Ja to govorim jos od prije tekme sa svicom, a nakon toga sam dobio potvrdu. Cim ti nemas igraca u evropi to znaci da odma nisi naviko na ozbiljniji tempo, duele, ...maltene igras drugi sportSanaBosna je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:19Hajmo biti realni, kad gledas gdje igraju igrace katara to ti sve govori, znaci ni jedan njihov igrac osim mozda ovog Afif nemaju kvalitet da nesto naprave, borice se oni, da, ali nemogu ni oni igrati na nerijesno ili da se totalno povuku, igrace i oni otvoreno jer moraju, mi najbolje sanse cemo imati iz prekide pogotovo zbog visine nasi igraca.
Ljudi su nedavno fkn gubili od Palestine, Zimbabwe.
24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- invincible1921
- Kontakt:
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
=\_1921_/=
Možda bi bilo od tebe pošteno, kad si tako izričit u svom zahtjevu, da nam svima kažeš što si ti to u životu postigao i koje su ti realizirane reference. Svi bi te više cijenili.Marokanci58 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:1890% igrača se drži zajedno, ovI važniji indirektno poručuju gdje je problem, ostali trpe i šute, DEGENERIK KOCKARSKI NE KONTA ŠTA SE DEŠAVA.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑21 jun 2026, 11:25Upravo to. Izjave i sugestije igraca govore u prilog tome o cemu se pise ovdje.
Izmedju ostalih i Dedic,pa covjece i sami igraci ti indirektno nesto sugerisu sto do sad nisam primjetio da je bio slucaj.
Haloo,ovo je samo sad prilika i nikad vise,taman sljedece ili ko zna koje SP/EP igrali u finalu.
Dozovi se konacno!
NEKO šalje poruku pred kamerama kao Dzeko da je morao zatvoriti utakmicu, otvorena kritika indirektna, Dedić isto, Kerim se povukao skroz, trpi, čuti izdvojen od svih. Bajraktarević šalje poruku crnom slikom kakva je situacija a ona je CRNA itd itd.
Klošar tvrdoglavi neće da se dozove. Ici će namjerno sa istom postavom protiv Katra i sa Tahirovićem i Demirovićem da može se kurcit kako vjeruje u njih i proces i glumiti će Murinja.
Najveća prednost Katara je selektor koji je trenirao Real Madrid, SEVILJU, Porto a naš ne zna voditi juniore.
Mani mi se patetickih poruka i storija o patriotizmu
POBJEDA ILI OTKAZ SERGEJ
Ovako više nego smrdiš na nekog provokatora i izuzetno sličiš na još jednog "forumaša" iz nekog učmalog podruma. Njega sam već nazvao šupčinom.
igracemo opet 442, ali fazon je sto ce sad daleko bolje da funkcionise jer ce katar da se povuce a mi cemo u sustini moci da igramo onu nasu divlju igru
naprijed rejal
Zaboravio sam dodat: ja mislim da bi se moglo krenut u 4-4-2, sa Bašićem i Šunjićem u sredini, Esmir i Kerim na krilima i Demirović Džeko u napadu. Znači ugurat ovu dvojicu u peterac, krenut silovat ih po krilima, pogotovo po desnoj strani gdje je i Dedić i centaršut za centarsutem, cekat druge lopte. Za razliku od Švicaraca koji su nam taj build up po strani lako ugasili, ja ne vidim kako ovi mogu i znaju to uradit kvalitetno. Čak mislim da ćemo kroz sredinu prolazit lakše nego što mislimo. Samo je bitno da krenemo samopouzdano.viKK je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:14Gledam ponovo utakmicu Katara sa Svicarskom i par stvari se jako isticu:
- Ako je nama build-up od zadnje linije los, ovi ga apsolutno nemaju. Svaki gol aut je ispucavanje lopte, pokusa se nekako prebacit nekom od trojice u napadu i oni gledaju nekako da je gurnu nekome naprijed sto se uglavnom zavrsi gubljenjem posjeda. Mislim da, koliko god trebamo ofanzivno krenut, nasi stoperi ovdje trebaju bit jako oprezni, jer ne smijemo nekom glupom greskom izgubit posjed i dozvolit im da povedu. Na samom pocetku je Akanji profulao ispucavanje i poklonio onom Edmilsonu 1v1 ali je sreca taj pucao direkt u Kobela.
Isto pred kraj prvog poluvremena su bile dvije opasne situacije, u jednoj su nekako po desnom krilu poslali loptu prema petercu a drugi put je njihov desni bek poslao dugu loptu na lijevog beka koji je utrcavao i zamalo stigao da poslalje centarsut, ali je bila prejaka lopta na kraju. Imam osjecaj da ce mozda pokusat takve lopte trazit, slicno kao kad je Panama pokusavala da nam izmedju beka i stopera salje duge lopte. Afif isto ako ga pustis da vuce loptu stalno trazi neku priliku da posalje lob pas preko linija nekome ko utrcava (nijednom nije bio precizan doduse).
- Na Svicarce nisu nikakav prakticno presing radili na zadnju liniju, pustali su im da lako iznose loptu prema njihovoj polovici. To je i dijelom jer racunam da im je cilj bio da sacuvaju svoju mrezu a gore sta bude. Protiv nas s druge strane oni moraju ici na pobjedu, tako da imam osjecaj da bi u tom segmentu mozda cak i pokusali nesto. Pogotovo jer ako imaju ikakvog analiticara (a sigurno imaju), taj im je sigurno skrenuo paznju da mi lose iznosimo loptu pod pritiskom. Opet, to znaci da ce ostavljat vise prostora kojeg ne cuvaju pozadi.
- U onih par prilika gdje su izasli malo vise naprijed, znali su ostavit ogromne prostore nepokrivene po stranama. Takodjer po stranama su dosta ranjivi, Zakariu koji se najvise desno izvlacio nisu ni toliko cuvali jer su znali da je manje opasan, ali Vargas ih je par puta prosipao ko djecu. Mislim da treba startati sa Kerimom i Esmirom na obje strane.
- Opcenito lose brane peterac, u prvom poluvremenu gdje su Svicarci jos bili pod punim gasom, trebali su vodit 3-0 ali ove je neka visa sila pogledala tako da se Vargas isfulao kao nikad u zivotu. Znaci prolaze im kroz peterac igraci, ubacuju se, oni ih ne vide, gledaju svi u loptu. Ja mislim da je nam je najlaksa ruta do gola da se ko god bude igrao napadaca gura maksimalno u peterac, gura ih prema golu, slat centarsuteve i na jedan od njih cemo dat gol. Nebitno je li direktno ili na drugu loptu, ovi Katarci lose brane i druge lopte. Ko god bude cekao na 16m, Basic/Kerim/ko god vec, imat ce sigurno koju priliku za neki sut.
Svicarci su prosuli bodove jer umjesto da su u drugom poluvremenu ubacili u jos vecu brzinu i krenuli agresivnije, oni su usporili tempo i nekako nonsalantno igrali, valjda kontajuci da im ovi ne mogu zaprijetit pa ce probat lagano nesto odradit. Sve te neke kretnje, utrcavanja u peterac, iza ledja odbrane, utrcavanja bekova, vise manje su prestali.
Opet moram naglasit, Katar je stvarno los, gledano cisto po tehnickom kvalitetu, da oni imaju recimo Dedica bio bi im bukvalno Ronaldo. Ne znaci da ne mogu da se odbrane uz puno srece i da naprave neko cudo, ali cinjenica je da Svicarci u 100 utakmica 95 puta dobijaju ovo. Vidjecemo da li ce nam prednost biti sto im pobjeda protiv nas nesto ustvari igra, odnosno hoce li nam pomoci ako se budu otvorili prema naprijed i dali nam prostora. Ili ce mozda pokusati kao protiv Svicaraca, zatvorit se u bunker i onda kad imaju loptu slat je daleko da nas uhvate na krivoj nozi.
Ako bude škripalo, guraj Tabakovica umjesto Šunjića naprijed.
Te neke varijante koji neki pišu sa trojicom pozadi su interesantne u teoriji, ali mislim da ćemo ipak morat izac sa uigranijom i sigurnijom postavom i pozadi.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Kako nisi cuo on inace "drzi" restoran, to je osoba velikih velikih sposobnosti ev dok ovo pise sve sebe udaram u glavu da nakon sto sam procitao sta doticni Marokanac napisa izbacim to iz glave. a nick mu odgovara pravo izgleda iz plemena nekog marokanskog pobjego pa sad doso ovdje da siri svoje svjetsko znanje o fudbalu, kulinarstvu a tek kakve kontakte ima to bolje da ne znas.Rodju je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:27Možda bi bilo od tebe pošteno, kad si tako izričit u svom zahtjevu, da nam svima kažeš što si ti to u životu postigao i koje su ti realizirane reference. Svi bi te više cijenili.Marokanci58 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:1890% igrača se drži zajedno, ovI važniji indirektno poručuju gdje je problem, ostali trpe i šute, DEGENERIK KOCKARSKI NE KONTA ŠTA SE DEŠAVA.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑21 jun 2026, 11:25Upravo to. Izjave i sugestije igraca govore u prilog tome o cemu se pise ovdje.
Izmedju ostalih i Dedic,pa covjece i sami igraci ti indirektno nesto sugerisu sto do sad nisam primjetio da je bio slucaj.
Haloo,ovo je samo sad prilika i nikad vise,taman sljedece ili ko zna koje SP/EP igrali u finalu.
Dozovi se konacno!
NEKO šalje poruku pred kamerama kao Dzeko da je morao zatvoriti utakmicu, otvorena kritika indirektna, Dedić isto, Kerim se povukao skroz, trpi, čuti izdvojen od svih. Bajraktarević šalje poruku crnom slikom kakva je situacija a ona je CRNA itd itd.
Klošar tvrdoglavi neće da se dozove. Ici će namjerno sa istom postavom protiv Katra i sa Tahirovićem i Demirovićem da može se kurcit kako vjeruje u njih i proces i glumiti će Murinja.
Najveća prednost Katara je selektor koji je trenirao Real Madrid, SEVILJU, Porto a naš ne zna voditi juniore.
POBJEDA ILI OTKAZ SERGEJ
Ovako više nego smrdiš na nekog provokatora i izuzetno sličiš na još jednog "forumaša" iz nekog učmalog podruma. Njega sam već nazvao šupčinom.
Zadnja izmjena: tuzlanskinacin, dana/u 21 jun 2026, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
#CarsijaOdjebi
-
Marokanci58
- Kontakt:
Borac Armije BiH. Najteže linije. Sve uspješno, čistio linije od neprijatelja..Rodju je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:27Možda bi bilo od tebe pošteno, kad si tako izričit u svom zahtjevu, da nam svima kažeš što si ti to u životu postigao i koje su ti realizirane reference. Svi bi te više cijenili.Marokanci58 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:1890% igrača se drži zajedno, ovI važniji indirektno poručuju gdje je problem, ostali trpe i šute, DEGENERIK KOCKARSKI NE KONTA ŠTA SE DEŠAVA.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑21 jun 2026, 11:25Upravo to. Izjave i sugestije igraca govore u prilog tome o cemu se pise ovdje.
Dozovi se konacno!
POBJEDA ILI OTKAZ SERGEJ
Nakon toga penziju kao deminer mlad zaradio. Očistio Bosne kao što cijeli forum zajedno za života neće.
Veliki patriota i ljubitelj fudbala i reprezentacije.
Bukmejker za domaće kladionice 9 godina.
Nisam slijepi fanatik nego pljujem ono što ne valja.
Najlošije smo se prikazali na SP od svih selekcija ili u top 3. Nema igre, nema sistema nema ništa, atmosfera se urušila.
BARBAREZ igračka i patriotska legenda DA, ali isto tako trenerska neznalica i bolesni egomanijak.
Sjebe li i protiv Katra otkaz je podmoranje! Ko se mrvicama zadovoljava neka **** od Bosne. Bolje i da se nismo plasirali ako ćemo se na sve tri utakmice obrukati
Pobjeda ILI OTKAZ!
BRATSTVO GRAČANiCA
To je to, zivim u australiji i cesto pratim ove kvalifikacije azijske i svi govore apsolutno nisu zasluzili da budu na SP imali su nenormalnu srecu.invincible1921 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:21Ja to govorim jos od prije tekme sa svicom, a nakon toga sam dobio potvrdu. Cim ti nemas igraca u evropi to znaci da odma nisi naviko na ozbiljniji tempo, duele, ...maltene igras drugi sportSanaBosna je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:19Hajmo biti realni, kad gledas gdje igraju igrace katara to ti sve govori, znaci ni jedan njihov igrac osim mozda ovog Afif nemaju kvalitet da nesto naprave, borice se oni, da, ali nemogu ni oni igrati na nerijesno ili da se totalno povuku, igrace i oni otvoreno jer moraju, mi najbolje sanse cemo imati iz prekide pogotovo zbog visine nasi igraca.
- invincible1921
- Kontakt:
Ja nmg skontat kako su oni osvojili prvenstvo azije...jesul platili sta liSanaBosna je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:36To je to, zivim u australiji i cesto pratim ove kvalifikacije azijske i svi govore apsolutno nisu zasluzili da budu na SP imali su nenormalnu srecu.invincible1921 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:21Ja to govorim jos od prije tekme sa svicom, a nakon toga sam dobio potvrdu. Cim ti nemas igraca u evropi to znaci da odma nisi naviko na ozbiljniji tempo, duele, ...maltene igras drugi sportSanaBosna je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:19Hajmo biti realni, kad gledas gdje igraju igrace katara to ti sve govori, znaci ni jedan njihov igrac osim mozda ovog Afif nemaju kvalitet da nesto naprave, borice se oni, da, ali nemogu ni oni igrati na nerijesno ili da se totalno povuku, igrace i oni otvoreno jer moraju, mi najbolje sanse cemo imati iz prekide pogotovo zbog visine nasi igraca.
=\_1921_/=
-
Marokanci58
- Kontakt:
Ne držim restoran nego sam domar ili sekjuriti zavisi sta god treba u Etni i sjedim u restoranu, pazim, znam se sa svim trenerima i igračima ili lige FBiH jer mi svraćaju. Pričamo, druzimo se, navraćali su mi forumaši iz Bihaća. Penzija deminera jest okej ali ne mogu u kuci sjediti kada mogu još 7-8 glava mjesecno uzeti i zabaviti se sa narodom jer još nemam ni 60 godina i veoma sa agilan.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:35Kako nisi cuo on inace "drzi" restoran, to je osoba velikih velikih sposobnosti ev dok ovo pise sve sebe udaram u glavu da nakon sto sam procitao sta doticni Marokanac napisa izbacim to iz glave. a nick mu odgovara pravo izgleda iz plemena nekog marokanskog pobjego pa sad doso ovdje da siri svoje svjetsko znanje o fudbalu, kulinarstvu a tek kakve kontakte ima to bolje da ne znas.Rodju je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:27Možda bi bilo od tebe pošteno, kad si tako izričit u svom zahtjevu, da nam svima kažeš što si ti to u životu postigao i koje su ti realizirane reference. Svi bi te više cijenili.Marokanci58 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:18
90% igrača se drži zajedno, ovI važniji indirektno poručuju gdje je problem, ostali trpe i šute, DEGENERIK KOCKARSKI NE KONTA ŠTA SE DEŠAVA.
POBJEDA ILI OTKAZ SERGEJ
BRATSTVO GRAČANiCA
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Okej onda za to oko restorana znam da si spominjao na temi prve lige da ti dolaze u restoran svi ti treneri igraci itd. Ali sefe kako ti dolazis do nekih zakljucaka, Esmirova crna pozadina naznaka da je u repki sve crno, onda Dediceva izjava kritika Barbi. Onda neki otkaz Barbi, koji nas je iz nicega odveo na ovo prvenstvo. Onda lricas kako nam igra nema veze s vezom i da lutamo, kakvo lutanje brate gradimo svoj identitwt i to je defanzivni fudbal i sta tu fali ne moze svako bit za tiki taku i ja bi je rado gledo al jbg aj ti to od Benje i Sunjica ocekuj, a ne mos ni Mahmica gurnut samog s kim da kombinuje u vezi sam sa sobom. Ono ohladi, ovo je ogroman uspjeh uzivaj. Al tu za otkaz si ga bas pretjero, al ko zna mozda navrati kad kad neki menadzer u tu EtnuMarokanci58 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:39Ne držim restoran nego sam domar ili sekjuriti zavisi sta god treba u Etni i sjedim u restoranu, pazim, znam se sa svim trenerima i igračima ili lige FBiH jer mi svraćaju. Pričamo, druzimo se, navraćali su mi forumaši iz Bihaća. Penzija deminera jest okej ali ne mogu u kuci sjediti kada mogu još 7-8 glava mjesecno uzeti i zabaviti se sa narodom jer još nemam ni 60 godina i veoma sa agilan.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:35Kako nisi cuo on inace "drzi" restoran, to je osoba velikih velikih sposobnosti ev dok ovo pise sve sebe udaram u glavu da nakon sto sam procitao sta doticni Marokanac napisa izbacim to iz glave. a nick mu odgovara pravo izgleda iz plemena nekog marokanskog pobjego pa sad doso ovdje da siri svoje svjetsko znanje o fudbalu, kulinarstvu a tek kakve kontakte ima to bolje da ne znas.Rodju je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:27
Možda bi bilo od tebe pošteno, kad si tako izričit u svom zahtjevu, da nam svima kažeš što si ti to u životu postigao i koje su ti realizirane reference. Svi bi te više cijenili.
#CarsijaOdjebi
Hadžikadunić treba igrati prije Radeljića. Zna bolje loptu dodati
Možda i treba, ali ni po čemu Hadžikadunić nije iznad radeljića u tom segmentu.
Glory Glory Man United
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
To je zapravo i jedini kvalitet koji Radeljić ima, pas igra. U tom je daleko iznad onoga što bi se od štopera njegovog profila očekivalo.
Radeljic je prespor, kretnje ko u slow motion.
embrace the chaos
Osvojili 2x za redom. Nisam ih ranije pratio, ali ovo na prvenstvu sto su pokazali nije mi jasno kako su uzeli trofeje ispred Japana, Juzne Koreje.. Nama mogu napravit problem ako se povuku nazad i ostane x nakon 90'.invincible1921 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:38Ja nmg skontat kako su oni osvojili prvenstvo azije...jesul platili sta liSanaBosna je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:36To je to, zivim u australiji i cesto pratim ove kvalifikacije azijske i svi govore apsolutno nisu zasluzili da budu na SP imali su nenormalnu srecu.invincible1921 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 12:21
Ja to govorim jos od prije tekme sa svicom, a nakon toga sam dobio potvrdu. Cim ti nemas igraca u evropi to znaci da odma nisi naviko na ozbiljniji tempo, duele, ...maltene igras drugi sport![]()
embrace the chaos
- Goalgetter
- Kontakt:
Radeljic je ljevak i bolji u pas-igri, vjerovatno da ce izbor pasti na njega. Ali brzina bi mogla biti problem.
- invincible1921
- Kontakt:
Al je tolko nesiguran da su on i Burnic protiv san marina visili ko luster, cuvajuci vodoinstalatere...lik isto grablje u mrakuGoalgetter je napisao/la: ↑21 jun 2026, 13:25Radeljic je ljevak i bolji u pas-igri, vjerovatno da ce izbor pasti na njega. Ali brzina bi mogla biti problem.
=\_1921_/=
Najbolnija cinjenica je da mi u ovoj formaciji nismo dali go iz igre (osim iz kornera) ni protiv jedne ozbiljne reprezentacije kad se igralo 11 na 11 (mada se ne sjecam ni kad smo zabili nesto i protiv ovih manje ozbiljnih). Austrija, Vels, Kanada, Svicarska, sve po jedan go na utakmici i svaki je dosao nakon kornera. Ako to nije alarm da nesto treba promijeniti, onda ne znam sta jeste. Ovakva igra nam nece donijeti dominaciju i veliki broj sansi ni protiv Katara. Tako da, svaka formacija s dva veznjaka osudjena je na propast u utakmici koju moras dobiti i u kojoj si favorit.
Neki mi je osjecaj u glavi da ce Barba poslije SP mijenjati sistem u Ligi Nacija,na tip 4-2-3-1,jos ako srede mladje vezne igrace da ce to biti top
Ključ je u tome da Katar nije ozbiljna reprezentacija.Ghuraba je napisao/la: ↑21 jun 2026, 13:33Najbolnija cinjenica je da mi u ovoj formaciji nismo dali go iz igre (osim iz kornera) ni protiv jedne ozbiljne reprezentacije kad se igralo 11 na 11 (mada se ne sjecam ni kad smo zabili nesto i protiv ovih manje ozbiljnih). Austrija, Vels, Kanada, Svicarska, sve po jedan go na utakmici i svaki je dosao nakon kornera. Ako to nije alarm da nesto treba promijeniti, onda ne znam sta jeste. Ovakva igra nam nece donijeti dominaciju i veliki broj sansi ni protiv Katara. Tako da, svaka formacija s dva veznjaka osudjena je na propast u utakmici koju moras dobiti i u kojoj si favorit.
Trenutno korisnika/ca: DzaniMehmet, Fouzi1, hurem, LenyYoro15, Muumii, Shevko, Uprava, Varta, Zeko87 i 79 gostiju.