Edin Džeko

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

viKK
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la viKK » 25 jun 2026, 17:06

231983 je napisao/la:
25 jun 2026, 16:47
Ono je morao dodati Esmiru. Cijelu utakmicu je bio nervozan i u nekom drugom filmu, a sve je kulminiralo izlaskom. To da nije u svom elementu je na vrijeme prepoznao SS i izvadio ga.
Ne znam, meni nije djelovao nervozno do samog izlaska. Trebao je dodati ali ne krivim ga ni jer je sutao, vecina napadaca bi ono sutali i on ono realno pogadja 9 od 10 puta.
231983 je napisao/la:
Kakogod, nadam se da je danas sve OK. A mene brine šta nakon prvenstva, jer jednom cemo morati ispasti, samo da se ne narusi zbog toga atmosfera u svlacionici na relaciji igraci-igraci i igraci-strucni stab.
A da smo vrlo labilni, vidjelo se nakon poraza od Švicarske. Brale, k'o da smo (opet) od Luxa izgubili. Toliko smo se uljuljali u ove dobre rezultate da vise ne priznajemo poraz ni od tri puta jaceg i organozovanijeg tima.
Dakle, samo se nadam da cemo biti pametni jednog dana kad izgubimo, da li protiv USA ili vec koga. Jer, mi kakva smo mraka, i u finalu da izgubimo nasao bi se neki fanatic, neka Diadora da kaze kockar prodao utakmicu.
Sumnjam da bi se zbog eventualnog ispadanja mogla narusit atmosfera jer ovo dosad je otprilike ono sto je javnost realno ocekivala (iako je Barbarez ocekivano svima smanjivao apetit time sto je ponavljao da je sama kvalifikacija uspjeh, da smo najveci autsajder u grupi..) a sve sto dalje postignemo je jos veci uspjeh. Da ispadnemo u 1/16 finala ne vidim da ce iko pocet sa kritikama (osim naravno dezurnih forumskih lesinara koji isplutaju nakon svakog loseg rezultata, ali to je forum, to nikad nece bit bolje).

Kad kazes da smo labilni i da se vidjelo nakon poraza od Svicarske, mislis na tim ili na navijace? Navijaci su ovdje na forumu nerealni, toksicni i u nekom svom svijetu. Sira fudbalska javnost je sportski nepismena i tu imas sirok spektar reakcija.. ali da je tim bio uzdrman? To mi se uopste nije tako cinilo. OK, vjerovatno su kao i svaki tim isprva bili frustirani porazom, ali to nije bio neocekivan poraz, treba bit iskren.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 25 jun 2026, 18:02

Moj dojam je da je izvlačenje iz igre bio samo okidač, a da je zapravo popizdio na Demirovića zbog nečeg.
Sasvim je ok popizditi, srčanost, neevoza, loš period utakmice...
Ali mi se nije svidjalo na koji način on popizdi. Izgledalo je kao da psuje majku nekom, dal Sergeju, dal nekom trećem.
Protiv Švicarske je takodjer bio neevozan. Prvo je popizdio na Kerima na terenu, a onda smo ga vidjeli kadar na apoluvremenu iz tunela, kako ljutito prolazi kroz tunel, i prijeti nekom prstom, a nakon utakmice je prozvao indirektno Sergeja jer nije zatvorio utakmicu zbog gol razlike.
A onda, nije ga pustilo cijelih pola sata, i svi slave, a on se svadja s Hrgovićem.
Sjećam se još jednom kad je nešto lanuo Bajramovicu ( ajde, oni su bili i saigrači), ( ne mogu se sjetit tekme) ( pozdravljanje navijača)
Zadnja izmjena: FerdinandF, dana/u 25 jun 2026, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 25 jun 2026, 18:07

Sreća pa je selektor Barbarez, i što je ovakav stručni štab, realno Džeko je egocentrik i naš najbolji igrač ikad, ali kao osoba on je sazrio kad se oženio. U Brazilu su cirkuzali, vjerovatno i cugali on, Ibričić i kompanija. Da je to taj Džeko ovo bi narušilo atmosferu, ali obzirom da je Barba trener, ovo ne će narušiti atmosferu

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 25 jun 2026, 18:28

Normalno je da bude nervozan gledajući kako smo igrali nakon što je Katar dao gol. Nije to ništa strašno.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 25 jun 2026, 18:58

Nije strašno biti nervozan, ali jeste malo ako selektoru grebeš sve po spisku

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 25 jun 2026, 19:02

FerdinandF je napisao/la:
25 jun 2026, 18:02
Moj dojam je da je izvlačenje iz igre bio samo okidač, a da je zapravo popizdio na Demirovića zbog nečeg.
Sasvim je ok popizditi, srčanost, neevoza, loš period utakmice...
Ali mi se nije svidjalo na koji način on popizdi. Izgledalo je kao da psuje majku nekom, dal Sergeju, dal nekom trećem.
Protiv Švicarske je takodjer bio neevozan. Prvo je popizdio na Kerima na terenu, a onda smo ga vidjeli kadar na apoluvremenu iz tunela, kako ljutito prolazi kroz tunel, i prijeti nekom prstom, a nakon utakmice je prozvao indirektno Sergeja jer nije zatvorio utakmicu zbog gol razlike.
A onda, nije ga pustilo cijelih pola sata, i svi slave, a on se svadja s Hrgovićem.
Sjećam se još jednom kad je nešto lanuo Bajramovicu ( ajde, oni su bili i saigrači), ( ne mogu se sjetit tekme) ( pozdravljanje navijača)
One je u cudnoj situaciji gdje je realno uporedo i igrač i dio stručnog štaba kao i saveza.

Možda su neke frustracije i mimo fudbala ali ko ce mu ga znati. Samo meni je cudno bilo jer nisam ga nikad vidio da je onako poludio.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jun 2026, 19:05

Pretjerao je al necemo mu zamjeriti previse uradio za reprezentaciju. Al mora shvatiti da mu je trenutno poluvrijeme mjera.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 25 jun 2026, 19:08

Jedino je mogao pizdit na onu stativu.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 jun 2026, 19:08

Zelio je zabit gol i na ovom SP-u jer to je nesto sto ulazi u anale.
Osjecao je da protiv Katara ce biti jos rupa i da to moze.
Vjerovatno je to razlog za nervozu.

Zelim mu svim srcem da zabije SAD-u.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 25 jun 2026, 19:16

Ma Dzeko kao Ronaldo zeli nabijati brojke. A ko ne bi na njegovom mjestu jos koji gol sa SP imao na kontu.

I mislim da se i na Demira naljutio kada je onaj glavom htio asistirati, umjesto da sutira na gol jer je golman Katara prilicno izasao ...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jun 2026, 19:18

mostar_mo je napisao/la:
25 jun 2026, 19:08
Zelio je zabit gol i na ovom SP-u jer to je nesto sto ulazi u anale.
Osjecao je da protiv Katara ce biti jos rupa i da to moze.
Vjerovatno je to razlog za nervozu.

Zelim mu svim srcem da zabije SAD-u.
gdje nece biti nervozan, prvi put da se pojaca sredina, da ima i vise sansi, i on ode na klupu :mrgreen:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 jun 2026, 19:22

Ovdje kao da niko nikada nije klupski šutnuo loptu.
Stvari koje se dešavaju, i koje će se dešavati. Ništa što već nije viđeno milion puta.
Meni baš i drago, da dokaže i da mu je sa 40 mnogo stalo do ove reprezentacije.
Ne pravite od ničega temu. Sasvim normalna i prorodna stvar.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 jun 2026, 19:34

Daje ga babo kad je najbitnije, 2.7.2026 :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 25 jun 2026, 21:09

viKK je napisao/la:
25 jun 2026, 17:06
231983 je napisao/la:
Ono je morao dodati Esmiru. Cijelu utakmicu je bio nervozan i u nekom drugom filmu, a sve je kulminiralo izlaskom. To da nije u svom elementu je na vrijeme prepoznao SS i izvadio ga.
Ne znam, meni nije djelovao nervozno do samog izlaska. Trebao je dodati ali ne krivim ga ni jer je sutao, vecina napadaca bi ono sutali i on ono realno pogadja 9 od 10 puta.
231983 je napisao/la:
Kakogod, nadam se da je danas sve OK. A mene brine šta nakon prvenstva, jer jednom cemo morati ispasti, samo da se ne narusi zbog toga atmosfera u svlacionici na relaciji igraci-igraci i igraci-strucni stab.
A da smo vrlo labilni, vidjelo se nakon poraza od Švicarske. Brale, k'o da smo (opet) od Luxa izgubili. Toliko smo se uljuljali u ove dobre rezultate da vise ne priznajemo poraz ni od tri puta jaceg i organozovanijeg tima.
Dakle, samo se nadam da cemo biti pametni jednog dana kad izgubimo, da li protiv USA ili vec koga. Jer, mi kakva smo mraka, i u finalu da izgubimo nasao bi se neki fanatic, neka Diadora da kaze kockar prodao utakmicu.
Sumnjam da bi se zbog eventualnog ispadanja mogla narusit atmosfera jer ovo dosad je otprilike ono sto je javnost realno ocekivala (iako je Barbarez ocekivano svima smanjivao apetit time sto je ponavljao da je sama kvalifikacija uspjeh, da smo najveci autsajder u grupi..) a sve sto dalje postignemo je jos veci uspjeh. Da ispadnemo u 1/16 finala ne vidim da ce iko pocet sa kritikama (osim naravno dezurnih forumskih lesinara koji isplutaju nakon svakog loseg rezultata, ali to je forum, to nikad nece bit bolje).

Kad kazes da smo labilni i da se vidjelo nakon poraza od Svicarske, mislis na tim ili na navijace? Navijaci su ovdje na forumu nerealni, toksicni i u nekom svom svijetu. Sira fudbalska javnost je sportski nepismena i tu imas sirok spektar reakcija.. ali da je tim bio uzdrman? To mi se uopste nije tako cinilo. OK, vjerovatno su kao i svaki tim isprva bili frustirani porazom, ali to nije bio neocekivan poraz, treba bit iskren.
Mislim na javnost prije svega (da ne kazem sportsku javnost- to ne postoji u BiH, postoji samo javnost), ali da se to ne prelije na tim. Kazem, ne bih volio to da se desi. A da ce se desiti i da ce biti dezurnih kriticara po forumima, drustvenim mrezama pa i tv emisijama, to sigurno. Smio bih se zakleti da bi bilo nezadovoljnih i "pametnih" čak i da u finalu izgubimo.
Jer mi, jednostavno, mislimo da smo najpametniji. Da znamo sve o svemu, a zapravo smo šuplji k'o pokvaren zub. Što 'no Mujki kaže: mi smo univerzalne sveznalice i konkretne neznalice. Jedan moj ahbab ima pokopno drustvo, pa veli (ukratko): ja imam uspjesno pokopno drustvo, jedno od najuspjesnijih u Europi, i sad nabraja sta sve jos, pa na kraju poentira: sve to imam zato što mi se Barbarez ne miješa u posao. Fenomenalno! Mi bismo sastavljali Sergeju tim, a onaj što radi na pumpi prosipa gorivo po autu, ona učiteljica ne zna pomnožiti dva broja, ona sestra ne zna naći venu djetetu itd. Ali svi redom zato znamo da ne treba stavljati Demirovića :)

I onda pošto, jelte, svi znamo bolje od selektora, poslije lošeg (a čak često i poslije dobrog) rezultata, kreće paljba. Naravno da to dopire do tima, i jasno da to utiče na njih. Evo ovaj današnji Barbarezov tekst je odgovor kojekakvim topićima. Tom je vrhunac karijere direktorsko mjesto bh. drugoligaša recimo, ali obabezno se njega mora kontaktirati nakon svake utakmice i tražiti njegovo mišljenje. Kritika je svakako dobrodošla, ali treba imati barem malo obraza, nešto i u glavi, nešto u džepu i nešto u gaćama da bi se moglo pričati okolo.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 25 jun 2026, 21:22

Opet je indirektno imao učinak onim autogolom. Ne može hodat ali ako lopta kojim slučajem dospije do njega izrodit će se nešto dobro.

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 25 jun 2026, 21:40

Babuka :bih:

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 26 jun 2026, 03:28

mislim da je to bilo izmedju njega i bajramovica, kao sto zna biti inace

Appollon
Kontakt:

Post Postao/la Appollon » 26 jun 2026, 09:57

emir79 je napisao/la:
25 jun 2026, 19:22
Ovdje kao da niko nikada nije klupski šutnuo loptu.
Stvari koje se dešavaju, i koje će se dešavati. Ništa što već nije viđeno milion puta.
Meni baš i drago, da dokaže i da mu je sa 40 mnogo stalo do ove reprezentacije.
Ne pravite od ničega temu. Sasvim normalna i prorodna stvar.
To što si ti po njivama šutao loptu ne znači da si stručan o tome da pričaš.

Svi razumijemo emocije i da u trenutku možeš burno reagovati (iako i za to treba imati mjeru) ali ponašati se tako nakon pola sata i u trenutku kada slavimo historijski uspjeh, eh to je malo previše za našeg najboljeg i najiskusnijeg igrača.

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 26 jun 2026, 10:34

Ma ko se nebi iznerviro, umjesto dva gola, nula.

Meni je ko da je zabio dva, autogol i stativa i ako na papiru nije.

Mozda bi ga ostavio, jer neki prekid vazda je opasan.

Al haj prosli smo, bolje nek je malo odmorio.

Idemo ako Bog da innshAllah babuka i svi zajedno da sruse Amerikance.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jun 2026, 12:29

Dzeko je babuka nema potrebe da ista pisemo o njegovoj karijeri a pogotovo ovoj reprezntativnoj....sve sto bi napisao u hvalospjevu bilo bi premalo opet.

Medjutim mozda se mnogi nece slozit, ali ja se najiskrenije nadam da ce se nakon SP oprostiti....prvo godine su tu vec poprilicno, ne moze da isprati igru bar ovu sto nama treba. Ok kad dobije loptu u napadu opasan je vazda, ali pitanje je koliko trpimo radi toga.

Takodjer nakon ovog SP i ho ruk igre, mora se poceti malo razmisljati o sistemu i planu igre jer sad vec imamo neki kostur i igrace koji nadolaze. Hocu reci da dokle je god dzeko tu mi necemo prec u formaciju sa jednim spicem.

Mislm da mu stvarno ne treba da nakon ove krune karijere trpi kritike i da ga se krivi za evnetualne neuspjehe u kvalfikacijama za Euro
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []