02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- invincible1921
- Kontakt:
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Ima li ko kakvih info za tabakovica? Moze li uc makar 15 min
=\_1921_/=
Odleti do Krajine, hrpa žuća tamoMarokanci58 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 16:31Jest meni neobično vidjeti da postoji Bosanac žut..ovo je sin nekog Švabe ili Šveda ako su bili u mirovnoj misiji ovdje :mrgreen:DanijelTZ je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:54Koji je ovo od forumasa :lol:
https://www.facebook.com/share/r/1Jx8jox53v/
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
belosevic23 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:52Nema šanse da mijenja sistem u 3 ili 5 nazad u najvaznijoj utakmici, kad zadnjih 10 utakmica igramo 4-4-2
Vasilj
Dedić (ako je spreman) - Katić - Muharemović - Kolašinac
Memić - Šunjić - Bašić - Alajbegović
Demirović - Džeko
Memić umjesto Bajraktarevica zato sto je trkac i moze i defanzivno pokriti nesto slicno kao Višća dok je igrao. Ostalo sve standardno
I ja sam siguran da ce ovako poceti , u drugom ce uci sigurno Mahmic Esmir i Amir
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Brate nisam ja neki strucnjak odma da se ogradim niti to zelim glumiti. Ja znam dovoljno da mogu nesto prepoznati ili makar malo objasniti. I te moje analize su šture ali prepoznajem ja bi rekao solidno mogucnosti i igru igraca i volim pratiti siru sliku i pogledati na yt kako koji igrac igra, stoji, krece se bez lopte, otvara prostor, da li je defanzivan il ofanzivan, da li moze drzati loptu u nogama, kakva mu je tehnika i jos hiljadu stvari tu ulazi. Treba se znati da je svaka pozicija i svaki red u igri jako bitan da li je to odbrana veza napad il golman. Kada radis sa repkom vazno je znati prilagoditi sistem igracima, jer se tu igraci ne mogu prilagođavati sistemu. U klubu je to ne ide ovaj dovedi drugog, ako imas para kesiras, ako nemas trazis talenta i to je to. U repki moras ti sistem podrediti igracima, a to je jako tezak zadatak narucito kada imas repke poput nase nemamo mi sirok bazen kao Francuska pa nabijes nogom jednog veznog il stopera imas vam sa strane jos 4 takva il bolja. I ja bi da gledam napadacki fudbal ali to nije realno. Prvo nas narod onu izreku "Napad je najbolja odrbana" shvata doslovno. To u fudbalu nije tako u vecini slucajeva. Cesto ako napadnes onoga ko je kompletniji od tebe dobit ces po usima. To ce proci jednom dvaput desit ce se naravno ali to su 1 2 utakmice na njih 10. Tim se mozes sluzit kada si dosao na izlet pa eto da vidis Ameriku i prvenstvo mi srecom nismo. E najbitnije kod nas jeste to da imamo mi sasvim korektne napadace i krila, sigurnog golmana, korektna dva beka, jednog kvalitetnog stopera i jos jednog par tu neki se izdvajaju iznad drugih ali manje vise solidnog kvaliteta sto uz borbu Katic odlicno nadoknađuje. Ali sta nama fali vezni red, tu smo suplji i nema niko nekog izrazenog dara. Najbolji vezni je i novajlnija, Mahmić, tu se mora pazit zbog neuigranosti on moze biti iznenadjenje i za nas i protivnika i do sada se to na pametan nacin koristilo, bas ovako sa klupe, a od LN tu ce on biti siguran starter. Ali opet to ali imas Benju i Sunjica koji su selektorovi favoriti i koji su napadacki limitirani tj nikakvi dok defanzivno solidni i oni nemaju taj pas, oni mogu dodati prvom do sebe, a da zadrze loptu boze sacuvaj. Kako mislis da tacno njih dvojica odgovore zadatku i naprave nesto i proigraju tog Mahmica il neko nase krilo. Imas tu i Basica solidan igrac, slabe fizicke snage i tehnike. A Hadziahmetovic i Gigovic ne vidim da bi nesto donijeli niti da se o njima treba raspravljati kada tu vjerovstno nece igrati. Tako da brate ako napadnes Ameriku koja je brza sa vezom koja ne zna drzati loptu i ofanzivno dodavati uz to Amerika odlicna po tranziciji i kada je lopta nicija ti ces dobit po usima i po guzici ko kad te babo prutom opali. Tako da jednostavno nekada treba takticki igrati, i to je crvsta odbrana u prvih pola sata Amerika ako tad ne da go, a pustimo ih da trce umorit ce se a do 60 minute potpuno pasti i tu imas priliku da das go koji ti treba ili za pobjedu ili produzetke pa na penale ih klepit. Imaju oni puno fulova al ako ih napadnes raspo si se ko vreca brasna. Jer brate sta mislis koliko bi njima trebalo da pojedu nasu vezu jos u formaciji 4 2 3 1 ako pojedu Sunjica i Benju ti si odma izgubio i ovu 4 naprijed i osto samo na 4 odbrambena i golmana a tu bi bilo pucanja goreg nego protiv svicarske.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jun 2026, 14:13A koja je poenta naše igre? Da čujem od stručnjaka.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑26 jun 2026, 14:02Ljudi suludo je igrati 4 2 3 1 da to je jedns od formacija koja trazi lijep fudbal ali isto tako za to moras imati kvalitetnu vezu jako kvalitetnu vezu moze tebi Mahmic igrati CAMa ali iza njega ce bit Benjo i Sunjic ko ce njemu dat loptu. Necete nista naoraviti sem izgubiti poentu nase igre, pomirite se trenutno nemamo kapacitet za lijep fudbal i Mahmic ne moze sam radit sav posao u vezi kada pronadjemo jos par veznih nadajmo se da ce neko izrasti u kvalitstnu opciju i da cemo moci igrati nesto bolje ali do tada sa dva limitirana vezna u toj formaciji mozes samo dobiti kartu kuci.
#CarsijaOdjebi
Ameri su nesto bolji od Kanade ali se s njima moze igrati. Slazem se da ce nam najveci problem biti sudije. Otvoreno se silji za domacine da sto dalje doguraju.Elddar je napisao/la: ↑26 jun 2026, 14:09Nekako mislim da nas očekuje naša najbolja utakmica do sad, hoćel nam biti dovoljno da prođemo genocidaše ne znam. Ali hoću da kažem ali najiskrenije, nije šuplja priča, i ako izgubimo tipa 3:0, 4:0 neću se puno razočarati, mene lično su usrećili zadnjih par mjeseci to je nevjerovatno.
Jedini scenarij u kojem bih se baš syebo i teško bih podnio da im poklone kakav shupački penal ili bilo kakva sudijska odluka da odluči meč, ne znam šta bih tad uradio![]()
Da igramo protiv Španije, Brazila, Argentine opet bih se nadao prolazu i pobjedi, a kamo li ovih pavijana.
Moj neki idealan scenarij, tvrda utakmica, Ameri će dominirat, mi nekad u zadnjih 10 minuta zabijamo i prolazimo 0:1![]()
I ovo do sad je za nas sjajno pa sta bude. Samo pametno i hrabro.
I penali su opcija
- imekorisnicko
- Kontakt:
Nema šanse,gdje ćeš na Ameriku bez Tahirovića.belosevic23 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:52Nema šanse da mijenja sistem u 3 ili 5 nazad u najvaznijoj utakmici, kad zadnjih 10 utakmica igramo 4-4-2
Vasilj
Dedić (ako je spreman) - Katić - Muharemović - Kolašinac
Memić - Šunjić - Bašić - Alajbegović
Demirović - Džeko
Memić umjesto Bajraktarevica zato sto je trkac i moze i defanzivno pokriti nesto slicno kao Višća dok je igrao. Ostalo sve standardno
Onaj ko misli da trebamo izaci protiv domacina napadacki, gdje ce i oni biti nahajpani na max, plus sudije, taj nije normalan. Nama je jedina sansa kao protiv Kanade, jer cemo mi sigurno imati par dobrih sansi i pored branjenja gola. E sad je pitanje kako ce to nasi iskoristiti.
U odbranu ja sekunde ne sumnjam da ce odraditi dobar posao, pogotovo sa Muharemovicem. On nam je 50% odbrane i puno ozbiljnije djelujemo sa njim kad se branimo.
U odbranu ja sekunde ne sumnjam da ce odraditi dobar posao, pogotovo sa Muharemovicem. On nam je 50% odbrane i puno ozbiljnije djelujemo sa njim kad se branimo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Jašta druže, to su krajišnici, slaveni. Svijetla kosa, svijetla put jaki i žilavi. Nema kockastih glava i nisu crnomrnjasti i sitni jer se nisu mješali sa karavlasima.AzRimiRzA je napisao/la: ↑26 jun 2026, 17:36Odleti do Krajine, hrpa žuća tamoMarokanci58 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 16:31Jest meni neobično vidjeti da postoji Bosanac žut..ovo je sin nekog Švabe ili Šveda ako su bili u mirovnoj misiji ovdjeDanijelTZ je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:54Koji je ovo od forumasa![]()
https://www.facebook.com/share/r/1Jx8jox53v/![]()
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Ovo je Amir Pasic trener je na Americkom fakultetu Russell Sage College i prati i bodri nasu repku vec duze vrijeme.DanijelTZ je napisao/la: ↑26 jun 2026, 15:54Koji je ovo od forumasa![]()
https://www.facebook.com/share/r/1Jx8jox53v/
Tačno tako. Krajina, vecinom plavi, visoki svjetle puti.perun je napisao/la: ↑26 jun 2026, 18:01Jašta druže, to su krajišnici, slaveni. Svijetla kosa, svijetla put jaki i žilavi. Nema kockastih glava i nisu crnomrnjasti i sitni jer se nisu mješali sa karavlasima.AzRimiRzA je napisao/la: ↑26 jun 2026, 17:36Odleti do Krajine, hrpa žuća tamoMarokanci58 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 16:31
Jest meni neobično vidjeti da postoji Bosanac žut..ovo je sin nekog Švabe ili Šveda ako su bili u mirovnoj misiji ovdje![]()
Nadam se da nas sudije neće izbaciti sa prvenstva a sve ostalo je podnošljivo.
Da je neko prije dvije godine nam pričao da ćemo igrati knock-out fazu SP u Americi rekli bi da je ludo optimističan i nerealan tako da zaista ovoj reprezentaciji je samo prisustvo veliki iskorak i dobar temelj za budućnost, nastaviti tražiti potencijalne reprezentativce širom svijeta i graditi ekipu za neke nove priče gdje bi se mogli malo više pitati na terenu.
Kontra Amera puni gas, nadam se da će naši navijači imati priliku da kupe kartu i budu dio najveće utakmice koju je ova država igrala. Pobijedili smo svakako, pričalo se o nama, na terenu se nismo obrukali, na tribinama brojke ludilo, šteta što tu nije jedna veća baza BHFa i ostalih navijača sa stažom na tribinama ali i ovako je to neka posebna priča i poseban šmek, najveći dobitak je vjerovatno prilika za naše ljude u Americi i Kanadi da se okupe zajedno, podrže reprezentaciju i ožive Bosnu i Hercegovinu u sebi.
Da je neko prije dvije godine nam pričao da ćemo igrati knock-out fazu SP u Americi rekli bi da je ludo optimističan i nerealan tako da zaista ovoj reprezentaciji je samo prisustvo veliki iskorak i dobar temelj za budućnost, nastaviti tražiti potencijalne reprezentativce širom svijeta i graditi ekipu za neke nove priče gdje bi se mogli malo više pitati na terenu.
Kontra Amera puni gas, nadam se da će naši navijači imati priliku da kupe kartu i budu dio najveće utakmice koju je ova država igrala. Pobijedili smo svakako, pričalo se o nama, na terenu se nismo obrukali, na tribinama brojke ludilo, šteta što tu nije jedna veća baza BHFa i ostalih navijača sa stažom na tribinama ali i ovako je to neka posebna priča i poseban šmek, najveći dobitak je vjerovatno prilika za naše ljude u Americi i Kanadi da se okupe zajedno, podrže reprezentaciju i ožive Bosnu i Hercegovinu u sebi.
Očekujem penal seriju i prolazak ako suđenje bude ok 
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Kako god da bude,trebamo biti ponosni na ove momke... Realno prije 2 godine smo bili u kanalu..tako da ovo prevazilazi i ona Nodijeva maštanja o Želji,akademiji i ligi prvaka 
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Demirović, Burnić, Mahmić, Malić, Dedić 50%, Krajina brale
Treba biti ponosan kako god. Mislim da ih ipak možemo dobiti. Švica i Kanada su tu negdje sa Amerikom. Fizički smo jači. Treba ih dobro tuči
i nadati se da nas sudija neće srezati. Otresti ih kao Italiju. Ma biće to makar dva razlike. Ili u regularnom vremenu ili na penale.
Tabaković se je oporavio, sada je samo do Barbareza hoće li mu dati minutažu, a Dedić će isto biti spreman za USA.invincible1921 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 17:07Ima li ko kakvih info za tabakovica? Moze li uc makar 15 min
Prekidati igru, potući se na mrtvim loptama, jednostavno istrošiti ih fizički.JEDRILICA je napisao/la: ↑26 jun 2026, 18:36Treba biti ponosan kako god. Mislim da ih ipak možemo dobiti. Švica i Kanada su tu negdje sa Amerikom. Fizički smo jači. Treba ih dobro tučii nadati se da nas sudija neće srezati. Otresti ih kao Italiju. Ma biće to makar dva razlike. Ili u regularnom vremenu ili na penale.
Moramo biti čvrsti u duelu i igrati na granici žutog, sada je samo pitanje kakav će sudija uzeti kriterij.
Na startu odmah kao protiv Italije kada je Bašić oborio Politana protiv Italije i vidjet će Ameri da neće moći lako protiv nas.
Na startu odmah kao protiv Italije kada je Bašić oborio Politana protiv Italije i vidjet će Ameri da neće moći lako protiv nas.
SAD u zadnjih 12 utakmica protiv reprezentacija iz evrope ima skor 0/2/10
Željezničar über alles
Trenutno korisnika/ca: 313, Bing [Bot], Daduli, fukara87, Godfather, Google [Bot], HeraklitMracni, invincible1921, Lekqqq1921, mercurial, soko, Wilshere10, Wolffire i 49 gostiju.