24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
Tatatatira12
- Kontakt:
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Vasilj
Dedić - Katić- Kolašinac- Memić
Bajraktarevic - Tahirovic - Mahmić - Alajbegović
Demirović - Džeko
Tako bih počeo, mislim da će biti ovako slično. Ne znači ako ubaciš još jednog CM da ćeš više kontrolisati ili ako opet počneš u 4-4-2 da nećeš imati nikakve kontrole.
Siguran sam da ćemo ih preko bokova napasti jer oni nemaju kvalitetu to da brane, da ce Dedić biti puno visočije nego u prve dvije utakmice što će omogućiti Bajraktareviću ili krilu koje bude igralo na njegovoj strani da bude okomitije, da se više uvlači u sredinu i na kraju krajeva približi golu. Da su bekovi bili u stanju malo više izaći gore u prve dvije utakmice, to bi bilo puno drugačije. Naravno, rizik koji uzimaš je automatski veći jer ostavljaš veliku rupu nazad. Mozda je preofanzivno, ali ja bih i Memića stavio na beka, pa da probijamo i preko lijeve i desne.
Po mom mišljenju nije problem u dodatnom veznjaku, ni u 4-4-2 već načina na koji ti igraš. Ovo što je Barbarez uradio u prve dvije utakmice je sasvim ok, da smo još pet minuta izdržali protiv Švice ubjeđen sam da bi remizirali.
Demirović - Džeko
Tako bih počeo, mislim da će biti ovako slično. Ne znači ako ubaciš još jednog CM da ćeš više kontrolisati ili ako opet počneš u 4-4-2 da nećeš imati nikakve kontrole.
Siguran sam da ćemo ih preko bokova napasti jer oni nemaju kvalitetu to da brane, da ce Dedić biti puno visočije nego u prve dvije utakmice što će omogućiti Bajraktareviću ili krilu koje bude igralo na njegovoj strani da bude okomitije, da se više uvlači u sredinu i na kraju krajeva približi golu. Da su bekovi bili u stanju malo više izaći gore u prve dvije utakmice, to bi bilo puno drugačije. Naravno, rizik koji uzimaš je automatski veći jer ostavljaš veliku rupu nazad. Mozda je preofanzivno, ali ja bih i Memića stavio na beka, pa da probijamo i preko lijeve i desne.
Po mom mišljenju nije problem u dodatnom veznjaku, ni u 4-4-2 već načina na koji ti igraš. Ovo što je Barbarez uradio u prve dvije utakmice je sasvim ok, da smo još pet minuta izdržali protiv Švice ubjeđen sam da bi remizirali.
- Beduin
- Kontakt:
Mozda je upravo sad vrijeme da i mi uzmemo loptu u noge i kontrolisemo ritam, napokon dadnemo 2-3 gola i odigramo utakmicu kakvu veliki turnir zasluzuje. Zaista nam to treba.
Ovakvi turniti izbacuju nove buduce zvijezde, a mi ih imamo nekoliko potencijalnih u rosteru. Zasto ne bi upravo nasa repka jednog takvog vinula u visine, skrenula paznju i otisli u nokaut fazu. Nikad ne znas cije ime je unaprijed zapisano da bude taj X faktor. Nase je da se nadamo.
Ovakvi turniti izbacuju nove buduce zvijezde, a mi ih imamo nekoliko potencijalnih u rosteru. Zasto ne bi upravo nasa repka jednog takvog vinula u visine, skrenula paznju i otisli u nokaut fazu. Nikad ne znas cije ime je unaprijed zapisano da bude taj X faktor. Nase je da se nadamo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
Sindikat12
- Kontakt:
Nakon tekme sam imao bas obaveza nisam nista upratio, zanima me kako je sigurno da ako prodjemo dalje da igramo sa amerima a ne sa pobjednikom iz grupe E?
-
ZmajOdBosne33
- Kontakt:
-Vasilj
Hadzikadunic-Katic-Seo
Memic- Sunjic- Dedic-
Bajrak - Alajbeg
Demirovic - Dzeko
Ubij ih 3-5-2 formacijom. Sad ako ne bude igrao ovako, ne znam kad ce. Istjeraj zadnju liniju i udri presing visoko. 2 razlike, glat.
Hadzikadunic-Katic-Seo
Memic- Sunjic- Dedic-
Bajrak - Alajbeg
Demirovic - Dzeko
Ubij ih 3-5-2 formacijom. Sad ako ne bude igrao ovako, ne znam kad ce. Istjeraj zadnju liniju i udri presing visoko. 2 razlike, glat.
Netreba previse ocekivati sada , Ali bitno je samo pobjediti i proci dalje. Eh sad kakva ce pobjeda biti to je manje vise nebitno.
Ja ocekujem jednu tvrdu tekmu gdje mi na kraju slavilo uz malo srece 0-1
Ja ocekujem jednu tvrdu tekmu gdje mi na kraju slavilo uz malo srece 0-1
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Šta je starkelja na 12:30 opsovorossonero85 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 08:03Čekam svojih pet minuta poslije pobjede protiv Katara da im se naklatim na kosti.Beledija je napisao/la: ↑20 jun 2026, 07:54Pa kaži svojim prijateljima da smo izgubili od Švicarske. Možeš im reći da smo još uvijek na SVJETSKOM i da kanimo još ostati.rossonero85 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 04:28Zovu me moji italijanski prijatelji i podjebavaju u fazonu: Od koga smo mi izgubili i ko nas je izbacio sa Mundijala
Upravo zato bih volio da protiv Katara odigramo jednu izuzetno napadačku, agresivnu i kurchevitu utakmicu i da pokažemo Italijanima i čitavom svijetu da nismo zalutali na Svjetsko prvenstvo.![]()
![]()
![]()
![]()
Biće im ponovo repriza ovih scena hahahahaha
5:30
12:30
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Da nam Tahirovic diktira tempo?Tatatatira12 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 09:55Vasilj
Demirović - Džeko
4-IN-A-ROW
Demirovic na klupu zbog svij gluposti sto je napravio zadnja 3 mjeseca za repku. Promasen penal protiv Welsa, protiv Italije promasi veliku priliku, kao i protiv Kanade. Vrijeme je da se klupira i da mu se pokaze da je odron. Kao i Tahirovica.ZmajOdBosne33 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 10:25-Vasilj
Hadzikadunic-Katic-Seo
Memic- Sunjic- Dedic-
Bajrak - Alajbeg
Demirovic - Dzeko
Ubij ih 3-5-2 formacijom. Sad ako ne bude igrao ovako, ne znam kad ce. Istjeraj zadnju liniju i udri presing visoko. 2 razlike, glat.![]()
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ja bih ovako krenuo. Tahirović nema šta da traži ovdje, Šunjić možda može umjesto Bašića ali mislim da ova dvojica mogu protiv Katra da iznesu stvar. A četvorka u napadu je dovoljno ofanzivna da mogu golove davati. Kontam da ovako možemo i vezni red pojačati a i zadržati ofanzivnu snagu, koju mi, doduše, do sada nismo pokazali. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Dedic - Hadzikadunic - Katic - Kolasinac
……………………….Sunjic
…..…Hadziahmetovic…..Mahmic
Bajraktarevic - Tabakovic - Alajbegovic
Udaralo bi sa svih strana. Sredina terena bi nesto i znala sa loptom napraviti. A opet imas dosta nazad igraca da cuvas gol.
Ali poznavajuci Barbareza ide opet ista postava sa sredinom Sunjic, Tahirovic i Basic koji zajedno ne znaju dva pasa uvezati. Jedan od njih 3 mora igrati. Dok ubaci zajedno njih 2 ili cak sve 3 onda znaj, da ces izgledati na terenu ko Busovaca. Jednostavno ne mogu i nesmiju zajedno igrati, jer nam tad fali kreativac neki.
……………………….Sunjic
…..…Hadziahmetovic…..Mahmic
Bajraktarevic - Tabakovic - Alajbegovic
Udaralo bi sa svih strana. Sredina terena bi nesto i znala sa loptom napraviti. A opet imas dosta nazad igraca da cuvas gol.
Ali poznavajuci Barbareza ide opet ista postava sa sredinom Sunjic, Tahirovic i Basic koji zajedno ne znaju dva pasa uvezati. Jedan od njih 3 mora igrati. Dok ubaci zajedno njih 2 ili cak sve 3 onda znaj, da ces izgledati na terenu ko Busovaca. Jednostavno ne mogu i nesmiju zajedno igrati, jer nam tad fali kreativac neki.
Zadnja izmjena: Lavcina, dana/u 20 jun 2026, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.
Ja mislim da čak , poznavajući Barbareza, da će ta formacija i upravo ovih 11 igrača koje si naveo i ustrčati.Tatatatira12 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 09:55Vasilj
Demirović - Džeko
Glory Glory Man United
Pa i Katar će ići na pobjedu, zar neko misli da će sjediti skrštenih ruku i braniti se. Imaju istu opciju kao i mi i vjerovatno ista očekivanja pošto smo mi za njih, kao i oni za nas, jedina prilika da se prođe dalje.
Ali hudi bošnjo nikako da se dohafiza i prpbudi iz kome smatrajući da smo nivo ili dva iznad Katara i da ćemo ovo laganini odraditi.
Valjda će netko iz štaba skontati da će i oni ići na pobjedu, da će biti agresivni itd.
Ali hudi bošnjo nikako da se dohafiza i prpbudi iz kome smatrajući da smo nivo ili dva iznad Katara i da ćemo ovo laganini odraditi.
Valjda će netko iz štaba skontati da će i oni ići na pobjedu, da će biti agresivni itd.
A koje su sad sanse za tenka Tabakovica da igra protv Katra?
Pa to što će i oni ići na pobjedu i otvoriti se može biti samo dobro za nas.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
rossonero85
- Kontakt:
Kaže: Che figura di merda, u prevodu kakvo sranje, blamaža, sramotaMaverick je napisao/la: ↑20 jun 2026, 10:27Šta je starkelja na 12:30 opsovorossonero85 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 08:03Čekam svojih pet minuta poslije pobjede protiv Katara da im se naklatim na kosti.![]()
![]()
![]()
Biće im ponovo repriza ovih scena hahahahaha
5:30
12:30
![]()
A par sekundi kasnije kaže (a i ranije tokom utakmice) : Ci hanno mangiato hahahaha što znači: Pojeli su nas
Jedino bi ja zamijenio Esmira sa MemicemUnofficialpage je napisao/la: ↑20 jun 2026, 10:34Ja bih ovako krenuo. Tahirović nema šta da traži ovdje, Šunjić možda može umjesto Bašića ali mislim da ova dvojica mogu protiv Katra da iznesu stvar. A četvorka u napadu je dovoljno ofanzivna da mogu golove davati. Kontam da ovako možemo i vezni red pojačati a i zadržati ofanzivnu snagu, koju mi, doduše, do sada nismo pokazali.
![]()
Kakva dva napadaca mi nemamo dobrog veznog igraca ionako i jos na to jednog manje da bi imali drugog napadaca
Jedina utakmica na SP na kojoj mi nismo dali gol je protiv Nigerije. A i tu su nas zakinuli zbog ofsajda. Sve ostale utakmice smo zabili barem 1 gol 
katar kipar tu su haman identicne znaci znamo kako ce biti, samo sto je ovaj katar dva puta za redom azijiski sampion. tako da ce biti cupavo, mozemo mi lako proci kao turci
Koliko je realno da stavi Mahmica od prve?
Trenutno korisnika/ca: Drum, FerdinandF, General505, greenwood, Helemnejse, invincible1921, juka55, Micron, napapijri1987, pinki, signalidunapark, tuzlanskinacin i 71 gost.