02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Ma s njima ce biti vrlo slicno kao protiv Kanade. Vjerujem da cemo imati par prilika da zabijemo. Ono sto brine a sto svi vidimo taj prazan prostor izmedju linija, gdje porotivnicki igraci neometano predju 20-30m i onda imaju ciste situacije.
Amerika je domacin i mi tu nemamo sta traziti.
Kakav je stepen povrede kod Pulišića?
ne smijemo se trkati sa njima, ali morat ce se znati lopte igrati.
USA je jako organizovana i uigrana ekipa, strukturom jasno definisani i u posjedu i bez njega. U prvoj liniji pressing igrač na igrača gdje svi prednji koji izlaze na zadnju liniju protivnika (Pulišić, Balogun, McKennie i Dest) su agresivni, brzi i odgovorni u zadacima. Ako su gledali nas a gledat će mogli su vidjet da mi na podu kroz pas nemamo rješenja za to i da se dugim loptama gađa Džeko ne bi li primio, prenio na drugu polovicu ili ne bi li se dobila ta druga lopta. Očekivat je njihov posjed na 60-65%. Kada im loptu preneseš na pola terena brane se u nekih 4-2-3-1 sa varijacijama ali je 4 pozadi.
U posjedu otvaraju sa 3 (Ream-Richards-Freeman) + 1 (Adams), Robinson se pridružuje Pulišiću i formiraju neku 3-1-5-1, 3-1-6 liniju gdje centralni igrači McKennie, Tillman, pa i Pulišić, Balogun mijenjaju pozicije i kretnje, Robinson i Dest šire uz aut liniju. Nezgodni su sa tim stalnim pritiskom, pokretljivošću, agresijom, i najmanju pometnju zadnje linije protivnika koriste. Trkački su kao Kanada na vrhunskom nivou, samo sa boljim individualcima.
Pripreme su odlično iskoristili, Poche je napravio strukturu i uigrao, dobili Senegal (3-2), izgubili od Njemačke (1-2) gdje su igrom bili ravnopravni, ali je presudila individualnost. 14. su na FIFA rang listi.
U posjedu otvaraju sa 3 (Ream-Richards-Freeman) + 1 (Adams), Robinson se pridružuje Pulišiću i formiraju neku 3-1-5-1, 3-1-6 liniju gdje centralni igrači McKennie, Tillman, pa i Pulišić, Balogun mijenjaju pozicije i kretnje, Robinson i Dest šire uz aut liniju. Nezgodni su sa tim stalnim pritiskom, pokretljivošću, agresijom, i najmanju pometnju zadnje linije protivnika koriste. Trkački su kao Kanada na vrhunskom nivou, samo sa boljim individualcima.
Pripreme su odlično iskoristili, Poche je napravio strukturu i uigrao, dobili Senegal (3-2), izgubili od Njemačke (1-2) gdje su igrom bili ravnopravni, ali je presudila individualnost. 14. su na FIFA rang listi.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
- Beduin
- Kontakt:
Mi smo napredovali za 2 mjesta i trenutno smo na FIFA rang listi 62.
Ako Irak izgubi od Senegala, mislim da bismo onda mi skocili na 60. mjesto ili bi bili tu na samoj diobi.
Ima i opcija da Cabo Verde dobije Saudiju i napravi dodatni skok, pa bi i oni bili tu negdje sa nama.
Sad u nokaut fazi za poraz se ne gube bodovi, sto je odlicno za nas. Ukoliko protiv Amerike odigramo cak nerijeseno u reg. dijelu i/li penale dobili bismo dodatnih bodova. A ako pobijedimo kojim slucajem, onda cak mislim preko 30 bodova da dobijamo jer je USA visoko rangirana (14. trenutno) pa bismo negdje izmedju 50-55. mjesta skocili.
Mi sad idemo rahat igrati, za svoju dusu i publiku, totalno rastereceno, svjesni da mozemo i zasto ne uzeti priliku ako se pruzi.
Mislim da je Pulisic spreman za Tursku, ali da ce sa klupe dobiti neke minute samo radi forme, jer su svakako osigurali prolaz dalje. A da bi protiv nas mogao poceti tekmu. Problema sa istegnucem lista je imao, ako se dobro sjecam.
Ako Irak izgubi od Senegala, mislim da bismo onda mi skocili na 60. mjesto ili bi bili tu na samoj diobi.
Ima i opcija da Cabo Verde dobije Saudiju i napravi dodatni skok, pa bi i oni bili tu negdje sa nama.
Sad u nokaut fazi za poraz se ne gube bodovi, sto je odlicno za nas. Ukoliko protiv Amerike odigramo cak nerijeseno u reg. dijelu i/li penale dobili bismo dodatnih bodova. A ako pobijedimo kojim slucajem, onda cak mislim preko 30 bodova da dobijamo jer je USA visoko rangirana (14. trenutno) pa bismo negdje izmedju 50-55. mjesta skocili.
Mi sad idemo rahat igrati, za svoju dusu i publiku, totalno rastereceno, svjesni da mozemo i zasto ne uzeti priliku ako se pruzi.
Mislim da je Pulisic spreman za Tursku, ali da ce sa klupe dobiti neke minute samo radi forme, jer su svakako osigurali prolaz dalje. A da bi protiv nas mogao poceti tekmu. Problema sa istegnucem lista je imao, ako se dobro sjecam.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Sto se tice rang liste, ima li neke razlike ako se izgubi tipa 4-1 i 1-0? Ili samo gledaju da li izgubis od slabije ili bolje rangirane ekipe?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Christian Pulisic "is talking with the medical area, he’s available, now we need to decide if he plays from the beginning or in the second half."
Amerika je dark horse ovog prvenstva, sudije ce im biti max naklonjene, takticki i fizicki szäu superiorniji i mi nemamo realno nikakve sanse. Ili hajmo reci sanse su nam kao grcima 2004 na pocetku da postanu prvaci.
Sve je je moguce ali ne treba ocekivati apsolutni nista osim da pruze max otpor.
Sve je je moguce ali ne treba ocekivati apsolutni nista osim da pruze max otpor.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
ubit im haramballom zelju za zivotom, da pozale sto su domacini prvenstva, onda u 79 min zabit frljoku iz drugog kornera za nas na utakmici.
- Beduin
- Kontakt:
Mislim da su tu timovi zasticeni i gol razlika ne igra nikakvu ulogu, algoritam je takav da prati sam ishod jesi li pobijedio, nerijeseno igrao ili izgubio.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- kolezeljovac
- Kontakt:
Kad kažu svi da nemaju šanse naši protiv Amerikanaca, rekao bi da igramo protiv Brazila. U jednoj utakmici je sve moguće, a s ovom djecom i njihovim pristupom sve je moguće!
Mogu izgubiti 6:0 i niko im ništa ne smije prigovoriti, ali da mogu, a znam da mogu odvesti utakmicu u bar neizvjesnu završnicu. Svjedočimo historiji i nemojte molim Vas pesimizma sad nego dajte samo pozitivu!
Mogu izgubiti 6:0 i niko im ništa ne smije prigovoriti, ali da mogu, a znam da mogu odvesti utakmicu u bar neizvjesnu završnicu. Svjedočimo historiji i nemojte molim Vas pesimizma sad nego dajte samo pozitivu!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Tako je. Nas cilj je bio prolaz grupe i to je ostvareno. Ne treba nas iznenaditi da budu Amerikanci protiv nas imali sudjenje kao protiv Australije._dreamer_ je napisao/la: ↑25 jun 2026, 12:16Amerika je dark horse ovog prvenstva, sudije ce im biti max naklonjene, takticki i fizicki szäu superiorniji i mi nemamo realno nikakve sanse. Ili hajmo reci sanse su nam kao grcima 2004 na pocetku da postanu prvaci.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
E sretan ti sad i rođendanDamirT je napisao/la: ↑25 jun 2026, 12:21Tako je. Nas cilj je bio prolaz grupe i to je ostvareno. Ne treba nas iznenaditi da budu Amerikanci protiv nas imali sudjenje kao protiv Australije._dreamer_ je napisao/la: ↑25 jun 2026, 12:16Amerika je dark horse ovog prvenstva, sudije ce im biti max naklonjene, takticki i fizicki szäu superiorniji i mi nemamo realno nikakve sanse. Ili hajmo reci sanse su nam kao grcima 2004 na pocetku da postanu prvaci.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Možda najznačajnije bi bilo preživjet prvo poluvrijeme, od početka imaju taj najveći intenzitet pressinga, dinamike i pokušavaju u pola sata isprovocirati neku grešku i zabit gol. Obje tekme u grupi su tako rješavali, pritisak, agresija, golovi u prvom. Ništa oni neće promijeniti pristup i protiv nas, da je otići na pauzu sa 0-0. Kasnije dolazi do fizičkog pada, ulaze u situaciju gdje dosad nisu bili, već se razmišlja malo više i o svom golu.
Realno sa 4-4-2 fakat nemamo sta trazit. To ce opet prezivljavanje i da molimo Boga da ovi promase sto vise. Ovo je veliki uspjeh, ali eto ako ispadnemo, neka ne ispadamo ko neki sluacajni prolaznici, vec kao ekipa koja igrala fudbal onako kako treba. Sa pravilim sistemom i izborom igraca i prolazak nije nemoguc, Ameri su top ovo prvenstvo ali nisu Francuzi pa da ih je nemoguce izbacit.
Srce, čast i ponos!
Amerika nije u rangu Švicarske. Bolja od Kanade lošija od Švicarske. Momci trebaju otpušteno bez pritiska sa znanjem i vjerom da mogu pobjediti i nek daju sve od sebe i nama vise ne treba, jer kad ostave srce na terenu to je pobjeda
Jedino su drastično bolji u vezi. Zbog toga se nadam dodatnom veznjaku kod nas. Ovo ostalo je u par deka sa nama, čak su nam odbrana i golman kvalitetniji.
Nek su oni nama uveli 1/4 i u fudbal
Nadam se da nam nece biti kobne kao u kosarci, da iz svake izademo jaci
Treneri su takode podredili i svoje taktike njima
Vrmenski uslovi su mozda sada bolji, nece biti podnevskog sunca kao dosad u 3 duela
Nadam se da nam nece biti kobne kao u kosarci, da iz svake izademo jaci
Treneri su takode podredili i svoje taktike njima
Vrmenski uslovi su mozda sada bolji, nece biti podnevskog sunca kao dosad u 3 duela
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ameri su prve dvije utakmice rijesili do pauze za hidrataciju,furiozno igraju prvih 20 min,presing ,trka ,napadi. Trrba biyi pametan izdrzati taj pocetni pritisak pa da vidimo kako reaguju. Moramo igrati s motoricnim igracima ,Dzeku cuvati za posljednji pola sata , nije lose sunjic i tahirovic po poluvrijeme ,povratak Dedica i Muharemovica donosi brzinu i Hadzikadunica bi prije Katica zbog pokretljivosti. Mi sno svoje napravili al naravno idemo se pobit pa sta bude
.
Trenutno korisnika/ca: AlenHalilovic, ANamelessGhoul, bosnas_, Elddar, Goalgetter, JEDRILICA, lakilone, tuzlanskinacin i 65 gostiju.