Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na SP 2026

We are 26
Clutch
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na SP 2026

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2026, 09:28

Nelosi rezultati sinoc za nase 3. mjesto
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 20 jun 2026, 09:57

ovo kad gledam ostale utakmice ovako, pa pogledam nase kako ne znamo 2 pasa povezati, fakat sam poceo kontati kako je to mozda zbog toga sto imamo premladu ekipu. nesta kao da ih je trema uhvatila, svi nervozni. inace ja nemam drugo objasnjenje za ovo, haj moze se o formaciji i kvalitetu. ali nisu svi francuska ili spanija. ovim arapima ne znam ni kako im se zovu lige u kojima igraju.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jun 2026, 10:00

Ako budemo 3. jel 100% idemo na Ameriku?
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jun 2026, 10:03

dena24 je napisao/la:
20 jun 2026, 09:57
ovo kad gledam ostale utakmice ovako, pa pogledam nase kako ne znamo 2 pasa povezati, fakat sam poceo kontati kako je to mozda zbog toga sto imamo premladu ekipu. nesta kao da ih je trema uhvatila, svi nervozni. inace ja nemam drugo objasnjenje za ovo, haj moze se o formaciji i kvalitetu. ali nisu svi francuska ili spanija. ovim arapima ne znam ni kako im se zovu lige u kojima igraju.
Nema to veze sa tremom, jednostavno postavka nam je takva

Kad osovjimo loptu trebalo bi krenuti u kotnru, ali zbog rupe od jedno 50 metara na sredini terena i tanke kvalitete Tahirovica, Sunjica, Basica..ta lopa zavrsi ili pasom nazad ili je krila koja trebaju trcat kontru dobiju na 50/60 metara od gola

Onda si prinudjen igrat 11na11 sto uglavnom zavrsava bunarenjem vasilja ili nekog iz zadnje linije...fali ti igrac u sredini terena da bi ista pokusao igrat

Ovo sto Tahirovic i Sunjic rade je ko da u kosarci ostavis covjeka na centru dok si u odbrani i onda kad ufatis skok i dodas mu je da trci kontru, on je vrati nazad da igramo 5na5

Takodjer, moje misljenje, ne kazem da je tacno...ali previse nisko stojimo...prakticno u 20/30 metara...kad si tako nisko tesko je razvit ikakvu igru sve i da uzmes loptu, a bezveze rizikujes da ti prodje neka odbica

Vidio si protiv svice cim smo im malo izasli visocije odma smo i odigrali nesto u napadu
=\_1921_/=

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 20 jun 2026, 10:10

invincible1921 je napisao/la:
20 jun 2026, 10:03
dena24 je napisao/la:
20 jun 2026, 09:57
Nema to veze sa tremom, jednostavno postavka nam je takva

Kad osovjimo loptu trebalo bi krenuti u kotnru, ali zbog rupe od jedno 50 metara na sredini terena i tanke kvalitete Tahirovica, Sunjica, Basica..ta lopa zavrsi ili pasom nazad ili je krila koja trebaju trcat kontru dobiju na 50/60 metara od gola

Onda si prinudjen igrat 11na11 sto uglavnom zavrsava bunarenjem vasilja ili nekog iz zadnje linije...fali ti igrac u sredini terena da bi ista pokusao igrat

Ovo sto Tahirovic i Sunjic rade je ko da u kosarci ostavis covjeka na centru dok si u odbrani i onda kad ufatis skok i dodas mu je da trci kontru, on je vrati nazad da igramo 5na5

Takodjer, moje misljenje, ne kazem da je tacno...ali previse nisko stojimo...prakticno u 20/30 metara...kad si tako nisko tesko je razvit ikakvu igru sve i da uzmes loptu, a bezveze rizikujes da ti prodje neka odbica

Vidio si protiv svice cim smo im malo izasli visocije odma smo i odigrali nesto u napadu
a dobro to, ali grijesimo mnogo u dodavanjima. ja ne znam sta se desilo sa 4-5 igraca, ne znaju se vise sastaviti s loptom . na 3 metra dodaju u aut, mislim seo je nekoliko ovih katastrofalnih pasova imao, a i dedic s druge strane, ja mislim da je protiv svice 3 puta pao preko lopte.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 20 jun 2026, 10:13

20 jun 2026, 10:00
Šanse su preko 66% da će protivnik biti Amerika (SAD). Da bi to ipak bila Njemačka, moraju se poklopiti tačno određeni rezultati kod drugih trećeplasiranih ekipa:

Grupe A, C i D moraju ispasti: Trećeplasirane ekipe iz ovih grupa (npr. Češka, Škotska, Paragvaj ili Turska) moraju odigrati loše i ne smiju proći dalje među 8 najboljih trećih.

Grupe G, H, I, J, K i L moraju dominirati: S druge strane, trećeplasirane ekipe iz ovih zadnjih grupa (gdje su Francuska, Argentina, Belgija itd.) moraju osvojiti puno bodova i proći dalje.

Ako se to desi, FIFA-ina matrica automatski pomjera trećeg iz naše grupe B na Njemačku umjesto na Ameriku!

evo chatGPT

sta se tice ove prve A, C, D ne izgleda lose da cemo ipak na svabe

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 20 jun 2026, 10:18

Možemo najviše završiti kao treći, u najboljem slučaju. Direktni duel gubimo, kao što smo već izgubili od Švicarske ako oni izgube od Kanade. Ako Kanada izgubi od Švicarske, a mi smo igrali neriješeno s Kanadom i pobijedimo Katar, onda prema trenutnom stanju moramo nadoknaditi 9 golova razlike.
Na primjer: ako mi pobijedimo Katar 3:0, oni bi morali izgubiti od Švicarske 7:0 da bismo imali bolju gol-razliku. Ako je gol-razlika ista, onda odlučuje Fair Play, a nakon toga trenutni FIFA ranking, gdje smo mi lošiji.

Pošto su SAD već osigurale prvo mjesto u grupi, s 99,9% vjerovatnoće će biti naš protivnik u nokaut fazi.

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 20 jun 2026, 10:23

Idemo na Trumpa i JD Vancea, a posebno neka se pripremi "ministar rata" Pete Hegseth hahahaha ⚜️ :bih:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 jun 2026, 11:03

Clutch je napisao/la:
20 jun 2026, 09:28
Ja bih čak rekao odlični. Stanje u ovim grupama što su odigrale dvije utakmice i šta se ne smije dogoditi:

Grupa A - pobjeda Češke protiv Meksika.
Grupa C - pobjeda/remi Škotske protiv Brazila
Grupa D - ovdje nas može zeznuti ako Paragvaj i Australija odigraju X, a tu bude tipa 3-3 pa da Paragvaj bude ispred nas zbog više datih golova, svaki drugi rezultat nam ide u prilog. U tom slučaju nam treba pobjeda protiv Katara sa 2 gola razlike da bi sigurno bili ispred njih.

Eto već jako dobre šanse za 3 grupe da budu ispod naše bodovno.

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 20 jun 2026, 12:51

Koliko je ogroman bod protiv Kanade.
Walk on

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 12:58

Ja ne znam sta imate pratiti nase 3. Mjesto. Projekcije su 99,7% da bilo koja 4b vode dalje sa treceg mjesta.
Vrlo vjerovatno vode i 3 remija dalje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 20 jun 2026, 13:18

Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 12:58
Ja ne znam sta imate pratiti nase 3. Mjesto. Projekcije su 99,7% da bilo koja 4b vode dalje sa treceg mjesta.
Vrlo vjerovatno vode i 3 remija dalje.
Malo kruha i igara. :mrgreen:

Puno su veće šanse da ne pobijedimo Katar. Trenutno smo na nekih 60-65%

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2026, 13:36

CAGarfia je napisao/la:
20 jun 2026, 11:03
Clutch je napisao/la:
20 jun 2026, 09:28
Ja bih čak rekao odlični. Stanje u ovim grupama što su odigrale dvije utakmice i šta se ne smije dogoditi:

Grupa A - pobjeda Češke protiv Meksika.
Grupa C - pobjeda/remi Škotske protiv Brazila
Grupa D - ovdje nas može zeznuti ako Paragvaj i Australija odigraju X, a tu bude tipa 3-3 pa da Paragvaj bude ispred nas zbog više datih golova, svaki drugi rezultat nam ide u prilog. U tom slučaju nam treba pobjeda protiv Katara sa 2 gola razlike da bi sigurno bili ispred njih.

Eto već jako dobre šanse za 3 grupe da budu ispod naše bodovno.
Bitno napomenuti da ukoliko pobjedimo Katar sa 2+ golova razlike onda nas ne zanima rezultat Paragvaja jer sigurno smo ispred treceplasiranog iz te grupe.

Za grupu A osim Ceha, takodjer i Juznoafrikanci mogu do 4 boda pobjedom protiv Koreje ali obe utakmice bi trebale otici na stranu Meksika/Koreje ili barem da ovi ne pobjede.

Slazem se s komentarom da ne trebamo previse brinuti oko ovog i da je najbitnije pobijediti Katar, ali svakako lijepo je imati potvrdu vec u ove prve 3 preostale grupe sto su odigrale svoje susrete, da stvari idu u zeljenom smjeru.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 20 jun 2026, 18:18

dena24 je napisao/la:
20 jun 2026, 10:13
Šanse su preko 66% da će protivnik biti Amerika (SAD). Da bi to ipak bila Njemačka, moraju se poklopiti tačno određeni rezultati kod drugih trećeplasiranih ekipa:

Grupe A, C i D moraju ispasti: Trećeplasirane ekipe iz ovih grupa (npr. Češka, Škotska, Paragvaj ili Turska) moraju odigrati loše i ne smiju proći dalje među 8 najboljih trećih.

Grupe G, H, I, J, K i L moraju dominirati: S druge strane, trećeplasirane ekipe iz ovih zadnjih grupa (gdje su Francuska, Argentina, Belgija itd.) moraju osvojiti puno bodova i proći dalje.

Ako se to desi, FIFA-ina matrica automatski pomjera trećeg iz naše grupe B na Njemačku umjesto na Ameriku!

evo chatGPT

Ma bolan nije uopšte tačno da nam je najizgledni protivnik SAD. Njemačka je. Idite vidite na stranici FIFA-e pustite AI i debilne portale. Njemačka prvo treba da dobije nekog iz grupe A, ako tu ne bude najboljeg trećeplasiranog, a ja čisto sumnjam da će Južna Afrika mlatnut Južnu Koreju i/ili Češka Meksika , ide se sa grupom B.
Glory Glory Man United

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 20 jun 2026, 18:20

rossonero85 je napisao/la:
20 jun 2026, 05:09

E gledaj mu ovog GPT thumbnaila, tolike pare je dobio da ode i nije mog'o dati kakvom dizajneru stoju. Tačno počinjem da bojkotujem svaki biznis sa ovim glupim GPT 'dizajnovima'.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2026, 18:25

"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 20 jun 2026, 20:14

313 je napisao/la:
20 jun 2026, 12:51
Koliko je ogroman bod protiv Kanade.
Definitivno. Ja sam to isto rekao kada su turci ispali. Da su jednu odigrali nerjeseno igrali bi zadnju utakmicu za prolaz grupe a ovako im je zadnja samo da odigraju.
Mi bismo vjerovatno racunali ima li ovaj sanse za 4 boda,kakva je gol razlika kod onog, ovaj ne smije pobjediti.
Ovako imamo mec loptu u svojim rukama.
Idemo ih uzeti bez razmisljanja o drugim ekipama.
Bod protiv Kanade velik kao Maglic definitivno.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2026, 21:47

Daduli je napisao/la:
20 jun 2026, 18:18
dena24 je napisao/la:

evo chatGPT

Ma bolan nije uopšte tačno da nam je najizgledni protivnik SAD. Njemačka je. Idite vidite na stranici FIFA-e pustite AI i debilne portale. Njemačka prvo treba da dobije nekog iz grupe A, ako tu ne bude najboljeg trećeplasiranog, a ja čisto sumnjam da će Južna Afrika mlatnut Južnu Koreju i/ili Češka Meksika , ide se sa grupom B.
Pa SAD ima grupu B kao prvog treceplasiranog kojeg dobija, isto kao sto Njemacka ima grupu A.

Mi idemo na SAD.

Mozda jedino da se niko iz grupa njemackog "pota" od 5 reprezentacija, osim naše, ne plasira kao treci, ali to je mislim jako mala vjerovatnoca. A i po rezultatima djeluje nerealno jer u pitanju su grupe C, D i F.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

ladicar
Kontakt:

Post Postao/la ladicar » 20 jun 2026, 22:03

Clutch je napisao/la:
20 jun 2026, 21:47
Daduli je napisao/la:
dena24 je napisao/la:

evo chatGPT

Pa SAD ima grupu B kao prvog treceplasiranog kojeg dobija, isto kao sto Njemacka ima grupu A.

Mi idemo na SAD.

Mozda jedino da se niko iz grupa njemackog "pota" od 5 reprezentacija, osim naše, ne plasira kao treci, ali to je mislim jako mala vjerovatnoca. A i po rezultatima djeluje nerealno jer u pitanju su grupe C, D i F.
Postoji samo jedna kombinacija treceplasiranih u kojoj mi idemo na Njemacku, a to je da iz sljedeci grupa prodju
treceplasirani: B E G H I J K L

Evo analize i tu je wikipedijin clanak sa mogucim kombinacijama
https://www.reddit.com/r/soccer/s/VREzvCX7vu

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 20 jun 2026, 22:35

ladicar je napisao/la:
20 jun 2026, 22:03
Clutch je napisao/la:
20 jun 2026, 21:47
Daduli je napisao/la:

Mi idemo na SAD.

Postoji samo jedna kombinacija treceplasiranih u kojoj mi idemo na Njemacku, a to je da iz sljedeci grupa prodju
treceplasirani: B E G H I J K L

Evo analize i tu je wikipedijin clanak sa mogucim kombinacijama
https://www.reddit.com/r/soccer/s/VREzvCX7vu
Ovo kako piše na wikipedijinoj stranici i FIFA-inoj znači da Njemačka prva dobija protivnika - trećeplasiranog iz određenih grupa, prvo grupa A, ako nema (vjerovatno neće biti), onda grupa B: https://en.wikipedia.org/wiki/2026_FIFA ... kout_stage

Ako je tako (a ubijeđen sam da jeste), ovo je odlično, posebno jer za sad ima izgleda da Njemačka ne bude ta prva u grupi nego Obala Slonovače.
Glory Glory Man United

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []