I dalje mislim da je trenerski mag, u ovom slucaju, jer niko, smijem se kladiti, niko na svijetu ovu reprezentaciju ne bi odveo na svjetsko prvenstvo osim Barbareza.Marokanci58 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:06Igračka legenda DA, patriotska legenda DA, kao selektor raspala qarina sa najgorim fudbalom u historiji.antetokounmpo je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:02Tri stvari koje trebate imati na umu, bez ulazenja u necije takticke sposobnosti, kada gnusno pljujete selektora:
1. Sergej Barbarez je LEGENDA našeg fudbala u svakom smislu te rijeci, što igrački, što romantičarski. I da je najgori selektor, nesto tipa Hadzibegic, Barbarez ima toliki pedigre da ga ne bi mogli saprati ni 10 vezanih poraza.
2. Sergej Barbarez je kao selektor odveo Bosnu i Hercegovinu na njeno drugo svjetsko prvenstvo. Iako je, siguran sam, neutralnim gledaocima nas fudbal gadan i negledljiv takav nas je odveo na smotru najboljih samo nekoliko godinama nakon sto je reprezentacija fudbalski i kulturoloski dotakla apsolutno dno.
3. Naša reprezentacija postaje brend i ponovo joj je vraćen kultni status nulte tacke oko koje se vrti nasa svakodnevnica i nacionalni ponos. Za to je najvise "kriv" upravo selektor koji je i igracima i navijačima "primjer" samog sebe - pozrtvovanog kapitena nacionalnog tima koji će "poginuti" na terenu za drzavu i to iz vremena kada je reprezentaciji izmad glave konstantno visio Domaklov mac zbog raznih mešetara iz saveza.
Ovdje je pamet prekratka a jezik predug, dusa kokuzna, a savjest pogana.
Naprijed Bosno i Hercegovino. Jedan je Sergej Barbarez!
Neka crknu dusmani, domaci i strani.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
antetokounmpo
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
-
antetokounmpo
- Kontakt:
Na pogon Teodorosa Zagorakisa koji je trčao i ujedao kao bijesan pas?Drum je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:12Ko danas zna kako su to Grci dosli do titule prvaka Europe ...antetokounmpo je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:02Tri stvari koje trebate imati na umu, bez ulazenja u necije takticke sposobnosti, kada gnusno pljujete selektora:
1. Sergej Barbarez je LEGENDA našeg fudbala u svakom smislu te rijeci, što igrački, što romantičarski. I da je najgori selektor, nesto tipa Hadzibegic, Barbarez ima toliki pedigre da ga ne bi mogli saprati ni 10 vezanih poraza.
2. Sergej Barbarez je kao selektor odveo Bosnu i Hercegovinu na njeno drugo svjetsko prvenstvo. Iako je, siguran sam, neutralnim gledaocima nas fudbal gadan i negledljiv takav nas je odveo na smotru najboljih samo nekoliko godinama nakon sto je reprezentacija fudbalski i kulturoloski dotakla apsolutno dno.
3. Naša reprezentacija postaje brend i ponovo joj je vraćen kultni status nulte tacke oko koje se vrti nasa svakodnevnica i nacionalni ponos. Za to je najvise "kriv" upravo selektor koji je i igracima i navijačima "primjer" samog sebe - pozrtvovanog kapitena nacionalnog tima koji će "poginuti" na terenu za drzavu i to iz vremena kada je reprezentaciji izmad glave konstantno visio Domaklov mac zbog raznih mešetara iz saveza.
Barbarez i ekipa oko njega samo da malo Susicevog probaju kada je napad u pitanju, bilo bi bolje.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ustani kad kazes njegovo ime, ova kako je ti nazivas "qarina" te odvela na SP, a Hadzibegici i ostali nisu ni na Bajramski turnir.Drum je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:12Ko danas zna kako su to Grci dosli do titule prvaka Europe ...antetokounmpo je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:02Tri stvari koje trebate imati na umu, bez ulazenja u necije takticke sposobnosti, kada gnusno pljujete selektora:
Barbarez i ekipa oko njega samo da malo Susicevog probaju kada je napad u pitanju, bilo bi bolje.
#CarsijaOdjebi
Ne nadam se ja nicemu . Ali covjek kao trener nista nije pokazao . 6 pobjeda 9 nerijesenih 9 poraza covjek ima kao trener. Nase pobjede su 2 puta Rumuniju pobijedili , 1 put maltu , 2 puta san Marino i 1 put kipar. Ligaski ono pobjeda da nosi 3 boda a nerijeseno 1 barbarez bi imao 1.125 bodova u prosjeku po utakmici . O cemo mi ba pricamo . Pa jedva si pobjedio san marino 1-0 u Zenici srecom udje Dzeko da zabije gol . Fleksibilan je ko staklo mozemo mi svi pomrijeti ali on ce Tahirovica ubacoti u prvih 11 , sa svojom 4-4-2 formacijom koja igra niski blok protiv svakog protivnika. Ti si na srecu prosao na svjetsko Wales je ekipa koja se sama od sebe raspada pobjedio si ih na penale a Italija Bastoni napravio najgluplji faul koji sam vidio u zivotu i igrali smo 80 minuta sa igracem vise gdje smo uspjeli samo 1 gol dati i naravno proci na penale. Tebi svicarci juce sa igracem vise zabise 3 u 15 minuta . Uglavnom on je katastrofa koji je imao vise srece nego pameti ali eto vrijeme ce pokazati svoje.antetokounmpo je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:10A kakva su očekivanja? Da realno, limitiranu ekipu odvedes na dominaciju protiv Brazila?
Postavi ovako, da ti bude jednostavnije. Zamisli da gradis kucu ogranicenim budzetom. Kada sagradis prvi sprat, da li bi se proklinjao sto ne mozes da primis svu familiju u nju, ili bi bio ponosn sto ti negdje ima ko svratiti, sa nadom da ces je sagraditi kao iz snova u buducnosti?
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
-
General505
- Kontakt:
FerdinandF je napisao/la: ↑19 jun 2026, 16:08Objasni, molim te.General505 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 15:54Opet lupanje, srljanje, pametovanjee
Ljudi ima li iko ovdje da napise realno stanje i faktore koji su doveli do porazaa gdje je najmanje kriv Barba i ss da ne moram stalno jaa
Utakmica takticki skoro perfektnaa
Narod je ovdje fudbalski nepismen, jednom riječju ljudi su naučili na hrkljuš samo neka je bal i grlom u jagode( zato su koride najposjećenije). te bi neku igru, te neke golove.... S kim? Ljudi ovo je Sp ovo nije prvomajski turnir u selu da se jakari samo pa sta bude na kraju, ovdje se sve mora dobro analizirati jer se svaka i najmanja greska skupo plaća.
Kao sto rekoh ranjje fudbal je danas nauka, moras ga proučavati, pripremati, studirati i na kraju prilagoditi igru onom što imaš.
Sš je uvidio da mi nemamo tip igraca niti dovoljno iskusnu niti uigranu ekipu(niti smo kad imali ni gajili takav stil i kad smo imali puno bolje igrace, osim ponekad na momente) da bi se nadigravati i riskirali na ovako velikoj smotri kao sto je Sp i kada je u igri da napraviš iskorak i prođeš u nokaut fazu .
Zato su pokušali da iskoriste naše dobre strane a to je cvrsta odbrana buduci da je Tarik izrastao za kratko vrijeeme u svjetsku klasu a i Katic ga prati, bas su dobar i povjerljiv tandem, dakle da igramo niski blok i pokušavamo preko krila ili eventualno iz prekida buduci da smo visoki, doci do dobrog rezultata što je do sad uspjevalo i dovelo nas na Sp. Kada dodjes na ovako veliko takmicenje gdje nema losih protivnika normalno da neke stvari idu teže i teze i realizirati jer kao sto sam rekao, sve su to veliki strucnjaci na klupama drugih ekipa i detaljno procitaju nasu igru i zatvore, posebno kada se desi da nemamo širinu na klupi.
Po meni, utakmica protiv Svicarske takticki dobro postavljena, niski blok oni neka kruze jer taj naš zadnji dvojac vecinom rijesava centarsuteve i opasnosti i na neku brzu tranziciju ili uigranu kombinaciju kada su oni losije ppstavljeni doci do gola.
I bas tako bilo, akcija iz udzbenika Kerim, Edin, Demir, i na kraju Kolsinac sam pred golom u sansi bira najgluplje rjesenje trazi Dzeku i naravno propade sansa za gol a zamislite sta bi bilo da je pogodio a trebao je.
Ista slicna situacija,kada smo odigrali za Tahira a on promasi loptu 5 metara od gola.
To su dvije ciste sanse konkretnije nego oni, e sad niko nije nama kriv sto smo smotani i bezmudi, ono je Seo trebao opalit ljevicom u raslje kao i Tahir i to je to, zamislite da smo dali gol ili dva, niko ne bi pricao o igri vec svako bi se naklonio kako je dobro pripremljena utakmica jer svicarci bi se tek onda dodatno raspali pod pritiskom.
To je ono sto uvijek kazem nasim igracima fali spprtske inteligencije kao u svim sportovima da bi neke stvari prevagnuli i napravili iskorak od prosjeka
I tako je i bilo, da smo igrali do sutra ne bi gola dali buduci da nisu imali neke ciste prilike do te greške Memica,, a nazalost na ovom nivou svaka i najmanja greska se kaznjava a ostalo je poznato.
Jednostavno, to je jedan od dana kada se desi i nije sudjeno ili te protivnik uzme na ime, rutinu ili iskustvo.
Mi moramo znati da imamo mozda i najmladju ekipu na turniru kada je Dzeko van, da se, sto je najzalosnije momci tek uigravaju jos, da je Mahamic npr tek dosao i debituje na Sp jer nije kod nas kao kod drugih da imamo sistem pa da se igraci od mlađih sekekcija poznaju i kad sve uzmes u obzir pvo je maximum ove ekipe zasad a prolaz grupe bi bio premija.
Jedino sto zamjeram Sergeju, sto dok je losiji rezultat pogubi se u izjavama izgubi tu elokventnost, pa npr lupi da smo bili bolji 60 min a ustvari je mislio reci da smo imali bolje sanse u 60min i tako te neke provale ali pod emocijama i razumljivo.
Takodje, greska sa Dedicem previse opterecn desno, a najveca greskaa je ulazak Esmira i guranje u sredinu jer logicno je da on ne moze milimetra kada ga okruze njihovi obrambeni i to nas je kostalo crvenog za Tarika.
Esmir, mora i moze samo na krilo i tu moze pobjeci 1na 1, unutra on nema sta traziti jer pojedu ga ti dvometrasi i naravno Memica malog mora manje šaltati nije ovo igrica ipak to su ljudi sa dušom imaju neeke limite.
Sve u svemu, izgubljeno nista nije, kako smo i ocekivali da bi sa Katrom igrali za nokaut fazu i to se i desilo.
Protiv Katra isto treba pametno, ali mislim da je prilika da probaju ofanzivnije jer bolji smo od njih ali moramo biti i pametni.
Igra, golovi ovo ono ..ko te pita za to, bitno je iskorak uraditi ko ce te pitat za igru ako prođemo grupu ...niko pametan.
Imali smo mi nekad igru, kao npr protiv Grka Pjanic vlastiiti shou na terenu, pa na kraju qurcina, svaki put Grci odose na veliko takmicenje a mi se ibretimo potezima nasih igraca i kako smo igrali dobro, tipicno mahalski, sirotinjski i neinteligentno.
Veliki igraju, i cekaju gresku a sirotinja igra za publiku i za dusu.
Opet kazem, da je uslo jedna od one dvije sanse danas bi se ibretili Barbinoj genijalnosti a ne bi cvilili o nekakvoj igri.
Individualna( neprisiljena) greska je presudila a ne losaa taktika
Ljudi trebaju neke stvari gledati realno, i zapitati se gdje smo mi pa tek onda pametovati i vrijeđati ove momke pa i sŠ ...nema smisla zaista kada se uzmu svi parametri u obzir. Kritika ok ali otkud nekom pravo da psuje nekom, vrijeđa čast...
Ali krezuba sekta je opasna jer ne znaju a o ne vide, to je opasno upstalom zbog toga smo i ovdje gdje jesmo i narod i drzava jer puno je takvih.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jedino kad bi Miron htio doći na klupu repke onda bih bio da ode Barbarez. Drugačije nikako jer znam da bi došao neko ko taktički nije ništa bolji od Barbareza a u svim ostalim segmentima bi bio daleko gori.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- JohnCleese
- Kontakt:
Vjerovatno bivsi nakon posljednjeg sudijskog zvizduka nase reprezentacije u Americi.
Sasvim razumljivo sta se sve desavalo tokom noci
Sasvim razumljivo sta se sve desavalo tokom noci
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Poslije Barbareza samo Sergej Jakirović ili Miron ostalo sve je katastrofa. Uzeo bih i obzir Dalića ili Petković ako bude mogućnosti da savez nađe zajedničku riječ sa njima.Unofficialpage je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:26Jedino kad bi Miron htio doći na klupu repke onda bih bio da ode Barbarez. Drugačije nikako jer znam da bi došao neko ko taktički nije ništa bolji od Barbareza a u svim ostalim segmentima bi bio daleko gori.
O cemu ti kraljuJohnCleese je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:28Vjerovatno bivsi nakon posljednjeg sudijskog zvizduka nase reprezentacije u Americi.
Sasvim razumljivo sta se sve desavalo tokom noci![]()
Ko za kosarkasku repku, sta mene briga sto Juka zida 20 puta, krljaju odbranu, jedan suter ostali ciglare. Jakom odbranom, brutalnim skokom i fizikom opet ponovimo uspjeh od prije 30+ godina.Pact1921 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:20Ne nadam se ja nicemu . Ali covjek kao trener nista nije pokazao . 6 pobjeda 9 nerijesenih 9 poraza covjek ima kao trener. Nase pobjede su 2 puta Rumuniju pobijedili , 1 put maltu , 2 puta san Marino i 1 put kipar. Ligaski ono pobjeda da nosi 3 boda a nerijeseno 1 barbarez bi imao 1.125 bodova u prosjeku po utakmici . O cemo mi ba pricamo . Pa jedva si pobjedio san marino 1-0 u Zenici srecom udje Dzeko da zabije gol . Fleksibilan je ko staklo mozemo mi svi pomrijeti ali on ce Tahirovica ubacoti u prvih 11 , sa svojom 4-4-2 formacijom koja igra niski blok protiv svakog protivnika. Ti si na srecu prosao na svjetsko Wales je ekipa koja se sama od sebe raspada pobjedio si ih na penale a Italija Bastoni napravio najgluplji faul koji sam vidio u zivotu i igrali smo 80 minuta sa igracem vise gdje smo uspjeli samo 1 gol dati i naravno proci na penale. Tebi svicarci juce sa igracem vise zabise 3 u 15 minuta . Uglavnom on je katastrofa koji je imao vise srece nego pameti ali eto vrijeme ce pokazati svoje.antetokounmpo je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:10A kakva su očekivanja? Da realno, limitiranu ekipu odvedes na dominaciju protiv Brazila?
Postavi ovako, da ti bude jednostavnije. Zamisli da gradis kucu ogranicenim budzetom. Kada sagradis prvi sprat, da li bi se proklinjao sto ne mozes da primis svu familiju u nju, ili bi bio ponosn sto ti negdje ima ko svratiti, sa nadom da ces je sagraditi kao iz snova u buducnosti?
edit: fulio temu ugl namjenjeno na drugu temu kao odgovor pactu1921
Zadnja izmjena: Zabit, dana/u 19 jun 2026, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.
Ma samo Barba, nece Miron i Jakirovic dugo biti slobodni
Ako se krene sa 442 nama će i Katar uzeti posjed, jednostavno nemamo igrače za ovu formaciju, svako ko igra sa tri u vezi nas će pojesti, Demirović i Džeko ispadaju na jedno dodavanje, u sredini ostaje višak i situacija 3 na 2 i uvijek djelujemo nemoćno i bolno je dosta za gledati, već vezni red koji nema kvalitet dodatno sami uvaljujemo taj isti vezni red, protiv Katara već treba da dodje do promjene formacije a da ne govorim šta bi nam SAD radio u sredini tek ako prodjemo dalje i krenemo na njih sa 442,jednostavno sve ozbiljne repke igraju sa 3 u vezi, zbog toga je jučer i Švicarska imala toliki autoput do Katića i Muharemovića
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Ma opustite se, Qataru ćemo lagano uvaliti dvicu
Jel i Vico u tom paketu?JohnCleese je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:28Vjerovatno bivsi nakon posljednjeg sudijskog zvizduka nase reprezentacije u Americi.
Barbarez, Spahic i ekipa OSTAJU do Eura.
Inace ...
Kritika je normalna stvar. Pljuvanje i psovanje nije.Bumbaclat je napisao/la: ↑19 jun 2026, 12:42Ko od nas nije kritikovao Barbareza i SS, ali nakon plasmana ja stvarno nemam obraza da to radim. Treba imati malo mjere. Premasili smo sva ocekivanja sa jednom nedefinisanom reprezentacijom koju nose mladi talenti i par veterana.
Nisu ovi momci postali invalidi preko noci i selektor neznalica. Mi smo realno u komfornoj i dobroj poziciji. Dobijemo Katar i idemo dalje. Ljudi su polu-amaterska ekipa. Ako ih ne mozemo dobiti, ni ne zasluzujemo prolaz i to je to, a svako od nas bi prije pocetka prvenstva potpisao 4 boda i prolazak dalje.
![]()
Ja npr dajem svakom selektoru podrsku.
Al sve i jedan osim Cire su bili losi.
Neka Sergeja, a pogotovo Spahe jer ce dovesti ove mlade momke poput Catovica i slicnih pa onda za koju godinu staviti nekog selektora koji ima iskustva kao trener.
Teškw noć, a?JohnCleese je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:28Vjerovatno bivsi nakon posljednjeg sudijskog zvizduka nase reprezentacije u Americi.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
I poslije Eura, treba ovu djecu voditi i na iduće svjetskoDrum je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:40Jel i Vico u tom paketu?JohnCleese je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:28Vjerovatno bivsi nakon posljednjeg sudijskog zvizduka nase reprezentacije u Americi.
Inace ...
- JohnCleese
- Kontakt:
Svasta se prica,ozbiljan sukob u strucnom stabu izmedju menadzerskog lobija Zlatana i Ninoslava...Hazre je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:30O cemu ti kraljuJohnCleese je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:28Vjerovatno bivsi nakon posljednjeg sudijskog zvizduka nase reprezentacije u Americi.
Sve pocelo od pogleda Mahmica nakon gola....
Poceo se iznositi prljav ves, spominjale se i neke seksualne afere...
Sergej se osamio u kazinu tek ujutro dosao ali ne u svoju sobu...
Doduse istina nezvanicno.
Svabo je to...
Svabo je to...
I šta bi kad si se probudio?JohnCleese je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:46Svasta se prica,ozbiljan sukob u strucnom stabu izmedju menadzerskog lobija Zlatana i Ninoslava...Hazre je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:30O cemu ti kraljuJohnCleese je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:28Vjerovatno bivsi nakon posljednjeg sudijskog zvizduka nase reprezentacije u Americi.
Sve pocelo od pogleda Mahmica nakon gola....
Poceo se iznositi prljav ves, spominjale se i neke seksualne afere...
Sergej se osamio u kazinu tek ujutro dosao ali ne u svoju sobu...
Doduse istina nezvanicno.
- JohnCleese
- Kontakt:
Spaha ide u paketu, sinoc valjda opet ono njegovo na agresivu ga prebaci s nekim se izgleda i pobio...Drum je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:40Jel i Vico u tom paketu?JohnCleese je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:28Vjerovatno bivsi nakon posljednjeg sudijskog zvizduka nase reprezentacije u Americi.
Inace ...
Vico pokusava spasiti sto se moze.
On ce dati instrukcije sta i kako u zadnjem kolu protiv Katra.
Mah ludnica prema ovim informacijama s kojim baratam, istina nezvanicnim.
Svabo je to...
Svabo je to...
Trenutno korisnika/ca: bh22, Bosniacum Lilium, dena24, Edincapitano, Elddar, forgempp, majstorS35, Maverick, MundijalVibes26, Zglavkar i 88 gostiju.