FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
81
18%
2. Borbu za Evropu
183
40%
3. Sredinu tabele
82
18%
4. Borbu za opstanak
111
24%

Ukupno glasova: 457

blap
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la blap » 24 jun 2026, 15:34

Vi vidite kule i pojacanja, ja vidim dug Zeljeznicara po osnovu kredita. Ko vidi realnost, a ko fatamorganu?

Koliko smo zavaljeni otkad je kauboj Dzimi preuzeo klub? Ili je i to tisu misu?

Al Jaber, Despot, Mara (moja golmanska ljubav) na golu... Sexy...
AMAR OSIM

Brufen

Post Postao/la Brufen » 24 jun 2026, 15:53

Abdulmalik :ljepota:
Hajde Zeljo zabij gol, samo tebi pjevamo...!

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 24 jun 2026, 16:20

Admir74 je napisao/la:
24 jun 2026, 14:10
Mislim da se u cijeloj priči namjerno ili slučajno zanemaruje najvažnija činjenica, proces strateškog partnerstva sa Saninom nije zaustavljen zato što je on odustao, niti zato što je dokazano da nema novca, nego zato što izmjene Statuta nissu prošle...Dok god Statut ne prođe nije moguće provesti model upravljanja i ulaganja koji je usvojila Skupština, zato je zbog toga neozbiljno svaku poteškoću pripisivati Saninu.a pogotovo je neozbiljno da se prave sastanci da se "skida" a da mu nismo pomogli oko statuta, naprtoiv... . Ali vidim da ovde ima svega..
Kako si ti nama pametan, ne moze ulagati al moze dizati krediti. Nek si nam objasnio

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 jun 2026, 17:51

Dug sam po sebi nije problem. Problem je da li klub isti može servisirati. Prema trenutnom omjeru prihoda i rashoda nije moguće pokriti tekuće troškove a to možemo prvenstveno zahvaliti prethodnoj upravi koja je klub opteretila sa platama koje realno ne možemo isplatiti. Također, tome je dosta doprinio i Mirvić sa postavljanjem Nijaza i Nijazovim egzibicijama u januaru. Ni sam ne mogu biti potpuno siguran ko nas je više uvalio.

Također, treba razlikovati revolving od obićnog kredita. Kome nije jasno nek progugla. Jako veliki broj firmi ima otvoren revolving iako ga ne koristi ali ima ga ukoliko upadne u lošiji cash flow. U svakom slučaju može biti jako loše kao i kredit ako se ne servisira redovno ali itekako to treba razlikovati.

Što se tiče ovoga što se dijeli vezano za tužbe koje Sanin ima i poslovne probleme u Americi, sve je to bilo jako dobro poznato prije posljednje Skupštine. Ako sam ja koji nemam veze sa klubom mogao doći do tih informacija prije par mjeseci onda je bilo ko od 50+ skupštinara i ljudi koji se vrte oko kluba to isto mogao.

Nejse, petak ide petku se nadam... Ako ne bude to sve na nivou na kojem treba biti valjda je svima jasno šta se treba raditi.

Edit : ili možda ponedjeljak...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

GBBP87
Kontakt:

Post Postao/la GBBP87 » 24 jun 2026, 17:58

Zna li neko u koliko sati bi trebala biti prozivka u petak pošto klub ništa nije objavio do sad
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš!

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 24 jun 2026, 18:03

Levin je napisao/la:
24 jun 2026, 17:51
Dug sam po sebi nije problem. Problem je da li klub isti može servisirati. Prema trenutnom omjeru prihoda i rashoda nije moguće pokriti tekuće troškove a to možemo prvenstveno zahvaliti prethodnoj upravi koja je klub opteretila sa platama koje realno ne možemo isplatiti. Također, tome je dosta doprinio i Mirvić sa postavljanjem Nijaza i Nijazovim egzibicijama u januaru. Ni sam ne mogu biti potpuno siguran ko nas je više uvalio.

Također, treba razlikovati revolving od obićnog kredita. Kome nije jasno nek progugla. Jako veliki broj firmi ima otvoren revolving iako ga ne koristi ali ima ga ukoliko upadne u lošiji cash flow. U svakom slučaju može biti jako loše kao i kredit ako se ne servisira redovno ali itekako to treba razlikovati.

Što se tiče ovoga što se dijeli vezano za tužbe koje Sanin ima i poslovne probleme u Americi, sve je to bilo jako dobro poznato prije posljednje Skupštine. Ako sam ja koji nemam veze sa klubom mogao doći do tih informacija prije par mjeseci onda je bilo ko od 50+ skupštinara i ljudi koji se vrte oko kluba to isto mogao.

Nejse, petak ide petku se nadam... Ako ne bude to sve na nivou na kojem treba biti valjda je svima jasno šta se treba raditi.

Edit : ili možda ponedjeljak...
Ma pazi drugo smo mi kao narod. 90 posto ljudi pogotovu poslije rata je zaglavilo u kredite zapocinjali ili biznise ili kupovali stanove kuce itd. I napatio se narod sto jest jest. I kod nas postoji taj mentalitet cist racun duga ljubav da se ne smije nista dugovati . Ali jedini nacin da ti odrzis visokoplacenu ekipu je da osvojis titulu i da preko kvalifikacija za ligu prvaka uletis ili evropu ili konferecijsku ligu . Ali sad dovoditi neke igrace a znas da ne mozes osvojiti titulu pa dodjes osvojis 3 mjesto 1 pretkolo dobijes neku ekipu fazon Skendiju iz Makedonije a drugo pretkolo isto nekog normalnog naletis i onda 3 pretkolo jer si ne nosilac dobijes fazon Bragu iz portugala koji ce te pobjediti 100 posto. Po meni treba smanjiti troskove na minimum dovesti normalne igrace tipa Hajdarevic ne ganjati Milosevice i tako te preplacene uhljupe koji zbog menadzera imaju vise nastupa za repku od Stilica. I polahko kad dobijemo normalan savez onda zaganjati titulu ali ovako ja mislim da ce nas dugovati jednostavno ugasiti .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 24 jun 2026, 19:07

Sacekajte jel bilo prije kredit i pozajmica? Jel bilo kad je Rajlovac bio? Jel bilo prije toga i poslije?

Nego sacekajmo petak i da vidimo na cemu smo, mislim da ce dobro ovo sve biti.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 jun 2026, 19:52

Što je revolving kredit?
Revolving je vrsta nenamjenskog kredita kojom možeš pozajmiti novac unutar određenog limita, i to na fleksibilan način. To znači da ti banka ili financijska institucija može odobriti određeni kreditni limit, a ti taj iznos možeš trošiti kako ti odgovara.

Kada dio tog novca vratiš, tvoj kreditni limit se opet obnavlja i možeš ponovo koristiti isti iznos.
Drugim riječima, revolving kredit obnavljaš svakom novom uplatom i tako oslobađaš nova sredstva za“trošenje”.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 24 jun 2026, 20:17

Disciplina, strpljenje i sistem. To je put kojim Zeljo mora ici u narednih 5 godina, svi smo zeljni naravno ali treba bit realan, ne smijemo pasti u petak/ponedeljak u neku zabludu bez obzira kakva pojacanja bila. Ova tisina je nesto najbolje sto se desilo u zadnjih 10 godina, tako da budite strpljivi i bez obzira ko potpisao u sljedecim danima nemojte da nas sve "ponese" jer je realnost dosta drugacija od nasih ocekivanja.

GBBP87
Kontakt:

Post Postao/la GBBP87 » 24 jun 2026, 20:22

Ferroviere1987 je napisao/la:
24 jun 2026, 20:17
Disciplina, strpljenje i sistem. To je put kojim Zeljo mora ici u narednih 5 godina, svi smo zeljni naravno ali treba bit realan, ne smijemo pasti u petak/ponedeljak u neku zabludu bez obzira kakva pojacanja bila. Ova tisina je nesto najbolje sto se desilo u zadnjih 10 godina, tako da budite strpljivi i bez obzira ko potpisao u sljedecim danima nemojte da nas sve "ponese" jer je realnost dosta drugacija od nasih ocekivanja.
Ma svako ko realno gleda zna da mi ove sezone ne možemo više od 3 ili 4 mjesta i to je realnost i sigurno će to i biti barem još dvije tri sezone što zbog toga što organizacijski zaostajemo za klubovima iznad što zbog politike i saveza
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš!

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 24 jun 2026, 20:25

Jbo majku nisam znao da i Kreditnih sluzbenika ima ovde 😂 Ljudi opustite se,ide novo “Bolje” poglavlje za plave s Grbavice…

Samo u miru i tisini ;)

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 24 jun 2026, 20:26

GBBP87 je napisao/la:
24 jun 2026, 20:22
Ferroviere1987 je napisao/la:
24 jun 2026, 20:17
Ma svako ko realno gleda zna da mi ove sezone ne možemo više od 3 ili 4 mjesta i to je realnost i sigurno će to i biti barem još dvije tri sezone što zbog toga što organizacijski zaostajemo za klubovima iznad što zbog politike i saveza
Realno sljedeca sezona je bitna samo za stabilizaciju svega : igracki kadar, administrativne pozicije, OP sve pa haj. Ono sto mora bit prioritet zadrzat kostur ekipe i nadogradit postojeci. Sve ostalo preko toga je san snova i za svaku pohvalu, tako i mi trebamo smanjit ocekivanja i pruzit najvecu podrsku do sad i pokazat da smo i dalje no1 klub u BiH sto se tice navijaca.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 24 jun 2026, 21:00

Sad hoce da nam objasne da od arapa 5 miliona transfer nije mogao pokriti tekuće troškove. Kakve ublehe strasno

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 25 jun 2026, 10:56

Otkazana prozivka 😂😂

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 25 jun 2026, 11:07

Znači, ipak tih 6 pojačanja slijeće u ponedjeljak. Da me neko krivo ne shvati. Nešto razmišljam ovi što su kao insajderi ovdje, vjerovatno pišu poruke na onaj profil koji bi trebao biti Saninov, pa im on nešto odgovori ali šta, ako je taj profil trol.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 25 jun 2026, 11:09

zeljovolimte je napisao/la:
25 jun 2026, 10:56
Otkazana prozivka 😂😂
A gdje je zvanično pisao datum?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 jun 2026, 11:29

U oktobru, bice u novembru…
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 25 jun 2026, 11:36

Admir74 je napisao/la:
25 jun 2026, 11:09
Otkazana prozivka 😂😂
Pisao samo faktor ali to je problem jer nista se klub ne oglasava i onda dodje do ovoga.
Ako nece koristiti zvanicnu stranicu kluba, instagram itd da informisu navijace onda ugase te stranice.

Sad da dovedes Benzemu nece valjati jer sa ovakvim pristupom samo nerviras navijace i stvaras nervozu.

Blank123
Kontakt:

Post Postao/la Blank123 » 25 jun 2026, 11:37

Admir74 je napisao/la:
25 jun 2026, 11:09
Otkazana prozivka 😂😂
Pa to i jeste problem, nema nikakvih zvanicnih informacija. A manjak zvanicnih informacija meni govori da niko nista ne zna i da nam se crno pise. Mozda se i radi ja to ne znam, ali trenutno je sve negativno za nas navijace koji nemamo insajderske i ne znamo sta se desava, a liga pocinje za malo jace od mjesec dana...

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 25 jun 2026, 11:41

Ma sreca je pogledala ovog Mirvica pa su nam ovi dijasporci na svjetskom prvenstvu pa se ne gleda stanje u ligi u medijima . Inace bi bilo svaki dan po 1 clanak kako se nista ne radi u klubu i kako se sve mulja.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blue1921 i 23 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []