Logično da smeće ne može do top nivoa.Pitar6785 je napisao/la: ↑23 jun 2026, 18:25Ocemu ti haveru pricas, FK SARAJEVO je proizvelo prodalo dalo minuta mladim igracimavise nego svi klubovi u pl bh. Ok nisu uspjeli da dodju na top nivo.dubrovnik je napisao/la: ↑23 jun 2026, 18:05Koji Kovacevic covjece? Gore pises Hadzikadunic na golu. Kovacevic je reprezentativac BiH taman koliko i Guliasvili. Nidal nije prvotimac a nisam siguran da ce to ikada i biti. Ali eto to vam je doprinos reprezentaciji. Mislim da vi u Sarajevu imate puno vece probleme nego reprezentacija pa ne vidim da razgonite svoje trenere u omladinskom pogonu. Ali vidis ti si zadovoljan sa Sarajevom i rezultatima rada trenera Sarajeva i za njih nalazis nekakva smijesna opravdanja a za Barbu imas hiljadu prigovora od koje vecinu vidis u buducnosti. To je problem u poziciji izbornika BiH. Sta izabrati kad najveci domaci klubovi postoje samo da bi postojali. Sta izabrati kad ti nude jedno veliko nista. Barba i ekipa moraju pronaci, skautirati, inkorporirati igrace u tim. A tek onda ih mogu poceti trenirati. Oni su izbornici nepostojeceg NS ciji su klubovi nepostojeci u proizvodnji igraca.Pitar6785 je napisao/la: ↑23 jun 2026, 17:38
Mislis na
Kovacevica i Nidala, oba igraca za prvih 11.
30x losi igraci su dobili sansu da popricaju sa selektorom i sd, da se vidi sta je i zasto je odbio repku.
Nidal bi igro sp da se nije povrijedio, igrac koji ce bit za 2 godine na vecem nivou od Muharemovica, koji je ima 50x bolje uslove za razvijati se..
Varesenovic
Catakovic
Kovacevic
Mujakic
Celik
Djokanovic
Buljubasic
Plus jatta, gulijashvili mlinaric
Dad u rosteru imamo
Musiju mujkica krdzalica ignjatkova (uzo ukransko drzavljanstvo) plus MAITA.. i pomalo vrban mehmedovic i dizdareviz
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
I to je to. Covjece boziji pa pogledaj ovo sto si gore ispisao Sarajevo je nekad bilo prvak Jugislavije. A ti meni pises o turskim drugoligasima i igracima koje ste pokupili iz drugih sredina. Ok ako si zadovoljan. Sve 5. Ali ovim gubis sve argumente u ocjenjivanju Barbe i Spahe. Oni su u godinu dana u nas dres dovukli nesto sto svi vasi treneri nisu uspjeli u zadnjih 30 godina. A kad su dosli bili smo na dnu. Sto ne vratite Hadzibegica sebi on je tehnicki potkovan trener.Pitar6785 je napisao/la: ↑23 jun 2026, 18:25Ocemu ti haveru pricas, FK SARAJEVO je u zadnjih 13 godina proizvelo prodalo dalo minuta mladim igracimavise vise nego svi klubovi u pl bh zajedno. Ok nisu uspjeli da dodju na top nivo, jos vecina al neznaci da necedubrovnik je napisao/la: ↑23 jun 2026, 18:05Koji Kovacevic covjece? Gore pises Hadzikadunic na golu. Kovacevic je reprezentativac BiH taman koliko i Guliasvili. Nidal nije prvotimac a nisam siguran da ce to ikada i biti. Ali eto to vam je doprinos reprezentaciji. Mislim da vi u Sarajevu imate puno vece probleme nego reprezentacija pa ne vidim da razgonite svoje trenere u omladinskom pogonu. Ali vidis ti si zadovoljan sa Sarajevom i rezultatima rada trenera Sarajeva i za njih nalazis nekakva smijesna opravdanja a za Barbu imas hiljadu prigovora od koje vecinu vidis u buducnosti. To je problem u poziciji izbornika BiH. Sta izabrati kad najveci domaci klubovi postoje samo da bi postojali. Sta izabrati kad ti nude jedno veliko nista. Barba i ekipa moraju pronaci, skautirati, inkorporirati igrace u tim. A tek onda ih mogu poceti trenirati. Oni su izbornici nepostojeceg NS ciji su klubovi nepostojeci u proizvodnji igraca.Pitar6785 je napisao/la: ↑23 jun 2026, 17:38
Mislis na
Kovacevica i Nidala, oba igraca za prvih 11.
30x losi igraci su dobili sansu da popricaju sa selektorom i sd, da se vidi sta je i zasto je odbio repku.
Nidal bi igro sp da se nije povrijedio, igrac koji ce bit za 2 godine na vecem nivou od Muharemovica, koji je ima 50x bolje uslove za razvijati se..
Varesenovic
Catakovic
Duljevic
Kovacevic
Mujakic
Celik
Djokanovic
Buljubasic
Plus jatta, gulijashvili mlinaric
Dad u rosteru imamo
Musiju mujkica krdzalica ignjatkova (uzo ukransko drzavljanstvo) plus MAITA.. i pomalo vrban mehmedovic i dizdareviz
Pa ima smisla iskreno jer je uvijek dobro izgledalo kad se Dzeko izvuce. Opet Dzeko je klasa da dobije duel i prijetnja na bilo kojem dijelu terena. Ali greska je ogromna ako nesto ne probamo drugacije pa makar bilo na gore. Bojim se da ovako kao u prve dvije utakmice samo lagano umiremo. Ali prvo Katarnapapijri1987 je napisao/la: ↑23 jun 2026, 15:33
Dobro to definitivno vidimo drugacije. Ja sam misljenja da problem nije na poziciji 6 jer Tahirovic cesto nema kome da odigra loptu i mora istu igrati nazad ( koliko god da bio los mora se i ovo priznati).
Ja sam ipak misljenja da je problem na poziciji 8 , i da kada bismo imali jednog igraca koji se moze spustiti jos dublje prema Sunjicu/ Tahirovicu, bismo rijesili taj problem iznosenja lopte.
Navest cu jedan primjer protiv Svice.
Tu se Edin bas duboko spustio na nasu lijevu stranu ( izmedju njihovog desnog beka i sestice/osmice) i primio loptu u medju prostoru,mogao istu smiriti i proslijedit dalje te smo iz tog napada napravili priliku. Mislim da je neko i na forumu postavio sliku tog spustanja.
Problem kada Edin to radi je sto je on onda daleko od gola jer nije brz da se prikljuci napadu nakon sto se spusti na 50 metara od gola. Bukvalno ostajemo na jednom spicu u formaciji 4-2-1(edin u medjuprostoru) -2-1 (Demirovic kao jedini spic). Mislim da jedna 10-ka koja ne bi morala racunati na to da je konstantno u vrhu napada ( jer bi imali igraca iznad njega) bi doprinjela puno vise stabilizaciji. Sa njegovim spustanjem prema Tahiru imali bismo jos jednu opciju za pas i to bi Tahira malo oslobodilo pritiska te bismo gledali i njegove bolje partije.Tada bismo izgledali formacijski isto ali sa igracem koji nema eksplicitno napadacke zaduzenosti.
Kako god krenemo od sutra je cilj 5 pobjeda i onda u toj zadnjoj sta bude bude![]()
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Šta je sa Dedićem? Kakva je povreda ili se pazi zbog kartona?
-
rossonero85
- Kontakt:
Nikako mi ne izgleda pozitivan
-
rossonero85
- Kontakt:
Mene kopka ova rečenica: "Uloga favorita ne mijenja naš pristup"
"To što nas svrstavaju u favorite, ne mijenja ništa pa tako i naš pristup kako ćemo igrati. Kada gledaš FIFA rang listu, onda je Katar bolji od nas. Nisu oni slučajno tu, morali su neke utakmice pobjeđivati. Sve reprezentacije imaju svoje planove, kako mi, tako i Katar."
Mislim da bismo baš trebali da promijenimo pristup inače nam ne gine patnja i protiv Katara.
"To što nas svrstavaju u favorite, ne mijenja ništa pa tako i naš pristup kako ćemo igrati. Kada gledaš FIFA rang listu, onda je Katar bolji od nas. Nisu oni slučajno tu, morali su neke utakmice pobjeđivati. Sve reprezentacije imaju svoje planove, kako mi, tako i Katar."
Mislim da bismo baš trebali da promijenimo pristup inače nam ne gine patnja i protiv Katara.
-
rossonero85
- Kontakt:
8:20 Možda ključni dio za razumijevanje Barbarezove filozofije: "Ne moramo mi uvoditi novog veznog igrača da bi bili kreativni. Mi imamo dovoljno kreativnosti po bokovima i naprijed, čak i više nego ostale ekipe. Moramo biti u dobrom bloku blizu protivnika, biti agresivni i onda će kreativnost doći do izražaja."
E svašta
2 gola u 4 utakmice dali
Kreativnost
2 gola u 4 utakmice dali
Kreativnost
4-IN-A-ROW
-
zeljovac21
- Kontakt:
Pa objasni nam sefe sto onda izgledamo ko babe na terenu ako ne fali veznjak
Pa jer nismo igrali dovoljno agresivno I kako znamozeljovac21 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 05:21Pa objasni nam sefe sto onda izgledamo ko babe na terenu ako ne fali veznjak
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
opet filozofira i blefira,
cuj imamo kreativnosti u dvije utakmice po 30% posjed
cuj ne treba vezni Tahirovic protiv svice 20 dodavanja u utakmici od toga 17 u nasojj polovini i od tih 17 15 vratio nazad.
cuj Katar favorit
cuj nema potrebe da mi mijenjamo pristup u odnosu na prve dvije urakmice
cuj moze bit nerijeseno
pa bolan ziv bio kad ces napasti ako meces sad, kad ces grupu proci ako neces sad i kad ces se vise opet plasirati negdje jer ocito da nam je Svica Brazil iz najboljih vrmena.
al heeeej Katar favorit

cuj ne treba vezni Tahirovic protiv svice 20 dodavanja u utakmici od toga 17 u nasojj polovini i od tih 17 15 vratio nazad.
cuj Katar favorit
cuj moze bit nerijeseno
pa bolan ziv bio kad ces napasti ako meces sad, kad ces grupu proci ako neces sad i kad ces se vise opet plasirati negdje jer ocito da nam je Svica Brazil iz najboljih vrmena.
al heeeej Katar favorit
- katalinski
- Kontakt:
Demirovica volim i postujem alu mora na klupu .
Volio bih vidjeti ove 3 "osice" zajedni- alajbegovic , mahmic bajraktarevic da startaju iza špica. Ofanzivna 4-5-1
Ali barbarezovu formaciju i prvih 11 niti jednom nisam pogodio, uvijek me zajebe nekim asom iz rukava
Volio bih vidjeti ove 3 "osice" zajedni- alajbegovic , mahmic bajraktarevic da startaju iza špica. Ofanzivna 4-5-1
Ali barbarezovu formaciju i prvih 11 niti jednom nisam pogodio, uvijek me zajebe nekim asom iz rukava
Ajvatar
Sergej neće ništa promijeniti a mi ćemo pobijediti. Tako je bilo do sada.
4-IN-A-ROW
Nasa filozofija u prva dva meca:
No matter how much he hits you you don't do nothing, okay? You don't want to get drawn into a boxing match here.
Barba halali sto smo sumnjali.
Ti stvarno mislis da mi ne bi igrali drugacije da smo kadri za to? Sta vam je ljudi, odakle vise iskacete i svi istu stvar vrtitte...SHZ82 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 05:40opet filozofira i blefira,
cuj Katar favorit
cuj moze bit nerijeseno
al heeeej Katar favorit![]()
-
rossonero85
- Kontakt:
Čovjek je samo ponovio ono što je selektor rekao na pres konferenciji. Selektor kaže da smo kadri za to, da imamo kreativnost i da nam ne treba dodatni vezni. Šta je nejasno?Sheyi je napisao/la: ↑24 jun 2026, 07:33Ti stvarno mislis da mi ne bi igrali drugacije da smo kadri za to? Sta vam je ljudi, odakle vise iskacete i svi istu stvar vrtitte...SHZ82 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 05:40opet filozofira i blefira,
cuj Katar favorit
cuj moze bit nerijeseno
Sta je ponovio? Gdje je selektor rekao Katar favorit??rossonero85 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 07:44Čovjek je samo ponovio ono što je selektor rekao na pres konferenciji. Selektor kaže da smo kadri za to, da imamo kreativnost i da nam ne treba dodatni vezni. Šta je nejasno?Sheyi je napisao/la: ↑24 jun 2026, 07:33Ti stvarno mislis da mi ne bi igrali drugacije da smo kadri za to? Sta vam je ljudi, odakle vise iskacete i svi istu stvar vrtitte...SHZ82 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 05:40opet filozofira i blefira,
cuj Katar favorit
cuj moze bit nerijeseno
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
rossonero85
- Kontakt:
"To što nas svrstavaju u favorite, ne mijenja ništa pa tako i naš pristup. Kada gledaš FIFA rang listu, onda je Katar bolji od nas. Nisu oni slučajno tu, morali su neke utakmice pobjeđivati. Sve reprezentacije imaju svoje planove, kako mi, tako i Katar."Madal je napisao/la: ↑24 jun 2026, 07:47Sta je ponovio? Gdje je selektor rekao Katar favorit??rossonero85 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 07:44Čovjek je samo ponovio ono što je selektor rekao na pres konferenciji. Selektor kaže da smo kadri za to, da imamo kreativnost i da nam ne treba dodatni vezni. Šta je nejasno?
Mnogi će ovo protumačiti da kaže da nismo favoriti protiv Katara.
Trenutno korisnika/ca: al87, Bing [Bot], bosnas_, Bosnjo22, Godfather, Helemnejse, invincible1921, jasmin10, legendarnadruga, Scholl, ubipara, Wolffire i 49 gostiju.