da schweinsteiger je pricao za met life, ali vidi ovo u Los angelesu na ovo sam mislio. pogledaj kako lopta zastaje na kraju skroz,, mislim da je ovo generalno stanje u svakom stadionuConfiance je napisao/la: ↑26 jun 2026, 01:20Oni su igrali u New Yorku, Met Life stadion. Mi igramo u San Franciscu, onaj stadion na kojem je Katar izvukao bod Svicarcima. Tu utakmicu sam zapamtio, ne znam je li jos neka bila u San Franciscudena24 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 01:11Još jedna stvar: gledao sam danas utakmicu Njemačka – Ekvador na njemačkoj televiziji i mislim da ćemo igrati na istom stadionu?
Schweinsteiger je sigurno tri puta naglasio da trava ne valja, da se lopta prebrzo zaustavlja i da je to, pored ostalih faktora, naravno, malo pokvarilo pas-igru Njemačke. Nakon kvašenja trave tokom pauze, lopta ima bolji protok nekih pet minuta dok se trava ne osuši. Navodno je to zbog miješanja trave ili čega već, nisam baš najbolje shvatio.
Baš sam kontao da nešto ne štima s travom kada sam vidio onaj Memićev ubačaj protiv Švicarske, kada je pobjegao Rodriguezu. Lopta se odjednom naglo usporila na travi i mislim da se Memić zbog toga zeznuo... Sad, koliko to znači nama, a koliko Amerikancima, nemam pojma, ali trebali bi voditi racuna o tome
02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
-
napapijri1987
- Kontakt:
Ono sto je najbitnije je da nismo emocionalno potroseni. Znamo mi tako emocionalno biti na vrhuncu i odigrati zrelo i pametno i onda u slijedecem trenutku sve baciti u vodu. Ova generacija fudbalera je nekako najstabilnija sto se toga tice od svih dosadasnjih ekipa ( fudbalskih,kosarkaskih,rukometnih...). Ova je imala taj jedan crni momenat protiv Svicarske i nekih 10 ak minuta protiv Katara. U kvalifikacijama je to bila Austija i primljeni gol. Da smo tada igrali sa Velsom sedmicu poslije ne bismo ih dobili npr.
Ostalo smo bili na nivou tj kontrolisali smo emocije.
Kada se sjetim zadnjeg EP kosarke i nasa pobjeda protiv Gruzije. Nakon te tekme sam znao da ce nas Poljaci dobit jer smo se protiv Gruzije bas istrosili. Da je bilo obrnuto tj da smo protiv Poljaka igrali zadnju tekmu grupe dobili bismo ih.
Ova ekipa na SP jos nije imala tu neku utakmicu da zavrsis u bolnici,da npr gubimo 2-0 pa se vratimo, vodimo do zadnje minute pa primimo gol i takve stvari.Nismo imali jos nijednu utakmicu gdje smo nekog favorita pobjedili tako da i sa te strane jos nije gotovo.
Ostalo smo bili na nivou tj kontrolisali smo emocije.
Kada se sjetim zadnjeg EP kosarke i nasa pobjeda protiv Gruzije. Nakon te tekme sam znao da ce nas Poljaci dobit jer smo se protiv Gruzije bas istrosili. Da je bilo obrnuto tj da smo protiv Poljaka igrali zadnju tekmu grupe dobili bismo ih.
Ova ekipa na SP jos nije imala tu neku utakmicu da zavrsis u bolnici,da npr gubimo 2-0 pa se vratimo, vodimo do zadnje minute pa primimo gol i takve stvari.Nismo imali jos nijednu utakmicu gdje smo nekog favorita pobjedili tako da i sa te strane jos nije gotovo.
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Ne znam zasto al sam siguran da cemo proci Amerikance
Krenulo jeMostarNeretva je napisao/la: ↑26 jun 2026, 01:57Ne znam zasto al sam siguran da cemo proci Amerikance
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Ne znam sta insinuiras, sta god da je ako neas sta lijepo i konstruktivno dodat zaobidjidinoze je napisao/la: ↑26 jun 2026, 02:16Krenulo jeMostarNeretva je napisao/la: ↑26 jun 2026, 01:57Ne znam zasto al sam siguran da cemo proci Amerikance
Sličan osjecaj. Mislim da ih Esmir rjesavaMostarNeretva je napisao/la: ↑26 jun 2026, 01:57Ne znam zasto al sam siguran da cemo proci Amerikance
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
ma nek je krenulo, sad je sve bonusdinoze je napisao/la: ↑26 jun 2026, 02:16Krenulo jeMostarNeretva je napisao/la: ↑26 jun 2026, 01:57Ne znam zasto al sam siguran da cemo proci Amerikance
Kako je i očekivano Pochettino izveo neki mix sastav. Glavno pitanje je da li će Pulišić dobiti neku sitnu minutažu.
Valjalo bi kad bi Turci uspjeli koji ck izvući teroristima.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ameri su nazad relativno slabi i pogube se čim im preneseš težište igre na njihovu polovicu.
Ovo je B tim Amerike, samo je Juventusovac tu iz prvih 11.
Au pa ti si krenuo s konspiracijskim teorijama, nemam sta dalje tu raspravljat. S teoreticarima zavjere se ne raspravlja. Vjerovatno mislis da je vakcina stetna i da je citav svijet usmjeren protiv bosnje tipa iz Kladnja pa hoce da ga cipuju Rotschildi.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑26 jun 2026, 00:02Ne moze se pricati kada ne razumijes kako svijet funkcioniše, isto da djetetu od cetiri godine objasnjavam pravopis, dzaba trud kada ne razumije sta se desava.dedo26 je napisao/la: ↑25 jun 2026, 22:51Rusija je vazda sila bila, a cak i da je tada bila losa, mislis da ne bi dali zeleno svjetlo sad Srbiji da pokusa ovdje ponovit napravit haos? Ne mogu zbog Amerike, i to je cinjenica.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑25 jun 2026, 22:38
Vidim da bas nisi upućen sta se desavalo pocetkom devedesetih nego si popusio pricu za goveda. Ta Rusija koju spominjes je bila u takvom stanju pocetkom 90-tih da je vladao pijani Boris Jeljcin ( Putin tek dolazi krajem 1999 ), da se odcijepio ko je htio od bivsih republika, da si mogao tenk kupiti na pijaci i da nisu imali sta da jedu. Rusi su se pitali sto se tice geopolitike isto kao sto su se pitali finci, kineza također nije bilo na mapi. Postojala je samo jedna strana i jedna sila, ti što govoris da su nam prijatelji i englezi + EU kurava. Kao rezultat mi dobismo genocid, embargo na uvoz oruzja, zaustavljanje Armije BiH kod Banja Luke i sto je najgore Dejtonski ustav koji zapravo favorizira S i H komponente prilikom formiranja vlasti u Federaciji i na nivou države zbog Doma Naroda ( klubovi srba i hrvata ), a isti taj Dom Naroda je potpuno nebitan da se formira vlast u R. Sumskoj. Da su htjeli da bude posteno vlast u R. Sumskoj se ne bi mogla formirati bez Bosnjaka bez obzira koliko ih ima kao sto se vlast u Federaciji ne moze formirati bez Hr komponente. To je USA ruku djelo. Kontas ?
Pises gluposti o stvarima gdje veze nemas i podrzavas najveće koljace i ubice modernog doba zajedno sa karinasima iz Izraela. Rusi su isto karine o kojima se svasta moze napisati, ali sa nasim genocidom nemaju previse dodira za razliku od americkih **** koji su ga dopustili zajedno sa EU zbog vlastitih interesa vođeni parolom zavadi pa vladaj.
Drzi se fudbala jer o geopolitici veze nemas. Zivio.
Sto se tice dejtonskog sporazuma sumnjam da se iskljucivo Amerika pitala oko toga, a i jednako je vazno postavit pitanje da li su nasa diplomatija i lideri mogli vise? Pogledaj malo nase skupove 1990 imas po youtube gdje palimo srpske zastave i tekbiramo. Pogledaj Zvornik 1990 skup SDA ili Visegrad 1990, pa onda se malo zapitaj kakvu smo poruku slali i zasto su nas ljudi tako gledali. Sad je Evropa i svijet svjesna kakvi smo, ali sad je gotovo, Dejton je vec potpisan.
Ameri su se opekli s tim islamskim drzavama kroz historiju, pa nisi mogao n ocekivati nesto vise da dobijes sa tekbiranjem i ljudima iz arapskih zemalja koji su dolazili. Kolko god da ti volis te ljude mozda,i jednako i islam, evropa i svijet to ne vole, i moras se trudit da im saljes drukciju sliku, a da praktikujes svoju vjeru onako kako ti zelis kuci i u okruzenju.
Taj dolazak do Banja Luke je vjerovatno isto dio dogovora da se podijele teritorije onako kako bi trebalo. Dobili smo x teritorija koje nismo drzali poput Ilidze, Vogosce, Hadzica i sl.
Sto se tice arapskih zemalja, tu su svakako ameri fulali, i neduzni palestinci ginu. Al i to treba malo rovit kroz historiju i vidjeti kakvu su sliku slale arapske zemlje godinama sa svim onim teroristickim napadima.
Kompleksna tema, i moze se do sutra pricati. Moras malo izac izvan kutije i sire sagledat sliku, a ne gledat SDAovsku sliku svega. Tako da fokusiraj se na kriket.
Pokusacu jos jednom, nije mi mrsko, a onda zavrsavam jer svakako nema efekta.
Jugoslavija je razvaljena jer je bila prilicno jaka i bogata ( prirodnim resursima ). Jedna u nizu od razvaljenih drzava. Uvijek se nadju izvrsioci i izvodjaci posla.
Ovo je slika iz 79, Rockfeller, Rothchild, Milosevic. Lik je bio bankar ( Beobanka ), Franjo Tudjman je bio jugoslovenski nacionalosta do odlaska na Harvard kod Henrija Kissingera sredinom 60-tih godina, onda iznenada mijenja pricu, ukljucuje se u MASPOK ( Hrvatsko proljece ) i postaje Hrvat.
Kakva je sila bio SSSR fino procitas u knjigama Antony C Suttona Wall Street and the Bolshevik revolution i Western technology and Soviet economic development. Ako neces da citas imas ove ai gluposti i raznorazne pomagace.
Pored ovoga provjeris Trilateralnu komisiju, rimski klub, znam da nećeš, nako pisem![]()
Ovo ostalo necu ni da komenarisem kad veze nemas o cemu pises, nema efekta. Nema ni ovo, al hajde mozda neko nesto nauci ili provjeri.
Cuj sdO prica, to su izdajnici iz udzbenika, doduse svi "nasi" politicari su takvi, da ima pravde narod bi ih vjesao na bandere.
Zavrsavam sa pricom, realno ne znas gdje si supaljbez uvrede.
Zivio
Jes, oni su sve krivi Rotschildi. Mi dmo inace kroz historiju pitom narod koji je dolaskom Rotschilda i njihovog postavljanja spijuna po Yugi postao agresivan.
Inace ovdje prije njih nikad se nije zakuhalo nego su oni imali svoje interese na balkanu, sa zeljom da iskoriste resurse.
Kissinger je njemu sprao mozak, svaki dan po 3 h je ucio Tudjmana ustastvu.
Inace, Izetbegovic je anunaki, dosao s druge planete, on ima dnk gustera, to je dokazao Kissinger 1972.
Zemlja je ravna ploca, Milosevic je mason a Bake Izetbegovic je kloniran 2006 nakon posjete Americi.
Ljudi kako se odlucuje 1/8 zna li se vec s kim potencijalno bi igrali kako vidim neki parovi se znaju ko na koga ide
- majstorS35
- Kontakt:
VASILJ - GK
DEDIC - RB
KATIC - CB
MUHAREMOVIC - CB
KOLASINAC - LB
BASIC - DM
MAHMIC - AM
BAJRAKTAREVIC - RW
ALAJBEGOVIC - LW
DEMIROVIC - SS
DZEKO - CF
imamo privilegiju koju nikada u historiju reprezentacije nismo imali a to je da nam je odbrana top tako da bi voleo da gledam napadacku igru jer su dovoljno sposobni muharemovic kolasinac i katic da brane kad je potrebno a basic ispred njih da kupi lopte gledo sam utakmicu amerike protiv turske odbrana im je katastrofa alajbegovic ce da plese kroz njih ako mu je dozvoleno ja bi iso na sve ili nista puni pritisak na njihovu odbranu to je njihova najslaba tacka demirovic ce konacno da dadne taj gol sto cekamo od njega dzeko ce da se proslavi a alajbegovic ce da nastavi dje je poceo protiv katara bice borbena utakmica 3-2 za nas golovi demirovia alajbgovica i dzeke uz nekoliko slomljenih nosova zahvaljujuci sea rusilca kolasinca to je moja prognoza rusimo americke snove njihovom zlatnom generacijom i to kraj golden gejta amerikanci ce nas pamtiti zauvjek
DEDIC - RB
KATIC - CB
MUHAREMOVIC - CB
KOLASINAC - LB
BASIC - DM
MAHMIC - AM
BAJRAKTAREVIC - RW
ALAJBEGOVIC - LW
DEMIROVIC - SS
DZEKO - CF
imamo privilegiju koju nikada u historiju reprezentacije nismo imali a to je da nam je odbrana top tako da bi voleo da gledam napadacku igru jer su dovoljno sposobni muharemovic kolasinac i katic da brane kad je potrebno a basic ispred njih da kupi lopte gledo sam utakmicu amerike protiv turske odbrana im je katastrofa alajbegovic ce da plese kroz njih ako mu je dozvoleno ja bi iso na sve ili nista puni pritisak na njihovu odbranu to je njihova najslaba tacka demirovic ce konacno da dadne taj gol sto cekamo od njega dzeko ce da se proslavi a alajbegovic ce da nastavi dje je poceo protiv katara bice borbena utakmica 3-2 za nas golovi demirovia alajbgovica i dzeke uz nekoliko slomljenih nosova zahvaljujuci sea rusilca kolasinca to je moja prognoza rusimo americke snove njihovom zlatnom generacijom i to kraj golden gejta amerikanci ce nas pamtiti zauvjek
Zadnja izmjena: majstorS35, dana/u 26 jun 2026, 07:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Barba mora pripremiti adekvatno odbranu i silovitu kontru.
ja evo dva dana nisam spavo , dobijemo amere znaci sto posto
Turska koja je mnogo jača od nas jedva su dobili drugu ekipu amerikanaca. Biće sigurno teško, ali treba dobro prostudirati i taj meč da se barem nešto korisno vidi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], AlenHalilovic, ANamelessGhoul, bosnas_, Elddar, Goalgetter, JEDRILICA, lakilone, random11, tuzlanskinacin i 66 gostiju.