Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Unofficialpage » 20 jun 2026, 21:14

I Dedić se slaže da moramo hrabrije igrati i više ofanzivno.
Mislim da se svi slažemo da to nije bila igra kakva treba da bude. Previše smo prostora ostavljali Svicarcima. Ne mogu nikome ništa zamjeriti, svi momci su se borili do kraja, dali su maksimum.
Medutim, nakon crvenog kartona bilo je mnogo
teže i primili smo više golova. Moramo se više usuditi da igramo, da napadamo. Ipak je ovo
Svjetsko prvenstvo i ne možemo se samo braniti.
Imamo kvalitet i igrače, to smo već dokazali.
Potrebno je više samopouzdanja, mislim da nam je to do sada bio najveći problem. Svi se borimo do posljednjeg trenutka.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bh22
Kontakt:

Post Postao/la bh22 » 20 jun 2026, 21:21

Problem je sto nas selektor ne konta da sa poboljsanom veznom redu moze se igrati i hrabrije i ofanzvnije, jer bude velika rupa izmedu nasa 4 napadaca i vezni red, pa kontre neidu nigdje, a onda i protiv slabije ekipe kao sto je Sj. Makedonija ili Panama, gubimo u posjed. pa nismo San Marino da nemamo nikako igrace pa moramo se moliti sa kornera da damo gol. imas vezne i krilne igrace sto znaju davati golove sa van sesnestarca, drugi spic nije potreban za ofanzivniju igru. mora rijesiti taj problem sa veznom redom, ili cemo se opet patiti i protiv Katara, koliko god budu imali zelju nasi igraci da igraju hrabrije, ako nemaju izvor da valja, opet ce se vracati golmanu.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 20 jun 2026, 21:26

3 u vezi je rješenje, valjda su Bajramović i kompanija trebali to shvatiti do sad, sa 442 nam i Katar uzima posjed u srijedu
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 20 jun 2026, 21:27

Unofficialpage je napisao/la:
20 jun 2026, 21:14
Mislim da se svi slažemo da to nije bila igra kakva treba da bude. Previše smo prostora ostavljali Svicarcima. Ne mogu nikome ništa zamjeriti, svi momci su se borili do kraja, dali su maksimum.
teže i primili smo više golova. Moramo se više usuditi da igramo, da napadamo. Ipak je ovo
Potrebno je više samopouzdanja, mislim da nam je to do sada bio najveći problem. Svi se borimo do posljednjeg trenutka.
Ovo je već druga kritika za Sergeja od strane igrača.
Dakle, prvo Džeko, sada Dedić.

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 20 jun 2026, 21:29

Selektor ima dovoljno advokata i nije ga briga za rijetke kritike.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 jun 2026, 21:32

bh22 je napisao/la:
20 jun 2026, 21:21
Problem je sto nas selektor ne konta da sa poboljsanom veznom redu moze se igrati i hrabrije i ofanzvnije, jer bude velika rupa izmedu nasa 4 napadaca i vezni red, pa kontre neidu nigdje, a onda i protiv slabije ekipe kao sto je Sj. Makedonija ili Panama, gubimo u posjed.
Mislim da griješiš. Sergej nije taktički znalac ali ako je isto skonto mislim da je skonto da smo loši u vezi. Medjutim, on nema koga da ubaci tu osim sada Mahmica koji se pojavio.

Ja se prvi slažem da nam treba još jedan veznjak u sredini, ali ako će to biti Bašić, Gigović ili Hadziahmetovic kao dodatak Sunjicu i Tahiroviću, nismo ništa postigli jer to nisu kreativci.

Mahmic je adekvatan za tu poziciju i on jedini to može odigrati.

ALI ima tu još jedan problem a to je da Džeko neće biti onda adekvatan za tu formaciju. Džeki u ovom stadiju treba neki napadač u paru koji bi dopunio sve što on više ne može.

Znači ako bi igrali tu 4231, Džeko bi morao ulaziti sa klupe a da počneš sa Tabakovicem ili eventualno Lukicem. To su tipovi kojima bi odgovarala ta formacija. Ili još bolje Pejcinovic kada bi došao u ligi nacija.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 20 jun 2026, 21:38

Futbol je napisao/la:
20 jun 2026, 21:29
Selektor ima dovoljno advokata i nije ga briga za rijetke kritike.
Selektore, smanji ego.

bh22
Kontakt:

Post Postao/la bh22 » 20 jun 2026, 21:41

DeeWa je napisao/la:
20 jun 2026, 21:32
bh22 je napisao/la:
20 jun 2026, 21:21
Problem je sto nas selektor ne konta da sa poboljsanom veznom redu moze se igrati i hrabrije i ofanzvnije, jer bude velika rupa izmedu nasa 4 napadaca i vezni red, pa kontre neidu nigdje, a onda i protiv slabije ekipe kao sto je Sj. Makedonija ili Panama, gubimo u posjed.
Mislim da griješiš. Sergej nije taktički znalac ali ako je isto skonto mislim da je skonto da smo loši u vezi. Medjutim, on nema koga da ubaci tu osim sada Mahmica koji se pojavio.

Ja se prvi slažem da nam treba još jedan veznjak u sredini, ali ako će to biti Bašić, Gigović ili Hadziahmetovic kao dodatak Sunjicu i Tahiroviću, nismo ništa postigli jer to nisu kreativci.

Mahmic je adekvatan za tu poziciju i on jedini to može odigrati.

ALI ima tu još jedan problem a to je da Džeko neće biti onda adekvatan za tu poziciju. Džeki u ovom stadiju treba neki napadač u paru koji bi dopunio sve što on više ne može.

Znači ako bi igrali tu 4231, Džeko bi morao ulaziti sa klupe a da počneš sa Tabakovicem ili eventualno Lukicem. To su tipovi kojima bi odgovarala ta formacija. Ili još bolje Pejcinovic kada bi došao u ligi nacija.
Pogledaj ponovo snimak kad je izasao Dzeko jucer, nije Mahmic ni igrao, ali cim smo poboljsali vezni red, prvi put u 5+ utakmica da smo mogli sloziti pasove. Cak smo prijetili da damo prvi gol prije onaj hydration break, naprimjer Dedicev pokusaj. Napokon je prozivjela repka jer su imali nasi CM skim igrati. Dzeko je mozda bio 50% pa nije mogao se vracati i nuditi kao sto je nekad znao, pa nije nikako funksionisalo sa 2 spica. A to sto si rekao da nemoze Dzeko sam, slazem se. Po meni bi Demirovic poceo utakmicu zbog taj razlog. Ja bi volio 4-2-3-1 sa Mahmicem, al zaista nije ni on potreban da se ovo poboljsa, 4-3-3 i sa Basic/Gigovic ko god bi licilo puno bolje nego sto smo dosad gledali.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 jun 2026, 21:42

MiranGlasnic je napisao/la:
20 jun 2026, 20:58
h1a2s3o4 je napisao/la:
20 jun 2026, 20:50
@PeppermintSA je odlican forumas i u zadnje vrijeme pisao sjajne postove na temi reperezentacije. Ne znam cemu napadanje bez ikakvih argumenata.

Niko ne trazi top igru. Problem je u tome sto mi imamo nikakvu igru. Je li se to ne smije napisati?
I tacno je sto je covjek napisao da nemamo najgoru ekipu na prvenstvu, a igramo mozda i najgore. To nije pjuvanje i navijanje protiv reprezentacije. To je cinjenica.

Ako su igraci problem, a znamo da nam je sredina uvijek losa, zasto su hebeno uvijek isti igraci u vezi? Zasto se ne proba nesto drugo ako je sve "u pet deka" kako se tvrdi? Sve u opet deka samo Tahirovic konstanta.
Izuzmemo li ekipe sa Bliskog istoka i Uzbekistan i eventualno još 2 ekipe…mi imamo daleko najgori vezni red na Svjetskom prvenstvu. Ne računam Esmira i Kerima, jer oni su krilni fudbaleri. Naš vezni red je smeće i oni koji su se mogli naći na spisku su smeće. Mi smo na Svjetsko poveli ono najbolje od smeća što imamo. Stavi na klupu Tahirovića i neka nikad više ne zaigra…hoćemo li nešto bolje igrati sa Bašićem..Gigovićem..ili Hadžiahmetovićem? Nećemo. Jedino da promijenimo formaciju i opet će biti kanonada pred našim golom.
Duplo ćeš bolje igrati sa više igrača u veznom redu! Kako, ljudi, ne razumijete najbazičnije moguće stvari? Igraš samo sa dvije šestice na sredini terena. Taman da su Busquets i Kante, oni ne mogu preživjeti okruženi četvoricom protivničkih veznih. Naše igre su negledljive ne zbog nekvalitete igrača, već zbog 4-4-2 formacije sa dva izolovana sidraša i forsiranju ultra niskog bloka, sa spuštenim krilima. Izbaci Demirovića, stavi Mahmića na desetku ispred Tahirovića i Šunjića, istjeraj zadnju liniju na 40 metara od svog gola, riješićeš problem sredine. Naravno da nećeš biti Španija, ali nećeš biti ni na 30% posjeda i bićeš 5 puta opasniji.

Da je protiv Švicarske izašao s tri štopera - Katić, Muharemović i Radeljić, a vezni red napunio s četvoricom, uključujući **** Mahmića ma koliko nov i tobože neuigran bio (najgluplja teza ikad), ne bi izgubili samo zato što ne bi bio brojčano deficitaran na sredini. Tu gubiš sve.

Ponavljam, PROBLEM SU FORMACIJA, TAKTIKA I SISTEM IGRE.
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 20 jun 2026, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 21:43

FerdinandF je napisao/la:
20 jun 2026, 21:27
Unofficialpage je napisao/la:
20 jun 2026, 21:14
Ovo je već druga kritika za Sergeja od strane igrača.
Dakle, prvo Džeko, sada Dedić.
Zasto je na selektora kad je rekao treba vise samopouzdanja? Bilo je u drugom poluvremenu kad je iz sredine nazad vracaju a komentator govori da je Sergej poludio na to.
Mi uz nedostatak kvaliteta imamo i bezmudost u veznom redu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 20 jun 2026, 21:44

A odakle to vama da Sergej traži od ekipe da se striktno brani ? Od svih silnih navijača ako je iko gledao Mahmića 10 min orije tekme sa MKD (uključujući i mene) pljuni ne u usta. Dovedu ga Sergej i ekipa i onda ga pljujemo što ne igra 90 min. Non dense totalni.

Sergej nije taktičar neki ali mislim da zna naše rupe i mahane. Džaba Monteli 60 šuteva kad je izblamirao onakvu naciju. Mi da smo sa Paragvajem igrali sa igračem biše i zijanili to bi razapinjanje bilo samo tako.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 21:45

PeppermintSA je napisao/la:
20 jun 2026, 21:42
MiranGlasnic je napisao/la:
20 jun 2026, 20:58
h1a2s3o4 je napisao/la:
@PeppermintSA je odlican forumas i u zadnje vrijeme pisao sjajne postove na temi reperezentacije. Ne znam cemu napadanje bez ikakvih argumenata.

Niko ne trazi top igru. Problem je u tome sto mi imamo nikakvu igru. Je li se to ne smije napisati?
I tacno je sto je covjek napisao da nemamo najgoru ekipu na prvenstvu, a igramo mozda i najgore. To nije pjuvanje i navijanje protiv reprezentacije. To je cinjenica.

Ako su igraci problem, a znamo da nam je sredina uvijek losa, zasto su hebeno uvijek isti igraci u vezi? Zasto se ne proba nesto drugo ako je sve "u pet deka" kako se tvrdi? Sve u opet deka samo Tahirovic konstanta.
Izuzmemo li ekipe sa Bliskog istoka i Uzbekistan i eventualno još 2 ekipe…mi imamo daleko najgori vezni red na Svjetskom prvenstvu. Ne računam Esmira i Kerima, jer oni su krilni fudbaleri. Naš vezni red je smeće i oni koji su se mogli naći na spisku su smeće. Mi smo na Svjetsko poveli ono najbolje od smeća što imamo. Stavi na klupu Tahirovića i neka nikad više ne zaigra…hoćemo li nešto bolje igrati sa Bašićem..Gigovićem..ili Hadžiahmetovićem? Nećemo. Jedino da promijenimo formaciju i opet će biti kanonada pred našim golom.
Duplo ćeš bolje igrati sa više igrača u veznom redu! Kako, ljudi, ne razumijete najbazičnije moguće stvari? Igraš samo sa dvije šestice na sredini terena. Taman da su Busquets i Kante, oni ne mogu preživjeti okruženi četvoricom protivničkih veznih. Naše igre su negledljive ne zbog nekvalitete igrača, već zbog 4-4-2 formacije sa dva izolovana sidraša i forsiranju ultra niskog bloka, sa spuštenim krilima. Izbaci Demirovića, stavi Mahmića na desetku ispred Tahirovića i Šunjića, istjeraj zadnju liniju na 40 metara od svog gola, riješićeš problem sredine. Naravno da nećeš biti Španija, ali nećeš biti ni na 30% posjeda i bićeš 5 puta opasniji.

Da je protiv Švicarske izašao s tri štopera - Katić, Muharemović i Radeljić, a vezni red napunio s četvoricom, uključujući **** Mahmića ma koliko nov i tobože neuigran bio (najgluplja teza ikad), ne bi izgubili samo zato što ne bi bio brojčano deficitaran na sredini. Tu gubiš sve.

I da ostavimo nasu tromu odbranu da trci sa brzim Kanadjanima i Svicarcima. Uzas jedan od logike i posta.
-Beogradski sindikat

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 20 jun 2026, 21:49

Mora se priznati da mu je postavka u oba meča sasvim ok.

Rastrčani Kanađani bi nas pomeli, a Švicarcima smo blokirali ulaz do kobne greške Memića.

Jedino diskutabilno je mentalitet i strah kod pojedinih igrača da igraju lopte, moraju malo više biti nahajcani. Hajmo barbaaaa!

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 20 jun 2026, 21:52

Tako je, đaba krezubim glupanima pišeš o stvarima koje ne shvataju jer veze o fudbalu nemaju. Danas sve jače reprezentacije igraju sa 3 centralna vezna igrača i dva krila, što znači sa 5 igrača na sredini terena. Neke reprezentacije poput Belgije pokušavaju igrati sa 6 igrača na sredini i bez pravog CFa. Formacija 442 je dobra ako možeš bez jednog igrača u vezi doći do posjeda lopte i pitati napadače loptama i prilikama. Ako nemaš loptu, nemaš posjed, stim nemaš prilike i onda ti dva napadača nemaju nikakvog smisla, budu odsjeceni od ostalih igrača i to je to.

Mi ćemo biti ozbiljna reprezentacija tek onog trenutka kada budemo u stanju držati posjed lopte u našim nogama protiv jačih reprezentacija, a za to će nam trebati pored krilnih igrača (Alajbegovic i Bajraktarevic) 3 centralna vezna igrača koja znaju igrati u obadva smjera.

442 je ok protiv Katara, dok je protiv Kanade i Svicarske bilo totalno nelogično.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 21:55

Bas suprotno, 442 apsolutno nije za Katar ali sta bi glupko poput tebe znao o tome. Ti vidis 2 napadaca i mislis ovo je ofanzivno, ili 3 stopera i ovo je defanzivno.
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 jun 2026, 21:57

PasodelMar je napisao/la:
20 jun 2026, 21:52

Tako je, đaba krezubim glupanima pišeš o stvarima koje ne shvataju jer veze o fudbalu nemaju. Danas sve jače reprezentacije igraju sa 3 centralna vezna igrača i dva krila, što znači sa 5 igrača na sredini terena. Neke reprezentacije poput Belgije pokušavaju igrati sa 6 igrača na sredini i bez pravog CFa. Formacija 442 je dobra ako možeš bez jednog igrača u vezi doći do posjeda lopte i pitati napadače loptama i prilikama. Ako nemaš loptu, nemaš posjed, stim nemaš prilike i onda ti dva napadača nemaju nikakvog smisla, budu odsjeceni od ostalih igrača i to je to.

Mi ćemo biti ozbiljna reprezentacija tek onog trenutka kada budemo u stanju držati posjed lopte u našim nogama protiv jačih reprezentacija, a za to će nam trebati pored krilnih igrača (Alajbegovic i Bajraktarevic) 3 centralna vezna igrača koja znaju igrati u obadva smjera.

442 je ok protiv Katara, dok je protiv Kanade i Svicarske bilo totalno nelogično.
Kako je nelogicno u utakmici gdje vjerovatno ne bi imali glavnu rijec na terenu? S obzirom da smo igrali defanizvno, 442 je dobra formacija, jer imamo dupli odbrambeni blok.

Sta ce nam 442 protiv Katra kad cemo vjerovatno diktirati tempo igre?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 20 jun 2026, 21:57

4-3-3 ili 4-2-3-1 bez Edina. 3-5-2 sa Edinom u pocetnih 11.
Nakon pauze za reklame to je pocelo liciti na nesto.
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 20 jun 2026, 21:58

Sveti je napisao/la:
20 jun 2026, 21:04
h1a2s3o4 je napisao/la:

Ne kontam ni ja ovaj "kvalifikovali smo se na sp, znaci kritikama nema mjesta" sentiment. Fazon je u tome da mi sa ovakvom igrom nemamo apsolutno sta trazit u ligi nacija, a bogami ni kvalama za euro, jer vidjeli smo da kad igramo iznimno defanzivno, dovoljno je da neko jednom bude dekoncentrisan i da primimo gol, sto se vrlo lako moze desiti, i igraci su ljudi, nisu roboti.

Jedini izgovor koji bih ja eventualni prihvatio je da je strucni stab skautirao hrpu igraca i ustanovio da nema fakat niko bolji na sredini terena, i da je ovaj sistem jedini koji koliko toliko efikasno mozemo igrati. Ali su to sve stvari koje realno treba da se iskomuniciraju, jer raja se ozbiljno naklatila na kosti benji, a cisto sumnjam da to ovaj dobro podnosi
Ne znam ni ja stvarno zasto to ljudi rade, mozda zasto sto ako vide da kritikujes da umanjujes uspjeh koji je vec ostvaren?
Evo da eliminisemo taj argument iz rasprave svaka cast za plasmanu za SP kada to niko nije ocekivao, naklon do poda i ostat ce zapisano u ćitabima kao jedan od najvecih uspjeha. Ali nije grijeh traziti i nadati se jos boljem.

Ja stvarno ne zelim da vjerujem da ima nekog guranja igraca i zaista vjerujem da oni stvarno skautiraju i nase i protivnicke igrace. Mi jesmo imali srece ali i srecu treba zasluziti i samo srecom ne mozes doci do ovog uspjeha, odradili su sjajan posao.
Ja vise mislim da je ovo nekakav Sergejev licni "projekat" i obraz jer je on stao iza Benje podavno i rekao da ce biti top igrac. On djeluje kao tako malo nefleksibilna osoba, tako da ova situacija sa forsiranjem Benje vrlo vjerovatno ima veze i sa tim. Treba prihvatiti da nekada nisi upravu.

Ono sto mi "ne lijeze" jeste to da ljudi tvrde da Gigovic ne bi mogao ponuditi isto ili vise od Benje da je igrao sve te njegove minute.
Momak koji je bio odlican u Kielu i standardan u Svicarskoj. Redovno igra. Klub i liga znamo nisu krema ali REDOVNO igra.
Da li bi on rijesio nas problem sa prenosom lopte? Vrlo vjerovatno ne. (To svakako ne moze jedan igrac)
Da li bi pokazao vise od Benje? To jel nikada necemo saznati ali neka je logika da vrlo vjerovatno bi jer ovaj konstatno igra u svojih klubovima, a drugi ne. I za to mora postojati neki razlog.
Benji je jedina prednost je to sto ga nasi protivnici i ne mogu skautirati jer ne igra u klubu. :D

Ovdje je furka da igramo kao A.Madrid, a meni vise izgleda da igramo kao Grcka u vakat. Daj je Samarasu da je zagradi dok se mi gore dogegamo.
Barba halali sto smo sumnjali.

BosPos
Kontakt:

Post Postao/la BosPos » 20 jun 2026, 22:00

Na kraju se sve svodi da skoro svi podrzavamo Barbareza kao selektora. Jedini koji je uspio izvuci borbenost na skoro svakoj utakmici a to je u reprezentativnom fudbalu pola posla. Narocito je takvo nesto tesko uspjeti sa Balkanskim repkama dje inace svaki cas prijeti skandal. Vjerujem da svu disu kao jedan.

Eh sad Sergej rizikuje da sve to unisti jer je opsjednut Tahirovicem. Covjek je sam izjavio da je on njemu svijetska klasa i stub svega. Znaci to nije nasa pretpostavka. Nesto sto bi trebalo biti lagano za popravit nama postaje nocno mora. 30 utakmica lik nakupio a nista nije pokazao.

Navijaci traze da napadnemo ali ne mozemo. Ne mozemo ljudi napadati bez CMa. Ponavljam,

-ne moze da diktira tempo i zato ne mogu saigraci doci do daha. 10X teze donositi odluke kad nemas predaha
-Ne mogu saigraci da kombinuju sa njim je nema kvalitet a i krije se. Od 25 pasova po utakmici 90% je nazad.
-Imamo strasna krila ali ne moze da ih hrani loptama jer nema kvalitet, opet se vracamo da ih limitira
-Svicarci nas procitali, procjenili da mogu duplirati/troduplirati krila jer Tahir nije prijetnja. Ubuduce ce svi tako
-Koji god igrac dobije prilike pored njega ima strasan pritisak jer jedna greska znaci vracanje prednost Tahirovicu

Bojim se da cemo izgubiti tu slogu koja nas krasi jer nece ni igraci do vijeka ovakav poseban tretman Tahirovica trpiti pogotovu jer oni gube svoje statuse u prvih 11. Nemogucnost da koriste svoje vrline direktno su vezane za njega.

Nikad gori igrac nije imao ovakvo guranje. Sve se nadam da ce Barba progledat jer nam je skoro sve ostalo digao na mnogo veci nivou.
Zadnja izmjena: BosPos, dana/u 20 jun 2026, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 20 jun 2026, 22:04

DamirT je napisao/la:
20 jun 2026, 21:57
Kako je nelogicno u utakmici gdje vjerovatno ne bi imali glavnu rijec na terenu? S obzirom da smo igrali defanizvno, 442 je dobra formacija, jer imamo dupli odbrambeni blok.

Sta ce nam 442 protiv Katra kad cemo vjerovatno diktirati tempo igre?
Protiv Katara ćeš imati posjed lopte i stim ćeš stvarati više prilika. Tada ti dva napadača mogu pomoći puno više nego kada se braniš kao protiv Kanade i Svicarske i gdje se utakmica lomi na sredini terena. Bez dobre odbrane i malo sreće smo mogli primiti puno više golova. Kod nas su napadači bili potpuno odsjeceni od veznog reda protiv Svicarske.

Vidi, mi imamo na pozicijama CMF jako slabe igrače koji nisu u stanju igrati u obadva smjera. Pod takvim okolnostima ne možes i ne smiješ startati od pocetka utakmice protiv jačih reprezentacija sa - 1 u sredini jer ćeš odmah izgubit loptu čim je primiš i pritisak na odbranu će biti ogroman. Ja sam oduševljen Katicem, Mahuremovicem i Vasiljem na golu, jer bez njih ovo ne bi licilo ni na šta.

Protiv slabijih reprezentacija ili jednako dobrih reprezentacija je 442 ok ako se možeš držati na sredini terena. Ako ne možeš, moraš podebljati sredinu terena.
Zadnja izmjena: PasodelMar, dana/u 20 jun 2026, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []