Sad je najvažnije da se resetujemo i pobijedimo Katar, po mogućnosti 2-3 razlike, da ne strepimo zbog situacije u drugim grupama.
24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
rossonero85
- Kontakt:
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Niti su nas rasuli niti smo mi bili bolji 75 minuta hahahaha 
Sad je najvažnije da se resetujemo i pobijedimo Katar, po mogućnosti 2-3 razlike, da ne strepimo zbog situacije u drugim grupama.

- ErosViverosViv
- Kontakt:
Psihoaktivne supstance iznad meneLenyYoro15 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 09:48Kako ste se nakotili u pmEdincapitano je napisao/la: ↑21 jun 2026, 01:26Dobar je ovaj forum.
Kanada nas ubila, nemamo pojma kako smo uzeli bod, Svicarska nas rasula i sad mi kao hocemo Ameriku koja je pojela svoju grupu jer se s njima moze igrati. Ali nije dobro, mozda sudije poguraju isto.![]()
![]()
Nije tako, nego smo odigrali egal utakmicu protiv FENOMENALNE Canade kao domacina prvenstva koji se sprema za tu utakmicu vec 10 godina tj. od momenta kada su saznali da su domacini. Trebali smo povesti 2:0 na toj utakmici.
Protiv Svicarske, kao redovnog ucesnika knock out faze velikih takmicenja, smo bili bolji (da BOLJI) na terenu 75. minuta utakmice. Splet nesretnih okolnosti i par losijih reakcija je utakmicu ucio rezultatski katastrofalnom.
Za moj pojam fudbala, mi smo u obje utakmice pokazalo da zasluzujemo biti na SP.
Samo jos da dobijemo Qatar aBd i da crknete od muke![]()
![]()
Katar ce poginuti ovu utakmicu jer i njima 1:0 donosi prolaz dalje. To mnogi zanemaruju.
Mi jesmo favoriti protiv Katara i vjerujem da cemo pobijediti, ako Bog da…ali u glavi malo-malo Curacao protiv Ekvadora, Zelenortska protiv Spanije, Katar protiv Svicarske…
S obzirom da cemo sigurno igrati s 2 špica, pitanje je da li 4-4-2 ili 3-5-2?!
Volio bih da izadjemo 3-5-2 jer cemo bolje kontrolisati loptu, imati bolji posjed i biti opasniji protiv protivnika gdje smo favoriti:
- Kolasinac je ofanzivno odličan s utrcavanjima kroz sredinu u ovoj formaciji. To je dobro radio u Marseju, isto radi u Atalanti, a pokazao je to i protiv Švicarske.
- Malic umjesto Hadzikadunica jer je brzi u slučaju njihovih kontranapada i omalenih, okretnih igrača, a mogao bi i on povuci koju loptu kroz sredinu.
- Bašić umjesto Tahirovica jer oko 16-erca bolje od svih naših veznjaka čuva posjed, nakon Misketa najbolji u tom segmentu. Bitan za centaršuteve pa i šut s distance.
- Alajbegovic prednost u odnosu na Mahmica zbog iskustva i zato sto je opasniji. Kao i protiv Švicarske izvlačio bi se često ma lijevu stranu i kombinovao s Memicem i Kolasincem.
Alajbegovic bi trebao biti nas najopasniji igrač na postavljenu odbranu Katarana.
- Dedić i Memic opasni s protrcavanjima po strani i centarsutevima. Dedić bi ulazio dosta u sredinu.
- Lukic prednost u odnosu na Demirovica jer je bolji u skok igri, jači u duelu, bolje se zna zagraditi, smiriti loptu i pas odigrati. Hladniji u završnici. Protiv ovakvog protivnika je jednostavno bolja opcija.
Ako ne bude išlo, u drugom poluvremenu na sve ili nista s Tabakovicem, Bajraktarevicem, Mahmicem, Demirovicem…
Nakon siromašno objasnjenog ovo je moja želja:
Vasilj
Malic-Katić-Kolasinac
Dedić-Bašić-Sunjic-Alajbegovic-Memic
Dzeko-Lukic
Bajraktarevic-Sunjic-Bašić-Alajbegovic
Dzeko, Demirović
Radeljic zato sto nakon Muharemovica ima najbolji pas kroz sredinu ali i dugu loptu.
A kada govorimo o 4-4-2 protiv Katara, da mogu birati ja bih ovako:
Memic-Katić-Radeljic-Kolasinac
Bajraktarevic-Dedić-Bašić-Alajbegovic
Dzeko-Lukic
Ali svakako da sam za 352 za ovu utakmicu jer je za protivnika mnogo nepredvidivija i stvarat ce im vise problema tokom utakmice.
Mi jesmo favoriti protiv Katara i vjerujem da cemo pobijediti, ako Bog da…ali u glavi malo-malo Curacao protiv Ekvadora, Zelenortska protiv Spanije, Katar protiv Svicarske…
S obzirom da cemo sigurno igrati s 2 špica, pitanje je da li 4-4-2 ili 3-5-2?!
Volio bih da izadjemo 3-5-2 jer cemo bolje kontrolisati loptu, imati bolji posjed i biti opasniji protiv protivnika gdje smo favoriti:
- Kolasinac je ofanzivno odličan s utrcavanjima kroz sredinu u ovoj formaciji. To je dobro radio u Marseju, isto radi u Atalanti, a pokazao je to i protiv Švicarske.
- Malic umjesto Hadzikadunica jer je brzi u slučaju njihovih kontranapada i omalenih, okretnih igrača, a mogao bi i on povuci koju loptu kroz sredinu.
- Bašić umjesto Tahirovica jer oko 16-erca bolje od svih naših veznjaka čuva posjed, nakon Misketa najbolji u tom segmentu. Bitan za centaršuteve pa i šut s distance.
- Alajbegovic prednost u odnosu na Mahmica zbog iskustva i zato sto je opasniji. Kao i protiv Švicarske izvlačio bi se često ma lijevu stranu i kombinovao s Memicem i Kolasincem.
Alajbegovic bi trebao biti nas najopasniji igrač na postavljenu odbranu Katarana.
- Dedić i Memic opasni s protrcavanjima po strani i centarsutevima. Dedić bi ulazio dosta u sredinu.
- Lukic prednost u odnosu na Demirovica jer je bolji u skok igri, jači u duelu, bolje se zna zagraditi, smiriti loptu i pas odigrati. Hladniji u završnici. Protiv ovakvog protivnika je jednostavno bolja opcija.
Ako ne bude išlo, u drugom poluvremenu na sve ili nista s Tabakovicem, Bajraktarevicem, Mahmicem, Demirovicem…
Nakon siromašno objasnjenog ovo je moja želja:
Vasilj
Malic-Katić-Kolasinac
Dedić-Bašić-Sunjic-Alajbegovic-Memic
Dzeko-Lukic
Bajraktarevic-Sunjic-Bašić-Alajbegovic
Dzeko, Demirović
Radeljic zato sto nakon Muharemovica ima najbolji pas kroz sredinu ali i dugu loptu.
A kada govorimo o 4-4-2 protiv Katara, da mogu birati ja bih ovako:
Memic-Katić-Radeljic-Kolasinac
Bajraktarevic-Dedić-Bašić-Alajbegovic
Dzeko-Lukic
Ali svakako da sam za 352 za ovu utakmicu jer je za protivnika mnogo nepredvidivija i stvarat ce im vise problema tokom utakmice.
Kakve su ovo kombinacije bez Tahirovica i Demirovica?
-
LenyYoro15
- Kontakt:
Od 46. do 75. minute smo bili opasniji od njih i vise kontrolisali loptu. Momentum bio bas na nasoj strani prije hidratation breaka.StevieG8 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 10:28Haj sve al napisat da smo 75 minuta bolji od Svicarske moze samo neko ko nije ni gledao tu utakmicuLenyYoro15 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 09:48Kako ste se nakotili u pmEdincapitano je napisao/la: ↑21 jun 2026, 01:26Dobar je ovaj forum.
Kanada nas ubila, nemamo pojma kako smo uzeli bod, Svicarska nas rasula i sad mi kao hocemo Ameriku koja je pojela svoju grupu jer se s njima moze igrati. Ali nije dobro, mozda sudije poguraju isto.![]()
![]()
Nije tako, nego smo odigrali egal utakmicu protiv FENOMENALNE Canade kao domacina prvenstva koji se sprema za tu utakmicu vec 10 godina tj. od momenta kada su saznali da su domacini. Trebali smo povesti 2:0 na toj utakmici.
Protiv Svicarske, kao redovnog ucesnika knock out faze velikih takmicenja, smo bili bolji (da BOLJI) na terenu 75. minuta utakmice. Splet nesretnih okolnosti i par losijih reakcija je utakmicu ucio rezultatski katastrofalnom.
Za moj pojam fudbala, mi smo u obje utakmice pokazalo da zasluzujemo biti na SP.
![]()
Oni su u prvih 25 minuta utakmice imali loptu konstantno i uspjeli u cijelom prvom poluvremenu da stvore xG od cak 0,06.
Mi imali bolji xG i sutevi 4:3 za njih cini mi se na poluvremenu.
Sav "los" dojam koji imate je posljedica cinjenice da su oni imali posjed lopte.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Cuj bili bolji od SviceLenyYoro15 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 09:48Kako ste se nakotili u pmEdincapitano je napisao/la: ↑21 jun 2026, 01:26Dobar je ovaj forum.
![]()
![]()
Igrali 5-3-2 i nadali se bogu da ne primimo, Svica nas rasula. Vrtili nas kao djeca, mi nismo imali prave sanse.
Kanada nas je pojela, ono sto je Kolasinac skinuo nebi skinuo nikad vise da opet buda ista situacija, Katic poslje skinuo na liniji isto, bili par cm pred kraj da izgubimo tekmu da nas nije Tarik spasio. Imali jedan korner dali slucajno gol i onda bunker, Kanada imala 10 kornera prvih 45 minuta, i opet na sve to mogli smo ih dobiti da nije Ermedin kanta, ali sto se tice igre su nas vile nosala.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Protiv Katara postoje samo dvije opcije
Vasilj
Memic Katic Kolasinac Dedic
Esmir Benjo/Mahmic Sunjic Kerim
Dzeko Demir
ili
Vasilj
Dedic Katic Radeljic/Dennis Kolasinac
Esmir Benjo/Mahmic Sunjic Kerim/Memic
Dzeko Demir
Vasilj
Memic Katic Kolasinac Dedic
Esmir Benjo/Mahmic Sunjic Kerim
Dzeko Demir
ili
Vasilj
Dedic Katic Radeljic/Dennis Kolasinac
Esmir Benjo/Mahmic Sunjic Kerim/Memic
Dzeko Demir
#CarsijaOdjebi
-
Edincapitano
- Kontakt:
Bas ti ime fino stojifukara87 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 10:26Popišam ti se u po face i takvim sličnim kao ti, jeste se nakotili što vas otac ne izdrka o šljivic kakavEdincapitano je napisao/la: ↑21 jun 2026, 01:26Dobar je ovaj forum.
Koji debil iz sume
Ta osoba ne zna da su Katar i Panama razlicit kontinent. Poluretardiran je. Ne treba mu zamjeriti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
Edincapitano
- Kontakt:
Hajde priznaj koliko puta si drko za one slike na temi ”Ljepotice”?DamirT je napisao/la: ↑21 jun 2026, 09:32On samo to i radi. Hvala Bogu, ima opcija foe.dena24 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 02:48popisali smo se nad kanadom usred toronta. svicarska nas nije rasula dok im nismo poklonili gol i crveni. a u nok aut moze svak svakoga dobiti.Edincapitano je napisao/la: ↑21 jun 2026, 01:26Dobar je ovaj forum.
kako ovo mrzim, znaci minus dzeke imas najmladju ekipu na SP a jedes **** da je to nevjerovatno
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Zna on, nego vas namjerno trolla i loži, lik nema irl life nego mu je jedina zanimacija napraviti 100 profila na ovom forumu i glumiti da je bošnjak 24 sata dnevno, banovan 200 puta ali ne odustaje, a vi još gori pa se primate. 30 stepeni napolju, ljeto, lik zakucan za uređajima pisajući postove na bosanskom forumu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
LenyYoro15
- Kontakt:
Ovdje postoje budale koje misle da mi trebamo i mozemo uzeti loptu Svicarskoj, Austriji i slicnima i imati posjed 65-35%
Kakav debil ovaj gore
Tvoji centralni vezni igraci igraju u Pafosu i na klupi danskog prvoligasa.
Vjerovatno bi ste i protiv Pedira i Rodria kukali da nemamo posjed lopte.
Mi igramo tacno onako kako mozemo trenutno. Pametno, borbeno i na mali broj golova.
Jedina situacija koju cu im ja zamjeriti bi bila ona u kojoj ne vidis borbenost i zelju. Ova ekipa gine i uzivajmo sto smo docekali takvu generaciju.
Kakav debil ovaj gore
Tvoji centralni vezni igraci igraju u Pafosu i na klupi danskog prvoligasa.
Vjerovatno bi ste i protiv Pedira i Rodria kukali da nemamo posjed lopte.
Mi igramo tacno onako kako mozemo trenutno. Pametno, borbeno i na mali broj golova.
Jedina situacija koju cu im ja zamjeriti bi bila ona u kojoj ne vidis borbenost i zelju. Ova ekipa gine i uzivajmo sto smo docekali takvu generaciju.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Inače, Memić i Tahirović apsolutno moraju, ali moraju ovu utakmicu početi sa klupe, pogotovo ovaj prvi.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ako uzmemo u obzir odigrane utakmice u našoj grupi i nakon detaljne analize, naša reprezentacija u ovaj meč ulazi kao favorit, uprkos remiju koji Katar ima sa Švicarskom. Poređenje s Kanadom je ključni indikator: dok smo mi s njima odigrali koliko-toliko ravnopravan meč, Katar je protiv istog protivnika doživio pravi debakl. Iako je Katar neugodan u defanzivnom bloku, predstojeći meč nosi imperativ pobjede za oba tima, što im ne ostavlja luksuz igranja na remi a i nama. To znači da će Katar morati izaći iz zone komfora, čime će direktno otvoriti prostor za našu igru iza zadnje linije. Uopšte ne očekujem laganu utakmicu, već jako tvrdu, u kojoj će strpljenje biti ključno za slamanje njihove odbrane. Ukoliko postignemo neki rani prvi gol, Katarov defanzivni mehanizam će se neminovno raspasti. Ukratko, statistika i takmičarski kontekst su na našoj strani – mi smo kvalitetnija ekipa i prolaz dalje je u našim rukama. Samo da ne bude nekih glupih grešaka golmana i zadnje linije, pa da budemo morali ganjati rezultat.
- invincible1921
- Kontakt:
Ako tahirovic pocne u 11 tacno necu gledatbaboedindzeko09 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 11:00Inače, Memić i Tahirović apsolutno moraju, ali moraju ovu utakmicu početi sa klupe, pogotovo ovaj prvi.
Voli bi vidjet Mahmica pa zabio je covjek go, daj mu makar prvih 45min
=\_1921_/=
Malo me iritira sto ce drugoplasirani iz nase grupe vjerovatno dobit Alzir u sljedecoj rundi a mi ako prodjemo idemo na SAD. Ali ruku na srce, mogli smo vrlo lako izgubit prvu utakmicu iako je Demirovic mogao osigurat pobjedu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
-Svjetsko prvenstvo.
-Posljednja tekma grupe koja odredjuje konacni poredak grupe i direktno odredjuje ucesnika u sljedecu fazu,ili ako odigramo kilavi X ne odredjuje nista.
-Tri razlicita protivnika,i tri razlicita stila igre.
-Nisi odigrao skoro nista prema naprijed u dvije tekme,i nisi uzeo loptu u posjed.
-Imas protivnika kojeg bi i sam pozelio kad bi birao od svih koji su na SP.
-I ti postavis isti sastav,isti sistem,isti nacin igre.
Ti onda druze ne igras za tim i drzavu,igras za vlastiti ego.
Mahmic mora poceti. Mora. Nije to samo zbog gola,nego on to moze i zna.
Mnogo bi opasniji bili s njim,ubjedjen sam.
-Posljednja tekma grupe koja odredjuje konacni poredak grupe i direktno odredjuje ucesnika u sljedecu fazu,ili ako odigramo kilavi X ne odredjuje nista.
-Tri razlicita protivnika,i tri razlicita stila igre.
-Nisi odigrao skoro nista prema naprijed u dvije tekme,i nisi uzeo loptu u posjed.
-Imas protivnika kojeg bi i sam pozelio kad bi birao od svih koji su na SP.
-I ti postavis isti sastav,isti sistem,isti nacin igre.
Ti onda druze ne igras za tim i drzavu,igras za vlastiti ego.
Mahmic mora poceti. Mora. Nije to samo zbog gola,nego on to moze i zna.
Mnogo bi opasniji bili s njim,ubjedjen sam.
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Djelimicno se mpgu slozit, po meni je Benjo odradio okej poso ono sto se od njega trazilo. Memic je napravio 2 ajmo rec amaterske greske jel to plod umora dekoncentracije stvarno ne znam. Al smatram da se previse kritikuju Benjo, Demir pa cak i Esmir dok niko nece priznati greske Memica. Jest on nama i valjo nema tu sta, al stvara se neki kalup u kojem je neke kritikovati pozeljno, a druge ne. A Memic umjesto da izbije u korner pa cak i da nije diro loptu bi bila bolja opcija nego vratiti u sredinu a vidis da smo tu vec lose postavljeni i da niko ne markira koga bi trebo. A ono kod penala bas naivna greska Memica, blag kontakt al nepotreban.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 11:00Inače, Memić i Tahirović apsolutno moraju, ali moraju ovu utakmicu početi sa klupe, pogotovo ovaj prvi.
#CarsijaOdjebi
- invincible1921
- Kontakt:
Kako god, ali mora nesto promijeniti za srijedu definitivno. Cak i ono sto se govori kao nisu igrali neki zajedno. Nema veze, ne moze veza biti gora nego sad sigurno. Bod nam nista ne znaci.
A nadam se da ce se nesto promijeniti i nakon ovih nastupa igraca pred medijima gdje kritikuju da se vecinom branimo.
A nadam se da ce se nesto promijeniti i nakon ovih nastupa igraca pred medijima gdje kritikuju da se vecinom branimo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: DzaniMehmet, Fouzi1, Goalgetter, hurem, LenyYoro15, Muumii, Shevko, Uprava, Varta, Zeko87 i 79 gostiju.