Nevjerovatno koliko ljudi to ne vide.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:02Treba da ih napadnemo i da nam iz tranzicija/kontri zabiju 3 do poluvremena? Pa nemamo mi Caiceda i Ricea u veznom da možemo pokriti.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jun 2026, 14:56Stanemo li u niski blok i budemo li se branili 90 minuta bez da pokušamo da igramo, izgubićemo glat.
02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
-
nastrojeni21
- Kontakt:
Pa ne trebamo ih napast, al sigurno da cemo morati na momente (po poluvremenu tipa 10-15 min) da mi kontrolisemo igru i da imamo kakav takav posjed, jer ako se budemo samo branili primit cemo do poluvremena tri. U sve tri utakmice smo pokazali da se ne znamo branit i da je nas niski blok katastrofa, pa sve tri reprezentacije su nam pravili sanse kako god su htjeli, u momentima kad smo se mi iskljucivo branili. USA je individualno dosta jaca od sve te tri, vezni su im pokretni i jaki i sa loptom i bez nje, rade kao ekipa odlican presing, tako da ako ih budemo samo cekali u niskom bloku i izbijali loptu, sto su sve prilike da ce tako biti, necemo moci nista. Krila su im u bas velikoj prednosti u odnosu na nase bekove, i budemo li ih samo cekali, pitanje je kad cemo ga primit.
Formacija bi mozda bolja bila sa jednim napadacem i mahmicem, ali sad jbg nije lako ni mijenjat sistem pred ovakvu utakmicu....
[/quote]
Ne mijenja se formacija, od klasičnog 442 postaje 4411, gdje oba napadača učestvuju vise u presingu i gradnji igre. Gubiš klasičnog špica koji treba sa zadrži loptu pod pritiskom, ali dobivaš 2 mobilna igrača u napadu, sto nam sa amerima itekako treba.
Plus sto u napadu imaš ili kerima ili esmira koji izlaze visoko tako da je to često 424 sto igramo. Sa Mahmicem bi to bilo 4231, malo vise uravnoteženo.
[/quote]
Ne mijenja se formacija, od klasičnog 442 postaje 4411, gdje oba napadača učestvuju vise u presingu i gradnji igre. Gubiš klasičnog špica koji treba sa zadrži loptu pod pritiskom, ali dobivaš 2 mobilna igrača u napadu, sto nam sa amerima itekako treba.
Plus sto u napadu imaš ili kerima ili esmira koji izlaze visoko tako da je to često 424 sto igramo. Sa Mahmicem bi to bilo 4231, malo vise uravnoteženo.
Fizicki je jak, moze trcati i Mislim da nam je bitno da na pocetku sto bolje to pokrijemo. Jbg sto ga je onda vodio ako mu ne vjeruje…19vendetta87 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 10:15Ne znam samo otkud tebi Gigovic u prvih 11, on je veznjak u kojeg Barbarez najmanje vjeruje.![]()
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 26 jun 2026, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Šta fali ako stanu u niski blok? Taman da ti daju opet priliku da svim forumašima yebeš materešine a igračima mrtve.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jun 2026, 14:56Stanemo li u niski blok i budemo li se branili 90 minuta bez da pokušamo da igramo, izgubićemo glat.
Jedva cekam vidjeti nase u Ligi Nacija 4 utakmice uzastopno
- Goalgetter
- Kontakt:
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ne može Hadžija igrati vanjskog štopera u toj formaciji. Ubili bi nas Ameri. Da pojasnim…za formaciju sa 3 štopera moraš imati brutalno brze i spremne wingbackove. Mi to nemamo. Priča se da je Dedić povrijeđen…i da nije, on nema karakteristike za wingbacka…o Kolašincu da ne pričam. Kolašinac ne može ponavljati šprinteve i napade ni 50 minuta u toj formaciji…a Kerim je više za ofanzivne segmente igre…pa bi Tarik bio pred streljačkim vodom cijelu utakmicu zbog šupljine u našoj odbrani. Hadžija je znatno bolji na lopti od Katića…ali nije ni približno otporan na pressing protivnika da ga možeš staviti kao desnog vanjskog štopera. Da imamo Ahmedhodžića..to bi već moglo da liči na nešto. Gigović je više centralni vezni…stavljanjem njega na desnog veznog u toj formaciji desit će se jedna od dvije stvari…brzo će se istrošiti…ili nećeš ga imati ofanzivno niti defanzivno.GG3 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:37Fizicki je jak, moze trcati i Mislim da nam je bitno da na pocetku sto bolje to pokrijemo. Jbg sto ga je onda vodio ako mu ne vjeruje…19vendetta87 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 10:15Ne znam samo otkud tebi Gigovic u prvih 11, on je veznjak u kojeg Barbarez najmanje vjeruje.![]()
Zadnja izmjena: MiranGlasnic, dana/u 26 jun 2026, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.
- belosevic23
- Kontakt:
Nema šanse da mijenja sistem u 3 ili 5 nazad u najvaznijoj utakmici, kad zadnjih 10 utakmica igramo 4-4-2
Vasilj
Dedić (ako je spreman) - Katić - Muharemović - Kolašinac
Memić - Šunjić - Bašić - Alajbegović
Demirović - Džeko
Memić umjesto Bajraktarevica zato sto je trkac i moze i defanzivno pokriti nesto slicno kao Višća dok je igrao. Ostalo sve standardno
Vasilj
Dedić (ako je spreman) - Katić - Muharemović - Kolašinac
Memić - Šunjić - Bašić - Alajbegović
Demirović - Džeko
Memić umjesto Bajraktarevica zato sto je trkac i moze i defanzivno pokriti nesto slicno kao Višća dok je igrao. Ostalo sve standardno
Bit će gusto
Trener u Americi, ima ga na tviteru. Samo cu reci da dijeli ime sa eminentnom sarajevskom licnoscu, Facom. 
- invincible1921
- Kontakt:
Kakav Gigovic, barba zaboravio i da ga je poveo...pa kad mu protiv Katara nije dao minute nece ni sad sigurno. 
=\_1921_/=
-
Marokanci58
- Kontakt:
Jest meni neobično vidjeti da postoji Bosanac žut..ovo je sin nekog Švabe ili Šveda ako su bili u mirovnoj misiji ovdjeDanijelTZ je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:54Koji je ovo od forumasa![]()
https://www.facebook.com/share/r/1Jx8jox53v/
BRATSTVO GRAČANiCA
Poznajem ih dosta. Svi imaju isti nadimak: Zuti.Marokanci58 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 16:31Jest meni neobično vidjeti da postoji Bosanac žut..ovo je sin nekog Švabe ili Šveda ako su bili u mirovnoj misiji ovdjeDanijelTZ je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:54Koji je ovo od forumasa![]()
https://www.facebook.com/share/r/1Jx8jox53v/![]()
A interesantno je da su svi iz Krajine...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Interesantno. Znam da imaju 2 dana slobodna i većina ih je otišla za LA, jer su im tamo baze od familije uglavnom. Vidio sam da je Ganibeg otišao za SLC i reče sinoć u intervjuu će tamo biti kako bi mogao izvještavati sa treninga. Kontam valjda novinari znaju bolje gdje će biti ili su ih zayebali
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Vec vidim postavu
Vasilj
Dedic Muharemovic Katic Kolasinac
Memic Sunjic Tahirovic/Basic Alajbegovic
Dzeko Demirovic
I bunker do kraja il dok ne do Bog primimo gol,al ako ce nam to donijeti naredni krug takmičenja potpisao bih odma.
Samo sto Esmir I Kerim moraju igrat zajedno i tačka.
Sa i bez njih nismo ni blizu ista ekipa,jos kada bi negdje oko 60 usao Mahmic da im iskreira par 1 na 1 pozicija.
Uff,mokri snovi.
Vasilj
Dedic Muharemovic Katic Kolasinac
Memic Sunjic Tahirovic/Basic Alajbegovic
Dzeko Demirovic
I bunker do kraja il dok ne do Bog primimo gol,al ako ce nam to donijeti naredni krug takmičenja potpisao bih odma.
Samo sto Esmir I Kerim moraju igrat zajedno i tačka.
Sa i bez njih nismo ni blizu ista ekipa,jos kada bi negdje oko 60 usao Mahmic da im iskreira par 1 na 1 pozicija.
Uff,mokri snovi.
Dobro si to za Lukića rekao, ja ga i zaboravio jbteStevieG8 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:23To je bila druga postava Amerike, nema poente donositi neki sud na osnovu te utakmice.
Ako ćemo već igrati opet 442 a po svemu sudeći hoćemo mislim da bi bolje bilo da Džeko s krene klupe pa da uđe u igru na sredini drugog poluvremena. Kako vrijeme bude odmicalo Amerikanci će biti sve nervozniji i pod većim pritiskom, čini mi se da nemamo luksuz da od samog starta imamo igrača koji se minimalno kreće. Svakako otežamo sebi zadatak s igračem manje u sredini pa onda bar da probamo sa malo pokretljivijim napadačem nadomjestiti taj nedostatak. Lukić je dobro odradio posao protiv Kanade i osvojio je sve svoje zračne duele a ima i više snage od Edina.
-
eaglebvb09
- Kontakt:
Gledao sam sinoc tekmu , poceli su sa izmjesanim sastavom , brzi su , prodorni grizu non stop svih 90 minuta !
Kao sto neko rece ako se povucemo i branimo se , strosce nam 2-3 komada do poluvremena!
Turskoj rezultatski a njima tekma nista nije znacila a igralo se kao da ce jedna od njih u polufinale svjetskog!
Moramo napasti jao Tursi sti su , ostavili su srce na terenu i zadnji atom i dobili tekmu.
Samo se plasim da nas ljudi ne otresu ko mraz paprike !
Napasti , boriti se ostsviti srce na terenu , pa kako god da prodje , mi smo vec prvaci sto Zlatan Ibrahimovic kaze , nigdje na svjetu nema nasih navijaca , ljudi okupirali smo Usa , i dobili simpatije citavog svjeta .
Za mene Bosna je upisala istoriju , dalje sta god bude je bonus i ako izgubimo za mene su vec prvaci , nadam se povoljnom ishodu , idemooo Bosnoooo .. idemo Herzegovino

Kao sto neko rece ako se povucemo i branimo se , strosce nam 2-3 komada do poluvremena!
Turskoj rezultatski a njima tekma nista nije znacila a igralo se kao da ce jedna od njih u polufinale svjetskog!
Moramo napasti jao Tursi sti su , ostavili su srce na terenu i zadnji atom i dobili tekmu.
Napasti , boriti se ostsviti srce na terenu , pa kako god da prodje , mi smo vec prvaci sto Zlatan Ibrahimovic kaze , nigdje na svjetu nema nasih navijaca , ljudi okupirali smo Usa , i dobili simpatije citavog svjeta .
Za mene Bosna je upisala istoriju , dalje sta god bude je bonus i ako izgubimo za mene su vec prvaci , nadam se povoljnom ishodu , idemooo Bosnoooo .. idemo Herzegovino
-
eaglebvb09
- Kontakt:
Gledao sam sinoc tekmu , poceli su sa izmjesanim sastavom , brzi su , prodorni grizu non stop svih 90 minuta !
Kao sto neko rece ako se povucemo i branimo se , strpace nam 2-3 komada do poluvremena!
Moramo napasti kao Turci , ostavili su srce na terenu i zadnji atom i dobili tekmu.
Napasti , boriti se ostaviti srce na terenu , pa kako god da bude , mi smo vec prvaci sto Zlatan Ibrahimovic kaze , nigdje na svjetu nema kao sto su nasi navijaci , ljudi okupirali smo Usa , i dobili simpatije citavog svjeta .

Kao sto neko rece ako se povucemo i branimo se , strpace nam 2-3 komada do poluvremena!
Moramo napasti kao Turci , ostavili su srce na terenu i zadnji atom i dobili tekmu.
Napasti , boriti se ostaviti srce na terenu , pa kako god da bude , mi smo vec prvaci sto Zlatan Ibrahimovic kaze , nigdje na svjetu nema kao sto su nasi navijaci , ljudi okupirali smo Usa , i dobili simpatije citavog svjeta .
-
eaglebvb09
- Kontakt:
Idemo Bosnoooo idemo Herzegovinooooo ostaviti zadnji atom na terenu !! 

Trenutno korisnika/ca: Beduin, cutura, Edbh21, emir79, General505, prijeratni mangup, sidras i 59 gostiju.