Dennis Hadžikadunić
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Dennis Hadžikadunić
Mene zanima jer se mnogo pisalo o tome nakon povratka HSV u Bundesku. On fino igrao, a ipak napustio klub.
Ko vise prati, da li je kvalitetom mogao igrati za HSV u 1. Bundes?
Ko vise prati, da li je kvalitetom mogao igrati za HSV u 1. Bundes?
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Bivši igrač Malmöa, Dennis Hadžikadunić, govorio je za Fotbollskanalen o turbulentnim godinama iza sebe kao i plasmanu Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo
Hadžikadunić je finale gledao s tribina zbog povrede.
„Prije utakmice sam saigračima iz Sampdorije rekao da bismo se mogli sastati u baražu. Većina se samo nasmijala i govorila: ‘Ma Bosna će ispasti.’ Rekao sam im: ‘Samo se vi pazite.’ Zato mi je bilo posebno drago kada smo prošli.“
Kako opisujete taj uspjeh?
„Bilo je nevjerovatno. Teško je riječima opisati. To su dani koje nikada neću zaboraviti. Mislim da je to jedan od najvećih trenutaka u historiji Bosne i Hercegovine. Naravno, igrali smo i Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, ali ovo je bilo potpuno neočekivano. Pobijediti Wales pa Italiju… bilo je nevjerovatno. Toliko adrenalina i euforije.“
Nakon pobjede na penale u Zenici reprezentacija je oko tri ili četiri ujutro stigla u Sarajevo, gdje ih je čekao veliki doček.
Na pitanje kakvo je bilo slavlje, kroz smijeh je odgovorio:
„Dugo. U sobu sam stigao tek oko sedam ili osam ujutro, a već sljedećeg dana imali smo konferenciju za medije u podne. Te noći nije bilo mnogo spavanja.“
O reprezentaciji Bosne i Hercegovine
Hadžikadunić je ranije nastupao za sve mlađe selekcije Švedske do U21 reprezentacije, prije nego što je odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu.
Do sada je skupio 30 nastupa za A reprezentaciju.
Kaže da sa Benjaminom Tahirovićem i Arminom Gigovićem često može razgovarati na švedskom, ali da se svi igrači dobro slažu.
„Naravno da možemo pričati švedski, ali to ne znači da smo samo nas trojica zajedno. Družimo se sa svima i imamo odličnu atmosferu u reprezentaciji.”
O očekivanjima na SP, kaže:
„Očekujem da prođemo grupu.“
Na pitanje o minutaži:
„Ja ću biti spreman i raditi sve što je do mene. Na selektoru je da odabere najboljih jedanaest za svaku utakmicu. Trudit ću se maksimalno, bilo na terenu ili van njega.“
Dodao je: „Kada igraš za reprezentaciju, ego moraš ostaviti po strani. Iako se još uvijek osjećam mladim, jedan sam od najiskusnijih igrača i među onima s najviše nastupa, pa osjećam veliku odgovornost u svlačionici.“
O Rostovu i budućnosti
Hadžikadunić je iz Malmöa prešao u Rostov 2018. godine i kasnije produžio ugovor. Nakon početka rata u Ukrajini više puta je pokušavao raskinuti ugovor, ali ruski klub nije pristajao na to.
Ipak, ne zvuči ogorčeno dok priča na tu temu:
„Razumijem i njih. I oni su u teškoj situaciji zbog svega što se dešava. To je njihova odgovornost. Ja sam samo sretan što već godinama nisam tamo i, iskreno, nisam mnogo ni razmišljao o tome.“
Na pitanje kako je ta situacija utjecala na njegovu karijeru:
„Morao sam se dokazivati iznova na svakoj posudbi. Nakon svake sezone morao sam tražiti novi klub. Znam da tu nije moja budućnost, svako ljeto je bilo novi stres jer nisam znao šta će se desiti.“
Ipak, smatra da je iz svega izvukao i nešto pozitivno:
„Igrao sam u različitim zemljama i ligama, upoznao različite kulture i to mi je pomoglo kao osobi i fudbaleru.“
Njemački mediji nedavno su objavili da ga želi vratiti i HSV, klub s kojim je izborio povratak u Bundesligu.
„Imam prilično jasnu sliku o tome šta želim i koji me klubovi zanimaju, ali o tome sada neću govoriti. Šta bude – bit će.“
Na pitanje da li bi se vratio u Hamburg:
„Vrijeme provedeno u Hamburgu bilo je zaista posebno. Volim taj grad i taj klub. Naravno da mi je HSV veoma blizak srcu.“
Bas gotivan momak.
Odličan asist. Maldini za Radeljica.
Igracina u odnosu na Kantica i Radeljica....
Bez greske odigrao. Nadam se da ce brat naci dobar klub i nametnuti se u njemu. Nije on nista losiji od Katica.
Odlican. Dosta smirenje je donio u odbrani, neznam zasto Katic ima prepisano u startni 11 i dobiva prednost ispred ovog momka. Ni blizu kvalitet. Trebaju on i Muharemovic protiv Amerike ako igramo s dva stopera.
Večeras dobar. Samo da nađe neki klub iz lige petice i pokaže šta može
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
-
adrenaline323
- Kontakt:
Puno bolji igrac od Katica
-
19vendetta87
- Kontakt:
Na osnovu 30 minuta igre ti si shvatio da je Dennis "daleko" bolji igrac od Katica, koji je poginuo protiv Velsa, Italije i Kanade, te osvojio skoro sve duele?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ja vec govorim odavno da Katic netreba biti upisan u startni 11. I nije radi 30 minuta, i protiv Austrije bio odlican. Isto tako dosta utakmica u proslost. I ovo je na osnovnu da nije Muharemovic kraj Katica u sve te utakmice da mu kupi greske po 5x na utakmicu, nebi ga ti pamtio kako ga pamtis. Denis zna sloptom i dosta je smiren. Briga me kako neko "pogine" ako nezna pas napraviti i ako ispada iz pozicije i pravi greske 5x na utakmicu.19vendetta87 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 23:42Na osnovu 30 minuta igre ti si shvatio da je Dennis "daleko" bolji igrac od Katica, koji je poginuo protiv Velsa, Italije i Kanade, te osvojio skoro sve duele?
-
19vendetta87
- Kontakt:
Cudi me onda da takva igracina ne moze naci pristojan klub, dok ce Katic igrati Bundesligu...sta ti vrijedi pas prvom do sebe kad si ocajan u zracnim duelimabh22 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 23:45Ja vec govorim odavno da Katic netreba biti upisan u startni 11. I nije radi 30 minuta, i protiv Austrije bio odlican. Isto tako dosta utakmica u proslost. I ovo je na osnovnu da nije Muharemovic kraj Katica u sve te utakmice da mu kupi greske po 5x na utakmicu, nebi ga ti pamtio kako ga pamtis. Denis zna sloptom i dosta je smiren. Briga me kako neko "pogine" ako nezna pas napraviti i ako ispada iz pozicije i pravi greske 5x na utakmicu.19vendetta87 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 23:42Na osnovu 30 minuta igre ti si shvatio da je Dennis "daleko" bolji igrac od Katica, koji je poginuo protiv Velsa, Italije i Kanade, te osvojio skoro sve duele?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa i on je bio usao u BL s HSV-om, ali ga je ukanalio taj ugovor s Rusima. I uopste nije ocajan u zracnim duelima. Jedino u cemu je Katic ispred njega je srcanost i borbenost (i onako ima neku lidersku figuru na terenu - sto je bas bitno kod stopera), a u svemu ostalom je ili losiji ili u 5 deka.19vendetta87 je napisao/la: ↑24 jun 2026, 23:55Cudi me onda da takva igracina ne moze naci pristojan klub, dok ce Katic igrati Bundesligu...sta ti vrijedi pas prvom do sebe kad si ocajan u zracnim duelima
Katic je dobar fit sa Tarikom.
Nama su stoperi, njih dvojica, opcenito najbolji dio ekipe. Ali kada ih opteretis, kao sto ih mi opteretimo bukvalno svaku utakmicu protiv svake ekipe, greske su neminovne.
Nije bunker timska odbrana vec presing. Kad stojis u mjestu i pustis da protivnik gradi napad nesmetano, izgradice priliku.
Onda se mi svaku utakmicu uzdamo da ce stiperi ocistiti 50 lopti.
Nama su stoperi, njih dvojica, opcenito najbolji dio ekipe. Ali kada ih opteretis, kao sto ih mi opteretimo bukvalno svaku utakmicu protiv svake ekipe, greske su neminovne.
Nije bunker timska odbrana vec presing. Kad stojis u mjestu i pustis da protivnik gradi napad nesmetano, izgradice priliku.
Onda se mi svaku utakmicu uzdamo da ce stiperi ocistiti 50 lopti.
Asistencija za gol Mahmica,momacki se zagradio pored trojice 
Zadnja izmjena: guillermo, dana/u 25 jun 2026, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.
Hadzikadunic se još jednom pokazao vrlo pouzdanim igračem.
Momak nikada nije razocarao. U Becu je isto na najbolji moguci nacin iskoristio priliku.
Zao mi je seljakanja svaku sezonu jer je zasluzio dobar klub.
Zao mi je seljakanja svaku sezonu jer je zasluzio dobar klub.
Da.
Izmedju trojice iščeprkao loptu i Erminu proslijedio
Dobar je Brkica, dobarrr
Kad skontas da je dosao u repku sa najboljim drugom i kolika je razlika u razmišljanju izmedju njih dvojice. Dennis je prodesionalac koji ceka svoje prilike i kad ih dobije gine na terenu za razliku od jarana
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Bas mi je zao sto ga je rostov ovako syebo.
Ali tu je i menadzer kriv, gdje ce dozvolit da potpise ugovor na 10 godina, ko da je real madrid upitanju
naprijed rejal
Trenutno korisnika/ca: Hansestadt, HariTz, Hashanaga, jasmin10, Principatus, Proximic, random11, trunks1946 i 56 gostiju.