Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

PeppermintSA
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la PeppermintSA » 20 jun 2026, 22:05

Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 21:45

I da ostavimo nasu tromu odbranu da trci sa brzim Kanadjanima i Svicarcima. Uzas jedan od logike i posta.
Ekipa se pomjera, burazeru. Zadnja linija nije zakovana po dubini, pomjera se. Izlazi, spušta se. Kad igraš sa trojicom štopera i dvojicom wingbackova, jedan wingback uvijek ostaje. Ti de facto ostaješ uvijek sa 4 u zadnjoj liniji. Niko ti neće pobjeći. Problem naše igre je što zadnja linija stoji zakovana na 25 metara od našeg gola. Krila su zakovana za linije. Dva direka u špicu statiraju u kukuruzu. Imaš 60 metara između prednje i zadnje linije, a u sredini imaš dvojicu veznjaka. Ko će to pohvatati?

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 20 jun 2026, 22:06

signalidunapark je napisao/la:
20 jun 2026, 20:25
PeppermintSA je napisao/la:
20 jun 2026, 20:22
Iceplayer je napisao/la:
20 jun 2026, 20:15

Jao kako će ti puknuti čir ako se plasiramo dalje, Sergej vam komplekse nabio :bih:
Jel ti fkt misliš da ja želim da mi ispadnemo? Pa ja bih bubreg dao da smo top reprezentacija. Zato se i nerviram, konjino.
NEMAMO IGRAČE ZA TOP IGRU!!!!
Halooo, zemlja zove pitara.
Tesko je prihvatiti tu cinjenicu
Lakse je kriviti Barbareza sto su nam Sunjic i Tahirovic glavni veznjaci
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 22:06

20 jun 2026, 22:05
Madal je napisao/la:

I da ostavimo nasu tromu odbranu da trci sa brzim Kanadjanima i Svicarcima. Uzas jedan od logike i posta.
Ekipa se pomjera, burazeru. Zadnja linija nije zakovana po dubini, pomjera se. Izlazi, spušta se. Kad igraš sa trojicom štopera i dvojicom wingbackova, jedan wingback uvijek ostaje. Ti de facto ostaješ uvijek sa 4 u zadnjoj liniji. Niko ti neće pobjeći. Problem naše igre je što zadnja linija stoji zakovana na 25 metara od našeg gola. Krila su zakovana za linije. Dva direka u špicu statiraju u kukuruzu. Imaš 60 metara između prednje i zadnje linije, a u sredini imaš dvojicu veznjaka. Ko će to pohvatati?
Mi bi pravili greske burazeru u organizaciji napada i onda dobijas situaciju gdje je protivnik jak a mi slabi - trka na otvorenom prostoru. To je doslovno sto zele, narocito Kanada.
Svicarska nam je dala gol na nepostavljenu odbranu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 20 jun 2026, 22:08

Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 21:55
Bas suprotno, 442 apsolutno nije za Katar ali sta bi glupko poput tebe znao o tome. Ti vidis 2 napadaca i mislis ovo je ofanzivno, ili 3 stopera i ovo je defanzivno.
Eto, hajmo vidjeti sta ce Barbarez uraditi protiv Katara. Bas me zanima, ako Barbarez krene u 442, onda je i on glupko, budemo li se vodili tvojom skromnom pameću. Vidjecemo u srijedu.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 20 jun 2026, 22:15

I da, prica se svodi na dva problema.

1. Mi ne dolazimo dovoljno cesto i sa dovoljnim brojem igraca na proticniku polovinu. Samim tim sanse za postizanje gola su jake malo.
Mi moramo nasim krilima omoguciti igru 1 na 1. A ne nekako je das Kerimu i onda je na njemu 26 igraca jer je samo on gore i oni ne moraju nikog cuvati osim njega.
@Sveti je vec ovo odlicno opisao na drugoj temi.
2. Sjedes nazad i cekas da ti daju gol. Jednostavno stvar je statitike i samo pitanje vremena kada ce ti neko dati gol kada te nabije na tvoje pola. A tu se onda opet javlja problem broj 1 da ne mozes uzvratiti (bar ne na SP) jer opet ne mozes da dodjes pred njihov gol dovoljno puta.

Tako da najbolja formacija je koja otkloni ove probleme.
Barba halali sto smo sumnjali.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 22:17

PasodelMar je napisao/la:
20 jun 2026, 22:08
Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 21:55
Bas suprotno, 442 apsolutno nije za Katar ali sta bi glupko poput tebe znao o tome. Ti vidis 2 napadaca i mislis ovo je ofanzivno, ili 3 stopera i ovo je defanzivno.
Eto, hajmo vidjeti sta ce Barbarez uraditi protiv Katara. Bas me zanima, ako Barbarez krene u 442, onda je i on glupko, budemo li se vodili tvojom skromnom pameću. Vidjecemo u srijedu.
Nemamo mi sta gledati gnjido, vec smo se nagledali tvojih provala.
Katar od svih utakmica je najmanje za 442 odnosno mislim da nije nikako. Bolje ubaciti Mahmica i krila aktivirati jer cemo dobiti sredinu. A imati cemo i kreaciju i visinu i zavrsnicu.
I 442 moze proci ako se modifikuje i ne izadjemo s istim profilima kao ove zadnje 2. A moze proci jer su ovi poluamateri.
Mislim da Mahmic mora startati pa u kojoj god formaciji ga ugurao.
-Beogradski sindikat

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2026, 22:17

Sveti je napisao/la:
20 jun 2026, 21:04
Ne kontam ni ja ovaj "kvalifikovali smo se na sp, znaci kritikama nema mjesta" sentiment. Fazon je u tome da mi sa ovakvom igrom nemamo apsolutno sta trazit u ligi nacija, a bogami ni kvalama za euro, jer vidjeli smo da kad igramo iznimno defanzivno, dovoljno je da neko jednom bude dekoncentrisan i da primimo gol, sto se vrlo lako moze desiti, i igraci su ljudi, nisu roboti.

Poenta je da je ovo i dalje ona ista ekipa koja nema igrača u top klubu, roster koji ima par igrača u ligama petice i roster kojem je nastup u ligi šampiona misaona imenica. Prečesto, pa skoro i uvijek se zaboravi limitiranost ove ekipe, mi ovdje pričamo o igračima iz cvajte, serije b, segunde, itd, itd.

Ti igrači su izbacili Vels, Italiju, otkinuli jedini bod domaćinima ovog turnira i debelo su u igri za prolazak grupne faze.

Druge ekipe su jednostavno bolje od nas, a mi nikako da se pomirimo sa tim. Pa mi sad tražimo spas u igraču Slovana iz Libereca, ekipe koju bi Borac i Zrinjski odučili od fudbala. Hofenhajm i Zvezda im zabili 10 komada.

Sad se već stvorio narativ kako će nam taj igrač omogućiti da zadržimo loptu i da nešto kao mi dominiramo i napadamo.

Ljudi očekuju da igrač Brondbija, igrač Plzena, igrač Pafosa, rezerva PSV-a i igrač Salcburga dominiraju u veznom redu i da oni kao nametnu neki tempo. To nije sve, nego se sad priziva gorespomenuti igrač Libereca koji bi sve to popravio.

Poenta, uživajmo u ovom trenutku, u ovim nestvarnim scenama iz američkih i kanadskih gradova i stadiona. Tu smo, među najboljima, pokušaćemo proći grupe i idemo dalje, šta bude bude.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 jun 2026, 22:20

Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 22:06
Madal je napisao/la:

Mi bi pravili greske burazeru u organizaciji napada i onda dobijas situaciju gdje je protivnik jak a mi slabi - trka na otvorenom prostoru. To je doslovno sto zele, narocito Kanada.
Mi konstantno polazimo od toga da se a priori zna da ne bi i dalje mogli svezati 3 pasa u veznom redu da kojim slučajem imamo više igrača na sredini, a to nije tačno. Tahirović i Šunjić su polovni igrači, ali oni kao takvi bi za 50% bili bolji kad bi imali trećeg veznog. Fudbal je igra trouglova, uvijek tražiš trojke. Na kraju krajeva, tamo gdje si slabiji tovariš više igrača. Mi jesmo spori nazad, zato trebamo igrati s tri štopera. Mi jesmo slabi u sredini, zato je trebamo napučiti igračima. Postoji razlog zašto niko više ne igra 4-4-2, a naročito ne s dvojicom sidraša.

Najveći problem naše reprzentacije su selektorove odluke. Ovaj sistem guši naše najbolje igrače - zato apsolutno ništa nismo vidjeli ni od Dedića, ni od Alajbegovića, ni od Bajraktarevića - momci su užasni.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 22:22

20 jun 2026, 22:20
Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 22:06

Mi konstantno polazimo od toga da se a priori zna da ne bi i dalje mogli svezati 3 pasa u veznom redu da kojim slučajem imamo više igrača na sredini, a to nije tačno. Tahirović i Šunjić su polovni igrači, ali oni kao takvi bi za 50% bili bolji kad bi imali trećeg veznog. Fudbal je igra trouglova, uvijek tražiš trojke. Na kraju krajeva, tamo gdje si slabiji tovariš više igrača. Mi jesmo spori nazad, zato trebamo igrati s tri štopera. Mi jesmo slabi u sredini, zato je trebamo napučiti igračima. Postoji razlog zašto niko više ne igra 4-4-2, a naročito ne s dvojicom sidraša.

Najveći problem naše reprzentacije su selektorove odluke. Ovaj sistem guši naše najbolje igrače - zato apsolutno ništa nismo vidjeli ni od Dedića, ni od Alajbegovića, ni od Bajraktarevića - momci su užasni.
Cek zar nismo igrali 352 u ligi nacija i nismo mogli meda?
Momci su uzasni jer su lose odigrali. Nisu igrali stopera pa da ih selektor J**+.
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 20 jun 2026, 22:23

Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 22:17
Katar od svih utakmica je najmanje za 442 odnosno mislim da nije nikako. Bolje ubaciti Mahmica i krila aktivirati jer cemo dobiti sredinu. A imati cemo i kreaciju i visinu i zavrsnicu.
I 442 moze proci ako se modifikuje i ne izadjemo s istim profilima kao ove zadnje 2. A moze proci jer su ovi poluamateri.
Ne znaš ti ni šta hoćeš da napišeš glupane jedan. Barbarez će ti izaći u srijedu u 442 u to budi siguran. Ne moraš misliti ništa dalje od toga. Kada napišem 442 onda mislim na dva klasična napadača. Kad imaš sredinu terena protiv "poluamatera" pod kontrolom, onda ti ne treba igrač više na sredini terena nego u napadu. Mahmić može igrati na sredini umjesto drugog veznog igrača, vrlo je moguće da skloni Tahirovica ili Šunjica ili krene bez Bajraktarevica ali će krenuti sigurno sa dva klasična centarfora, samo što je ovo što ja pišem za tebe naučna fantastika.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2026, 22:24

Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 22:22

Naravno da jesmo, horor, ne ponovilo se.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 22:27

Virtu4l je napisao/la:
20 jun 2026, 22:24
Madal je napisao/la:

I bila su 3 u vezi konstantno, cesto bez Sunjica dok ga nismo angazovali, znaci 3 kao kreativca. Nismo mogli 3 pasa uvezati. Sad se magicno rjesenje spominje da jos jednu krampu ubacimo u vezni red na racun nekog od napadaca koji su klasa do klase.
-Beogradski sindikat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 22:29

PasodelMar je napisao/la:
20 jun 2026, 22:23
Madal je napisao/la:
Ne znaš ti ni šta hoćeš da napišeš glupane jedan. Barbarez će ti izaći u srijedu u 442 u to budi siguran. Ne moraš misliti ništa dalje od toga. Kada napišem 442 onda mislim na dva klasična napadača. Kad imaš sredinu terena protiv "poluamatera" pod kontrolom, onda ti ne treba igrač više na sredini terena nego u napadu. Mahmić može igrati na sredini umjesto drugog veznog igrača, vrlo je moguće da skloni Tahirovica ili Šunjica ili krene bez Bajraktarevica ali će krenuti sigurno sa dva klasična centarfora, samo što je ovo što ja pišem za tebe naučna fantastika.
Ma ti si drug glup u glavu i ne razumijes se u fudbal sto se pokazivalo bezbroj puta. Izadjes iz rupe nakon loseg rezultata kao pacov i vratis se u rupu nakon sto nesto dobro uradimo.
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 20 jun 2026, 22:31

Madal je napisao/la:
20 jun 2026, 22:27
Virtu4l je napisao/la:
Madal je napisao/la:

I bila su 3 u vezi konstantno, cesto bez Sunjica dok ga nismo angazovali, znaci 3 kao kreativca. Nismo mogli 3 pasa uvezati. Sad se magicno rjesenje spominje da jos jednu krampu ubacimo u vezni red na racun nekog od napadaca koji su klasa do klase.
Cijeli forum uvidio da ne valja 442 ako gubiš sredinu terena, samo Barbin Komandos Madal hoće 2 napadaca koji će da bleje dok nas gaze kako žele :rol:.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 20 jun 2026, 22:31

Madal je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Madal je napisao/la:

Klasa do klase Bazdar koji ne zna zabiti gol , Demirovic statisticki najgori spic u Historiji BiH reprezentacije sa 4 gola u 42 utakmice to jest 0.095 golova po utakmici , Tabakovic koji je povrijedjen , Dzeko koji nije u formi i ostaje ti Jovo lukic.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 jun 2026, 22:32

Madal je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Madal je napisao/la:

I šta su ti te “klase” donijele osim da budeš negledljiv? Na kraju krajeva, puno pametniji fudbalski ljudi i od mene i od tebe već danima sugerišu isto.

Spominjati onu ligu nacija u kontekstu iceg je neozbiljno. Molim te, navedi mi reprezentaciju koja igra sa dvojicom u veznom redu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jun 2026, 22:34

Naravno da su klase za nase uslove. Dzeko, dvojica iz Bundeslige i Lukic koji je solidno igrao protiv Kanade. Umjesto nekog od njih vi trazite da nam igra tipa Hadziahmetovic iz Turske ili championshipa.

I sto je neozbiljno navoditi ligu nacija? Sasvim dobar primjer vise utakmica gdje smo imali 3 u vezi bez ikakvog uspjeha.

I paso debilu ne znas ni ko igra ili je igrao 442.
-Beogradski sindikat

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 jun 2026, 22:36

Virtu4l je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
20 jun 2026, 21:04
Ne kontam ni ja ovaj "kvalifikovali smo se na sp, znaci kritikama nema mjesta" sentiment. Fazon je u tome da mi sa ovakvom igrom nemamo apsolutno sta trazit u ligi nacija, a bogami ni kvalama za euro, jer vidjeli smo da kad igramo iznimno defanzivno, dovoljno je da neko jednom bude dekoncentrisan i da primimo gol, sto se vrlo lako moze desiti, i igraci su ljudi, nisu roboti.

Poenta je da je ovo i dalje ona ista ekipa koja nema igrača u top klubu, roster koji ima par igrača u ligama petice i roster kojem je nastup u ligi šampiona misaona imenica. Prečesto, pa skoro i uvijek se zaboravi limitiranost ove ekipe, mi ovdje pričamo o igračima iz cvajte, serije b, segunde, itd, itd.

Ti igrači su izbacili Vels, Italiju, otkinuli jedini bod domaćinima ovog turnira i debelo su u igri za prolazak grupne faze.

Druge ekipe su jednostavno bolje od nas, a mi nikako da se pomirimo sa tim. Pa mi sad tražimo spas u igraču Slovana iz Libereca, ekipe koju bi Borac i Zrinjski odučili od fudbala. Hofenhajm i Zvezda im zabili 10 komada.

Sad se već stvorio narativ kako će nam taj igrač omogućiti da zadržimo loptu i da nešto kao mi dominiramo i napadamo.

Ljudi očekuju da igrač Brondbija, igrač Plzena, igrač Pafosa, rezerva PSV-a i igrač Salcburga dominiraju u veznom redu i da oni kao nametnu neki tempo. To nije sve, nego se sad priziva gorespomenuti igrač Libereca koji bi sve to popravio.

Poenta, uživajmo u ovom trenutku, u ovim nestvarnim scenama iz američkih i kanadskih gradova i stadiona. Tu smo, među najboljima, pokušaćemo proći grupe i idemo dalje, šta bude bude.
Da, apsolutno si upravu u tome. No stvar je da mi svi, vjerovatno dosta subjektivno, mislimo da imamo dosta potentan napad, koji je sterilan jer nam je vezni red jedan od najneefikasnijih na turniru (do sad), pa raja, po mom skromnom misljenju, neposteno kritikuje nasa krila, bekove i napad koji ne mogu ama bas nista da urade bez bilo kakve organizacije iz dubine.
naprijed rejal

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 20 jun 2026, 22:37

Ma narodse unas razmazijo, dosli na svjecko i odma daj medalju, pa nemore odma medalja jbtzivot

Nemere svaka bit nerjeseno jednase mora i izgubit nekad, da si neznam ti koji, ha ja

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 20 jun 2026, 22:43

20 jun 2026, 20:04
RollingPaper je napisao/la:
20 jun 2026, 16:14
Hajd razumijem u Hrvatskoj i Srbiji da se pljuje po nama, ali da “naši” navijaci odnosno “naši” novinari pisu ovakve tekstove, to mi nije jasno.

Jel to nama treba dodatna nervoza pred utakmicu, nije mi jasno sta zele postic s ovim?

Umjesto da se prica o historijskoj utakmici da nam dignu moral i da nas dignu mentalno, oni unose dodatnu nervozu. Vise pridonose tome da kiksamo nego da dobijemo. Uzas.
Jarane, igramo UŽASNO. **** vas vise četničko-ustaska ujdurma, samo kmečite kao picketine, svi nam krivi. Eto, u Hrvatskoj i Srbiji sportski novinari ‘nako pljuju po nama. IZGLEDAMO KO MLOHAVA KITA, i upravo se treba OVDJE kritički pisati i govoriti.

Najveće zlo našeg sporta je sto sve umivano i za sve nakaradno tražimo alibi - mi mali, mi jadni, krivi nam svi, anaomi oni nam ne priznaju državu itd.

Ovakve tekstove trebaju upravo naši sportski novinari pisati, umjesto što peru mozgove halidovim ljiljanima vol. 3727328. Ne postoji zemlja koja više pere sa svojim navijačima, zastavama, pjesmama, atmosferama. Jeblo vas više sve to, sav taj krklanuk. Nismo najgora reprezentacija na prvenstvu, a igramo najgore i to je NEDOPUSTIVO.
Kakva igra druze kad su ti veznjaci Hadziahmetovic, Tahirovic, Basic, Sunjic… sve cetvoricu da ih sastavis ne mozes jednog dobrog veznjaka dobit. Tu ti ni Murinjo ne pomaze nista.

Krila su dijete od 18 godina, Bajraktarevic koji spava na klupi PSV-a, Memic iz Ceske lige. Napad Dzeko penzioner i senilni Demirovic sto lopte ne moze da dotakne. Kakvu igru ocekujes? Jesi ti svjestan da smo mi ispod prosjecan tim.

Barbarez izvlaci maksimum iz ove reprezentacije, zbog toga i jesmo na svjetskom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Godfather, Google Adsense [Bot] i 51 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []