napadu i ponekad izvlacio desno. Memic je ostao lijevo, Dedic je i dalje ostao prakticno sam desno, opcenito mi nije bilo jasno ko je koju ulogu tu igrao.
Da postoji neki direktan krivac za prvi gol, malo je nefer suditi, Memic jeste lose ocistio glavom, ali i prije toga je ostao ogroman propuh na nasoj desnoj strani jer je Dedic stojao previsoko pri Kobelovom ispucavanju, Bajraktarevic je izasao na Kobela tako da on nije bio ni blizu nase desne strane, odatle je onda dosao centarsut i eventualno gol.
Do Tarikovog crvenog kartona se nista znacajno nije desilo, ali ono sto je neobicno je da u tom trenutku smo potpuno odustali od niskog bloka i igrali neku vrstu covjek na covjeka, Dedic stoji jako visoko na Rodriguezu, Katic cuva Vargasa a Tarik Embola. Zakasnili smo, ostavili previse prostora, Tarik zakasnio sa startom i to je to:
Igru nakon crvenog necu puno komentarisati jer tu smo se samo potpuno raspali jer su Svicarci onda samo gurnuli vezni red jos vise naprijed, znajuci da u brojcanom deficitu. Igrali su sa po 9 igraca na 25-30 metara od naseg gola i tu se samo vise nismo znali branit. Pokazali su samo bolji tehnicki kvalitet i ponio ih je naprosto momentum a mi smo psihicki vidno pali.
I nema veze nista ni sa kakvim fizickim padom kao sto neke budale tvrde, ovo je kombinacija psihickog udara nakon primljenog gola, crvenog kartona i svjezine i momenta koji su Svicarci razvili nakon sto su poveli. I tehnickog kvaliteta koji je naprosto iznad naseg.
Kad vec govorimo o tom psihickom padu, ono sto mi je jako zasmetalo je, ako gledate nakon crvenog kartona Tarika, Memic je prakticno sam branio desnu stranu i Esmir apsolutno NIKAKO nije pomagao. Setao se na nekih 25-30 metara od gola, cak i kada je Memic penal napravio, yebeni Kolasinac je istrcao sa mjesta stopera da udvoji na desnoj strani. Ne znam je li neka indisponiranost, je li mislio da treba i dalje igrat napadaca (iako se ocigledno uradila rokada Dedic na lijevog beka a Memic desno) ali me naljutilo vidjet koliko je malo truda ulozio da makar nekako pokusa da brani, za razliku od ostatka nase zadnje linije koji su i dalje trcali maksimalno za svakom loptom.
Aj koliko sam na to sinoć ispizdio. Bukvalno jedina prijetnja nam je preko kornera i njih dvojica se zayebaju u toj situaciji. Ne kontam zašto kratki korner, struka naredila ili njih dvojica odlučila da improvizuju?
Prije bih rekao da su igrali 3-4-3 nego li 4-4-2 ili 4-3-3, ali to je sad minorno u odnosu na čitavu suštinu oba komentara.
Ljudi ocekuju da na pressu kaze dobar je mali igra protiv Katara yebat ce im majku majcinuviKK je napisao/la: ↑19 jun 2026, 15:15Pa ne vidim sta u njegovoj izjavi daje naznaku da nece igrati protiv Katara?
Sasvim normalna izjava. Poznavajuci kakav je Barbarez, svakako ne ocekujem da ce otkrivat ko ce igrat u sljedecoj utakmici.“Teško je ući par minuta i probati nešto promijeniti kod 0:3 sa igračem manje. Htjeli smo da osjeti ovaj dio, da se osjeća kao dio reprezentacije. Radujemo se za njega, za njegovo lično zadovoljstvo sa ovim golom. Stvarno je bio prelijep gol. Zbog toga je on kod nas. Nadamo se da će kroz svoju karijeru i vrijeme sa nama biti još bolji.”
Al brate nije vise zayebancija, doslovno ovo ocekuju
Ma znam, nije nam odgovaralo kada selektor haman kompletan sastav "izrecituje", pa nam ne odgovara ni ovo sada..
U biti slazem se s tobom, ono sto je problem je sto za samo iznosenje lopte, nijedan dodatni vezni kojeg imamo na klupi nam ne bi mnogo pomogao jer su svi limitirani u igri prema naprijed, osim potencijalno Mahmica kojeg tek trebamo vidjet u takvoj ulozi na ozbiljnijoj utakmici. Taj neko mora biti u stanju vratiti se skoro do zadnje linije i biti u stanju da iznese loptu ili da dozvoli drugom igracu da se oslobodi cuvara. Ako Mahmic to moze radit na kvalitetnom nivou, imamo srece, ali opet ne mijenja cinjenicu da su druga dvojica veznjaka tehnicki limitirani prema napadu i ako Mahmic bude pod zestokim pritiskom, da ima Xavijeve noge tesko ce moc prenijet loptu na drugu stranu potpuno sam svaki napad.dena24 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 15:31Dobra analiza, i sve se to može popraviti ako ubaci trećeg veznog igrača. Svaki pojedinačni problem ovdje nastaje jer konstantno imamo igrača manje u veznom redu i premalo opcija za dodavanje ili zatvaranje rupa. Protivniku je tako lako praviti presing, bez obzira na to kakav kvalitet imaju ta dva vezna igrača.
S druge strane, Dedić bi se mogao češće uključivati u napad jer bi taj treći vezni, prilikom njegovih prodora, mogao ući iza njega i zatvoriti prostor koji ostaje pozadi.
Mogli bismo se i lakše izvući iz presinga, što nam je i uspjelo par puta, ali ne zato što smo kreirali višak, nego zato što smo nekako ad-hoc rotirali par igrača i zbog toga potpuno zapostavili drugu stranu. Tačno iz tog razloga svaki naš igrač izgleda dvije klase lošije...
Kod prvog primljenog gola se takođe lijepo vidi kako nema nikoga da pokrije rupu iza Dedića. Kod crvenog kartona – s jedne strane smo stajali previsoko jer smo po svaku cijenu htjeli izjednačiti, ali pogledaj Manzambija malo prije nego što je dobio pas. Čovjek stoji potpuno sam između linija, gdje bi ga morao preuzeti vezni igrač... Sve poslije toga je bilo prilično naivno i bezze je komentarisati.
Ma da, malo je tuzno kad vidis koliko je napadacki IQ Edina daleko iznad svih ostalih u ekipi. Ono gdje je primio loptu (od Kerima mislim?) na lijevu stranu i samo stao dvije sekunde i sacekao i poslao loptu Benji koji je profula je najljepsi primjer. Imao je i Demirovic onaj lijep pas prije Seove prilike, ali opcenito on nije ni blizu Edinovog nivoa kad se radi o tome. Za Kerima i Esmira se nadam da ima nade da jos s vremenom nauce i skontaju da ne moraju srljat ko budale svaki put kad prime loptu blizu sesnaesterca.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑19 jun 2026, 15:39Demirović je popio previše kritika, energetska potrošnja izvanredna i valjao nam je dosta, nema šta.
Međutim ako je 4231 onda je taj 1 ili lažna 10ka i otvaraš prostor krilima za 1na1, ili brate mora znati kad napadati peterac, a kad bježati iz njeg.
Sinoć je imao 2 skroz suprotne situacije da kretnjom pokaže napadačku inteligenciju, u obje situacije je uradio suprotno od onog što je trebao.
A očigledno da ni Esmir ni Kerim u 442 ne mogu pokazati ništa na postavljenu odbranu, tako da je to samo po sebi pucanj sebi u stopalo.
Elem, šta god mi sad ovdje filozofirali (prvi ja), mogli smo sinoć i pobijediti na istoj postavci. Na 0:0 smo imali 5 odličnih situacija (pisao sam ih u nekom ranije komentaru) i svaki put se pokazao manjak inteligencije kod svih naših uključenih igrača (Seo, Demir 2x, Kerim, Memić) osim Edina.
Ne radi se ovdje konkretno o igri prema naprijed. Ubaci trećeg veznog da bi dobio stabilnost u igri, da malo rasteretiš odbranu i daš igračima šansu da se ukljuce napadu, odnosno da gurneš bekove naprijed i kreiraš malo viška na krilima, a da iza njih ne ostane ogromna rupa. Tako dobijaš veznog igrača koji se može malo izvući na stranu, a isto važi i za presing. Mi smo to par puta dobro uradili, ali smo generalno stalno imali rupu u sredini i izbacivali su nas sa samo dva pasa. ili je manjak ili kasne. Jedini koji je to dobro uradio je Demir, pored svih kritika sto popije.viKK je napisao/la: ↑19 jun 2026, 15:47U biti slazem se s tobom, ono sto je problem je sto za samo iznosenje lopte, nijedan dodatni vezni kojeg imamo na klupi nam ne bi mnogo pomogao jer su svi limitirani u igri prema naprijed, osim potencijalno Mahmica kojeg tek trebamo vidjet u takvoj ulozi na ozbiljnijoj utakmici. Taj neko mora biti u stanju vratiti se skoro do zadnje linije i biti u stanju da iznese loptu ili da dozvoli drugom igracu da se oslobodi cuvara. Ako Mahmic to moze radit na kvalitetnom nivou, imamo srece, ali opet ne mijenja cinjenicu da su druga dvojica veznjaka tehnicki limitirani prema napadu i ako Mahmic bude pod zestokim pritiskom, da ima Xavijeve noge tesko ce moc prenijet loptu na drugu stranu potpuno sam svaki napad.dena24 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 15:31Dobra analiza, i sve se to može popraviti ako ubaci trećeg veznog igrača. Svaki pojedinačni problem ovdje nastaje jer konstantno imamo igrača manje u veznom redu i premalo opcija za dodavanje ili zatvaranje rupa. Protivniku je tako lako praviti presing, bez obzira na to kakav kvalitet imaju ta dva vezna igrača.
S druge strane, Dedić bi se mogao češće uključivati u napad jer bi taj treći vezni, prilikom njegovih prodora, mogao ući iza njega i zatvoriti prostor koji ostaje pozadi.
Mogli bismo se i lakše izvući iz presinga, što nam je i uspjelo par puta, ali ne zato što smo kreirali višak, nego zato što smo nekako ad-hoc rotirali par igrača i zbog toga potpuno zapostavili drugu stranu. Tačno iz tog razloga svaki naš igrač izgleda dvije klase lošije...
Kod prvog primljenog gola se takođe lijepo vidi kako nema nikoga da pokrije rupu iza Dedića. Kod crvenog kartona – s jedne strane smo stajali previsoko jer smo po svaku cijenu htjeli izjednačiti, ali pogledaj Manzambija malo prije nego što je dobio pas. Čovjek stoji potpuno sam između linija, gdje bi ga morao preuzeti vezni igrač... Sve poslije toga je bilo prilično naivno i bezze je komentarisati.
Potpuno je druga tema, ali ako onaj mali Catovic ili neko od druge djece moze da se dovede do kraja godine u reprezentaciju, treba se kompletno uigravat novi vezni red. Tesko je igrat moderan fudbal sa jakim protivnicima kad ti samo jedan od veznjaka ne zna pod pritiskom iznosit loptu i trazit rjesenja, a prakticno je nemoguce kad nijedan ne zna (kao kod nas).
Nahebe ti se matere celavi Hercegovac. Sto vas kopka sto je hercegovac a nije carsijaner odozgo pa vam pjena na usta a firaune?PeppermintSA je napisao/la: ↑19 jun 2026, 04:44Pri tom, treba podsjetiti da je Pape svojevremeno doslovno razapet. Najprije u februaru 2014., pet mjeseci pred Mundijal, nakon prijateljske utakmice s Egiptom u Švicarskoj. Stadion je zviždao, orgijalo se po igračima, Džeki se skandiralo da izađe, Papetu se psovala bolesna žena. Potom je došla afera sa Zukanovićem, pa priča oko TSS i u manjoj mjeri Anela Hadžića - premda je ovaj drugi bio tri puta slabiji fudbaler od TSS-a. Onda je izbila i sapunica oko Ibričića, koji je na prvenstvo praktično poveden samo da se ispoštuje Džekin tabijat.Oikamid je napisao/la: ↑19 jun 2026, 04:05Samo upaliti utakmicu protiv Argentine iz 2014. godine i pogledati (ljudi su igrali finale), pa uporediti sa ove dvije na ovom prvenstvu_dreamer_ je napisao/la: ↑18 jun 2026, 23:38Ko god Safeta ismijava neka se sjeti da je taj tim sa debelguzom misketom i sidrasem dzekom pravila nonstop presing i stalno stvarala sanse iz oduzetih lopti. Kombinatoriku necu ni da spominjem, taj tim je stvarao sanse ko na traci. Jedina rak rana je bila odbrana ali taj tim i ovaj se nisu sreli u putu.
Eh sad ovaj tim jeste nesto manje talentovan u sredi ali ima tu dovoljno kvaliteta da se napravi sistem koji bi igrao sanse preko krila. Ali mi to nismo u stanju jer nasa krila u 95% situacija idu na postavljen napad.
Pogledaj samo koliko je dedic u fazi odbrane ostao sam 1:1, to je plod brzog protoka lopte i promjene strana. Kod nas to traje godinu i esmir i kerim nisu nijednu takvu situaciju imali. A da su imali 10 kao svicarci, zabili bi i mi 2 gola iz igre.
Nema Barba znanje, a nema gdje ni nauciti kao selektor. Mozda bi bilo najbolje da nas katar dobije jedno 6:0 pa da od sramote ode i da se nadamo da ce doci neko ko zna. Pa husref ili osim ili jakirovic su za njega space shuttle![]()
Ona Bosna bi nabila ovu 5:0 po kvalitetu. Mislim da je nažalost na kraju samo realnost da smo mi slučajno na ovom prvenstvu i da ćemo se od Lige nacija vratiti u staru dobru depresiju.
Svi znaju da je Pape miniran i prije nego što je avion za Brazil poletio. Pokušaj je bio odmah nakon Litvanije, kad se na pres konferenciji na aerodromu ona rahmetli gnjida Dino Begić zahvalio svima osim Papetu. Prije toga u Bukureštu, kada su nas Rumuni napunili 3:0. Dobro se zna ko se tada sklanjao i zašto, te kome je bilo namijenjeno da sjedne na klupu nakon njega - današnjem selektoru, tadašnjem tviterašu i profesionalnom poker igraču.
Onda je došao Mundijal. Na otvaranju autogol u trećoj minuti. Poraz 2:1 od Argentine koja će nekoliko sedmica kasnije igrati finale. Protiv Nigerije poništen čist gol, primljen pogodak nakon očitog faula i pogođena stativa u završnici. Niko nas nije ni pregazio, ni osramotio. Ni igrom ni rezultatom. Zajebani Iran smo dobili 3:1 u fantastičnoj utakmici, nakon čega je Carlos Queiroz izjavio da smo najbolja ekipa u grupi.
Ipak, Pape je završio na stubu srama zbog Nigerije. Spočitavala mu se formacija, izbor igrača, postavka utakmice. Pošteno. Nije izgledalo dobro. I sam sam ga kritikovao. Izašao je bez klasičnog bočnog igrača i reprezentacija se mučila.
Ali šta onda reći za ovo večeras?
Šta reći za katastrofalnih početnih 4-4-2 koji su morali biti raskopani već nakon 25 minuta jer nas je protivnik pregazio? Šta reći za činjenicu da smo ostatak utakmice proveli praktično bez desnog krila, s Dedićem ostavljenim samim protiv cijele strane terena? Šta reći za opsesivno forsiranje Tahirovića nauštrb Mahmića? Šta reći za forsiranje Demirovića? Šta reći za elementarno nerazumijevanje osnovnih zakonitosti igre?
Na kraju, nakon svih tumbanja, improvizacija, divljanja i haramballova, ekipa se raspala. Napravili smo seriju početničkih grešaka i primili četiri gola od Švicarske. Ne od Španije. Ne od Francuske. Ne od Njemačke. Ne od Engleske. Ne od Brazila, Argentine ili Portugala. Od Švicarske.
Prije toga smo se protiv Kanade provukli kroz iglene uši, a statistički bili ubjedljivo najlošija reprezentacija cijelog prvenstva nakon prvog kola.
Zato ću uvijek tvrditi da nas je stigla Papetova kletva. Stigla nas je za sve ono što se godinama prosipalo po njemu. Za priče o "prvom selektoru kojeg su igrači odveli na Svjetsko prvenstvo". Za "šuškavac". Za "kasete". Za "jugosaurusa". Za sav onaj primitivizam koji je prodavan kao analiza.
Sada uživajte. U četiri primljena gola za petnaest minuta. U anemiji protiv Kanade. U muci koja slijedi protiv Katara. U činjenici da pred auditorijem od pet milijardi ljudi predstavljamo reprezentaciju koja izgleda kao da je zaista, ali zaista zalutala na prvenstvo.
Jer ovakve dvije utakmice odigrale bi i Crna Gora i Makedonija i Srbija i Kipar i Grčka i Rumunija i Albanija i Kosovo i Finska i ko sve ne.
Ništa ovo nije bolje od Save Miloševića i baraža protiv Ukrajine. Razlika je samo u tome što je ćelavog Hercegovca sreća mazila. Nije kiksao protiv San Marina i Kipra u Zenici. Nije ga koštalo onih 2:2 u Nikoziji. Rumuni mu nisu zabili tri komada za prvo poluvrijeme, iako su trebali. Velšani mu nisu zabili tri za 55 minuta, iako su morali. Talijani nisu s igračem manje zabili drugi gol, iako si bili itekako blizu. Lopte su završavale na prečkama, preko gola, pored stativa i u rukama golmana.
Ali neka, bitno je "imati ponos" i pustiti suzu na himnu. **** igru.
Ma kakva tri u vezi, samoubistvo. Sta ces ti sa tri limitirana vezna igraca ko ce igrati u toj vezi Tahirovic, okej prosjek igrac al bas teski prosjek nije nikakva prevaga na terenu ima tu solidnu defanzivu i trku i to je ok, al zna opet biti i nesiguran. Sunjic odradjuje prljav poso ali opet nije specijalan igrac koji ce nositi vezu na svojim ledjima, a treci ko? Basic, mislim uz duzno postovanje ima brat i borbe i zalaganja al opet nije nivo. I ti zrtvujes jednog dobrog igraca za nekog ko ne moze nista doprinjeti. Plus dosta mi je ono pacenickog gledanja Dzeke samog u napadu jednostavno u repki mu to nikada nije islo uvjek se bolje snalazio sa nekim pored sebw narucito kako je stsrio. A Mahmic, jeste ogroman potencijal, moze on prptiv Katara igrati ali jednostavno Mundijal nije za uigravanje i njega tu ranije nije bilo o zato nije ni dobio vise sanse, jer ovdje se skupo placaju greske narucito zbog uigranosti. Tako da braco juce se sve slomilo, ali nema veze ja sam se s pjesmom vracao kuci bas kao i ono vece protiv Austrije. Meni i mojim jaranima govorili vidi budala, a ja sve pricao ovi momci ce tek da naprave lijepe stvari u buducnosti i slavio to sto dolazi. Tako sam i sinoc i zapamtite jedno zlo za dva dobra vratit ce se ovo i naplatit cemo ga trostruko. Nema veze, nikad poraz samo lekcija i to je to bilo je i tezih trenutaka sabrati se dobiti Katara i nastaviti pricu na Mundijalu. Ko zna zivot pise lude preokrete mozda danas poljuljani, tuzni i svjesni da ono juce nije realno pa zbog toga i razocarani, ali mozda za koju sedmicu budemo pomjerali granice historijskih uspjwha i mozda velike sile i bas ta Svicarska budu nama gledale u ledja, jer zivot ne pise bajke vec romane, a nase poglavlje je tek pocelo. Sretno momci.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Confiance, ExEsPerac, GG3, Google Adsense [Bot], izdzezveubrazil, jasmin10, Kaunas, kouadio, signalidunapark, Sveti, tuzlanskinacin i 122 gosta.