24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
Matterhorn22
- Kontakt:
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
zanimljivo da smo protiv Katara igrali dvije prijateljske uz poraz 2000-te od 2:0 kada je igrao i Barbarez te remi 2010-e sa 1:1 kada je igrao i Dzeko.
Dobro receno. Sta je sa Tabaka, hoce li igrati ikako? Nesto kontam, koji k je isao tamo, ako ne moze odigrat ni pola sata. Nadam se samo da nece biti neka utakmica kao protiv Cipra u gostima. Vodstvo, opustanje te kasni gol za nerijesen ishod. Obje bi ekipe ispale. Nemam bas dobar osjecaj.imekorisnicko je napisao/la: ↑20 jun 2026, 09:54Prizemljenje već doživljavaju svi koji su mislilo da mi svojim individualnim kvalitetom zaslužujemo biti tu gdje jesmo,a ne da smo samim plasmanom već debelo premašili očekivanja.PSV je napisao/la: ↑20 jun 2026, 09:26
Ma dozivjet cemo mi to prizemljenje svakako. Nema ovdje mnogo kvaliteta. Raja je upravu, dosta dugo igramo kukavicki i vise odbrambreno, ne ide to uz nas. Moraju napasti, vezati igru, napuniti Katar kao sto su Iran 14' u Brazilu. Vrijeme je da ih Barba napali da odigraju utakmicu na golove, da budu efikasniji nego inace. I navijacima je dosta ovog haramballa.
Potencijala imamo,a sad i dosta mladih i relativno mladih igrača koji imaju iskustvo igranja SP, ali naši najveći talenti još nisu na nivou da igraju vrhunski u kontinuitetu.
Već smo nešto ostvarili,a imamo na čemu graditi.
-
signalidunapark
- Kontakt:
Ajmo im je.bat majku. 
Za nas je finale SP utakmica protiv Katara. Sve misli i pažnju 110% usmjeriti samo na njih, SAD zaboraviti trenutno. Ako prođemo aBd a hoćemo, zaboravite ovu lepršavu SAD kao do sad što smo gledali, nokaut faza je to, neće to biti nimalo lagana utakmica za njih.
ALI PRVO KATAR!!!!
ALI PRVO KATAR!!!!
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Mozda i najbolja opcija ali Radeljic ce igrat prije Hadzikadunica, cak nesto razmisljam, stavit ce Seju na CB da bi Mujakic igro LB.Unofficialpage je napisao/la: ↑20 jun 2026, 10:34Ja bih ovako krenuo. Tahirović nema šta da traži ovdje, Šunjić možda može umjesto Bašića ali mislim da ova dvojica mogu protiv Katra da iznesu stvar. A četvorka u napadu je dovoljno ofanzivna da mogu golove davati. Kontam da ovako možemo i vezni red pojačati a i zadržati ofanzivnu snagu, koju mi, doduše, do sada nismo pokazali.
![]()
Dosta više poniznog i opreznog pristupa utakmicama. Samo bahato protiv Katara, par oštrih startova u prvih 10 minuta da im se noge tresu i onda joga bonito i deranje nejači, pogotovo ovih pustinjskih miševa što su prije dvije godine počeli igrati nogomet.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Mene interesuje jedno okej znamo svi, da 95% idemo na Amere ako prodjemo. Zanima me sta bi se moralo poklopiti, da bi isli na grupu gdje su Njemci? Jel imamo kao sanse da se krizemo i sa tom grupom.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ne za drugo mjesto vec za trece jer i tu moze lagano odlucivati gol razlika.dena24 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 11:21kakve tri razlike sta fantaziras. jel ono pravimo od kanade brazil part 2?tuzlanskinacin je napisao/la: ↑20 jun 2026, 11:18Oj ebo vas dan sve pametne prije Švicarske euforija, poslije toliki nwki pesimizam smirite se ljudi i dajte podrsku i tjt. Moramo ovo dobiti 3 razlike da bi bili sigurni 100%
#CarsijaOdjebi
Po svemu sudeći, Sergej Barbarez je ekipi dao dva slobodna dana nakon poraza od Švicarske kako bi se „fokusirali na druge stvari“, prema njegovim vlastitim riječima sa konferencije za medije poslije utakmice.
Pa da razjasnimo: na oko četiri dana smo od najvažnije utakmice na Svjetskom prvenstvu u našoj kampanji, utakmice koja će odlučiti da li prolazimo dalje ili idemo kući, a igračima se daje slobodno vrijeme da „razmišljaju o drugim stvarima“.
Drugim stvarima? O čemu tačno trebaju razmišljati prije utakmice ove veličine? Da li je plasman u narednu rundu zaista tako nizak prioritet za ovaj tim?
Ovakva iskrenost je gotovo nevjerovatna.
Ono što situaciju čini još gorom jeste činjenica da je ekipa već provela sedmice sa svojim porodicama u timskom hotelu. Ovakav nivo samozadovoljstva i neozbiljnosti jednostavno ne viđate kod drugih reprezentacija. Dok su ostali potpuno fokusirani i zaključani za najveći turnir u fudbalu, mi smo, čini se, ponovo odlučni da ga tretiramo kao odmor.
Mentalitet je sramotan. Nedostatak hitnosti je sramotan. I poruka koju ovo šalje navijačima je sramotna.
Srijeda će nam reći sve što trebamo znati. Ako se ova odluka obije o glavu, niko ne bi trebao biti iznenađen. Tim koji nije potpuno fokusiran na najveću utakmicu svog turnira nema pravo da se žali na posljedice.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ali ako dobijemo ”samo” 1-0 onda smo sigurni 99,2 posto, znaci nemoj bez veze raju paliti. Pobjeda je dovoljna za prolaz, vec sada imas dvije grupe koje vjerovatno ce ostati na tri boda a ima jos igrati koliko hoces prije sto ulazimo u zadnju tekmu grupa.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑20 jun 2026, 11:18Oj ebo vas dan sve pametne prije Švicarske euforija, poslije toliki nwki pesimizam smirite se ljudi i dajte podrsku i tjt. Moramo ovo dobiti 3 razlike da bi bili sigurni 100%
Nece ovdje biti neki SUPER ofenzija kao Kanada protiv Katara, nama je dovolnja samo pobjeda!!
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Pa za sta odmor jbt, ne igraju svaki dan meceve? Hajde eto, bilo je opravdanja u Sarajevu za to, ali sad nema vala nikakvog. Veliki minus za Barbareza i strucni stab...
Pa sad je najbitniji mec. Umjesto da najvise rade, daju im se nekakvi slobodni dani...
Pa sad je najbitniji mec. Umjesto da najvise rade, daju im se nekakvi slobodni dani...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Nije 100%, ali jeste jedno 99 plus posto. Jedini scenarij po kojem ne idemo na Ameriku jeste da niko od trećeplasiranih iz grupa A, C, D i F ne prođe. Djeluje već sada prilično nemoguće, ali eto, teoretska mogućnost postoji.
Lagani odmor, šetnje i šiša
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Pa rekao je to mislim odmah i poslije utakmice, nije nova informacija. Najgori mi je ovaj gore neki menadzerski kurcopusac sto okrece mlin da sere po strucnom stabu i klasicna ona prica o neozbiljnosti i javasluku. Prica ko da se Ibricic i Spaha tuku po kafanama. Pretpostavljam da neki kompleksas s foruma vodi taj twitter racun.
Iskreno meni je nebitno jel imaju slobodno ili ne. Profesionalni su fudbaleri, treniraju cijelu sezonu i trenirali su dosad, oni ako pobijede niko nece ni trepnut na to sto su imali dva dana slobodno. A ako izgube, nece izgubit jer su dan-dva manje trenirali i spremali taktiku i specijalne prekide za veliki Katar, vec zbog problema dubljih od toga.
Ja i dalje vjerujem da cemo pobijedit ovo, jedino je pitanje hoce li biti na neki ho-ruk i gol-dva ili cemo pokazati da smo u stanju posteno ih nabusit.
BTW, samo usput onako, danas je i Kolasincu a i Tabakovicu rodjendan. Pretpostavljam da i s tim ima veze taj slobodan dan za sve.
Iskreno meni je nebitno jel imaju slobodno ili ne. Profesionalni su fudbaleri, treniraju cijelu sezonu i trenirali su dosad, oni ako pobijede niko nece ni trepnut na to sto su imali dva dana slobodno. A ako izgube, nece izgubit jer su dan-dva manje trenirali i spremali taktiku i specijalne prekide za veliki Katar, vec zbog problema dubljih od toga.
Ja i dalje vjerujem da cemo pobijedit ovo, jedino je pitanje hoce li biti na neki ho-ruk i gol-dva ili cemo pokazati da smo u stanju posteno ih nabusit.
BTW, samo usput onako, danas je i Kolasincu a i Tabakovicu rodjendan. Pretpostavljam da i s tim ima veze taj slobodan dan za sve.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kod nas svako malo neki odmori i to dva dana. Sad treba da budu maksimalno ozbiljni i da se sve podredi utakmici, da nema fokusa na druge stvari. Malo neozbiljno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Da, u pravu si. Veća je šansa da budemo drugi nego taj scenarijizdzezveubrazil je napisao/la: ↑20 jun 2026, 12:25Nije 100%, ali jeste jedno 99 plus posto. Jedini scenarij po kojem ne idemo na Ameriku jeste da niko od trećeplasiranih iz grupa A, C, D i F ne prođe. Djeluje već sada prilično nemoguće, ali eto, teoretska mogućnost postoji.
- RollingPaper
- Kontakt:
da si nekad trenirao i igrao neki sport znao bi koliko tesko padnu ovakvi porazi. Treba ti dan dva da dodjes sebi.Unofficialpage je napisao/la: ↑20 jun 2026, 12:33Kod nas svako malo neki odmori i to dva dana. Sad treba da budu maksimalno ozbiljni i da se sve podredi utakmici, da nema fokusa na druge stvari. Malo neozbiljno.
normalno treba odmor, najnormalnija stvar. koliko igraju zablokirani i nervozni, dva dana i onda rad i biti ili ne biti
-
Sindikat12
- Kontakt:
Zvuci mi jako cudno da su dobili cijela dva dana slobodno. Mozda cijeli petak i mozda imaju fore da se vrate danas do rucka ili sta vec… Jer danas lete za Salt Lake City. Nema smisla da lete sutra to bi vec bilo jako neprofesionalno.
Ne treba ove izvore uzimati zdravo za gotovo
Ne treba ove izvore uzimati zdravo za gotovo