Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Ghuraba

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Ghuraba » 23 jun 2026, 00:54

Ni najmanje ne sumnjam da on ima odredjenih problema s koljenom i da voli igrati za reprezentaciju. Medjutim, itekako sumnjam da je stanje toliko opasno da ne moze odigrati ni tu jednu utakmicu u Zenici, nakon sto je i sam priznao da cijeli plejof aba lige igra s tom povredom - i to u prosjeku od preko 30 minuta po mecu. Razumljivo mi je i da mu klub brani da igra za reprezentaciju, a da su ga direktno ili indirektno tjerali da igra za njih, ali mi je bas jadno ovo cekanje da se pretrage odrade nakon sto su pripreme u reprezentaciji vec pocele. Kao da u ovih 10 dana nakon zadnje utakmice nije mogao odraditi to, a i kao da tokom cijelog plejofa nije isao ni na kakve pretrage, preglede, snimke itd. Eto toliko im je sve to bilo nebitno, da je rizikovao skoro 300 minuta kosarke na najvecem nivou, a zatim se sacekalo jos i tih dodatnih 10 dana bez apsolutno ikakvih pregleda. Previse providno, kao i ovi njegovi storiji koje sad objavljuje.

Znaci, ostajemo otprilike na ovom rosteru:

Atic, Gegic, Talic
Vrabac, Gutic, Sertovic
Lazic, Pjanic
Alibegovic, Simanic, Islamovic
Garza, Kamenjas, Livadic

Otpast ce jedan visoki izmedju Livadica i Islamovica (pretpostavljam Islamovic) i jedan suter izmedju Gutica i Sertovica (pretpostavljam Sertovic, iako bih volio da bude drugacije). Boldirane bih koristio na utakmicama.

Btw, Turci su danas poceli s treninzima i na slici gdje se svi vide (barem mislim da su svi tu) nema Senguna, Bone i Biberovica. E sad, hoce li im se ova dvojica iz nba naknadno prikljuciti i je li Biberovic dobio par dana odmora jer je tek zavrsilo tursko prvenstvo ili ce umjesto njega uskociti drugi naturalizvani igrac koji je vec na pripremama - zasad nije poznato.

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 23 jun 2026, 04:09

Ovo je vjerovatno u dogovoru s selektorom, ovdje su se pomirili s sudbinom da mi ovu grupu završavamo na 3.mjestu. Ako dobiješ Tursku nekim slučajem, Srbija će dobiti Švicarsku, ostaje sve isto na tabeli, i u zadnjem kolu će Srbija dobiti nas, opet 3.završavaš. Ubjeđen sam da će Nurkić i Musa biti tu u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko u Avgustu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 jun 2026, 08:00

EnesSS je napisao/la:
23 jun 2026, 04:09
Ovo je vjerovatno u dogovoru s selektorom, ovdje su se pomirili s sudbinom da mi ovu grupu završavamo na 3.mjestu. Ako dobiješ Tursku nekim slučajem, Srbija će dobiti Švicarsku, ostaje sve isto na tabeli, i u zadnjem kolu će Srbija dobiti nas, opet 3.završavaš. Ubjeđen sam da će Nurkić i Musa biti tu u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko u Avgustu.
Ostaje, ali u drugom krugu imas onda sasvim realne sanse za plasman na SP.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 23 jun 2026, 08:29

Nije do poretka, nego do prenešenih pobjeda.

Helem, valjda u augustu neće biti ovih kojih ni sada nema, jer će to najvjerovatnije biti skoro pa revijalne utakmice ukoliko završimo ovaj predstojeći prozor sa 0-2. Ne razumijem onda potrebu igranja ključnih igrača u utakmicama sa skoro pa nikakvim rezultatskim značajem, jer bi moguće bio imperativ da moramo sve preostale utakmice pobijediti da se plasiramo na SP. Bolje onda ove iz U20 pozvati, nek barem stiču iskustvo seniorske reprezentativne košarke.

Ponovio već x puta, naše realne šanse su vjerovatno nestale u novembarskom prozoru, ne u ovim poslije njih. Tu se napravilo toliko nepovoljnih poteza i od strane igrača i od strane saveza i od strane trenera.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 jun 2026, 13:03

Kod Srba otpao i Micic. Usudio bih se reci da bismo s Musom imali vanjsku liniju koja je u 5 deka s njihovom, ali otom potom...

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 23 jun 2026, 13:24

Baš nam je rotacija na bekovima za ove dvije utakmice katastrofa bez Muse. Atić, Gegić, Vrabac i možda Pjanić imaju neki kvalitet dok ekipa tipa Gutić, Šertović, talić teško da će moći nešto ozbiljnije pružiti u ovim utakmicama osim jake odbrane koja je stvar motivacije. Morat će Lazić izgleda igrati na poziciji trojke duži period utakmice. Ovi gore pobrojani imaju neki kvalitet ako im neko nešto iskreira ali da sami kreiraju vrlo teško, žao mi Garze sa kakvom ekipom mora igrati.

Nego kakav bi nam bio idealan raspored za sljedeću fazu ako nekim slučajem iznenadimo nekog u ove dvije utakmice. Tipujem da u augustu igramo sa Italijom i Islandom, u novembru dvomeč sa Litvanijom i na kraju Island kući i Italija gostovanje u februaru.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 23 jun 2026, 15:24

Ghuraba je napisao/la:
23 jun 2026, 13:03
Kod Srba otpao i Micic. Usudio bih se reci da bismo s Musom imali vanjsku liniju koja je u 5 deka s njihovom, ali otom potom...
Musu treba ko hakana otpisati. A kako sam psovo zdovcu u domu sportova zbog njega.

**** supak

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 jun 2026, 16:25

Helemnejse je napisao/la:
23 jun 2026, 15:24
Ghuraba je napisao/la:
23 jun 2026, 13:03
Musu treba ko hakana otpisati. A kako sam psovo zdovcu u domu sportova zbog njega.

**** supak
Nemoj da me razocaravas. Mi muslimani ne vrijedjamo i ne psujemo drugima. :kafa:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 23 jun 2026, 16:34

Po svim navodima trebali bi imati baš jak roster u augustu a džaba kada nećemo imati šanse da odemo na MundoBasket. Juka, Musa, Castaneda/Garza i ostatak igrača koji svoje uloge odigraju kako treba. Baš šteta.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 jun 2026, 16:34

CAZIN je napisao/la:
23 jun 2026, 16:34
Po svim navodima trebali bi imati baš jak roster u augustu a džaba kada nećemo imati šanse da odemo na MundoBasket. Juka, Musa, Castaneda/Garza i ostatak igrača koji svoje uloge odigraju kako treba. Baš šteta.
Pa imat ce i drugi vjerovatno. Tako da smo opet na istom :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 23 jun 2026, 16:55

DamirT je napisao/la:
CAZIN je napisao/la:
Pa imat ce i drugi vjerovatno. Tako da smo opet na istom :mrgreen:
Ma ima i toga ali opet da nekako završimo na 3-3 mogli bi se nečemu nadati, sa 2-4 bi morali dobiti svaku utakmicu i nadati da nam se neki rezultati poklope.

Sastav Italije za ovaj prozor, Fontecchio će igrati u augustu:
Preliminary squad: Nico Mannion, Leonardo Candi, Stefano Tonut, Amedeo Tessitori, Giampaolo Ricci, Matteo Spagnolo, Gabriele Procida, Giordano Bortolani, Francesco Ferrari, Tommaso Baldasso, Davide Casarin, Ricardo Rossato, Luca Severini, Nicola Akele, Giovanni Emejuru, Luca Vincini
Sastav Litvanije za ovaj prozor, Jokubaitis bi isto trebao igrati u augustu:
Preliminary squad: Dovis Bickauskis, Marek Blazevic, Ignas Brazdeikis, Matas Buzelis, Kasparas Jakucionis, Matas Jogela, Augustas Marciulionis, Regimantas Miniotas, Margiris Normantas, Gytis Radzevicius, Ignas Sargiunas, Donatas Tarolis, Azuolas Tubelis, Jonas Valanciunas, Arnas Velicka
Sad koji bi još igrači mogli donijeti kvalitet na njihove spiskove a da ih nema sada upitno je.

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 23 jun 2026, 17:42

DamirT je napisao/la:
22 jun 2026, 19:31
Ne da mu zena. Rezervisala ljetovanje :yawn:
Sta mu radi seljancica. Utegla ga pravo. :yawn:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 jun 2026, 22:33

Sengun se prikljucio pripremama, dok Bonu i Biberovica ni danas nisam vidio na dostupnim slikama.

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 24 jun 2026, 12:28

Mi smo svoju sansu za Mundobasket prokockali protiv Srbije u Skenderiji, kada smo vodili 36,37 minuta i izgubili. Iako je ova repka pokazala da moze igrati sa svakim u Europi, bez Musinih poena protiv Turaka nemamo promil šanse, pogotovo kada pogledaš i vidiš da njima igraju svi.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 24 jun 2026, 12:49

Ako momci uspiju nekim čudom pobjediti jednu utakmicu ne treba im zamjeriti ništa u budućnosti ako bude nekih lošijih rezultata.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 24 jun 2026, 13:41

Pičića treba otpisat...Necemo ga pamtit ni po cemu, iako je imao dobar Euro u Njemackoj, nije pokazao da moze biti prevaga kad se utakmica lomi...

Vise ce se pamtit trica Marka Šutala protiv Litve nego njegova reprezentativna karijera

Ustvari ostace upamcen po kadetskom zlatu.. nije ni to lose iako je sigurno imao vece ambicije, da nesto napravi na odraslom nivou.

Da nas časti prisustvom, hvala, ne treba... To vazi za svakog, od Juke pa nadalje

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 24 jun 2026, 13:47

Musa je u panika modu sad i njegov burazer, sto mu se rusi slika nekog patriote.

Lik je oličenje patriotske karine

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 25 jun 2026, 09:58

Nikola Jokic nije u životu bolje izgledao niti se ovoliko pripremao, mene bas fascinira njegova volja

slika

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []