Hvala ti đe čuo i ne čuo
24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
To je brate velicina SADa a i Kanade. Zato i jeste najjace sila koja je ikad postojala. To moze razumjeti samo neko ko je zivio ili zivi tu. Izbjeglice su stvorile SAD. Jednstavno etnija se moze razliciti od nacionalnost ali ne predstavlja nikakav problem. Svi mogu njegovati svoje korijenje od Iraca, Talijana, Puerto Rikanaca, Mexicanca, Arapa, itd ali u roku od generacije zavole, usvoje ili kako god hoces svoju Americku nacionalnost. Drzava im daje tu mogucnost. Zakon ih brani. Svaka etnija ima gradove, kvartove, itd dje moze graditi "svoju" zajednicu. Imaju sva prava da se ukljuce u lokalne vladine strukture pa gradi do gore. Jedino prez nemozes biti ako nisi rodjen tu.Diadora je napisao/la: ↑26 jun 2026, 21:03Evo da I ja napisem koju.
Svaka cast nasim navijacima I ljudima Koji su organizovali okupljanje kod space needle dan prije tekme. Na Dan tekme nevjerovatna strast, emocije, nervoza bilo je svega a zega ubija u mozak. Ja Sam mislio da je dijaspora u SA mrtva po pitanju bosne I bilo kakve veze sa bosnom ali sam bio prijatno iznenadzen koliko je mladzarija privrzena bosni. Pricam o djecurliji od 12-20 godina Koji su rodjeni u americi I kanadi dobrih 10 ili 15 godina nakon sto su im se roditelji imigrirali I integrisali u SA drustvo. Bilo nas je oko 50 000 na stadionu. Meni je bilo simpaticno koliko su redari na stadionu radovali pogotovo nakon gola mahmica.
MI nismo ni svjesni koliko je ovaj plasman na svjetsko uvezao nase ljude sirom svijeta.Ljiljani svuda a to me posebno raduje. Emotivno je bilo sve, mozda malo I previse.
O igri cu poslije ali nije bilo dobro nikako.
Afro Amerikanci su bili robovi nedavno ali su progresivnost/reformacije takve kroz historiju da su danas ponosni Amerikanci. Ucestvovali u sve ratove. Drzava koja je nedavno imala robovlasnitvo ali za razliku od drugih mjesta na planeti nije im trebalo 1000 godina da reformisu se. Gradzanski rat imali radi toga. Ukinuli robovlasnitvo i za dvije/tri generacije imali predsjednika. To je nevjerovatno.
Zato su se Americki Italijani, Svabe, itd borile protiv "domovina" u drugom svijetskom. Znamo koliko su Balkanci zadrti ali vjeruje da bi sutra kopneno SAD zaratila sa Hrvatskom ili Srbijom, da bi velika vecina Srba i Hrvata koji su 2,3 generacija digli puske na matice. Nema veze sto npr Timothy Jovanovic voli Srbiju i ide u Srpsku Pravoslavnu Crkvu
Otidzi u sve te zajednice, kulturne centre, Dzamije itd i previse kritikuj Ameriku i vidjet ces da ce ljudi u velikoj vecini stati u odbranu Amerike.
Nista manje roditelji u Americi nece gajiti ljubav prema BiH od onog iz EU. Ovi iz EU samo imaju prednost sto stalno mogu skoknut do "BiH" i tako im djeca stvaraju vezu. U Americi imas djecu koja vjv nikad nisu bili u BiH, mozda jednom ali je obozavaju.
God Bless America and Bosnia and Herzegovina
mahmic u dobroj poziciji za sut, i demirovic uletio za ubacaj, ali ce esmir pucat po golu, malo razumljivo jer je ostao sam na desnoj strani vise puta ali nisu mu odigrali

opet memic rusi ofsajd (ili neko drugi a on spasava nmz se vidjeti)

seo krenuo naprijed, mahmic sam u sredini, desno esmir 2 na 1 situacija, seo namjesto da pogleda odigra demirovicu, opet dobra situacija sj*bana

demirovic i tahirovic dobro uletjeli samo cekaju loptu, esmir ce pucati po golu, ali barem je dobar sut. poslije suta ide korner pa gol...

opet memic rusi ofsajd (ili neko drugi a on spasava nmz se vidjeti)

seo krenuo naprijed, mahmic sam u sredini, desno esmir 2 na 1 situacija, seo namjesto da pogleda odigra demirovicu, opet dobra situacija sj*bana

demirovic i tahirovic dobro uletjeli samo cekaju loptu, esmir ce pucati po golu, ali barem je dobar sut. poslije suta ide korner pa gol...

demirovic i tahirovic uletjeli opet, ovaj put esmir ubaci loptu ali nije precizna

sta sam primijetio da tahirovic vise puta ovako uleti samo ne odigraju lopt, evo scene protiv svicarske sekunde prije nego sto ce dzeko popizditi na kerima
.. tahirovic potpunu sam uletio u kazneni samo je kerim trebao protutnjati pa bi bila 100% sansa

sta sam primijetio da tahirovic vise puta ovako uleti samo ne odigraju lopt, evo scene protiv svicarske sekunde prije nego sto ce dzeko popizditi na kerima

evo iz 4te minute. sunjic govori katicu da spusti loptu a on je izbaci glavom

sekunda kasnija, malic i kolasinac ne kontaju
valjda nije bilo tako dogovoreno prije tekme. ali izgleda da je ovo bilo do sunca

veliki razmak izdmedju seje i radeljica, , seo ne drzi linije samo gleda u loptu, arap ce mu pobjeci iza ledja, afif ce tamo odigrati, uostalom i sunjic ne napada, ostao sam protiv 2 u sredini

sekunda kasnija, malic i kolasinac ne kontaju

veliki razmak izdmedju seje i radeljica, , seo ne drzi linije samo gleda u loptu, arap ce mu pobjeci iza ledja, afif ce tamo odigrati, uostalom i sunjic ne napada, ostao sam protiv 2 u sredini

sta Malic ondje radi? koga cuva?
Ocito je da citava ekipa ignorise Tahirovica, to mi vec dugo vremena upada u oko, cim Basic igra, vise njemu saigraci vjeruju i ima nekih pasova u sredini. Jos jedan razlog zasto ga Barba treba ostaviti na klupi.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Ni ne cudi me kad bi u 90% slucajeva im samo vratio loptu nazad.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Tahirovic ne zasluzuje mjesto u ovoj reprezentaciji. Neka je on ziv i zdrav sto bi se kod nas reklo i opovrgao me het-trikom u iducoj utakmici i promjenom njegove igre ali male su sanse za to. On bi mogao da bude po nekakvim najoptimisticnijim pogledima jedino zamjena za Sunjica, nikako igrac za startnih 11. Za njega je Celikov Zahirovic od prije skoro 15 godina koji je bio s loptom na vi igracina.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Ne mislim da ga ignorisu. Vec nisu fokusirani, vjerovatno u podsvijesti razmisljaju kako da ne grijese. Prvenstveno Memic, Katic, Vasilj. Pa se to siri na ostale.
Uostalom ove greske su i negdje normalne jer su u zadnjoj vezi bili 2 nova igraca. Plus nasi su crkli bili isto kao arapi.
Visok intenzitet, ne zbog savrsene igre vec zato sto je lopta konstantno mijenjala stranu.
Sve u svemu imamo previse roviti igraci i tri vrlo teske utakmice. Prva protiv nabrijanog domacina, druga protiv svice koja je protiv katara igrala s 60% a protiv nas sa 100% da isprave rezultat iz prvog kola ....onda katar koja je isto igrala na pobjedu kao mi.
A mozda je i dobro ovo da ulaze u takmicarsku formu
Uostalom ove greske su i negdje normalne jer su u zadnjoj vezi bili 2 nova igraca. Plus nasi su crkli bili isto kao arapi.
Visok intenzitet, ne zbog savrsene igre vec zato sto je lopta konstantno mijenjala stranu.
Sve u svemu imamo previse roviti igraci i tri vrlo teske utakmice. Prva protiv nabrijanog domacina, druga protiv svice koja je protiv katara igrala s 60% a protiv nas sa 100% da isprave rezultat iz prvog kola ....onda katar koja je isto igrala na pobjedu kao mi.
A mozda je i dobro ovo da ulaze u takmicarsku formu
I ja sam tu bio sekcija 149. Sunce nas przilo citavo vrijeme.Diadora je napisao/la: ↑27 jun 2026, 02:00Na kojoj si tribini bio? Ja Sam bio iza gola, na onoj tribini sa satom ili sta je ono vec. Vidio Sam par crnaca ogrnutih ljiljanima, pretpostavljam da su odrasli medzu nasimJuventinisimo je napisao/la: ↑27 jun 2026, 00:53Sto se tice repke...NEPONOVLJIVO...
Zadnja tekma u grupi, pobjeda, prolaz, treci gol je bio pecat prolaza....emocije, hoce li srce izdrzati, hvala Bogu izdrzalo je...skupio se cijeli zivot u 90 minuta, moja drzava, moj grad, ulica, kuca, rat, izbjeglistvo, i sve ostalo...cisto sumnjam da ovo mogu opet dozivjeti, a da me srce ne izda...svasta sam dozivio, ali ovo je bilo nesto posebno, tesko za opisati...nemam rijeci koje da upotrijebim..
Svima nam je brate bilo fenomenalno...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mogu reci da mi je ovo bio jedan od najjacih dozivljaja sto sam imao u zivotu. Daleko jace neg Brazil 2014.
Sto se tice Seattle, jak grad nema sta i jako dobra organizacija. Mnogo bolje nego LA.
Pa druze mi smo bukvalno sjedili jedan pored drugog ondasoko je napisao/la: ↑27 jun 2026, 23:02I ja sam tu bio sekcija 149. Sunce nas przilo citavo vrijeme.Diadora je napisao/la: ↑27 jun 2026, 02:00Na kojoj si tribini bio? Ja Sam bio iza gola, na onoj tribini sa satom ili sta je ono vec. Vidio Sam par crnaca ogrnutih ljiljanima, pretpostavljam da su odrasli medzu nasimJuventinisimo je napisao/la: ↑27 jun 2026, 00:53
Sto se tice repke...NEPONOVLJIVO...
Zadnja tekma u grupi, pobjeda, prolaz, treci gol je bio pecat prolaza....emocije, hoce li srce izdrzati, hvala Bogu izdrzalo je...skupio se cijeli zivot u 90 minuta, moja drzava, moj grad, ulica, kuca, rat, izbjeglistvo, i sve ostalo...cisto sumnjam da ovo mogu opet dozivjeti, a da me srce ne izda...svasta sam dozivio, ali ovo je bilo nesto posebno, tesko za opisati...nemam rijeci koje da upotrijebim..
Svima nam je brate bilo fenomenalno...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mogu reci da mi je ovo bio jedan od najjacih dozivljaja sto sam imao u zivotu. Daleko jace neg Brazil 2014.
Sto se tice Seattle, jak grad nema sta i jako dobra organizacija. Mnogo bolje nego LA.
- majstorS35
- Kontakt:
ljudi dje bi mogo da gledam cijelu ovu utakmicu posaljite mi link propustio sam cijelu utakmicu jer mi se povracalo gledajuci utakmicu
Imas link na 143-oj stranici ove teme.majstorS35 je napisao/la: ↑27 jun 2026, 23:39ljudi dje bi mogo da gledam cijelu ovu utakmicu posaljite mi link propustio sam cijelu utakmicu jer mi se povracalo gledajuci utakmicu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- majstorS35
- Kontakt:
aferim momcilukoDamirT je napisao/la: ↑27 jun 2026, 23:43Imas link na 143-oj stranici ove teme.majstorS35 je napisao/la: ↑27 jun 2026, 23:39ljudi dje bi mogo da gledam cijelu ovu utakmicu posaljite mi link propustio sam cijelu utakmicu jer mi se povracalo gledajuci utakmicu
@dena24
Svaka čast na analizama, mozes li malo analizirati Malica posto je dečko toliko popljuvan (ne samo kod gola) koji je i njegova krivica ali po mom mišljenju cjele odbrane. I po meni je Katic odigrao gore Malica ovu utakmicu.
Također ako imas šta za Vasilja, jer je on po meni u dosta slučajeva veliki krivac sto ne mozemo iznijeti loptu i sto utrpa ekipu u nezgodnu poziciju.
Svaka čast na analizama, mozes li malo analizirati Malica posto je dečko toliko popljuvan (ne samo kod gola) koji je i njegova krivica ali po mom mišljenju cjele odbrane. I po meni je Katic odigrao gore Malica ovu utakmicu.
Također ako imas šta za Vasilja, jer je on po meni u dosta slučajeva veliki krivac sto ne mozemo iznijeti loptu i sto utrpa ekipu u nezgodnu poziciju.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Pa sigurno, citavu tekmu smo stojali i navijali. Ja jos bolestan, puko glas samo tako. A ono poslije tekme kad su igraci stali ispred nas, pa zajedno I am from Bosnia, citav zivot cu pamtitiDiadora je napisao/la: ↑27 jun 2026, 23:22Pa druze mi smo bukvalno sjedili jedan pored drugog onda
@kenozoik, ti si znaci ispod nas bio.
Bruda nisam znao da si bjednik. Ja sjedio u VIP-u sa najpoznatijim likovima sveta.soko je napisao/la: ↑28 jun 2026, 00:05Pa sigurno, citavu tekmu smo stojali i navijali. Ja jos bolestan, puko glas samo tako. A ono poslije tekme kad su igraci stali ispred nas, pa zajedno I am from Bosnia, citav zivot cu pamtiti
@kenozoik, ti si znaci ispod nas bio.
Trenutno korisnika/ca: dzemil, Goalgetter, hurem, legendarnadruga, Pensioner26, tuzlanskinacin i 80 gostiju.